Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
black

#7676 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by black »

KvaziExpert wrote:
aferim, da nas nema trebalo bi nas izmislit' :mrgreen:
Čitatelji pišu: Kako prevariti Kineze na eBayu?
Nexus2
Location: KUPUJETE ONLINE - EVO LINK ZA POVRAT NOVCA https://www.ebates.com/r/BERBIC6?eeid=28187

#7677 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Nexus2 »

nadžak wrote:
ja nisam ja wrote:Eo na drugoj stranici taj mi je broj navodno pogresan-Ima li ko dobre volje da vidi jeli lazan ili je u Spfiji(ili nije nijedno)
RJ418158654CN
Evo ja taman kucao svoj post. 09.04.2015.ti je bio flight depart iz Pekinga.
Ja više u flight depart i Beijing shiped..NE vjerujem
30tak stoji tako do januara i februara i nigdje robe.....čim to nappisu.....mozes se halalit sa paketom jer nece doci.
channel10

#7678 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by channel10 »

ja nisam ja wrote:Pa gdje je tacno?
Ovdje pise http://www.bhp.ba/track/1/0/36.html da je u Sofiji...
nadžak

#7679 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

Nexus2 wrote:
nadžak wrote:
ja nisam ja wrote:Eo na drugoj stranici taj mi je broj navodno pogresan-Ima li ko dobre volje da vidi jeli lazan ili je u Spfiji(ili nije nijedno)
RJ418158654CN
Evo ja taman kucao svoj post. 09.04.2015.ti je bio flight depart iz Pekinga.
30tak stoji tako do januara i februara i nigdje robe.....čim to nappisu.....mozes se halalit sa paketom jer nece doci.
Heh, pričaj ti šta hoćeš ALI evo konačno sam dobio info da je pošiljka sitgla u Sofiju. Sad je već lakše majka mu stara.
Pazite sad ovo: Datum narudžbe 05.dec 2014.

Evo TN pa vidite. RG098997203CN

Ova ako dođe onda je sve moguće, pa i one od oktobra :-)
zikmu

#7680 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zikmu »

.
Last edited by zikmu on 22/04/2015 22:53, edited 1 time in total.
zikmu

#7681 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zikmu »

.
zikmu

#7682 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zikmu »

black wrote:
KvaziExpert wrote:
aferim, da nas nema trebalo bi nas izmislit' :mrgreen:
Čitatelji pišu: Kako prevariti Kineze na eBayu?
Kad smo pogan narod...
Bluemore

#7683 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Bluemore »

nadžak wrote:
Nexus2 wrote:
nadžak wrote: Evo ja taman kucao svoj post. 09.04.2015.ti je bio flight depart iz Pekinga.
Heh, pričaj ti šta hoćeš ALI evo konačno sam dobio info da je pošiljka sitgla u Sofiju. Sad je već lakše majka mu stara.
Pazite sad ovo: Datum narudžbe 05.dec 2014.

Evo TN pa vidite. RG098997203CN

Ova ako dođe onda je sve moguće, pa i one od oktobra :-)
e nek ste vi trazili refund i nemojte niposto platiti za iteme....
igorr

#7684 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by igorr »

Tako nam i treba, kad smo takvi, treba sve suspendovati. fujj
ja nisam ja

#7685 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by ja nisam ja »

Bluemore wrote: e nek ste vi trazili refund i nemojte niposto platiti za iteme....
HHhh ja nisam trazila i nije mi jos ni rok dostave,uopste joj se nisam nadala.Zato ti budi sarkastican negdje drugo
quarterback

#7686 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

28.3. naruceno, stiglo danas

jedino ne kontam kako su poslali sa swiss postom kad je HK, ako su slali iz svicarske onda sto je trebalo skoro mjesec dana :?

A000071503270D87
zippoo87

#7687 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zippoo87 »

pa mislim da nas nije ebay suspendovao,nego pojedini prodavaci
ja sam prije 10ak dana nesto narucio sa ebaya,dobio i TN...jos nije ni izaslo iz azije :D
btw imao sam nesto spremljeno u favorite na ebayu i bas danas gledam obavijest crvenim slovima da ne salje u BiH a kada sam to stavio,bilo sve regularno,free shipping
stafi

#7688 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by stafi »

hongkong pošte nas otkačile, čudim se da nisu i ranije.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/blokiran ... /150422094
muxa

#7689 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by muxa »

Nakon mojih problema sa ebayom, kontaktirao sam prodavače i večina je bila saglasna da mi vrati novac. Naravno, ako narudžba dođe, ja ću im ponovo platiti. Međutim, danas mi se jedan javio i piše da ne može izvrštiti povrat jer dobije ovu obavijest: "Your recipient is not able to receive funds at this time. Your recipient must first set up his or her account to receive funds."
Jel na PayPalu ima ograničenje na mjesečnom nivou za povrate?
Do sada se nisam susretao sa ovim jer sam uglavom vršio plaćanje, a vrlo rijetko sam tražio refund, koji je do sada uvijek regularno prolazio.
nadžak

#7690 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

Bluemore wrote: e nek ste vi trazili refund i nemojte niposto platiti za iteme....
Kakav ti je to komentar molim te?
Prošlo je 5 mjeseci skoro od narudžbe i nije bilo nikakve naznake da će doći. Da sam to znao ne bih ni tražio refund. Odmah sam napisao selleru da ću mu poslati pare ako roba dođe, kao što sam do sada uradio svaki put. Lupaš bezveze i svrstavaš me u kategoriju prevaranata bez ikakvog osnova.
maki222

