GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
goran16v

#7676 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by goran16v »

Ajd Neoplan ne kaki, uhvacen si u lazi 3 x i to je to!
Ako nista, da je iko uradio studio clan pod imenom dresdener78 bi to ovdje napisao do u detalje kao sto je napisao za Systru i za mnogo toga. Jest mozda tvoja bagra lopovska iz GRAS-a uradila studiju po kojoj ih ima manjka!!!!!

"Licne dohotke smanjiti za neki postotak koji se dogovori da svi budu zadovoljni." - Pa da li ti imas 2 ciste u glavi???? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Osim sto to ne bi bio neki postotak nego 1/3 ne postoji niko ko bi bio zadovoljan da mu smanje platu za pola %!!!!
Ti si fakat cudan lik!!!!
respo

#7678 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by respo »

nemojte samo zagovarati stecaj jer onda niko od ranijih direktora ne bi sigurno odgovarao
sad za sad ima sanse da se i bimo i ostali nadju iza resetaka
udrch

#7679 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by udrch »

NEOPLAN wrote:DA! Ali ne za 1000 ljudi kako se zagovara. Nabaviti dovoljan broj vozila da se pokriju sve linije, pomnoziti to sa 3 vozaca za 3 smjene i dodati tehnicko osoblje i dovoljan broj administrativaca i pomocnog osoblja. Kriminalce procesuirati. Odredíti od ostalih djelatnosti sta donosi profit, sta ne. Licne dohotke smanjiti za neki postotak koji se dogovori da svi budu zadovoljni. Sve se moze kad se hoce i kad se ima volje.

@Goran: ja i dalje stojim iza onog sto sam napisao, to sto je systra uradila studiju nekad ne znaci da vise niko nikad nije nista analizirao.

I ovi brojevi gore su tacni 100 posto, sjedi na ulicu pa broj ako ne vjerujes.

Necemo raspravljati dalje, svak ima pravo na svoje misljenje tako da nema svrhe dalje prosipati suplju, kad se nikad necemo sloziti.
ne zagovara niko 1000, uglavnom se govori o 500, a najveći pominjani broj je 700..
prema mojim računicama i to je puno..
kako god ja brojim, a množim sve sa brojem 3, nikako ne mogu da nabrojim preko 200 vozila, tj. 600 vozača..na 200 vozila ne bi smjelo biti više od 50 mehaničara..u administraciji više od 100 ljudi..ovog pomoćnog osoblja: skretničara, čistača, revizora opet ne više od 100..
na ovih 850 nabrojanih, hajd da sam fulio 100 nekih nevidljivih radnih mjesta, ali vidiš i sam da sam bio velikodušan, oppet brojka 950..a jebote vas ima 1730..a osim toga imate Himzaniju majmuna za vođu sindikata..
jel vi ne vidite da je njegov način komunikacije pogrešan, da je kupljen čovjek, da vas vodi u propast, d aje nepismen, arogantan..zbog njega i još par likova čitav grad je protiv vas..
perfect_guy

#7680 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by perfect_guy »

baš gledam ovo maloprije, i jedino mi je čudno što stoji foto: arhiva
uglavnomja

#7681 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by uglavnomja »

ne znam je li neko upratio sta je besim m. rekao, u stilu da se zna da gras nece proraditi u 4h :-)
Grof

#7682 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Grof »

ma zna se tačno šta najviše opterećuje gras: prekomjeran broj bespotrebno zaposlenih i autobuski/minibuski saobraćaj.

proglasiti stečaj, otpustiti višak zaposlenih, ostaviti grasu da radi tramvajski i trolejbuski saobraćaj a autobuski dati na tender i onda posao dodijeliti privatnih firmama.
udrch

