Sirija vol. 2

Locked
GIVI

#76851 Re: Sirija vol. 2

Post by GIVI »

Krokodajl wrote:Đe je onaj što pita kada će Tigrići na granicu ?
:lol: :lol: :lol: :lol:
Tuču ih tuču :thumbup: :thumbup:
Krokodajl

#76852 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Kikibombona wrote:
Krokodajl wrote:@Kiki, Iračke milicije su nebitne u ovoj priči, oni ovo rade na svoju ruku, niti će naštetiti SAA niti će joj pomoći, niti će naštetiti Amerikancima, nelogični potezi, ali dobro, valjda znaju zašto to rade.

Sa druge strane, Amerikanci ne vjeruju Sirijskoj Armiji, ali vjeruju Rusima, Rusi su njima bitni, na jugu Sirije važniji saveznik nego pobunjenici, jer Rusi će ostati duže vremena od ovih FSA u Siriji, mi dadneno vama, vi nama, i tako to.

Amerikanci znaju da ne mogu granicu kontrolirati bez lokalnih ljudi, koje nemaju.
Zato će se okreniti politici i trgovini.

Sirijska vojska će dobiti granicu, ali ona neće biti ni iz bliza efektivna u smislu u kojem oni žele, Amerikancima niko ne može zabraniti da nastave sa granatiranjem Iračkih i Iranskih milicija u tom dijelu, evo teoretski.

SAA se spoji sa Irakom, što će se i desiti u skorije vrijeme, i to je to, nikakvi konvoji, nikakve kolone, to će biti čisto politički i čisto zbog činjenice jer Ameri ne mogu kontrolisati granicu na terenu zbog manjka lokalnih snaga, SAA neće dozvoliti ISIL-u da napada na baze u Jordanu, a ni sama neće napadati.

Jedini problem ostaju Iračke-Iranske milicije koje Amerikanci mogu rješavati iz zraka, ako ne na Sirijskom onda na Iračkom tlu, ako ne oni, onda uvijek Izrael može uskočiti i pravdati se nekim Hezbollahovim skladištem.

Na kraju krajeva, ta granica i jeste politički bitna, Iranske-Iračke milicije mogu u Siriju ući i preko zraka, preko Libanona kopnom, a Boga mi i preko Rodžave...

Ništa spektakularno, osim što će simbolički Sirija da vrati kontrolu nad granicom sa Irakom, a opet će realnost ostati da će se dva babe u Vašingtonu i Moskvi pitati šta i kako.
Kroki bolan, platit ce bogati Arapi koliko treba milijardi da se odvoji Asadova Sirija od siitskog Iraka i tako ogranici moc i manevarski prostor Irana. Velike igre su u pozadini. Kada su Amerikanci dolazi u Tanaf, u pozadini se krio veliki plan, nemoj misliti da se radilo o izleti. Ne dolaze oni nigdje bezveze. Radi se o ozbiljnim igracima a ne nekakvim diletantima.

Platit ce zaljevski Arapi vojsku od 10 000 suni Sirijaca da cuvaju granicu ako treba. U prilog ide cinjenica da su na irackoj strani suniti vecina. Te sunite se mora iskoristiti da budu tampon zona izmedju sija u Teheranu i Bejrutu.

Na tom tragu je i SRO. Bas sada citam. Po meni, najpouzdaniji tviteras. Jos nije imao vecu fulu. Procitaj.

https://mobile.twitter.com/Syria_Rebel_Obs
World powers clearly pushed out regime from the game in North and Eastern Syria (Russia agreed on that in exchange of coast).
SRO pise da ce SDF uskoro pokrenuti ofanzivu na Deir ez Zor. Dakle, Amerikanci koordinisu. Uz pomoc SDF, Amerikanci mogu cuvati granicu. Mogu iskoristiti Arape iz SDF da preuzmu tok Eufrata.

