Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Dupli_skalp

#76801 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dupli_skalp »

doktor zlatko lagumdžija je dobar izbor za ambasadora u UN-u. u današnjem SDP-u većina mu može samo cipele čistiti.
Point.

#76802 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

Gdje su oni botovi koji zazivaju Šmita i njegovu šapu. Lik je obična seoska varalica i goljo koji pleše kako Zagreb kaže.
A to polako uviđaju i u Europi.
Visoki predstavnik Christian Schmidt danas je, iza zatvorenih vrata, saslušan u Evropskom parlamentu. Pred poslanicima, članovima Vijeća za vanjske poslove on je prošao pravo "rešetanje", saznaje Politicki.ba.

"Prosto sam zaprepašten. Umjesto visprenog, iskusnog njemačkog poslanika i političara, pred sobom smo imali nemuštog i defanzivnog prosječnog advokata koji nam je nastojao oduzeti vrijeme tumačenjem nekih ispraznih propisa. Na kraju saslušanja, moj je dojam da je jako zabrinjavajuće da je jedan takav čovjek na tako bitnoj poziciji", kaže jedan od poslanika Evropskog parlamenta.

Sagovornici portala Politički.ba iz ove institucije Evropske unije nisu bili voljni govoriti imenom i prezimeno i zato jer je sjednica bila zatvorena za javnost. No, dodaju da će svakako oni koji su bili na sastanku prepoznati ko su...

Drugi sagovornik prenosi da je Schmidtu "bilo jako ugodno dok su ga hvalili poslanici iz Hrvatske".

"Svi oni, od Picule do Zovko, hvalili su njegovu odluku od 2. oktobra. A onda su uslijedila naša sasvim direktna pitanja. Jedan od kolega na kraju je pitao visokog predstavnika za kakvu se BiH zalaže - onu po planu Cvetković-Maček ili onu po dogovorima Miloševića i Tuđmana iz Karađorđeva. On ga je prosto izignorirao. Za mene, to je više nego opasna manifestacija. Gledali smo visokog predstavnika kojem gode hrvatski komplimenti, a onda smo ga vidjeli kako sve više gubi živce suočen sa našim konkretnim pitanjima. Razgovor je završen sve nervoznijim Schmidtom koji je počeo čak i ton podizati. Onda je saslušanje završeno", kažu sagovornici Politicki.ba.

Sarajevski portal saznaje i da je došlo do "okršaja" između Željane Zovko (HDZ) i poslanika iz drugih grupacija.

"Ona je pokušala odbraniti Schmidta. Naravno, u priču je uvela i Željka Komšića i optužila ga da podržava Iran zbog neke rezolucije u UN. I ona je izgubila živce i njen nastup neslavno je završio", prenose sagovornici iz Evropskog parlamenta.

Navode i da se visoki predstavnik hvalio da će BiH dobiti konačno državnu vladu koja će provoditi reforme. Odbio je odgovoriti na pitanje kako će se to desiti sa dvije ekstremno-nacionalističke stranke - HDZ i SNSD - u vlasti.

Odbio je odgovoriti i na direktno pitanje šta su ustupci koje je HDZ BiH dao za nametanje od 2. oktobra koje im direktno ide naruku.

"Ako je ovo visoki predstavnik, a jeste, ja sam izrazito zabrinuta za budućnost BiH" kaže jedan od izvora portala Politički.ba.

Dodaje da "Christian Schmidt, osim dijela iz Evropske narodne stranke, nema podršku Evropskog parlamenta".

Drugi izvor prenosi i da je bilo pitanje da li visoki predstavnik ima "dil s Miloradom Dodikom po pitanju državne imovine".

"Ni tu nisam dobio jasan odgovor. Umjesto toga uslijedila je nervozna reakcija u kojoj je visoki predstavnik rekao da 'nema dilove ni sa kim'. Neko od kolega je pitao - zašto se bavio samo Domom naroda F BiH i smije li i pomisliti da intervenira u Rs. Dobio je ignoriranje. U jednom momentu Schmidt se požalio da je 'jako teško pregovarati s bh. političarima'. A koji su to politički pregovori laki? Ja ih ne znam. Moj ukupni utisak je jako loš.

Od visokog predstavnika očekuje se da ima viziju evropske BiH, a ne da brblja o pravnim formulacijama koje nikoga ne zanimaju. On nije, mada nam se tako predstavljao svo vrijeme, neki "ćato" neke pravne međunarodne savjetodavne ustanove. On je čovjek čije djelovanje i ponašanje ima posljedice na svakodnevni život svakog građanina Bosne i Hercegovine", kaže jedan od sagovornika Politicki.ba iz Evropskog parlamenta.

