Meni je D3 V2.0 najbolji za moje potrebe. Ne bih ga mijenjao.channel10 wrote:Mogli bi se oni vratiti na ove d3 2.0 resiverekako je krenulo sa ovim android boxovima...
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- drug_profi
#76801 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
tap3ah75
#76802 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach? A ja? I moje pitanje?
tap3ah75 wrote:Imaju li u telemahu uređaja D3 V20 na stanju?
Crkle su mi neke lampice na ovom mom pa ne vidim koliko je sati ... a volio bih opet isti ovakav a ne ništa modernije.
- Dr_Proka
#76803 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ove i sve sličnije stavke sam ranije spomenuo i predpostavljam da će se automatski softver ažurirati kad počnu programeri raditi na uklanjanju nedostataka koje smo ovdje sugerisali.Ravenn wrote:nekoliko utisaka (EON Duo Premium)
1. nedovoljno testirana usluga i aplikacija
2. nepostojeća tehnička podrška (ne znaju nekada ni šta ih pitate)
3. audio se NE MOŽE promijeniti čak i ako su postavke box-a (setting-language) promijenjene
4. nema MUTE opcije
5. nema povratak na prethodno gledani kanal
6. na nekim kanalima se kod vraćanja unazad pojavi poruka da internet provider ne dozvoljava prikazivanje (RTS1)
7. 1/3 dugmadi na daljinskom nema nikakvu funkciju
8. kod mene je potpuno nasumice počeo tražiti PIN za HBO2
9. SAM SE RESTARTUJE (pojavi se poruka "isključivanje telefona u toku" i krene restart), bez upozorenja, ničim izazvan
10. premotavanje je nepraktično, ne vidi se gdje se nalazite i nema kontrole nad brzinom premotavanja (kao D3) već samo morate nagađati do koje minute da premotate
... ima toga još,ali od muke što ih moram zvati bar 2x dnevno mi je sve prisjelo
- pepeljara
#76804 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Prakticki ste beta testeri
za djaba 
- Dr_Proka
#76805 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nešto su mi tehničari govorili, pa da pitam kad se uvede ova giga mreža hoće li svi korisnici mijenjati rutere ili?
- typeOnegative
#76806 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovisno koje ce brzine biti. većina routera podržava do 1 Gbps a giga mreža će radit će na istom standardu kao i ova postojećakoliko sam vidio (EuroDOCSIS 3),tako da daj BožeDr_Proka wrote:Nešto su mi tehničari govorili, pa da pitam kad se uvede ova giga mreža hoće li svi korisnici mijenjati rutere ili?
Al ne znamo ništa o tome jos,kao izgleda ni oni tako da možemo samo nagađati
- Dr_Proka
#76807 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
mislim da još te stvari zbunjuju jer evo sad gledam ponudu paketa na stranici https://telemach.ba/eon-paketi/eon-paketi i piše do 100 mps, ali na mojtelemach portalu toga nema
Edit: evo mog trenutnog speedtesta
Edit: evo mog trenutnog speedtesta

- typeOnegative
#76808 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije još u ponudi tako da nema ni na stranici. Al mislim da ce oni morat štošta uradit na rekonstrukciji mreže jer dosta korisnika nema ni ovih 100-150 Mbps a kamoli kad bude 400,500 ili koliko već Mbps
Pretpostavljam da je to povezano sa radovima koje Tm trenutno ima po gradovima .
Pretpostavljam da je to povezano sa radovima koje Tm trenutno ima po gradovima .
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#76809 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Neki dan uveo Telemach. Zašto nema titlova na dosta filmskih kanala ?
- Benq
#76810 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Za prvi jezik titla postavi Srpski, za drugi jezik titla Hrvatski, i imat ces titlove na svim kanalima uredno.Slo Burner wrote:Neki dan uveo Telemach. Zašto nema titlova na dosta filmskih kanala ?
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#76811 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala, uspio sam rjesitiBenq wrote:Za prvi jezik titla postavi Srpski, za drugi jezik titla Hrvatski, i imat ces titlove na svim kanalima uredno.Slo Burner wrote:Neki dan uveo Telemach. Zašto nema titlova na dosta filmskih kanala ?
-
probook
#76812 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma treba sacekati sledecu verziju boxa. Ispeglace se softwer, a hardwer ce sigurno biti jacidrug_profi wrote:Meni je D3 V2.0 najbolji za moje potrebe. Ne bih ga mijenjao.channel10 wrote:Mogli bi se oni vratiti na ove d3 2.0 resiverekako je krenulo sa ovim android boxovima...
- Dr_Proka
#76813 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kako misliš novu verziju boxa? Ovdje po hiljaditi put trubim niko me nečuje. Programeri će poslati ažuriranu verziju softvera i tačka. Ista situacija ima i na total tv resiverima.probook wrote:Ma treba sacekati sledecu verziju boxa. Ispeglace se softwer, a hardwer ce sigurno biti jacidrug_profi wrote:Meni je D3 V2.0 najbolji za moje potrebe. Ne bih ga mijenjao.channel10 wrote:Mogli bi se oni vratiti na ove d3 2.0 resiverekako je krenulo sa ovim android boxovima...
