Kako se baterija ponasa kad se digne na 1400 i ima li problema sa pregrijavanjem? Jes ruzan ali RR 3.1.2 dosad najfludiniji.
Android OS
Moderator: Benq
- Lucazode
#7676 Re: Android OS
Odlican community na forumu
Kako se baterija ponasa kad se digne na 1400 i ima li problema sa pregrijavanjem? Jes ruzan ali RR 3.1.2 dosad najfludiniji.
-
Djubre_
#7677 Re: Android OS
Ne znem, nije to sad neka razlila 1.200 i 1.400.. baterija skoro pa ista kao i na 1.200. Pregrijavanja nema nikakvog. Grijat se samo moze dio telefona gdje ide punjac.. kod tebe se dole usteka kod mene gore.. i to grije se ako ga cackas ali i to je malo i ne smetano.. mislim da ti pise gdje si skinuo taj rom tj kernel.. koliko trosi bat na svakoj frekvenciji
EDIT: u postavkama idi na o telefonu pa vidi koji mu je kernel? Taj kernel naci na xda i pise tamo opis mhz i potrosnje mislim..
Nego evo imas update tog roma na 3.1.3 verziju RR - 4.2.1 android.
Sent from my GT-i9001
EDIT: u postavkama idi na o telefonu pa vidi koji mu je kernel? Taj kernel naci na xda i pise tamo opis mhz i potrosnje mislim..
Nego evo imas update tog roma na 3.1.3 verziju RR - 4.2.1 android.
Sent from my GT-i9001
- TheWatcher
#7678 Re: Android OS
ako sam dobro shvatio : taj adapter je "neka stvar" u koju stavis micro sim karticu i dobijes "normalnu" sim karticu koju sada imamNermin_BH wrote:Ako ti neko izreže karticu sjeckalicom dobit češ onaj okolo dio i uvijek češ moći spojiti u normalnu sim karticu. Ali ako budeš rezao nožem onda češ morati kupovati adapter za sim karticu. Samo posjeti najbliži servis i pitaj da ti izrežu karticu.TheWatcher wrote:pitanje za poznavaoce : tice se sim kartice i Samsung I9300 Galaxy S III.mozda dobijem ovaj mobitel ali sam cuo da se sim mora skratiti sa nekim makazama.dali to znaci da sim kartica kasnije ne moze ni u jedan mobitel kada se skrati
- respo
#7679 Re: Android OS
ja sam taj adapter dobio uz mobitel
- TheWatcher
#7680 Re: Android OS
respo,dali dodje uz svaki ili moram traziti posebno da mi daju kada budem kupovaorespo wrote:ja sam taj adapter dobio uz mobitel
- respo
#7681 Re: Android OS
ne dodje uz svaki vjerovatno
uz nove modele i vjerovatno skuplje modele dodje
uz nove modele i vjerovatno skuplje modele dodje
- Ady88
#7682 Re: Android OS
Najbolje ti je da odes i izrezu ti karticu, ja sam isao na grbavicu, radnja nesto univerzalno cini mi se. Daba mi izrezali ali ne mozes otici i ne dati im za kafu makar
izrezu ti tako da ti ostave "gace" kako oni to zovu, dakle ti svoju mini karticu ubacis u taj ostatak i dobijes normalnu karticu da ubacujes u starije mobitele.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
-
Djubre_
#7683 Re: Android OS
Jest im to glupo u pm.. hoce li ikada napraviti isti punjac za sve tel.. i istu karticu.. pa gdje god da odes.. da ne pitas, e ima li ko punjac za nokiu? Samsung? Itd.. joj joj..