"Imali smo najtipičniju šuplju priču. I to je kod mene ostavilo jako gorak ukus. Vrlo sam zabrinut", rezimira drugi sagovornik portala Politički.ba današnje saslušanje Christiana Schmidta pred Evropskim parlamentom.
anelsol

#76803 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by anelsol »

Ja još ne mogu da dođem sebi pa je osmorka PRISTALA da Nešić bude ministar sigurnosti. Pa ima li iko u toj jebenoj koaliciji da kaže, stanite ljudi, pa ne može jebeni narkobos i putinov igrač biti ministar sigurnosti BiH. Pa znate li šta to znači četiri iduće godine. Ima da narko-kriminal procvijeta u BiH, Wagnerovci će najnormalnije dolaziti u BiH na "odmor" u pauzama rokanja u Dombasu sa Ukraincima, i mnogo toga još....
Gandalf

#76804 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gandalf »

Point. wrote: 24/01/2023 17:40 Gdje su oni botovi koji zazivaju Šmita i njegovu šapu. Lik je obična seoska varalica i goljo koji pleše kako Zagreb kaže.
Visoki predstavnik Christian Schmidt danas je, iza zatvorenih vrata, saslušan u Evropskom parlamentu. Pred poslanicima, članovima Vijeća za vanjske poslove on je prošao pravo "rešetanje", saznaje Politicki.ba.

"Prosto sam zaprepašten. Umjesto visprenog, iskusnog njemačkog poslanika i političara, pred sobom smo imali nemuštog i defanzivnog prosječnog advokata koji nam je nastojao oduzeti vrijeme tumačenjem nekih ispraznih propisa. Na kraju saslušanja, moj je dojam da je jako zabrinjavajuće da je jedan takav čovjek na tako bitnoj poziciji", kaže jedan od poslanika Evropskog parlamenta.

Sagovornici portala Politički.ba iz ove institucije Evropske unije nisu bili voljni govoriti imenom i prezimeno i zato jer je sjednica bila zatvorena za javnost. No, dodaju da će svakako oni koji su bili na sastanku prepoznati ko su...

Drugi sagovornik prenosi da je Schmidtu "bilo jako ugodno dok su ga hvalili poslanici iz Hrvatske".

"Svi oni, od Picule do Zovko, hvalili su njegovu odluku od 2. oktobra. A onda su uslijedila naša sasvim direktna pitanja. Jedan od kolega na kraju je pitao visokog predstavnika za kakvu se BiH zalaže - onu po planu Cvetković-Maček ili onu po dogovorima Miloševića i Tuđmana iz Karađorđeva. On ga je prosto izignorirao. Za mene, to je više nego opasna manifestacija. Gledali smo visokog predstavnika kojem gode hrvatski komplimenti, a onda smo ga vidjeli kako sve više gubi živce suočen sa našim konkretnim pitanjima. Razgovor je završen sve nervoznijim Schmidtom koji je počeo čak i ton podizati. Onda je saslušanje završeno", kažu sagovornici Politicki.ba.

Sarajevski portal saznaje i da je došlo do "okršaja" između Željane Zovko (HDZ) i poslanika iz drugih grupacija.

"Ona je pokušala odbraniti Schmidta. Naravno, u priču je uvela i Željka Komšića i optužila ga da podržava Iran zbog neke rezolucije u UN. I ona je izgubila živce i njen nastup neslavno je završio", prenose sagovornici iz Evropskog parlamenta.

Navode i da se visoki predstavnik hvalio da će BiH dobiti konačno državnu vladu koja će provoditi reforme. Odbio je odgovoriti na pitanje kako će se to desiti sa dvije ekstremno-nacionalističke stranke - HDZ i SNSD - u vlasti.

Odbio je odgovoriti i na direktno pitanje šta su ustupci koje je HDZ BiH dao za nametanje od 2. oktobra koje im direktno ide naruku.

"Ako je ovo visoki predstavnik, a jeste, ja sam izrazito zabrinuta za budućnost BiH" kaže jedan od izvora portala Politički.ba.

Dodaje da "Christian Schmidt, osim dijela iz Evropske narodne stranke, nema podršku Evropskog parlamenta".

Drugi izvor prenosi i da je bilo pitanje da li visoki predstavnik ima "dil s Miloradom Dodikom po pitanju državne imovine".

"Ni tu nisam dobio jasan odgovor. Umjesto toga uslijedila je nervozna reakcija u kojoj je visoki predstavnik rekao da 'nema dilove ni sa kim'. Neko od kolega je pitao - zašto se bavio samo Domom naroda F BiH i smije li i pomisliti da intervenira u Rs. Dobio je ignoriranje. U jednom momentu Schmidt se požalio da je 'jako teško pregovarati s bh. političarima'. A koji su to politički pregovori laki? Ja ih ne znam. Moj ukupni utisak je jako loš.

