Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
c_g

#76851 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

Ovaj HBO OD ima fantazija stvari, ima par odličnih serija koje bi rado gledao, ali radi rezolucije ne želim.
Stvarno ne shvatam naprave EON Box 4K i dadnu ti videoteku u SD. :sad:
typeOnegative

#76852 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Jel imaš HBOgo u paketu? Ne znam za HBO OD, ali ovamo su u HD bile sve sto sam gledso
shape of despair

#76853 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shape of despair »

Juce neko zove kad telemach. Eto nas kazu za ovaj eon. Kakav eon, ja to samo spomenuo jednom da cu vidjeti. Da dajem jos 10km vise nizasta.
Neznam jel to na foru neku fataju
reboot

#76854 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by reboot »

Ako imam Cinestar TV Premiere HD paket, da li bih trebao imati i onu CineStar premiere videoteku?
fusion_ba

#76855 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Da.
nadžak

#76856 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nadžak »

Hvala narode na savjetima i pojašnjenjima u vezi ovoga što sam pisao na prošloj strani. Znači to je definitvno tako na žalost. :( Jedan veliki minus na račun telemacha zbog toga. Da je ovo normalna zemlja i da se ima kome dobro požaliti vjerujem da ovo ne bi moglo ovako da se radi.
To je baš bezobrazluk da nekome ograničavaš uslugu pod izgovorom da će možda to biti zloupotrijebljeno!

Neka im brate tehnička podrška njihova smisli način da se spriječe te eventualne situacije o kojima ste pisali ili neke druge koje meni i ne padaju na pamet, kao ni ova prošla što mi nije bila, a ne da ovako prave ljude budalama. Plaćaš neke usluge fol vrhusnke i onda dobiješ ovo. Stvarno sam izneneadjen i razočaran i ovo će debelo uticati na moju odluku ako u budućnosti budem imao i najmanjih problema sa telemahom!,Necu više imati ni razumijevanja ni strpljenja. Prva situacija i pa-pa a dugo već koristim i plaćam oko 80km mjesečno.

Baš bezveze i sramota! :?
Radar71

#76857 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

ja bih to odmah odjavio, štaš' čekati
sasajev

#76858 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sasajev »

Recite mi, radi li vama ovaj Cinestar VOD, imam ovaj nesretni Cinestar HD paket, ali mi na Eon aplikaciji VOD nije dostupan. Preko resivera radi skoro sve, sem par sadrzaja koje kao treba kupiti
Benq

#76859 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

sasajev wrote:Recite mi, radi li vama ovaj Cinestar VOD, imam ovaj nesretni Cinestar HD paket, ali mi na Eon aplikaciji VOD nije dostupan. Preko resivera radi skoro sve, sem par sadrzaja koje kao treba kupiti
Kod mene radi i na EON Box-u i putem EON web verzije.
Tesla Edison

#76860 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

Jel EON box mora biti u LAN4 ili može bilo koji port na modemu?
nadžak

#76861 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nadžak »

Radar71 wrote:ja bih to odmah odjavio, štaš' čekati
A nemoj me zezat još i ti. :D Vidiš da je bezveze situacija skroz.

NIje stvarno u redu način na koji se ovoj stvari pristupilo. Dakle, unaprijed se ide teorijom šta bi bilo kad bilo a ne da kupcu da ono što plaća. Vrlo jednostavno, ja plaćam paket i izmedju ostalog za njega sam se odlučio zbog toga što sam htio da ga gledam na vikendici na selu gdje nema mnogo tehnologije a pogotovo telemachove.

Apulujem da se nadje drugi tehnički način da se spriječe eventualne zloupotrebe a ne da se šteta pravi poštenim korisnicima.

