Krokodajl wrote:Đe je onaj što pita kada će Tigrići na granicu ?
Tuču ih tuču
Krokodajl wrote:Đe je onaj što pita kada će Tigrići na granicu ?
Kiki, imaš sreće što se ne kladim, mogo sam ti finih para uzetiKikibombona wrote:Kroki bolan, platit ce bogati Arapi koliko treba milijardi da se odvoji Asadova Sirija od siitskog Iraka i tako ogranici moc i manevarski prostor Irana. Velike igre su u pozadini. Kada su Amerikanci dolazi u Tanaf, u pozadini se krio veliki plan, nemoj misliti da se radilo o izleti. Ne dolaze oni nigdje bezveze. Radi se o ozbiljnim igracima a ne nekakvim diletantima.Krokodajl wrote:@Kiki, Iračke milicije su nebitne u ovoj priči, oni ovo rade na svoju ruku, niti će naštetiti SAA niti će joj pomoći, niti će naštetiti Amerikancima, nelogični potezi, ali dobro, valjda znaju zašto to rade.
Sa druge strane, Amerikanci ne vjeruju Sirijskoj Armiji, ali vjeruju Rusima, Rusi su njima bitni, na jugu Sirije važniji saveznik nego pobunjenici, jer Rusi će ostati duže vremena od ovih FSA u Siriji, mi dadneno vama, vi nama, i tako to.
Amerikanci znaju da ne mogu granicu kontrolirati bez lokalnih ljudi, koje nemaju.
Zato će se okreniti politici i trgovini.
Sirijska vojska će dobiti granicu, ali ona neće biti ni iz bliza efektivna u smislu u kojem oni žele, Amerikancima niko ne može zabraniti da nastave sa granatiranjem Iračkih i Iranskih milicija u tom dijelu, evo teoretski.
SAA se spoji sa Irakom, što će se i desiti u skorije vrijeme, i to je to, nikakvi konvoji, nikakve kolone, to će biti čisto politički i čisto zbog činjenice jer Ameri ne mogu kontrolisati granicu na terenu zbog manjka lokalnih snaga, SAA neće dozvoliti ISIL-u da napada na baze u Jordanu, a ni sama neće napadati.
Jedini problem ostaju Iračke-Iranske milicije koje Amerikanci mogu rješavati iz zraka, ako ne na Sirijskom onda na Iračkom tlu, ako ne oni, onda uvijek Izrael može uskočiti i pravdati se nekim Hezbollahovim skladištem.
Na kraju krajeva, ta granica i jeste politički bitna, Iranske-Iračke milicije mogu u Siriju ući i preko zraka, preko Libanona kopnom, a Boga mi i preko Rodžave...
Ništa spektakularno, osim što će simbolički Sirija da vrati kontrolu nad granicom sa Irakom, a opet će realnost ostati da će se dva babe u Vašingtonu i Moskvi pitati šta i kako.
Platit ce zaljevski Arapi vojsku od 10 000 suni Sirijaca da cuvaju granicu ako treba. U prilog ide cinjenica da su na irackoj strani suniti vecina. Te sunite se mora iskoristiti da budu tampon zona izmedju sija u Teheranu i Bejrutu.
Na tom tragu je i SRO. Bas sada citam. Po meni, najpouzdaniji tviteras. Jos nije imao vecu fulu. Procitaj.
https://mobile.twitter.com/Syria_Rebel_Obs
SRO pise da ce SDF uskoro pokrenuti ofanzivu na Deir ez Zor. Dakle, Amerikanci koordinisu. Uz pomoc SDF, Amerikanci mogu cuvati granicu. Mogu iskoristiti Arape iz SDF da preuzmu tok Eufrata.World powers clearly pushed out regime from the game in North and Eastern Syria (Russia agreed on that in exchange of coast).
Vidio si sta kaze Mekgurk. SAA se nece vratiti u Raku.

najjači su ovi domaći forumaši što gledaju obrazovne emisije iz HolivudaKrokodajl wrote:Đe je onaj što pita kada će Tigrići na granicu ?

Amerikanci blefiraju, vidjelo se to iz aviona. Ušetali se iz one klimatizirane baze u Jordanu, zaboli američki zastavu u Tanf, ostavili 50 vojnika tamo i rekli "ne prilazi". Dobro, mi ćemo onda zabosti iznad njih drugu zastavu i nastaviti dalje prema Deiru, kaže SAAKrokodajl wrote:Amerikanci odahnuli, napokon prava vojska stigla, ne ovi čakijaši što im ISIL svako malo prođe i napadne Rutbah kamp
Zanimljiv stav imas za nekoga ko se kao zgrazava nad "podjelom Bosne". Siriju bi, vidim, dijelio. Mada nikakve veze sa njom nemas.Kikibombona wrote: Nemoj mijesati Siriju i Kurdistan. Gradjani Tabke na referendumu mogu odluciti u kojem entitetu/kantonu/drzavi zele zivjeti. Samo demokratija.

Prosto sumnjam da Rusi ovako javno obznanjuju svoje planove za buduce ofanzive.
pa znam da jeste zato sam i postavioBobi wrote:Pa to je snimak od prije 5 godinajao_situacije wrote:Nadzornik wrote:Misteriozna raketa na Sirijskom Golanu.
https://youtu.be/S_XQQIQQ-g0?t=1m43s
dječak sa šibicama wrote:Sakad nagrne 100.000 Hashdovaca u Siriju.
Na celu im Abu Azrail, nosi sipku za razanj na ramenu.
Ginu za Amerikance, za Turke, za svakoga kome treba topovskog mesa. Svijet vece glupane od selefija i ihvanija nije vidio.U.S. Embassy Syria @USEmbassySyria

The garrison in #Tanf is a temporary @Coalition location to train vetted forces to #defeatISIS & will not be vacated until ISIS is defeated.
Je l' se zezas?DuckZz wrote:Dobar potez.
Sad nek se Rusi peglaju sa ISIL-om u pustinji
DuckZz wrote:Pazite sad moje rijeci.
Idu novi zracni udari za 30 minuta![]()
![]()
![]()
![]()
![]()