Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
KB9 wrote:prosle godine sam bas kupio knjigu koja je objedinila kao sve to prije sto se desilo, kako je pocelo, tacno kad bi se radili filmovi i serije o tome tesko da bi ikad zavrsilo
KB9 wrote:prosle godine sam bas kupio knjigu koja je objedinila kao sve to prije sto se desilo, kako je pocelo, tacno kad bi se radili filmovi i serije o tome tesko da bi ikad zavrsilo
Vidimo kako Jaime sjedi na konju dok iza njega marširaju vojnici sa grbom Tyrelli, izgleda da ce Tyrelli pomoci Lanisterima umjesto da ih gurnu u ponor.
Cini mi se da neki div provaljuje kapiju na Zidu.
bhnapoleon1 wrote:Vidimo kako Jaime sjedi na konju dok iza njega marširaju vojnici sa grbom Tyrelli, izgleda da ce Tyrelli pomoci Lanisterima umjesto da ih gurnu u ponor.
Zasto bi ih gurnuli u ponor? K'o prvo imaju savez kroz brak Tommena i Margaery, a k'o drugo imas Lorasa i Margaery zatvorene od istih ljudi sto su zatvorili i Cersei. Samo po tome im se poklapaju interesi perfektno, bez potrebe da idemo dalje.
bhnapoleon1 wrote:Vidimo kako Jaime sjedi na konju dok iza njega marširaju vojnici sa grbom Tyrelli, izgleda da ce Tyrelli pomoci Lanisterima umjesto da ih gurnu u ponor.
Zasto bi ih gurnuli u ponor? K'o prvo imaju savez kroz brak Tommena i Margaery, a k'o drugo imas Lorasa i Margaery zatvorene od istih ljudi sto su zatvorili i Cersei. Samo po tome im se poklapaju interesi perfektno, bez potrebe da idemo dalje.
Izasao sam malo iz ritma ovih teorija, nema se kad , mislim da se spominjalo nekad kako bi Tyrelli mogli gurnut Lanistere ali kad ti tako postavis ne izgleda moguce.
Rob Stark da je samo obec'o Sansu za Lorasa ili Vilasa Tyrella, a ozenio Freyovu kcerku umjesto male lanisterke... dobio bi rat 100%. Zato je i najeb'o, nije razmislj'o glavom, bar ne onom kojom je treb'o
Capajebo wrote:Rob Stark da je samo obec'o Sansu za Lorasa ili Vilasa Tyrella, a ozenio Freyovu kcerku umjesto male lanisterke... dobio bi rat 100%. Zato je i najeb'o, nije razmislj'o glavom, bar ne onom kojom je treb'o
Da Stannis nije onom magijom ubio Renlyja, bilo bi gotovo. Renly dogovorio praktično savez sa Cat. I dao bi mu Sjever, a Tyrelli su Renlyja svakako podržavali. Ali nije to to, ako je toliko jednostavno, mora GRRM zakomplikovati