Sent from my GT-i9001
Sent from my GT-i9001
- Qler
#7684 Re: Android OS
Da si ti meni ziv i zdrav, jedino iPhone nema univerzalan punjac, unazad nekoliko godina, svi mobiteli u EU se moraju puniti preko micro USB, znaci ne mozes ga prodati u EU ako se ne puni preko USB-a. Tako da je rijesen problem sa punjacima. Sto se tice kartica, i to ti je sad kao sto je bilo sa prvim SIM karticama, koje su bile velicine kredine kartice, pa su ih srezali na one mini, sada su micro, a uskoro dolazi nano standard, to iPhone vec ima, jos manje od ovih micro i tanje. To ce biti standard i vjerovatno ce se koristiti godinama kao sto se koristio mini standard.
- burekodsira
#7685 Re: Android OS
za nadati se da ce ostati tako s punjacima, ipak je ovo bila neka vrsta "dobrovoljnog" dogovora proizvodjaca koji su se obavezali na to do 2014. sta ce se desiti nakon toga ako ga ne produze ili ne naprave novi vidjecete 
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#7686 Re: Android OS
Nije to dogovor, ja koliko sam cuo postoji zakon u EU.burekodsira wrote:za nadati se da ce ostati tako s punjacima, ipak je ovo bila neka vrsta "dobrovoljnog" dogovora proizvodjaca koji su se obavezali na to do 2014. sta ce se desiti nakon toga ako ga ne produze ili ne naprave novi vidjecete
-
tarikBA
#7687 Re: Android OS
Ima li kakva aplikacija da se skida mp3 direktno na telefon
-
bob sap
#7688 Re: Android OS
tubegoodtarikBA wrote:Ima li kakva aplikacija da se skida mp3 direktno na telefon
- burekodsira
#7689 Re: Android OS
i ja sam mislio da je tako, ali sam nedavno naletio na informaciju kako eu nije nista nametnula niti ozakonicila. mrsko mi sad rovinjati i gledatiun1ted wrote:Nije to dogovor, ja koliko sam cuo postoji zakon u EU.burekodsira wrote:za nadati se da ce ostati tako s punjacima, ipak je ovo bila neka vrsta "dobrovoljnog" dogovora proizvodjaca koji su se obavezali na to do 2014. sta ce se desiti nakon toga ako ga ne produze ili ne naprave novi vidjecete
- jalle
#7690 Re: Android OS
U današnje vrijeme kada dosta ljudi koristi pametne telefone
zgodno bi bilo iskoristiti to i u humanitarne svrhe
Aplikaciju "Humanitarni telefon" možete skinuti sa ove lokacije
https://play.google.com/store/apps/deta ... rniTelefon
App omogućava je poziv prema vašim humanitarnim brojevima i doniranje sredstava.
U ovo verziji je dodana i Top Lista svih donatora!
Svaki prijedlozi i sugestije su dobrodošli.
zgodno bi bilo iskoristiti to i u humanitarne svrhe
Aplikaciju "Humanitarni telefon" možete skinuti sa ove lokacije
https://play.google.com/store/apps/deta ... rniTelefon
App omogućava je poziv prema vašim humanitarnim brojevima i doniranje sredstava.
U ovo verziji je dodana i Top Lista svih donatora!
Svaki prijedlozi i sugestije su dobrodošli.
Last edited by jalle on 06/04/2013 10:10, edited 2 times in total.
- Bigtaurus
#7691 Re: Android OS
Zdravo,
Molim za pomoc ako ima neko neko ideju kako rijesiti.Imam Sony ericsson wt19i i imam problem da prilikom koristenja FB iz cista mira samo izbaci "prisilno zatvori",probao sam reset telefona na fabricke i obicni reset,brisanje fb i ponovna instalacija al se opet desava?I dali neko jos zna na koji nacin ukinuti da se nikako ne pokrecu app tipa google map,liveware,google+, app koje dolaze instalirane odmah na telefonu?
Hvala puno
Molim za pomoc ako ima neko neko ideju kako rijesiti.Imam Sony ericsson wt19i i imam problem da prilikom koristenja FB iz cista mira samo izbaci "prisilno zatvori",probao sam reset telefona na fabricke i obicni reset,brisanje fb i ponovna instalacija al se opet desava?I dali neko jos zna na koji nacin ukinuti da se nikako ne pokrecu app tipa google map,liveware,google+, app koje dolaze instalirane odmah na telefonu?