#7683 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by udrch »

respo wrote:nemojte samo zagovarati stecaj jer onda niko od ranijih direktora ne bi sigurno odgovarao
sad za sad ima sanse da se i bimo i ostali nadju iza resetaka
u ovoj zemlji nikad niko nije odgovarao zbog uništavnaja firmi, pa neće ni bivši direktori GRAS-a, jer kao što reče sinoć Duško TOmić, naše sudstvo je zrelo za lustraciju..sve sudije i tužioci iz ratnog perioda koji imaju sumnjivu prošlost..i kad hoće nešto da urade, ne smiju..
a i neće..
evo recimo za metle u GRAS-u koje su plaćane po 600KM..sud će utvrditi da se na konkurentski postupak prijavilo tri dobavljača i da je izabrana najbolja ponuda sa iznosom od 600KM..sud uopće neće ulaziti i utvrđivanje činjenica da su te firme bile u dogovoru zajedno sa upravom preduzeća..njih zaboli zato..oni navodno rade samo po zakonu..
sud je prvi na listi kod isplate plaća..njima je bitno samo da se pojave na poslu i da nešto ko fol rade..
jebati naše sudstvo i tužilaštvo..
BHF_Manijak

#7684 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by BHF_Manijak »

NEOPLAN wrote:DA! Ali ne za 1000 ljudi kako se zagovara. Nabaviti dovoljan broj vozila da se pokriju sve linije, pomnoziti to sa 3 vozaca za 3 smjene i dodati tehnicko osoblje i dovoljan broj administrativaca i pomocnog osoblja. Kriminalce procesuirati. Odredíti od ostalih djelatnosti sta donosi profit, sta ne. Licne dohotke smanjiti za neki postotak koji se dogovori da svi budu zadovoljni. Sve se moze kad se hoce i kad se ima volje.
Cekaj ba, frajeru ti jos iams obraza da se javljas nakon onih SLIKA HIMZANIJE I NJEGOVIH POSLUSNIKA NA KOJIMA SE RUGAJU 500.000 STANOVNIKA OVOGA GRADA??? Kakot eba nije stid? Isti si beskicmenjak kao i oni, dzaba sto direktno ne radis u GRAS-u!!! :x :x

Ja bi se nakon onog poklopio da me raja ne fura sto sam na njihovoj strani!

Ebem li mu pleme ono seljacko-firaunsko, papcina jedna, on ce drzati stanovnike ovog grada kao taoce... Mamlaz onaj glavati!
NEOPLAN

#7685 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by NEOPLAN »

dajte ljudi fakat ste odvratni. Sve je to ok, mislite da ja lupam, da branim ovog ili onog, lako je sjediti za tastaturom i srati po ovom ili onom. I ne mogu vjerovati da podrzavate unistenje drzavne firme, sve i jednu su unistili i opet zatvarate oci. Naravno da treba cistka u grasu, naravno da treba hapsiti odgovorne, ali ne samo za strajk vec i za dovodjenje grasa u ovu poziciju, naravno da ovo nije ok sto je uradjeno al mozda ljudi nemaju drugi izlaz, a to se niko nije zapitao. I ne podrzavam himzaniju i ficu i ostale kretenluke. Al nije cijeli gras himzanija.

I majci se ne drma fotelja, jer ona nema fotelju, vec crnci na istoj stolici 30 i nesto godina. I tesko je gledati kako se raspada nesto cemu si pola zivota posvetio. A raspada se zbog kretena koji su se docepali moci i politicke zastite i postali nedodirljivi.

I najgora je od svega indolentnost naroda, evo 5 dana svako jutro kupim ljude po ulici kad idem na posao, sve i jedan pódrzavaju radnike, svi im govore svaka cast da imaju muda da istraju, ali sve ostaje na prici.
A najveci pljuvaci i zagovornici propasti grasa su, interesantno, upravo oni koji ga uopšte ne koriste. A najvise se zale.
svjezi_ustipak

#7686 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by svjezi_ustipak »

Radnici GRASA nemaju vise puno mogucnosti. Ili povratak na posao u narednih nekoliko sati ili ce se dovesti u situaciju da ce uslijediti kolektivni otkaz. Glupani su netakticno i idiotski uspjeli razjariti cijeli grad i tako izgubiti podrsku gradjana kao najjaceg saveznika. Hamzanija&Co ce sada raji morati objasniti kako to da MORAJU raditi jer ako ne budu radili od 4.00 slijede drakonske mjere.