Hvala.
typeOnegative

#76862 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

TESLA_EDISON wrote:Jel EON box mora biti u LAN4 ili može bilo koji port na modemu?
Nije bitno , moze u bilo koji
crnivrag

#76863 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

typeOnegative wrote:
TESLA_EDISON wrote:Jel EON box mora biti u LAN4 ili može bilo koji port na modemu?
Nije bitno , moze u bilo koji
Nema veze u koji ćeš port spojiti EON box, jer on za usluge TV Unazad, VOD i rad dodatnih aplikacija na box-u koristi internet protok korisnika.
Telemach

#76864 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kakaljin wrote:
nadžak wrote:Neki dan ponio laptop na vikendicu da gledam neke utakmice na sportklubu kad šipak druže! Na vikendici je paket mojaTV i blokirano je gledanje kanala telemaha na WIFI od mojeTV. :shock:
Kuci inače koristim paket trio grande family i sad me neko blokira da gledam eon.tv na WIFI od drugog provajdera kad idem na vikendicu. :twisted:
Praaaavo bezveze. Jeli to oduvijek ovako i ima li nacina da se zaobidje ovaj bezobrazluk?
To ti je prodaja usluge koja nije u punom kapacitetu dostupna korisniku koji je placa
Usluga je u punom kapacitetu, na Telemach mreži :-D
semirsar

#76865 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

nadžak wrote:

NIje stvarno u redu način na koji se ovoj stvari pristupilo. Dakle, unaprijed se ide teorijom šta bi bilo kad bilo a ne da kupcu da ono što plaća. Vrlo jednostavno, ja plaćam paket i izmedju ostalog za njega sam se odlučio zbog toga što sam htio da ga gledam na vikendici na selu gdje nema mnogo tehnologije a pogotovo telemachove.

Apulujem da se nadje drugi tehnički način da se spriječe eventualne zloupotrebe a ne da se šteta pravi poštenim korisnicima.

Hvala.
a sta sad ja da recem, ev' danaske saznadoh da ne merem superwebtv gledit dje ocu ni kad ocu, osim doma na kucnom wifi... jbt, koji ce mi qrz doma?!
Je l' to ovije iz LoLe nam naseg dragog i premilog misle da cu da gledim na mobiljnom u hali dok kenjam... jes, pa da mi osim oka i chemeroidi ispan'u, ma mrsh :twisted:
Telemach

#76866 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

nadžak wrote:

Hvala.

Zdravo nadžak,
Predlažemo da nam dostavite preciznije informacije odnosno gdje se nalazi vikendica, a mi ćemo provjeriti tehničke mogućnosti i rado Vas prebaciti na Telemach mrežu :)
Benq

#76867 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

semirsar wrote: a sta sad ja da recem, ev' danaske saznadoh da ne merem superwebtv gledit dje ocu ni kad ocu, osim doma na kucnom wifi... jbt, koji ce mi qrz doma?!
Je l' to ovije iz LoLe nam naseg dragog i premilog misle da cu da gledim na mobiljnom u hali dok kenjam... jes, pa da mi osim oka i chemeroidi ispan'u, ma mrsh :twisted:
:pisnuo:
semirsar

#76868 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Telemach wrote:
nadžak wrote:

Hvala.

Zdravo nadžak,
Predlažemo da nam dostavite preciznije informacije odnosno gdje se nalazi vikendica, a mi ćemo provjeriti tehničke mogućnosti i rado Vas prebaciti na Telemach mrežu :)
joj kolega @nadžak, ide bozic nova godina drugi bozic druga nova godina... da ne nabrajam vise, obradovaces se sudva racuna ako scednes :mrgreen:
Mustang1

#76869 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Moze li se sta uraditi da se poboljsa ovaj wi fi. Nekim danima nece nikako da se konektuje na 5 metara od m9dema. Danas cijeli dan. Nekad ide ok ali vecinom nece, prekida i razgovor na viberu kad sam pored modema. Restartujem ga svako malo ali uzalud. Nemam racunar da testiram brzinu tako ali preko mobitela ne ide preko 10mb a u drugoj prostoriji 0.10 :D
semirsar

#76870 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Mustang1 wrote:Moze li se sta uraditi da se poboljsa ovaj wi fi. Nekim danima nece nikako da se konektuje na 5 metara od m9dema. Danas cijeli dan. Nekad ide ok ali vecinom nece, prekida i razgovor na viberu kad sam pored modema. Restartujem ga svako malo ali uzalud.
znas i sam da ti nece pomoc oko wifi osim ako nes sam sebi :mrgreen:
ovi tp link u mene mi moj leti samo tako, mislis da se ovi moji u podrsci imalo uznemirise sto mi nije valjalo, aha en hi jos kroko suze ronjaju :evil:
Mustang1

