Naravno da niko nije vidio tih 8 milijardiindepender wrote:ah znao sam da ce sluzba odbrane lika i djela odmah reagirat...
prvo jeli iko od vas vidio tih famoznih 8 milijardi?
drugo jeli to 8 milijar\di maraka ili eura ili $ ? razlika je velika
trece u Gradaccu nije bilo ni jedne kuce da nije bila ostecena a sada nema ni jedne da je ostecena. taj narod tamo je isto bio osiromasio za vrijeme rata. za tu obnovu su opet nake pare bile potrebne. znaci neko je to doniro, dao sta li. to isto vrijedi i za Sarajevo, Mostar i druga mjesta. Mozda je odgovor o tim famoznih 8 milijardi tu negdje...
medjutim to je of topic izvinjavam se moderatoru za to. naravno i vama forumasima.
ja mislim da je politika Dodika u poslednje vrijeme dosla u corsokak. sve fasisticke verbalne granate je vec ispalio i nikom nista. pare su potrosene a ZA vrsenje bilo kakve politike su novci prijeko potrebni. nema cak ni traktora IMT-a a ni Fiata Punta. Znaci i donatori sa one strane Drine se vise ne mogu razbacivati sa novcem. Mislim da je tusansa za onog Krsmanovica mada ja licno mislim da ni on nece biti maslo za Ramazana. Zato se sve vise priklanjam stavu koji imaju Dallton i Zavrzlama: rahat patnja do konacne pobjede.
Milorad Dodik ALL ABOUT
-
Kopenhagen
#7676 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
- independer
- Location: REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA Sa Gradacca bijele kule Zmaja od Bosne
#7677 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Zasto bih ja to radio kada oni to rade sami? Ja ne bih protjerao nikoga cak i ne zelim da idu ali ne dozvoljam da mi neko prodaje m... za bubrege. Ocisti po Bosne, pobije 100000 ljudi protjera 5 puta toliko i onda dobije za nagradu drzavu. I onda me jos optuzi da sam fasist. to moze samo ako za protivnika ima obezglavljenog protivnika a to su Bosnjaci bili za vrijeme i posle rata a i sada su to. i odgovor onom drugom forumasu, nema teorije zavjere vec cinjenice. Evo Ti'ic sve prihvata iako se iz aviona vidi da sve sto stoji u Butmiru je spisak Dodikovih zelja.
-
Kopenhagen
#7678 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ako sam te dobro razumio ti bi sve Srbe i donekle Hrvate protjerao ?independer wrote:
Zasto bih ja to radio kada oni to rade sami? Ja ne bih protjerao nikoga cak i ne zelim da idu ali ne dozvoljam da mi neko prodaje m... za bubrege. Ocisti po Bosne, pobije 100000 ljudi protjera 5 puta toliko i onda dobije za nagradu drzavu. I onda me jos optuzi da sam fasist. to moze samo ako za protivnika ima obezglavljenog protivnika a to su Bosnjaci bili za vrijeme i posle rata a i sada su to. i odgovor onom drugom forumasu, nema teorije zavjere vec cinjenice. Evo Ti'ic sve prihvata iako se iz aviona vidi da sve sto stoji u Butmiru je spisak Dodikovih zelja.[/quote]Pa što ih to Milorad bekrija ne prihvati ako su njegove želje ?