Od visokog predstavnika očekuje se da ima viziju evropske BiH, a ne da brblja o pravnim formulacijama koje nikoga ne zanimaju. On nije, mada nam se tako predstavljao svo vrijeme, neki "ćato" neke pravne međunarodne savjetodavne ustanove. On je čovjek čije djelovanje i ponašanje ima posljedice na svakodnevni život svakog građanina Bosne i Hercegovine", kaže jedan od sagovornika Politicki.ba iz Evropskog parlamenta.

"Imali smo najtipičniju šuplju priču. I to je kod mene ostavilo jako gorak ukus. Vrlo sam zabrinut", rezimira drugi sagovornik portala Politički.ba današnje saslušanje Christiana Schmidta pred Evropskim parlamentom.
evropljani iznenađeni, uvijek naivni ko mlada čehinja na casting kauču, nisu znali ko je šmit, duše slatke, sve im se treba nacrtat

vjerovatno ne znaju ni ko su baya i ćirilo, jbg i vučko im je lider regiona i mirotvorac a rs na Kosovu je poželjan cilj za "stabilizaciju" regiona

eu puslicama je putler još do juče bio strateški partner i karizmatični vođa, ko se u evropljane zaklinje, eksere će sr......
meridiyan

#76805 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by meridiyan »

anelsol wrote: 24/01/2023 17:45 Ja još ne mogu da dođem sebi pa je osmorka PRISTALA da Nešić bude ministar sigurnosti. Pa ima li iko u toj jebenoj koaliciji da kaže, stanite ljudi, pa ne može jebeni narkobos i putinov igrač biti ministar sigurnosti BiH. Pa znate li šta to znači četiri iduće godine. Ima da narko-kriminal procvijeta u BiH, Wagnerovci će najnormalnije dolaziti u BiH na "odmor" u pauzama rokanja u Dombasu sa Ukraincima, i mnogo toga još....
Nešić: Ne osjećam BiH kao svoju domovinu
premotati na 13:30

Jordan1961

#76806 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Jordan1961 »

meridiyan wrote: 24/01/2023 17:59
anelsol wrote: 24/01/2023 17:45 Ja još ne mogu da dođem sebi pa je osmorka PRISTALA da Nešić bude ministar sigurnosti. Pa ima li iko u toj jebenoj koaliciji da kaže, stanite ljudi, pa ne može jebeni narkobos i putinov igrač biti ministar sigurnosti BiH. Pa znate li šta to znači četiri iduće godine. Ima da narko-kriminal procvijeta u BiH, Wagnerovci će najnormalnije dolaziti u BiH na "odmor" u pauzama rokanja u Dombasu sa Ukraincima, i mnogo toga još....

Pa nije to nista novo. Jos mu daj ministarstvo sigurnosti zemlje koju ne osjeca kao svoju domovinu. Nebil' je prije razjeb'o.
Jordan1961

#76807 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Jordan1961 »

Roccohljup wrote: 24/01/2023 16:34 zahebane su te velike koalicije (naručito kad su stranke sa dijametralno različitim ideologijama), i vazda krenu problemi kad dodje do kadrovskih rješenja. Šta će tek biti kad krenu sa vladama kantona i FBiH? :-)
Nema od svega toga nista izgleda. Ni ovi iz RS nece svi podrzati Nesica i VM se mozda ni ne formira jer nece biti entitetske vecine.
Spit_fire

#76808 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Hajde bgt trosice pare sto su nakrali po ukrajini..ovo je prije svega turisticki potez :mrgreen:
Bodkin

#76809 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bodkin »

Point. wrote: 24/01/2023 17:40 Gdje su oni botovi koji zazivaju Šmita i njegovu šapu. Lik je obična seoska varalica i goljo koji pleše kako Zagreb kaže.

Saznaje ekskluzivno politicki.ba :D
Kakve opskurne portale ljudi citaju tito te jebo
anelsol

#76810 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by anelsol »

meridiyan wrote: 24/01/2023 17:59

Znam ja da svi oni misle isto, svi bi potpisali koliko je sutra odcjepljenje, od Šarovića, Dodika pa do onog najnižerangoranog u inim stranačkim strukturama, ali Nešić je posebna sorta. Ovaj lik je žestoki KRIMINALAC. I on će imati na uvid tajne podatke, "brinuti" se o granici, "boriti" se protiv organizovanog kriminala, imati uvid u sve ono što radi OSA, SIPA i ostale sigurnosne agencije, gurati svoje kadrove u te strukture. Nek nam je zdravo glava.
Lakat Jebić

#76811 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Lakat Jebić »

Evo i nedim ademovic nagradjen. Valjda za onu smijuriju od tumacenja smitovih amandmana vezenih za spustanje praga u domu naroda.
relativno84

#76812 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by relativno84 »

