Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
kakaljin

#76751 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:
EasyWay wrote: To je veliki minus za ove EON boxove. Kad se već išlo u implementaciju novih eon resivera, na ovo se moralo misliti. Android boxovi na tržištu mahom imaju svi wifi, ovaj baš nema. Kod većine korisnika, modem nije pored resivera i TV-a. Šteta zaista, treba ti 5-6 m UTP kabla da bi povezao box na net
Sreća pa sam ja ranije provukao UTP kabal kroz sobu okolo da mi ne smeta, a koristio sam ga za vlastiti android box, sad samo prešaltam kabal iz EON box-a u svoj android box, kad mi zatreba, jer su pozicionirani jedan pored drugog.
Sto ne kupis switch i oba da ti budu spojena na modem
crnivrag

#76752 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakaljin wrote:
Sto ne kupis switch i oba da ti budu spojena na modem
Nije loša ideja, ali nema potrebe, jer nikad ne koristim oba box-a u isto vrijeme, a ako odnesem Vorke Z6 u dnevni da sa starcima nešto gledam, onda mi je svakako spojen na 5 Ghz wifi mrežu, i šljaka bez problema :)
MTV

#76753 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Ma crni je top opremnjen samo mu fali bolji i veci TV :mrgreen: :pasamoj:
crnivrag

#76754 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

MTV wrote:Ma crni je top opremnjen samo mu fali bolji i veci TV :mrgreen: :pasamoj:
Ovaj bi bio vrh :D

Samsung TV UE88JS9502TXXH
MTV

#76755 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

crnivrag wrote:
MTV wrote:Ma crni je top opremnjen samo mu fali bolji i veci TV :mrgreen: :pasamoj:
Ovaj bi bio vrh :D

Samsung TV UE88JS9502TXXH
Nudim ti drugi prijedlog. Zanemari cijenu :lol: :lol:

https://www.sancta-domenica.hr/qled-tv- ... xh-8k.aspx
crnivrag

#76756 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

MTV wrote: Nudim ti drugi prijedlog. Zanemari cijenu :lol: :lol:

https://www.sancta-domenica.hr/qled-tv- ... xh-8k.aspx
Uh ovaj je 8K, ali je 3 inch-a manja dijagonala :)
MTV

#76757 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

3 gore dole :lol: :lol:
Mehemed
Vozim: automobil

#76758 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

To ti je odmah bolje, veća gustoća pixela :D
duffy_duck

#76759 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

Radar71 wrote:
duffy_duck wrote:
aditon wrote:duffya za preCjenika :bih: i direktora Telamaha :lol:
Bar ne bi lagao sto ne bi mogao ispuniti da obecam i slicno.
A kad bi bio direktor Telemacha odma nakon 6 mjeseci bi uveo. brzi internet od 1 Gbps.
Uveo bi novih 10 kanala ali bi slusao korisnike.
Smanjio bi pretplatu za kablovsku tv.
za direktora trebaš biti punoljetan, mislim ono imaš dobre ideje i podržavamo te
Imam 20 godina.
Dr_Proka

#76760 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dr_Proka »

vraže još nisi čitao inbox?
crnivrag

#76761 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Dr_Proka wrote:vraže još nisi čitao inbox?
Izvini što te preskočih, pročitao poruku, ali sam bio u nekoj frci i smetnuo s uma, evo sad ću odgovoriti :)
Last edited by crnivrag on 24/11/2018 01:02, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#76762 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Velkoski »

Ako može neka peticija da Dafi Dak bude diša Telemaha
vkmiro

#76763 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vkmiro »

Zašto ne radi TV Zenica na EON aplikaciji za PC, danima piše da nema signala ?
alipasijaner

#76764 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by alipasijaner »