- independer
- Location: REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA Sa Gradacca bijele kule Zmaja od Bosne
#7679 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Zasto bih ja to radio kada oni to rade sami? Ja ne bih protjerao nikoga cak i ne zelim da idu ali ne dozvoljam da mi neko prodaje m... za bubrege. Ocisti po Bosne, pobije 100000 ljudi protjera 5 puta toliko i onda dobije za nagradu drzavu. I onda me jos optuzi da sam fasist. to moze samo ako za protivnika ima obezglavljenog protivnika a to su Bosnjaci bili za vrijeme i posle rata a i sada su to. i odgovor onom drugom forumasu, nema teorije zavjere vec cinjenice. Evo Ti'ic sve prihvata iako se iz aviona vidi da sve sto stoji u Butmiru je spisak Dodikovih zelja.[/quote]Pa što ih to Milorad bekrija ne prihvati ako su njegove želje ?[/quote]Kopenhagen wrote:Ako sam te dobro razumio ti bi sve Srbe i donekle Hrvate protjerao ?independer wrote:
zato sto ni on ne zna sta hoce. on zna samo sta nece a i to nisam bas siguran... ali eto
- vee-jay
#7680 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
martin luther nikad nije rekao "i have a dream"...felipe kajetano wrote:Ma @dalton je stari vizionar..nekrunisani Martin Luter od Bosnie..I have a dream..sa posebnim akcentom na DREAM
-
Kopenhagen
#7681 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Pa što ih to Milorad bekrija ne prihvati ako su njegove želje ?[/quote]independer wrote:Zasto bih ja to radio kada oni to rade sami? Ja ne bih protjerao nikoga cak i ne zelim da idu ali ne dozvoljam da mi neko prodaje m... za bubrege. Ocisti po Bosne, pobije 100000 ljudi protjera 5 puta toliko i onda dobije za nagradu drzavu. I onda me jos optuzi da sam fasist. to moze samo ako za protivnika ima obezglavljenog protivnika a to su Bosnjaci bili za vrijeme i posle rata a i sada su to. i odgovor onom drugom forumasu, nema teorije zavjere vec cinjenice. Evo Ti'ic sve prihvata iako se iz aviona vidi da sve sto stoji u Butmiru je spisak Dodikovih zelja.Kopenhagen wrote:Ako sam te dobro razumio ti bi sve Srbe i donekle Hrvate protjerao ?independer wrote:
zato sto ni on ne zna sta hoce. on zna samo sta nece a i to nisam bas siguran... ali eto[/quote]Zna on vrlo dobro šta hoće.Klepa li klepa i zabole ga qrac za ostalo.Naravno iza sebe ima dobar dio međunarodne zajednice ma koliko to glupo zvučalo.Je da nije tako davno bi ga makli isto onako kako su ga i instalirali.Pomalo i ovim birokratama u BiH kane od Miće,drži se narod stalno pod tenzijom raznoraznim izjavama,retorikom.... Naravno sa druge strane to odgovara i OHR,jer da je drugačije oni bi nas davno napustali a i time bi se odrekli raznoraznih plata,privilegija,rahatluka...
- ultima_palabra
#7682 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
1. Čijeg lika i djela?independer wrote:ah znao sam da ce sluzba odbrane lika i djela odmah reagirat...
prvo jeli iko od vas vidio tih famoznih 8 milijardi?
drugo jeli to 8 milijar\di maraka ili eura ili $ ? razlika je velika
trece u Gradaccu nije bilo ni jedne kuce da nije bila ostecena a sada nema ni jedne da je ostecena. taj narod tamo je isto bio osiromasio za vrijeme rata. za tu obnovu su opet nake pare bile potrebne. znaci neko je to doniro, dao sta li. to isto vrijedi i za Sarajevo, Mostar i druga mjesta. Mozda je odgovor o tim famoznih 8 milijardi tu negdje...
2. http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/090414045 8,6 milijardi KM, to ne veli Dodik, nego, gle čuda komandant Armije BiH iz vremena dok je imalo smisla tako zvati.
3. Wow, nemoj zezat da nijedna nema oštećena
Prvo nazivaš Izetbegovića i Silajdžića izdajnicima, a onda braniš njihove najsvjetlije tekovine
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#7683 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
SNSD politički slogani:
- "Budućnost Srpskoj"
- "Naprijed, Srpska"
- "Prvo RS"
- "Moja kuća Srpska"
- "Srpska zauvijek"

- "Budućnost Srpskoj"
- "Naprijed, Srpska"
- "Prvo RS"
- "Moja kuća Srpska"
- "Srpska zauvijek"
Bratac moj foreverOdlučili smo da izađemo sa tim sloganom i kažemo svima s kojeg političkog stava nastupamo na predstojećim političkim događajima do izbora, a to je - Srpska zauvijek, pojasnio je izvršni sekretar SNSD-a.