Vidio si sta kaze Mekgurk. SAA se nece vratiti u Raku.
Kiki, imaš sreće što se ne kladim, mogo sam ti finih para uzeti :D

Inače iz 22. Maja :D
GIVI

#76853 Re: Sirija vol. 2

Post by GIVI »

Cijelo sam popodne na forumu i još ga nema.
Ali garant samo što nije
Djecoubojice brutalno poražene u Deri.Tristo Asadovih šebiha ubijeno u zasjedi.Tri režimska tenka uništena u istočnoj goti.Revolucionari srušili režimski avion.Spremam kokice i čekam da se pojavi :sax:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#76854 Re: Sirija vol. 2

Post by Bobi »

SDF fighters have liberated the second neighborhood, al Sabahiya west of Raqqa
ANHA
Image
Maystor

#76855 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Krokodajl wrote:Đe je onaj što pita kada će Tigrići na granicu ?
najjači su ovi domaći forumaši što gledaju obrazovne emisije iz Holivuda :lol:

ja mu juče objašnjavo da se ne može čuvati onolika granica bez da se obezbijedi 100 000 vojnika, ali džaba, ne jebe to ni matematiku ni logiku, samo Holivud. Pogranični pojas ima površinu od preko 100 000 kvadratnih kilometara, da bi to neko čuvao sa samo jednim vojnikom po kvadratnom kilometru, treba mu 100 000 vojnika. Eto im Tanf, jebo ih Tanf i čitavih 50 amerikanaca i norvežana u njemu :izet:

Image

Šta ćemo sad :idea:
Krokodajl

#76856 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Amerikanci odahnuli, napokon prava vojska stigla, ne ovi čakijaši što im ISIL svako malo prođe i napadne Rutbah kamp :D
Maystor

#76857 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Krokodajl wrote:Amerikanci odahnuli, napokon prava vojska stigla, ne ovi čakijaši što im ISIL svako malo prođe i napadne Rutbah kamp :D
Amerikanci blefiraju, vidjelo se to iz aviona. Ušetali se iz one klimatizirane baze u Jordanu, zaboli američki zastavu u Tanf, ostavili 50 vojnika tamo i rekli "ne prilazi". Dobro, mi ćemo onda zabosti iznad njih drugu zastavu i nastaviti dalje prema Deiru, kaže SAA :-)

Military Advisor‏ @miladvisor 30m30 minutes ago
More
Keep in mind,the Syrian army and allies never had plans to seize Tanaf from US soldiers,it's impossible.SAA used other plan in area.

Ovako izoliran Tanf nema nikakvog smisla za amerikance, na kraju će sami otići iz njega.
dječak sa šibicama

#76858 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

Kikibombona wrote: Nemoj mijesati Siriju i Kurdistan. Gradjani Tabke na referendumu mogu odluciti u kojem entitetu/kantonu/drzavi zele zivjeti. Samo demokratija.
Zanimljiv stav imas za nekoga ko se kao zgrazava nad "podjelom Bosne". Siriju bi, vidim, dijelio. Mada nikakve veze sa njom nemas.

Pitam se samo kontas li da si vecini posjetilaca teme ogadio Kurde. Ni krive ni duzne, moguce je.
Čitalac

#76859 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

Luda kuća, u Siriji je teško bilo šta predvideti, svaki dan neko novo čudo.

Image
insomnia78

#76860 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

A cak nismo ni gadljivi. Vidis da ljudi podrzavaju sve od uznika preko cetalja do daesha. Mos misliti dokle si nas doveo :lol:
dječak sa šibicama

#76861 Re: Sirija vol. 2

Sakad nagrne 100.000 Hashdovaca u Siriju.

Na celu im Abu Azrail, nosi sipku za razanj na ramenu.
muhafuca

#76862 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

navodni plan akcije je da se skoci na alBukamal prije nego sto se na Deir ezZoir krene.

Sto li kako li vjerovatno da se zatvori put Amerima - al vidjet cemo aBd

source Russian MoD

Image
dječak sa šibicama

#76863 Re: Sirija vol. 2

Image
Prosto sumnjam da Rusi ovako javno obznanjuju svoje planove za buduce ofanzive.

Ovako su Mujo Zulic i Sakib Puskar planirali akcije, citava mahala zna gdje koji vod nastupa zene na vodi prepricavaju gdje koja brigada udara, dodju na liniju a cete vec znaju svaki pravac napada. I onda kuknjava o petoj koloni, ko biva izdaja.
habanero68

#76864 Re: Sirija vol. 2

Post by habanero68 »

Od kad ju je Cheli stavio na forum, baš sam se navukao na nju. :D :thumbup:

Ne znam je li tad bila sa prevodom, sad mi je lijeno traziti.Ova jeste.

jao_situacije

#76865 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

Bobi wrote:
jao_situacije wrote:
Nadzornik wrote:Misteriozna raketa na Sirijskom Golanu.

Image

https://youtu.be/S_XQQIQQ-g0?t=1m43s
Pa to je snimak od prije 5 godina :mrgreen:
pa znam da jeste zato sam i postavio :mrgreen:
jao_situacije

#76866 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

dječak sa šibicama wrote:Sakad nagrne 100.000 Hashdovaca u Siriju.