Last edited by Dr_Proka on 25/11/2018 23:15, edited 1 time in total.
- typeOnegative
#76814 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne znam fkt .nisam niciji advokat niti branim Telemach, ali iskreno ja sam skroz zadovoljan s radom boxa. U skoro mjesec dana samo je jednom zablokirao i to preksinoć. Gasio i restartao se nije ,bar ja nisam vidio.
Koristio sam prije D3 2.0 i mogu reći da mi je ovaj puno brži i responzivniji.
Koristio sam prije D3 2.0 i mogu reći da mi je ovaj puno brži i responzivniji.
Last edited by typeOnegative on 25/11/2018 23:16, edited 1 time in total.
- Magarece_godine
#76815 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Reklamacija je otvorena i prije nekoliko mjeseci. Cim je kisa ili snijeg napolju, ja nemam net, telefon ne radi, nestanu neki kanali...Tako mjesecima... Zadnji put su vasi tehnicari ubjedjivali me da je do mojih instalacija u kuci. Zdrav razum i logika mi,uz duzno postovanje momaka, ne dozvoljavaju da vjerujem u to.Ako instalacija ne valja, onda ne valja nikad. Kada je vani lijepo vrijeme po danu sve fercera, a kada je kisa i vecer nema nista. Molim vas lijepo da mi jos sutra rijesite problem, inace cemo na sud. Unazad godinu imam problem uz uredno placene racune. Imam snimke razgovora koji ce potvrditi da ste jos prije nekoliko mjeseci otvorili reklamaciju...i nista...Sram da vas bude...Telemach wrote:Otvorena je reklamacija i provjerit ćemo što prije.Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Postby Magarece_godine » Today, 5:54 pm
beni-bu-man wrote:
Magarece_godine wrote:
Zuji mi Cisco modem. Iritantno je pistanje, a cesto nestane i interneta...Sta da radim?
baci ga kroz prozor
Ma dodje mi sve da izbacim. Dajem bruku para a ovo cudo svako malo zuji, net katastrofa, cak i slika nekad kocka...Davno sam ih zvao, oni dodju i kazu ne valja instalacija u kuci. A Elobu sam platio tu instalaciju. Sad bi ovi busili po kuci...E pa ne moze. Prije je sve radilo, al pojavilo se novih korisnika u mahali i sad ja kao zadnji u nizu imam los signal...Bolje i bhtelecom bez sport klubova koji ce raditi kako treba nego ovi lihvari...Nazovu, nude nove pakete a kad spomenem problem samo kazu vidimo radni nalog je otvoren...i tako mjesecima...Mrs, bolje vam je da me ne zovete...Tuzit cu vas, retroaktivno cete mi vratiti sve pare za racune koje sam placao, a nisam imao uslugu...Odjebaus Telemach...
- drug_profi
#76816 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne pase mi nikakav box gdje ja ne mogu snimati program. Meni 7 dana unazad nije dovoljno.probook wrote:Ma treba sacekati sledecu verziju boxa. Ispeglace se softwer, a hardwer ce sigurno biti jacidrug_profi wrote:Meni je D3 V2.0 najbolji za moje potrebe. Ne bih ga mijenjao.channel10 wrote:Mogli bi se oni vratiti na ove d3 2.0 resiverekako je krenulo sa ovim android boxovima...
-
duffy_duck
#76817 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Super bi bilo da ubace sat kad budu uradili softver.
- nadžak
#76818 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Neki dan ponio laptop na vikendicu da gledam neke utakmice na sportklubu kad šipak druže! Na vikendici je paket mojaTV i blokirano je gledanje kanala telemaha na WIFI od mojeTV.
Kuci inače koristim paket trio grande family i sad me neko blokira da gledam eon.tv na WIFI od drugog provajdera kad idem na vikendicu.
Praaaavo bezveze. Jeli to oduvijek ovako i ima li nacina da se zaobidje ovaj bezobrazluk?
Kuci inače koristim paket trio grande family i sad me neko blokira da gledam eon.tv na WIFI od drugog provajdera kad idem na vikendicu.
Praaaavo bezveze. Jeli to oduvijek ovako i ima li nacina da se zaobidje ovaj bezobrazluk?
Last edited by nadžak on 26/11/2018 07:26, edited 1 time in total.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#76819 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To je tako, jer da nije jedan bi koristio telemach i imao svoj id, a ostala četverica bi koristili njegov id na bh telecom mreži i gledali bi sve što gledamo mi koji plaćamo fine mjesećne cifre i tu bi telemach bio u gubitku, zato su to napravili.