Last edited by Hame_ on 18/12/2009 13:48, edited 1 time in total.
- 11sumirp
#7684 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Kush është ai?ultima_palabra wrote:
2. http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/090414045 8,6 milijardi KM, to ne veli Dodik, nego, gle čuda komandant Armije BiH iz vremena dok je imalo smisla tako zvati.
-
Kopenhagen
#7685 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
neki novi sarajevski žargon ili ?11sumirp wrote:Kush është ai?ultima_palabra wrote:
- 11sumirp
-
dallton
#7687 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
nije covjek rekao na kojeg lutera misli - njemackog lutera ("ja stojim ovdje jer ne mogu drugacije") ili na lutera kinga - dream dream pa ga ubise...ja bi radje nekako s ovim prvim, jer mi se ideja umiranja za ideale nikako ne cini kao pametna ideja...jest da je ovaj prvi napravio frke, al sta ces takav je zivot sta se mozevee-jay wrote:martin luther nikad nije rekao "i have a dream"...felipe kajetano wrote:Ma @dalton je stari vizionar..nekrunisani Martin Luter od Bosnie..I have a dream..sa posebnim akcentom na DREAM
- Real Khan
#7688 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
...pretpostavljam da će sljedeća državna institucija na nišanu velikosrpskih vampira biti upravo Centralna izborna komisija koja posjeduje biračke spiskove...Samo, još ih pored ove zavrzlame oko biračkih spiskova zeza i to kako taj "referendum" progurati pored Ustavnog suda BiH pred kojim bi bilo potegnuto pitanje vitalnog interesa najmanje jednog konstitutivnog naroda... Nije ni čudo što se polako ublažavaju izjave SNSD-ovaca od prije nekoliko dana...Bosnolog wrote:Danas hoćemo, sutra možda nećemo...: Radmanović ne želi raspisivati referendum po svaku cijenu
18. 12. 2009. • 10:24 A. B.
Radmanovicu do kada ce te nas vise lagati,sa tim babarogarenjem,podjetinjili ste sa tim glupostima!!!!
Veličina slova:
Nebojša Radmanović / --- SPAM ---
*** SPAM *** - Referendum o odlasku stranih sudija i tužilaca iz BiH ne treba raspisivati po svaku cijenu već cijelu situaciju treba dobro procijeniti, smatra srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović.
On je naveo da će vanredno zasjedanje Narodne skupštine Republike Srpske biti prava prilika za to, ocijenivši da se BiH ne može pretvoriti u zemlju koja će svake nedjelje koristiti referendum, koji nije stranačka stvar, već najšira demokratska priča u koju su uključeni svi građani.
"Postoje različita tumačenja Ustava BiH u vezi sa referendumom. Potreban nam je novi zakon koji reguliše to pitanje, postoji problem sa biračkim spiskom... Zato smatram da referendum, ako ga i bude, ne može biti organizovan prije februara", rekao je Radmanović za "Pres RS".
On je istakao da je najbolje donijeti novi zakon o referendumu koji treba da ostavi mogućnost da referendum bude savjetodavni i obavezujući, naglasivši da BiH mora da postane uređena zemlja.
"Moramo da usvojimo norme razvijenog svijeta bez miješanja stranaca. Reakcija iz OHR-a da se referendum neće održati potpuno je antidemokratska i van evropskih okvira. To nam ne treba", poručio je Radmanović i dodao da je netačna priča da će se nešto zaustaviti zato što nema stranih sudija i tužilaca.
Prema njegovim riječima, do tog zaključka se može doći nakon analize onoga šta su uradili oni koji odlaze, a bavili su se kriminalom, jer su oni vodili nekoliko političkih procesa koji su se završili neuspjehom.
Odgovarajući na pitanje hoće li biti referenduma za ulazak u NATO, Radmanović kaže da je BiH godinama daleko od NATO-a i da je praktično smiješno sada pričati o tome.