Na celu im Abu Azrail, nosi sipku za razanj na ramenu.
:lol: :lol:
DuckZz

#76867 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Dobar potez.
Sad nek se Rusi peglaju sa ISIL-om u pustinji :D
Kikibombona

#76868 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Kroki

Jasno sam rekao, bezbroj puta, Amerikancima pripada iracko-sirijska granica ako je to ono sto Pentagon zeli. Prvi su bacili sapu.

Medjutim, sve su prilike da su njihove ambicije nesto drugacije. Bice da su se popisali po ovim budalama, svercerima, koje koriste za ko zna kakve interese. Sada su saopstili, ne bas direktno, ali izmedju redova, da nemaju namjeru ostati u Tanfu nakon sto ISIL bude gotov. :shock: :lol: Pa zasto onda ove budale ratuju ako je tako? :shock: :lol: :lol:
U.S. Embassy Syria @USEmbassySyria

The garrison in #Tanf is a temporary @Coalition location to train vetted forces to #defeatISIS & will not be vacated until ISIS is defeated.
Ginu za Amerikance, za Turke, za svakoga kome treba topovskog mesa. Svijet vece glupane od selefija i ihvanija nije vidio.

U narednih 10-ak dana bice sve poznato oko iracko-sirijske granice. Ovdje je pao dogovor Rusije i Amerike, ocigledno.

Realno, Izraelu i zapadu odgovara jak sunitski i jak siitski blok, da se izbalansiraju snage, da budu podjednaki i da se onda tuku medjusobno. Vec tamo niko nikoga ne moze smisliti. I tako ce jos dugo ostati.
DuckZz

#76869 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Pazite sad moje rijeci.

Idu novi zracni udari za 30 minuta :D :D :D :D :D :D
Kikibombona

#76870 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

DuckZz wrote:Dobar potez.
Sad nek se Rusi peglaju sa ISIL-om u pustinji :D
Je l' se zezas? :D

Pa ovo je pisanje po revoluciji. Asad ce uzeti sva naftna polja oko Deir ez Zora pa sve do iracke granice. Za sta su se do sada borili ovi u Tanfu? Ako Asadu pripadne Zor, za njih nema buducnosti.

Dzihadisti uzalud ginu, neka se predaju i spase zivote. Nikako ne mogu shvatiti da su bas tolike budale.

Ne zna se ko ih gore levati, Turci ili Ameri. :D
Krokodajl

#76871 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Oni misle da ih se nešto pita.

SAA je skontala igre, da ima i jačih, zato se i izvlače.

"revolucionari" misle da ih se nešto kao pita, ono neke pompozne najave. :D

@Kiki, naravno da je pao dogovor, mislim nisu ni Amerikanci baš tolike budale da puštaju recimo Iračke milicije da im hodaju oko baze, sada jasno znaju ko je tu, između ostalog i Rusi, SAA zna dokle smije u pravcu Tanfa, ove ostale (Iračane i Irance) zaboli briga za te dogovore, oni će nastaviti u tom pravcu, jer im je ono svejedno...
GIVI

#76872 Re: Sirija vol. 2

Post by GIVI »

Još ga nema.Ccc Tani se predomišlja možda plata nije legla.Aj ja ću malo mjesto njega.
Rebels destroy an anti-armor missile, a military vehicle of the SAA forces on the axis of the village of Kubaina, the Kurdish mountains-
Djecoubojice brutalno pregažene.
Krokodajl

#76873 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

DuckZz wrote:Pazite sad moje rijeci.

Idu novi zracni udari za 30 minuta :D :D :D :D :D :D

Jesu li i tamo na 55km, glupo mi ovo da su baš tako blizu, ispade na 15 kilometara od Tanfa prešišali do granica :?: :?:

Kroz koliko su to pustinje Rusi i SAA progazili danas :shock: :shock: :shock:
DuckZz

#76874 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Ma daleko su od Tanfa nekih 100 kilometara.
Ali valjda Irancima nije niko rekao da ima nova baza, od koje su udaljeni nekih 10 kilometara.

Nemaju gdje bježat.....ako krenu udarat a mislim da hoce, bit ce mnogo mnogo belOja
dječak sa šibicama

#76875 Re: Sirija vol. 2

https://twitter.com/MmaGreen/status/873225495076372481

FIRST VIDEO: Syrian Army+allies bypassed US proxies/forces in Al Tanf and reached the Iraqi border meeting up with Al Hashd Al Shaabi today
Locked