#76871 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

semirsar wrote:
Mustang1 wrote:Moze li se sta uraditi da se poboljsa ovaj wi fi. Nekim danima nece nikako da se konektuje na 5 metara od m9dema. Danas cijeli dan. Nekad ide ok ali vecinom nece, prekida i razgovor na viberu kad sam pored modema. Restartujem ga svako malo ali uzalud.
znas i sam da ti nece pomoc oko wifi osim ako nes sam sebi :mrgreen:
ovi tp link u mene mi moj leti samo tako, mislis da se ovi moji u podrsci imalo uznemirise sto mi nije valjalo, aha en hi jos kroko suze ronjaju :evil:
Ma znam zato i necu da ih zovem. Kontam da nakacim i ovaj tp link kao acces point tamo u dnevnoj i da tako izvucem maximum, sumnjam da moze drugacije :D
MTV

#76872 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

semirsar wrote: a sta sad ja da recem, ev' danaske saznadoh da ne merem superwebtv gledit dje ocu ni kad ocu, osim doma na kucnom wifi... jbt, koji ce mi qrz doma?!
Kako to da ti nisi apdejtovan?!

Jos pisao xy puta da ne radi a da je radilo :lol: :lol:
semirsar

#76873 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

MTV wrote:
Kako to da ti nisi apdejtovan?!

Jos pisao xy puta da ne radi a da je radilo :lol: :lol:
pa ti pis'o anamotamo nekad u koljodvoru, ja ako i procita ne obratih poroznost @Benq mi pokaz'o i ja prokuzo i fakat nemre...
aj dobro sve, ali ni na vlastitoj mobilnoj ne da... za ne povjerovat :roll: :lol:
doduse, ja i nijesam neki cest gost na webu him bio, al' het'... :mrgreen:
nadžak

#76874 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nadžak »

semirsar wrote:
Telemach wrote:

Zdravo nadžak,
joj kolega @nadžak, ide bozic nova godina drugi bozic druga nova godina... da ne nabrajam vise, obradovaces se sudva racuna ako scednes :mrgreen:
PA ja, evo vidiš, ljudi ljubazno nude rješenje mog problema. Kako se ja toga nisam toga sjetio majko mila?! :D Pa jest, logično je, dvije lokacije, dva računa i dvaput po 70 km. Razmisliću, imam para viška svakako :-)

De bolan @Telemach ne zezajte se. Kao prvo na Vlašičkom platou, na Babanovcu i okolnim selima NEMA telemach infrastrukutre. More bit bidne!
Drugo, opet kažem da nema potrebe i da nije u redu da ne mogu da koristim EON na internet mreži od drugog provajdera. NIdje veze!
Najlakše je to tako bilo riješit ovako kako je sada. ! Što bi malo ulagali vremena, truda i para u rješenje tog problema KAKO treba kad možete ovako? Ha ja, može kod nas proć i veća neuboloza. Ovo je ništa ba. :run:
crnivrag

#76875 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

nadžak wrote:
PA ja, evo vidiš, ljudi ljubazno nude rješenje mog problema. Kako se ja toga nisam toga sjetio majko mila?! :D Pa jest, logično je, dvije lokacije, dva računa i dvaput po 70 km. Razmisliću, imam para viška svakako :-)

De bolan @Telemach ne zezajte se. Kao prvo na Vlašičkom platou, na Babanovcu i okolnim selima NEMA telemach infrastrukutre. More bit bidne!
Drugo, opet kažem da nema potrebe i da nije u redu da ne mogu da koristim EON na internet mreži od drugog provajdera. NIdje veze!
Najlakše je to tako bilo riješit ovako kako je sada. ! Što bi malo ulagali vremena, truda i para u rješenje tog problema KAKO treba kad možete ovako? Ha ja, može kod nas proć i veća neuboloza. Ovo je ništa ba. :run:
Možeš uzeti EON TV paket gdje ne ograničavaju kabale na drugim mrežama, a najskuplji paket je 44.90 KM, ali svi paketi su 9.90 KM prvih 6 mjeseci: https://telemach.ba/eon-tv/tv-paketi
Locked