Srpski član Predsjedništva BiH navodi da su, prema saopštenjima i izjavama iz Brisela, za odbijenicu koju je BiH dobila za MAP krivi političari, jer se postavlja politički uslov, a to su promjene Ustava, ali, naglašava, "od cijele priče nema ništa, ako je uslov butmirski paket", što je nedavno preneseno generalnom sekretaru NATO-a.
Radmanović je istakao da u BiH postoji politička kriza zbog neusvajanja budžeta zajedničkih institucija, napomenuvši da u ovom momentu niko ne zna kako će se to dalje razvijati i da to mnogima može odgovarati, jer gledaju uske interese.
"Kriza je u ekonomiji, dijelu najvažnijem za građane. Nažalost, izborna je godina, porašće sve vrste tenzija, uplitaće se međunarodna zajednica. Biće tu svega i svačega. Teško je prognozirati rezultate, ali ne vjerujem da će poslije izbora biti nekih velikih promjena", zaključio je Radmanović.
-
Kopenhagen
#7689 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
GledeReal Khan wrote:...pretpostavljam da će sljedeća državna institucija na nišanu velikosrpskih vampira biti upravo Centralna izborna komisija koja posjeduje biračke spiskove...Samo, još ih pored ove zavrzlame oko biračkih spiskova zeza i to kako taj "referendum" progurati pored Ustavnog suda BiH pred kojim bi bilo potegnuto pitanje vitalnog interesa najmanje jednog konstitutivnog naroda... Nije ni čudo što se polako ublažavaju izjave SNSD-ovaca od prije nekoliko dana...Bosnolog wrote:Danas hoćemo, sutra možda nećemo...: Radmanović ne želi raspisivati referendum po svaku cijenu
18. 12. 2009. • 10:24 A. B.
Radmanovicu do kada ce te nas vise lagati,sa tim babarogarenjem,podjetinjili ste sa tim glupostima!!!!
Veličina slova:
Nebojša Radmanović / --- SPAM ---
*** SPAM *** - Referendum o odlasku stranih sudija i tužilaca iz BiH ne treba raspisivati po svaku cijenu već cijelu situaciju treba dobro procijeniti, smatra srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović.
On je naveo da će vanredno zasjedanje Narodne skupštine Republike Srpske biti prava prilika za to, ocijenivši da se BiH ne može pretvoriti u zemlju koja će svake nedjelje koristiti referendum, koji nije stranačka stvar, već najšira demokratska priča u koju su uključeni svi građani.
"Postoje različita tumačenja Ustava BiH u vezi sa referendumom. Potreban nam je novi zakon koji reguliše to pitanje, postoji problem sa biračkim spiskom... Zato smatram da referendum, ako ga i bude, ne može biti organizovan prije februara", rekao je Radmanović za "Pres RS".
On je istakao da je najbolje donijeti novi zakon o referendumu koji treba da ostavi mogućnost da referendum bude savjetodavni i obavezujući, naglasivši da BiH mora da postane uređena zemlja.
"Moramo da usvojimo norme razvijenog svijeta bez miješanja stranaca. Reakcija iz OHR-a da se referendum neće održati potpuno je antidemokratska i van evropskih okvira. To nam ne treba", poručio je Radmanović i dodao da je netačna priča da će se nešto zaustaviti zato što nema stranih sudija i tužilaca.
Prema njegovim riječima, do tog zaključka se može doći nakon analize onoga šta su uradili oni koji odlaze, a bavili su se kriminalom, jer su oni vodili nekoliko političkih procesa koji su se završili neuspjehom.
Odgovarajući na pitanje hoće li biti referenduma za ulazak u NATO, Radmanović kaže da je BiH godinama daleko od NATO-a i da je praktično smiješno sada pričati o tome.
Srpski član Predsjedništva BiH navodi da su, prema saopštenjima i izjavama iz Brisela, za odbijenicu koju je BiH dobila za MAP krivi političari, jer se postavlja politički uslov, a to su promjene Ustava, ali, naglašava, "od cijele priče nema ništa, ako je uslov butmirski paket", što je nedavno preneseno generalnom sekretaru NATO-a.