EasyWay wrote:
crnivrag wrote:
TESLA_EDISON wrote:Ima li ovaj EON box wifi? Ne mogu da nađem nikako.
Nema, i jedino povezivanje na mrežu je moguće putem UTP kabla.
To je veliki minus za ove EON boxove. Kad se već išlo u implementaciju novih eon resivera, na ovo se moralo misliti. Android boxovi na tržištu mahom imaju svi wifi, ovaj baš nema. Kod većine korisnika, modem nije pored resivera i TV-a. Šteta zaista, treba ti 5-6 m UTP kabla da bi povezao box na net, kako bi imao pristup VOD servisima, vraćanju unazad i sl.
Povezivanje kablom je garant dobre, sigurne i stabilne konekcije što je garancija pouzdanosti rada naprednih servisa. Korisnici upravo zbog wifija imaju običaj da android boxove na kojim gledaju kodi smjeste u najudaljeniji dio stana i onda počnu urnebesi ne valja box, ne valja "internet" ne valja ovo ne valja ono, a u stvari u 99% slučajeva ih zeza ništa drugo nego loš wifi signal iz ovog ili onog razloga, zidovi prepuni armature, 100 komšija na istom kanalu, ap-ovi namješteni na međukanale itd. Pošto EON boxovi očigledno zbog smanjenja troškova izrade nemaju modem u sebi koji bi omogućio napredne servise samim tim što je box spojen rf kablom, a da bi smanjili troškove proizvodnje, izbjegli pozive korisnika spojenih wifijem i povećali pouzdanost rada naprednih servisa, došli na ideju da naprave box bez wifija koji će biti spojen utp-om i samim tim eliminisati bezbroj nedostataka wifija, a samim tim i bezbroj poziva call centru.
Leverage

#76765 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Leverage »

Ovaj Unifi.

Kad CA certifikat ostavim neodabran onda mi je neaktivna opcija za konektovanje, ako izaberem "ne potvrđuj valjanost", onda mi javi "Nije naveden certifikat, veza neće biti privatna" i kad probam da se konektujem ne može da prođe, a kad izaberem "Upotreba certifikata sistema" traži mi nekakvu domenu. Ukratko ništa ne može.

Šta da radim?
rizibizi

#76766 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rizibizi »

crnivrag wrote:
rizibizi wrote:Mene box handri evo vec 4-5 dana mislim da ni jednu epizodu ovih serija iz videoteke nisam pregledao da ne bude prekid ili zaledi pa se resetuje, zvao sam redovno, sad smo na nivou javit ce vam se napredna podrska u roku do 48 sati, bem li ga valjda ce profercerati. Ukljucio sam svjetlo, na pocetku mi je radilo na principu cim podignem daljinski upali se svjetlo, a odjednom se pocelo paliti samo kad nesto pritisnem ili ja mozda nesto nisam dobro upratio. Da nemam ovih "tehnickih" problema sa konekcijom i onog pucanja u zvucniku kad gasim/palim box ne bih ni primjetio promjenu koliko sam se vec navikao, ali hajd nek nije dosadno.
Izvadi baterije iz daljinskog i vrati ih nazad, i proradiće ti ponovo svjetlo prilikom dizanja daljinskog.

Pucanje je prisutno kod tebe kao izoliran slučaj, a svima nam se resetuje aplikacija ili box u random trenucima, a to moraju otkloniti update-om firmware-a.
Ok, jedan manje, budem izvadio baterije da probam. Sto se tice ovog pucanja i izoliranog slucaja ne znam fakat u cemu je problem s pds3 nisam imao nikakvih problema, tv je optickim kablom povezan sa zvucnikom i savrseno funkcionise sa svim ostalim uredjajima osim sa boxom.Ovo sa restartom i prekidima u radu je fakat iritantno i desava se vise nego cesto, nadam se da ce uskoro biti taj veseli update firmware-a jer mi je ovo ovako realno neupotrebljivo. Pocnem gledati seriju na boxu a zavrsim na torrentu.
Telemach

#76767 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

vkmiro » Today, 7:33 am

Zašto ne radi TV Zenica na EON aplikaciji za PC, danima piše da nema signala ?
Provjerit ćemo sa kolegama. Hvala na informaciji.
Telemach

#76768 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

rizibizi » Yesterday, 10:47 pm

Mene box handri evo vec 4-5 dana mislim da ni jednu epizodu ovih serija iz videoteke nisam pregledao da ne bude prekid ili zaledi pa se resetuje, zvao sam redovno, sad smo na nivou javit ce vam se napredna podrska u roku do 48 sati, bem li ga valjda ce profercerati. Ukljucio sam svjetlo, na pocetku mi je radilo na principu cim podignem daljinski upali se svjetlo, a odjednom se pocelo paliti samo kad nesto pritisnem ili ja mozda nesto nisam dobro upratio. Da nemam ovih "tehnickih" problema sa konekcijom i onog pucanja u zvucniku kad gasim/palim box ne bih ni primjetio promjenu koliko sam se vec navikao, ali hajd nek nije dosadno.
Pozovite nas da provjerimo signale usluga na Vašoj adresi.
Telemach

#76769 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Leverage » Today, 12:10 pm

Ovaj Unifi.