Hvala puno
-
jahh
#7692 Re: Android OS
Rootaš telefon i obrišeš ihBigtaurus wrote:Zdravo,
Hvala puno
- Bigtaurus
#7693 Re: Android OS
Mozes li mi reci gdje mogu naci kako to da uradim?jahh wrote:Rootaš telefon i obrišeš ihBigtaurus wrote:Zdravo,
Hvala puno.
-
jahh
#7694 Re: Android OS
XDA-Developers / GoogleBigtaurus wrote:Mozes li mi reci gdje mogu naci kako to da uradim?jahh wrote:Rootaš telefon i obrišeš ihBigtaurus wrote:Zdravo,
Hvala puno.
-
Anne Boleyn
#7695 Re: Android OS
Trebala bi mi pomoć - imam HTC wildfire S i ne mogu na njega ništa novo da instaliram, jer mi je puna memorija telefona, a samo sam par aplikacija instalirala. Imam i karticu od 4GB, ali ništa na nju ne mogu da prebacim. Ima li neko možda ovaj telefon da vidim šta bih trebala uraditi? Da li postoji mogućnost da naštimam da mi se snima na karticu? Našla sam u opcijama gdje bi se pojedinačno svaka aplikacija mogla prebaciti, ali mi ni za jednu ne daje tu mogućnost.
- mumi80
#7696 Re: Android OS
Instaliraj app2sd i inda ces moci odredjene apps prebaciti na karticu
Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
-
Nermin_BH
#7697 Re: Android OS
Jesi li spremala muziku na internu memoriju i slike. Prebaci sve te stvari na memori karticu ako ne pomogne onda uradi reset mobitepa na fabricke postavke.Anne Boleyn wrote:Trebala bi mi pomoć - imam HTC wildfire S i ne mogu na njega ništa novo da instaliram, jer mi je puna memorija telefona, a samo sam par aplikacija instalirala. Imam i karticu od 4GB, ali ništa na nju ne mogu da prebacim. Ima li neko možda ovaj telefon da vidim šta bih trebala uraditi? Da li postoji mogućnost da naštimam da mi se snima na karticu? Našla sam u opcijama gdje bi se pojedinačno svaka aplikacija mogla prebaciti, ali mi ni za jednu ne daje tu mogućnost.
-
Anne Boleyn
#7698 Re: Android OS
Sad sam instalirala, ali mi javlja da nemam aplikacija koje je moguće prebaciti na karticu. A i dalje ne mogu ništa novo instalirati... A ovu mi je aplikaciju automatski prebacilo na karticu, a ne znam zašto neke druge neće.mumi80 wrote:Instaliraj app2sd i inda ces moci odredjene apps prebaciti na karticu
Nemam puno slika, a ni muzike...Nermin_BH wrote:
Jesi li spremala muziku na internu memoriju i slike. Prebaci sve te stvari na memori karticu ako ne pomogne onda uradi reset mobitepa na fabricke postavke.
Kako bih mogla, recimo, deinstalirati one google karte? One mi zauzimaju dosta prostora, a ne koristim ih.
-
Djubre_
#7699 Re: Android OS
Je li kod tebe uopste upaljena memori kartica? Idi u postavke pa tamo pronadji memorija i pohranjivanje.. vidi je li upaljena sd card.. extrenal card..
Brisati ne mozes te aplikacije dok ne rootas telefon.. a root neces znati..

-
Anne Boleyn
#7700 Re: Android OS
Jeste. Napisala sam da mi se ova gore preporučena aplikacija instalirala na karticu. U pravu si - root sigurno neću znati.andr0id wrote:Je li kod tebe uopste upaljena memori kartica? Idi u postavke pa tamo pronadji memorija i pohranjivanje.. vidi je li upaljena sd card.. extrenal card..