Bravo klocevi. Uspjeli ste izgubiti posao u drzavnoj firmi u drzavi gdje se to granici sa nemogucim.

Sto se tice pregovora nakon sjednice veceras sumnjam da ce ikood GRASovih pobunjenika imati hrabrosti da prica sa predstavnicima Vlade ili Skupstine jer to znaci da pregovarac preuzima odgovornost za sto oni nisu spremni. GRASovi radnici su pi*ke koje su se htjele kriti iza vlastitih zena i djece na spominjanje policije. Sada kad je policija vrlo izvjesna solucija razbjezace se GRASovci odreda. Standardno, puno laju i samo to i znaju.

Nesto mi govori da ce sutra u GRAS-u naglo poceti trazenje bolovanja i alibija od sutra ujutro...
goran16v

#7687 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by goran16v »

756 plate + 240 toplog obroka = eto ga Miljenko, uvijek rado vidjen gost!
*bem ti drzavu i fakultet sto zavrsih! Treb'o sam povadit 20 zuba, polozit D i E i bit hadzija! :lol:
bach

#7688 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by bach »

Ko skonta ko je u ovom crtiću Zeljković, ko Himzanija, a ko Pećanac, dobije 100 bodova od mene.

A nije teško vjerujte mi
StupskaBitanga

#7689 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by StupskaBitanga »

nepolan ili ko je sa radnicima
šta su odlučili?
povlačenje ili idu do kraja do potpunog kraha
uglavnomja

#7690 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by uglavnomja »

daj 100 ojra :D

kakijeh bodova :-)
udrch

#7691 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by udrch »

NEOPLAN wrote:dajte ljudi fakat ste odvratni. Sve je to ok, mislite da ja lupam, da branim ovog ili onog, lako je sjediti za tastaturom i srati po ovom ili onom. I ne mogu vjerovati da podrzavate unistenje drzavne firme, sve i jednu su unistili i opet zatvarate oci. Naravno da treba cistka u grasu, naravno da treba hapsiti odgovorne, ali ne samo za strajk vec i za dovodjenje grasa u ovu poziciju, naravno da ovo nije ok sto je uradjeno al mozda ljudi nemaju drugi izlaz, a to se niko nije zapitao. I ne podrzavam himzaniju i ficu i ostale kretenluke. Al nije cijeli gras himzanija.

I majci se ne drma fotelja, jer ona nema fotelju, vec crnci na istoj stolici 30 i nesto godina. I tesko je gledati kako se raspada nesto cemu si pola zivota posvetio. A raspada se zbog kretena koji su se docepali moci i politicke zastite i postali nedodirljivi.

I najgora je od svega indolentnost naroda, evo 5 dana svako jutro kupim ljude po ulici kad idem na posao, sve i jedan pódrzavaju radnike, svi im govore svaka cast da imaju muda da istraju, ali sve ostaje na prici.
A najveci pljuvaci i zagovornici propasti grasa su, interesantno, upravo oni koji ga uopšte ne koriste. A najvise se zale.
mora da si se u pola puta predstavio kao radnik GRAS-a, pa su te podržavali iz koristi..
inače vas niko ne podržava..
BHF_Manijak

#7692 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by BHF_Manijak »

NEOPLAN wrote: I najgora je od svega indolentnost naroda, evo 5 dana svako jutro kupim ljude po ulici kad idem na posao, sve i jedan pódrzavaju radnike, svi im govore svaka cast da imaju muda da istraju, ali sve ostaje na prici.
Koristim svakodnevno usluge ovog Javnog GRADSKOG prevoza, za koji su izdvajali moja mama, moj dedo, dok ga unistavaju i sad narod u zdrav mozak jebu ljud koji su sljegli iz PM, a poneki ni drzavljanstva ove zemlje do jucer nisu imali, eto takvi upravo handre gradjane Grada Sarajeva, na celu sa Himzanijom i onom odvratnom velikom galvom, koji se voza okolo u fici i podjebaje masu!
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#7693 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by un1ted »