Kad CA certifikat ostavim neodabran onda mi je neaktivna opcija za konektovanje, ako izaberem "ne potvrđuj valjanost", onda mi javi "Nije naveden certifikat, veza neće biti privatna" i kad probam da se konektujem ne može da prođe, a kad izaberem "Upotreba certifikata sistema" traži mi nekakvu domenu. Ukratko ništa ne može.

Šta da radim?
Na našoj web stranici naći ćete uputstva za različite uređaje, kada je u pitanju povezivanje na UNIFI :

https://telemach.ba/podrska/servisi/internet

Ukoliko Vam budu potrebne dodatne upute, pozovite nas na 1360.
Kralj Tvrtko I.

#76770 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

crnivrag wrote:
rizibizi wrote:Mene box handri evo vec 4-5 dana mislim da ni jednu epizodu ovih serija iz videoteke nisam pregledao da ne bude prekid ili zaledi pa se resetuje, zvao sam redovno, sad smo na nivou javit ce vam se napredna podrska u roku do 48 sati, bem li ga valjda ce profercerati. Ukljucio sam svjetlo, na pocetku mi je radilo na principu cim podignem daljinski upali se svjetlo, a odjednom se pocelo paliti samo kad nesto pritisnem ili ja mozda nesto nisam dobro upratio. Da nemam ovih "tehnickih" problema sa konekcijom i onog pucanja u zvucniku kad gasim/palim box ne bih ni primjetio promjenu koliko sam se vec navikao, ali hajd nek nije dosadno.
Izvadi baterije iz daljinskog i vrati ih nazad, i proradiće ti ponovo svjetlo prilikom dizanja daljinskog.

Pucanje je prisutno kod tebe kao izoliran slučaj, a svima nam se resetuje aplikacija ili box u random trenucima, a to moraju otkloniti update-om firmware-a.
Pomogao si mi puno u odabiru BOX vs CI modul
NediM17

#76771 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

EON podrzani Smart TV + modul, to je najbolja varijanta.
Ravenn

#76772 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Ravenn »

nekoliko utisaka (EON Duo Premium)
1. nedovoljno testirana usluga i aplikacija
2. nepostojeća tehnička podrška (ne znaju nekada ni šta ih pitate)
3. audio se NE MOŽE promijeniti čak i ako su postavke box-a (setting-language) promijenjene
4. nema MUTE opcije
5. nema povratak na prethodno gledani kanal
6. na nekim kanalima se kod vraćanja unazad pojavi poruka da internet provider ne dozvoljava prikazivanje (RTS1)
7. 1/3 dugmadi na daljinskom nema nikakvu funkciju
8. kod mene je potpuno nasumice počeo tražiti PIN za HBO2
9. SAM SE RESTARTUJE (pojavi se poruka "isključivanje telefona u toku" i krene restart), bez upozorenja, ničim izazvan
10. premotavanje je nepraktično, ne vidi se gdje se nalazite i nema kontrole nad brzinom premotavanja (kao D3) već samo morate nagađati do koje minute da premotate
... ima toga još,ali od muke što ih moram zvati bar 2x dnevno mi je sve prisjelo
Last edited by Ravenn on 24/11/2018 22:43, edited 2 times in total.
perfect_guy

#76773 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by perfect_guy »

koja je ovdje finta na eonu? javilo se na n1, top i sk (znači svi iz grupe)
Image
tap3ah75

#76774 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

Imaju li u telemahu uređaja D3 V20 na stanju?
Crkle su mi neke lampice na ovom mom pa ne vidim koliko je sati ... a volio bih opet isti ovakav a ne ništa modernije.
Mehemed
Vozim: automobil

#76775 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

perfect_guy wrote:koja je ovdje finta na eonu? javilo se na n1, top i sk (znači svi iz grupe)
Image
Jesi li sigurno konektovan na Telemach mrežu preko mobitela ?
Jel' ti još uvijek izbacuje istu grešku. U mene trenutno izgleda uredu.
Locked