Fadil nam otjera omladinu, jos jedan perspektivan kadar ode za Njemacku.
Skolovan vani, vratio se da pomogne ali ono mu nije dalo priliku. :(

Image
PM72

#76813 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

relativno84 wrote: 24/01/2023 18:23 Fadil nam otjera omladinu, jos jedan perspektivan kadar ode za Njemacku.
Skolovan vani, vratio se da pomogne ali ono mu nije dalo priliku. :(

Image
E kad sam skonto ko mu je babo...
Student_u_Ostavci

#76814 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Lakat Jebić wrote: 24/01/2023 18:14 Evo i nedim ademovic nagradjen. Valjda za onu smijuriju od tumacenja smitovih amandmana vezenih za spustanje praga u domu naroda.
Jebeni Esad Bajtal uhljebio i sebe i ženu. Valjda ga više nećemo slušati kako botuje :-)
laik1981

#76815 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

Bodkin wrote: 24/01/2023 18:13 Saznaje ekskluzivno politicki.ba :D
Pa moraju se za nesto uhvatiti..
Ricken

#76816 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ricken »

Možda je to strateška odluka da se sigurnosti, pravda i odbrana povjere ljudima koji znaju gdje su njegove slabosti ili ti ga mahane.

Doduše Helez je lokalna lola koja je fasovala krivičnu sanknaciju radi kabadahijskih manira, i nije mu prvi put, pa samim tim čovjek je dokazao da je za marisanu pravi izbor. Eno opet onaj OSIN doušnik piše da je i Bunoza podvaljivo nekakve krivtvorene dokumente na tenderima, pa se Neša nameće kao logičan izbor koji će slabosti našeg sigurnosno, pravno odbrabenog sistema da začepe.

Dokazano je recimo da će nam se vanjski poslovi temeljiti na regionalnoj saradnji, na relaciji Pljevlja, Sjenica, Pazar. Mene počinje brinuti kako javno mjenje ne vidi taj programsko strateški pristup, ali meni ima smisla.
Last edited by Ricken on 24/01/2023 18:53, edited 1 time in total.
Haris.ba

#76817 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

Student_u_Ostavci wrote: 24/01/2023 18:25
Lakat Jebić wrote: 24/01/2023 18:14 Evo i nedim ademovic nagradjen. Valjda za onu smijuriju od tumacenja smitovih amandmana vezenih za spustanje praga u domu naroda.
Jebeni Esad Bajtal uhljebio i sebe i ženu. Valjda ga više nećemo slušati kako botuje :-)
Gdje to pise za njih troje?
Ricken

#76818 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ricken »

Haris.ba wrote: 24/01/2023 18:53
Student_u_Ostavci wrote: 24/01/2023 18:25

Ma konta kolega da će sa ženom u Podgoricu, a Nedim je član neke posebne ustavopravne komisije kabineta boš. člana pred.
Last edited by Ricken on 24/01/2023 18:55, edited 1 time in total.
jagugu

#76819 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by jagugu »

Haris.ba

#76820 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

Ricken wrote: 24/01/2023 18:54
Haris.ba wrote: 24/01/2023 18:53

Ma konta lik da će sa ženom u Podgoricu.
Vidis. Cak ni ja tako dijabolicko ne razmisljam. :D

A, sta je sa Nedimom?
Ricken

#76821 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ricken »

Haris.ba wrote: 24/01/2023 18:55
Ricken wrote: 24/01/2023 18:54

Ma konta lik da će sa ženom u Podgoricu.
Vidis. Cak ni ja tako dijabolicko ne razmisljam. :D

A, sta je sa Nedimom?
Nekakva Denisova komisija za ustavna pitanja.
velikonja

#76822 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

laik1981 wrote: 24/01/2023 18:27
Bodkin wrote: 24/01/2023 18:13 Saznaje ekskluzivno politicki.ba :D
Pa moraju se za nesto uhvatiti..
da li se gdja strik i oslobodjenje uklapaju u vasu mantru "opskurnih izvora"?

samo relax
Last edited by velikonja on 24/01/2023 19:14, edited 1 time in total.
relativno84

#76823 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by relativno84 »

Image

@Styling povuci veze nesto uradi, moze neka izmisljena pozicija samo da prestane kmecati. Ona vasa kopija akademije SNS nije los izbor, taman neka obogacuje buduce lidere.
:oops: :D
PM72

#76824 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

jagugu wrote: 24/01/2023 18:55
Koja smo mi karina od države...
I ovo smeće od čovjeka će sutra postat ministar sigurnosti zemlje za koju kaže da je ne osjeća svojom...
A sutra će karine od ljudi i političara glasat za ovo smeće...

Treba ovo sve razjebat i raselit
Janjicar

#76825 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Janjicar »

Zato je ministar pravde strucan, al u krivotvorenju dokumenata....
Locked