#7691 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by maki222 »

muxa wrote:Nakon mojih problema sa ebayom, kontaktirao sam prodavače i večina je bila saglasna da mi vrati novac. Naravno, ako narudžba dođe, ja ću im ponovo platiti. Međutim, danas mi se jedan javio i piše da ne može izvrštiti povrat jer dobije ovu obavijest: "Your recipient is not able to receive funds at this time. Your recipient must first set up his or her account to receive funds."
Do sada se nisam susretao sa ovim jer sam uglavom vršio plaćanje, a vrlo rijetko sam tražio refund, koji je do sada uvijek regularno prolazio.
Paypal ti je namjesten samo za placanje, a ne i za uplate, ovo se i meni desilo jednom. Moras traziti ISKLJUCIVO "refund". Ja sam to rijesila tako sto sam se jedno vrijeme dopisivala sa prodavacem da mi za kupljeni proizvod ne vraca novac uplatom na racun nego bas refundom , iz nekog razloga prodavac to nije ucinio, a na kraju mi je ebay refundirao novac bez problema. Eto, nadam se da sam pomogla...
ElRe

#7692 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by ElRe »

stafi wrote:hongkong pošte nas otkačile, čudim se da nisu i ranije.

Sad gledam na ebayu neke proizvode i kada iz HK hocu nesto da narucim prema BiH nigdje ne pise da odredjeni prodavac iz HK ne salje narudzbu i BiH.
stafi

#7693 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by stafi »

ElRe wrote:

Sad gledam na ebayu neke proizvode i kada iz HK hocu nesto da narucim prema BiH nigdje ne pise da odredjeni prodavac iz HK ne salje narudzbu i BiH.
možda šalju nekom drugom poštom?
saiks

#7694 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by saiks »

To ti je kad bosnjo naruci,dobije artikal i kaze nije doslo. I eto gdje smo sad
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7695 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Truba »

ljudi bi od planete pravili pik.ba

e neće da može nije niko siso vesla
:lol:
muxa

#7696 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by muxa »

maki222 wrote:
muxa wrote:Nakon mojih problema sa ebayom, kontaktirao sam prodavače i večina je bila saglasna da mi vrati novac. Naravno, ako narudžba dođe, ja ću im ponovo platiti. Međutim, danas mi se jedan javio i piše da ne može izvrštiti povrat jer dobije ovu obavijest: "Your recipient is not able to receive funds at this time. Your recipient must first set up his or her account to receive funds."
Paypal ti je namjesten samo za placanje, a ne i za uplate, ovo se i meni desilo jednom. Moras traziti ISKLJUCIVO "refund". Ja sam to rijesila tako sto sam se jedno vrijeme dopisivala sa prodavacem da mi za kupljeni proizvod ne vraca novac uplatom na racun nego bas refundom , iz nekog razloga prodavac to nije ucinio, a na kraju mi je ebay refundirao novac bez problema. Eto, nadam se da sam pomogla...
Hvala :thumbup:
_Reds_

#7697 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by _Reds_ »

saiks wrote:To ti je kad bosnjo naruci,dobije artikal i kaze nije doslo. I eto gdje smo sad
Ili zavrnu pakete u posti i carini.
The BEN10

#7698 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by The BEN10 »

Jedna pozitivna stvar u svemu jeste da se raja žalila BH Pošti i da su ovi tražili zvaničnu informaciju iz HK. Dakle, radi i ovi naši nešto.
nadžak

#7699 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

Black swan wrote:ljudi bi od planete pravili pik.ba

e neće da može nije niko siso vesla
:lol:
Mislim da nije glavni problem u tome što kod nas ima prevaranata. Logično je da ih je i prije bilo. Na žalost ima ih svugdje u svijetu, kod nas pogotovo.

Koliko sam ja shvatio glavni problem je u ovom prelazu sa neke tranzit pošte prema nama. Do sada je bila NJemačka, negdje u Frankfurtu a sada je u Bugarskoj. Zato svi vidite na svojim tracking numberima da kada pošiljka ide za Sofiju po pravilu i dolazi u BiH. Ne ulazim sada u krađe unutar našeg sistema. Kada opet piše da ide u Njemačku onda dolazi do velikog kašnjenja ili gubitka pošiljki.

Koliko sam vidio Hong Kong nije ukinuo SVE pošiljke prema BiH nego samo određenu vrstu koju oni svojom terminologijom zovu NEKAKO, ne znam sad.

Mislim da je do tog poteza HongKong pošte došlo zbog velikog broja prijava da pošiljke iz Kine ne dolaze u BiH a samim tim i mnogo refunda se traži, jer, kako rekoh gore pošiljke koje idu za Njemačku zaglave.

Iz svog slučaja vidim da i te pošiljke koje su otišle za NJemačku na neki način se vrate u Bugarsku pa onda idu nama ali izgleda da je to krenulo tek odnedavno.

Nadam se iskreno da je sve ovo bilo zbog tog prelaza između tranzit pošti i da će se stvari vratiti na zadovoljavajući nivo kad se ovi malo uhodaju.
SA 071

#7700 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by SA 071 »

maki222 wrote:
Možeš ti primati i uplate, ali support-u paypal-a pošalji mail u kojem ćeš navesti da su ti pokušali uplatiti sredstva ali da su dobili tu poruku, i zamoli ih da ti omuguće da acc prima uplate. Tako sam ja uradio i za dan dobio odgovor da mi je omogućena ta opcija. Zatim sam obavijestio lika da proba ponovo i pare legle za manje od jednog dana (valjda dok je ovaj pročitao mail) :-D

P.S. Možda ovaj tvoj nema refund opciju za tebe jer si pod banom ebay-a? Ne znam, nego nagađam, možda i to može biti?
Post Reply