Lako je tebi biti na pogrešnoj i u daljoj perspektivi gubitničkoj strani kada imaš mene koji će te prevesti na pobjedničku stranu...
("Ko? Amoninan? Butijev fan, šta vam je...")
šta je smiješnoamoninan wrote:Noću?
Ma ti mi smješan. A satrali su se od pomoći baš. Po noći u Darayu? E, da hoće baš.Black swan wrote:šta je smiješnoamoninan wrote:Noću?
to nema borbi noću i infracrvenih kamera
viđali smo to po iraku skoro svaki dan... snimke rokanja talibana su često noću uhvaćene
vala kad su dobili toliku pomoć zapada mogli su im poslati koju dobru kameru da snimaju noću iz više kutova oštećen tenk kojeg pogađaju iz petog pokušaja
ne možeš s egipatskog fakulteta bez višegodišnje obuke postati dobar vojnik
nije "puška" knjiga da može ovako i onako
de ba uozbilji seChallenger__ wrote:@amoninane, druže, omiljeni neistomišljeniče.
Lako je tebi biti na pogrešnoj i u daljoj perspektivi gubitničkoj strani kada imaš mene koji će te prevesti na pobjedničku stranu...
("Ko? Amoninan? Butijev fan, šta vam je...")

To sam i ranije cuo/procitao. Mozes li molim te malo obrazloziti?amoninan wrote:Pa to traje već neko vrijeme. I prije Sirije. Da je bogdo katarski emir, kralj Saudije.
Ukratko.AleksoMKD wrote:To sam i ranije cuo/procitao. Mozes li molim te malo obrazloziti?amoninan wrote:Pa to traje već neko vrijeme. I prije Sirije. Da je bogdo katarski emir, kralj Saudije.
Koliko sam ja skontao Katarski izbor daje malo vise nezavisnosti u odlucivanju nego da je bio Saudiski.
Klasični kerovi rata.amoninan wrote:posljednja, baza Arboretum. Osveta za masakr u Homsu.nastavljajet_kolbasi wrote:Naravno, Basarovci vec placu, znaju da nisu sigurni ni u svojim bazama okruzenim stotinama cijevi,bunkera, kontrolnih punktova.. nikad ne znas kad i kako ti se neki moze s kamionom probiti do centra baze i preokrenuti je naizvrat..jbga, s takvim "ludjacima" nije lako ratovat..vrbas1979 wrote:Samo znam da je zloupotrebljavanje crne zastave od strane fanatika samo donijelo anarhiju, ubistva, mučenja, mnogo gore stanje, suze i krv, zlo...
Od srednje Bosne, preko Libije, Sirije, Afganistana... bezboroj primjera i još više dokaza.
I nemam ja šta patiti i plakati, to će raditi stanovnici gdje im se ukažu crnozastavaši (dokazano 100%).
http://www.youtube.com/watch?v=0U0JQijJXF4
Molim lijepo. Ako može proći kao objašnjenje, jer je zaista pomalo šturo. Imaš čak npr i članove saudijske kraljevske porodice koji su žestoki protivnici kralja i politike..i tajno pomažu ljude poput ovih u Jubhat al Nusri koji bi da im se ukaže prilika digli kralja u zrak u sekundi.AleksoMKD wrote:Hvala na objasnjenju.

bla, bla, bla..Klasični kerovi rata.
Ovakve zaista ne volim. Ovi naplaćuju da ubiju nečije dijete, civila, razruše zgradu, prave teror, uništavaju sve pred sobom. Klasični psi rata i teroristi.
I da dodam - bezmude pičkice koje se kriju iza maski ili bluraju snimak kako im se lica ne bi vidjela.
Ne navijam ni za koga u tom ratu, ali u ovom slučaju sam na strani Asada i zaista priželjkujem da potamani ove umobolne bandite. Kasnije šta će biti s njim me baš i ne zanima.
amoninan wrote:bla, bla, bla..Klasični kerovi rata.
Ovakve zaista ne volim. Ovi naplaćuju da ubiju nečije dijete, civila, razruše zgradu, prave teror, uništavaju sve pred sobom. Klasični psi rata i teroristi.
I da dodam - bezmude pičkice koje se kriju iza maski ili bluraju snimak kako im se lica ne bi vidjela.
Ne navijam ni za koga u tom ratu, ali u ovom slučaju sam na strani Asada i zaista priželjkujem da potamani ove umobolne bandite. Kasnije šta će biti s njim me baš i ne zanima.
Hoće, hoće...potamaniće.
El Džihad!
Vidi Vrbas... Osnovni problem Sirije je što je ovo školski primjer onog što se zove - proxy war, gdje su stvarni, pravi protivnici (Izrael i kompanija) sakriveni, zamaskirani iza maski droida, ("mudžahida") Ili, kako to teorija takođe zove - strategija posrednog nastupanja.vrbas1979 wrote:
Klasični kerovi rata.
Šta Rusija? Šta Kina? Ne slažu se sa izrelsko-inim pristupom i trpaju veto za vetom. Izrael i marionete guraju tekbir-droide i tako ovo *ranje traje...amoninan wrote:A Rusija, Iran, Kina?