Radmanović je istakao da u BiH postoji politička kriza zbog neusvajanja budžeta zajedničkih institucija, napomenuvši da u ovom momentu niko ne zna kako će se to dalje razvijati i da to mnogima može odgovarati, jer gledaju uske interese.
"Kriza je u ekonomiji, dijelu najvažnijem za građane. Nažalost, izborna je godina, porašće sve vrste tenzija, uplitaće se međunarodna zajednica. Biće tu svega i svačega. Teško je prognozirati rezultate, ali ne vjerujem da će poslije izbora biti nekih velikih promjena", zaključio je Radmanović.
-
dallton
#7690 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
@kopenhagen sto se zadrzavas sa nama u internet geografskom prostoru mracnog bosanskog vilajeta i vjestacke tvorevine bih - jurni covjece evropa te ceka, tamo je zivot, hebo nas sta cemo ti mi, mozes se ovako javiti ponekad recimo iz kopenhagena
nego hebo to, nego kakva je situacija u danskoj, cuo sam da su cigare i alkohol pravo poskupili, jel to tacno?
nego hebo to, nego kakva je situacija u danskoj, cuo sam da su cigare i alkohol pravo poskupili, jel to tacno?
- veljaca
#7691 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
@ kopenhagen
Muci li tebe nesto ??????
Reci cu ti mene muci ovo:
" ... Iako zvuči nevjerojatno, ovo surovo i krvavo ubijanje na fesrkim otocima koji su dio danske, ponavlja se iz godine u godinu. U danskoj koja bi trebala biti "civilizirana država", članica europske unije. Premalo ljudi na svijetu zna za ovu groznu i unznemirujuću tradiciju koja se ponavlja svake godine. Krvavo klanje djelo je mladih momaka koji svojim sudjelovanje potvrđuju da su prešli iz djetinjstva u svijet odraslih(!!!). Potpuno je nevjerojatno da nije učinjeno ništa da bi se ovo barbarsko klanje zaustavilo. Barbarski pohodi na delfine vrste calderon koji su izuzetno inteligentni i druželjubivi i svojom su znatiželjom bliski čovjeku.... "
Ovo sam dobio u jednom e-mailu od osobe borca za zivotinjska prava u svijetu. Ako treba mogu ti proslijediti taj e-mail.....
" ... Iako zvuči nevjerojatno, ovo surovo i krvavo ubijanje na fesrkim otocima koji su dio danske, ponavlja se iz godine u godinu. U danskoj koja bi trebala biti "civilizirana država", članica europske unije. Premalo ljudi na svijetu zna za ovu groznu i unznemirujuću tradiciju koja se ponavlja svake godine. Krvavo klanje djelo je mladih momaka koji svojim sudjelovanje potvrđuju da su prešli iz djetinjstva u svijet odraslih(!!!). Potpuno je nevjerojatno da nije učinjeno ništa da bi se ovo barbarsko klanje zaustavilo. Barbarski pohodi na delfine vrste calderon koji su izuzetno inteligentni i druželjubivi i svojom su znatiželjom bliski čovjeku.... "
Ovo sam dobio u jednom e-mailu od osobe borca za zivotinjska prava u svijetu. Ako treba mogu ti proslijediti taj e-mail.....
-
dallton
#7692 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ma ne muci @kopen'agena nista, samo se pretvara da je nesto sto nije, a ja sam mu izgleda narocito fin pik onako da zapocne "zucnu diskusiju" - samo ne znam o cemu se diskutovati, kad su kod nas diskusije zavrsene
-
dallton
#7693 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
evo jedne dobre vijesti - krenula omladino masovno, samo bi ih podsjetio da povedu i sto vise ove svoje dijaspore iz bih, nije posteno da ne budu u drustvu s maticom ....
Ukidanje viza otvorilo vrata mladima
Mladi na stanici sa rančevima
Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Sa rancem na leđima u obilazak!
Mladi u Srbiji su najveći dobitnici ukidanja viza Srbiji. Nameće se pitanje da li će mladi ukidanje viza iskoristiti za bolje upoznavanje Evrope, ili za napuštanje Srbije u potrazi za boljim životom?