- nadžak
#76820 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala druže. Ma goni to, sve neke zezancije. Al fazon je što na ovoj lokaciji gdje je moja vikendica ( područje Travnika) uopšte nema infrastrukture telemaha. Znači samo mojaTV.Mehemed wrote:To je tako, jer da nije jedan bi koristio telemach i imao svoj id, a ostala četverica bi koristili njegov id na bh telecom mreži i tu bi telemach bio u gubitku, zato su to napravili.
-
Mehemed
#76821 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tako je, ali se možda može zaobići. Neko je spominjao kao da se napravi VPN ili tako nešto ako imaš jedan slobodan računar kod kuće da ga ostaviš upaljenog, ali opet nisam ja to dobro upratio da li je bio VPN u pitanju ili nešto drugo, ali uglavnom je bilo priče o tome.nadžak wrote:Al fazon je što na ovoj lokaciji gdje je moja vikendica ( područje Travnika) uopšte nema infrastrukture telemaha. Znači samo mojaTV.
Jest da u tom slučaju kućni računar učitaje sve podatke i onda ih šalje prema tebi na laptop, ali pošto imamo solidne uploade to nebi trebao biti problem.
-
Nokian808
#76822 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Haha nisi u pravu do softvera je...naime Smart EON SAVRŠENO bez štucanja radi na original MI Boxu koji sam kupio od poznatog al i skupog Ervina. Mi box nije previše jak hardver (4 jezgre + 2 GB rama) slično EON uredjaju koji je štimao jaranu - njemu se glupi EON box restarta u Kodiju bez ikakvog pravila i rekao čovjek da nije do njega i vjerujem mu jer se lik razumje... i fakat se EON box nestabilno ponaša za razliku od hradverski sličnog MI boxa...probook wrote:S obzirom da je u pitanju android nista tu novi firmware nece pomoci.crnivrag wrote:Izvadi baterije iz daljinskog i vrati ih nazad, i proradiće ti ponovo svjetlo prilikom dizanja daljinskog.rizibizi wrote:Mene box handri evo vec 4-5 dana mislim da ni jednu epizodu ovih serija iz videoteke nisam pregledao da ne bude prekid ili zaledi pa se resetuje, zvao sam redovno, sad smo na nivou javit ce vam se napredna podrska u roku do 48 sati, bem li ga valjda ce profercerati. Ukljucio sam svjetlo, na pocetku mi je radilo na principu cim podignem daljinski upali se svjetlo, a odjednom se pocelo paliti samo kad nesto pritisnem ili ja mozda nesto nisam dobro upratio. Da nemam ovih "tehnickih" problema sa konekcijom i onog pucanja u zvucniku kad gasim/palim box ne bih ni primjetio promjenu koliko sam se vec navikao, ali hajd nek nije dosadno.
Pucanje je prisutno kod tebe kao izoliran slučaj, a svima nam se resetuje aplikacija ili box u random trenucima, a to moraju otkloniti update-om firmware-a.
Taj OS moze koliko toliko normalno raditi samo na vrhunskom hardveru.
-
sencobih
#76823 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zar taj "jedan" ne plaća finu mjesečnu cifru za tu uslugu da bi je mogao koristiti svugdje pa i u prilikama koje je naveo? Čemu nebulozna ogranicenja?Mehemed wrote:To je tako, jer da nije jedan bi koristio telemach i imao svoj id, a ostala četverica bi koristili njegov id na bh telecom mreži i gledali bi sve što gledamo mi koji plaćamo fine mjesećne cifre i tu bi telemach bio u gubitku, zato su to napravili.
-
Mehemed
#76824 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da urade to i da stave samo jedan uređaj 90% korisnika bi to bilo premalo. Meni npr. trebaju dva, računar i mobitel, sa samo jednim nikako nebi bio zadovoljan. Neko koristi i punih 5, tri mobitela, tablet, računar/laptop.sencobih wrote: Zar taj "jedan" ne plaća finu mjesečnu cifru za tu uslugu da bi je mogao koristiti svugdje pa i u prilikama koje je naveo? Čemu nebulozna ogranicenja?
-
rizibizi
#76825 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo jedan brzi i kratki update,kod mene je problem bio do povratnog signala.Dosao tehnicar popeglao signal i vec dva dana nemam problema sa smrzavanjem,restartom i ostalim glupostima.Sve radi kao bombona (na ono pucanje iz zvucnika sam navikao) i sad za sad nemam primjedbi. Sto se tice kodija i androida ja Kodi koristim na windowsuNokian808 wrote:Haha nisi u pravu do softvera je...naime Smart EON SAVRŠENO bez štucanja radi na original MI Boxu koji sam kupio od poznatog al i skupog Ervina. Mi box nije previše jak hardver (4 jezgre + 2 GB rama) slično EON uredjaju koji je štimao jaranu - njemu se glupi EON box restarta u Kodiju bez ikakvog pravila i rekao čovjek da nije do njega i vjerujem mu jer se lik razumje... i fakat se EON box nestabilno ponaša za razliku od hradverski sličnog MI boxa...