Lazes ko pas!!!
kox

#7694 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kox »

NEOPLAN wrote:dajte ljudi fakat ste odvratni. Sve je to ok, mislite da ja lupam, da branim ovog ili onog, lako je sjediti za tastaturom i srati po ovom ili onom. I ne mogu vjerovati da podrzavate unistenje drzavne firme, sve i jednu su unistili i opet zatvarate oci. Naravno da treba cistka u grasu, naravno da treba hapsiti odgovorne, ali ne samo za strajk vec i za dovodjenje grasa u ovu poziciju, naravno da ovo nije ok sto je uradjeno al mozda ljudi nemaju drugi izlaz, a to se niko nije zapitao. I ne podrzavam himzaniju i ficu i ostale kretenluke. Al nije cijeli gras himzanija.

Vi GRAS-ovci ste je i uništili neradom, javašlukom i kriminalom.
sargon

#7695 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by sargon »

Dok je Bimbo kupovo metle po 6 stoja radnike je bolio qrac, zapošljavali su svoju rodbinu... E sada nema dalje...
NEOPLAN

#7696 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by NEOPLAN »

bas naprotiv rami ulaze i kritikuju cts kako ne staju na stanice, kaze jedan dedo da mu fali stari dobri cincili (tramvaj) i onda pocne pricati o tome kako su na vlasti kriminalci, 'sejtani', kako mu nije jasna omladina, da je on star spreman hodati da se ljudima pomogne da rijese probleme, a mladima mrsko pjeske do granapa, a kamoli da dizu revolucije...
goran16v

#7697 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by goran16v »

Mi odvratni???? Sto mamin sine nisi vako cmizdrio i njoke prije 10-ak god kad se na 5 metara od mamine stolice kralo i lijevom i desnom, kad se rodbina autobusima dovlacila iz susjedne zemlje idrekt na pos'o, a mama primala sa osmjehom na usnama platu ko da je docent na fakultetu???
Moja levatino bez stida i obraza!
Ja ne koristim GRAS, ali osim sto su ga za nekih 100 god radnog staza (oboje penzioneri) moji roditelji gradili i redovno subvencirali, ja placam porez i bitno mi je da moje pare ne idu na pokrivanje minusa majminima i idiotima iz GRAS-a jer ni moj minus niko ne pokriva!
hhaarree

#7698 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

neoplan u redu brate sve ali da nije kloceva u grasu ne bi bilo potrebe za revolucijom, ti posljedice poksuavas prikazat kao uzroke, isto tako to sto o centri govoris
Kal El

#7699 Re: AW: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Kal El »

NEOPLAN wrote:bas naprotiv rami ulaze i kritikuju cts kako ne staju na stanice, kaze jedan dedo da mu fali stari dobri cincili (tramvaj) i onda pocne pricati o tome kako su na vlasti kriminalci, 'sejtani', kako mu nije jasna omladina, da je on star spreman hodati da se ljudima pomogne da rijese probleme, a mladima mrsko pjeske do granapa, a kamoli da dizu revolucije...
Nažalost je dedo upravu totalno :( Ova omladina je otišla u klinac
Nisrin

#7700 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Nisrin »

NEOPLAN wrote:bas naprotiv rami ulaze i kritikuju cts kako ne staju na stanice, kaze jedan dedo da mu fali stari dobri cincili (tramvaj) i onda pocne pricati o tome kako su na vlasti kriminalci, 'sejtani', kako mu nije jasna omladina, da je on star spreman hodati da se ljudima pomogne da rijese probleme, a mladima mrsko pjeske do granapa, a kamoli da dizu revolucije...

Imas li kakvih info sta da ocekujemo ujutro? Valja na posao na drugi dio grada...
Post Reply