Ovako su mladi na ulicama Sofije proslavljali ulazak Bugarske u EU.Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Ovako su mladi na ulicama Sofije proslavljali ulazak Bugarske u EU.
Čitave generacije mladih ljudi u Srbiji nikada nisu putovale u inostranstvo. Često se proteklih godina čulo da skoro 70 procenata mladih nikada nije bilo van zemlje. Aleksandar Stamenković je upravo završio studije na Medicinskom fakultetu. Nije imao prilike da putuje, i smatra da je dosta toga propustio zbog viza:
„Propustio sam da upoznam neke druge kulture, neke druge ljude, da vidim malo kako se živi u ostalim zemljama. Jednostavno, cijela ta priča sa vizama činila je onako da se osjećam pomalo kao građanin Evrope drugog reda. Iskreno, jedva čekam malo da proputujem, ako ništa drugo bar u ove okolne zemlje.“
Lično doživjeti vrijednosti evropskog sistema
Nemogućnost ličnog kontakta i dodira sa evropskim zemljama ostavilo je posljedice i po percepciju Evrope kod mladih u Srbiji. Slika Evrope je vrlo često bila prepuštena političarima ili organizacijama koji su Evropu predstavljali u najgorem svjetlu. Dragan Popović iz Inicijative mladih za ljudska prava upravo stoga ukidanje viza vidi kao značajnu vijest za mlade:
„Ovdje postoje ljudi sa lošim namerama, postoje zlonamjerni ljudi, i ta prezentacija Evrope i kako se tamo živi je bila vrlo iskrivljena, i sa jedne i sa druge strane. Ili su ljudi idealizovali, ili su sa druge strane prosto učeni da mrze Evropu i sve što Evropi pripada. Tako da je jako važno da vi lično, kao mlad čovjek, odete, da se upoznate, da vidite kako to stvarno funkcioniše, i da vidite u čemu je vrijednost tog sistema.“
Aleksandar Stamenković takođe nije siguran koliko se može steći utisak o Evropi na osnovu onoga što su javnosti prezentovali mediji ili političke stranke:
„Naravno, imam neku svoju predstavu o tome kako se tamo živi, ali nisam siguran da je to prava slika. Mislim da moramo sve to da vidimo, odnosno da doživimo, da bismo vidjeli šta je to stvarno Evropa, odnosno ono što mi zovemo Evropom.“
Rušenje Bildunterschrift: Rušenje "zidova" su takođe evropske vrijednsoti - Čuveni rusko-američki skoro preminuli čelista Mstislav Rostropovič svira violončelo pored Berlinskog zida 1989.
Strah od otvaranja granica kao u sovjetska vremena
Direktor Grupe 484 Miodrag Shresta kaže za Dojče vele da je nemogućnost putovanja ostavila brojne posljedice. Mladi su tako tokom godina počeli da racionalizuju svoju izolaciju, i donekle se pomirili sa sudbinom.
„Pa eto, ja mogu preko interneta, preko knjiga da naučim više o drugim zemljama, ne moram da idem tamo kad me već tamo i neće. Tako da je to bila jedna vrlo opasna prepreka, koja je zaista ostavila dubok trag.“
Ukidanje viza pratili su i zabrinuti glasovi kako će mladi sada iskoristiti priliku da pobjegnu iz Srbije. Dragan Popović smatra da je to još jedan dio antievropske kampanje, i da je to strah bez bez osnova.
„To je takođe posljedica izolacionizma. Kad se vi plašite da otvorite granice, kad se vi plašite da vaši ljudi idu u druge zemlje, da vide i nauče nešto drugo, to podsjeća na neka stara sovjetska vremena, i ja se nadam da će takvih glasova biti u Srbiji sve manje. Odlično je da što više ljudi ide, da putuje, da privremeno radi čak u inostranstvu, da se školuje i obrazuje, da prikuplja neka nova znanja i iskustva. To je za svako društvo i za svaku zemlju bogatstvo.“
- vivaldi
#7694 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Krenula je omladina odavde davno..Prosle godine 13 hiljada samo u Sloveniju..
http://www.bih-rss.net/article_u_sloven ... 152034.htm
http://www.bih-rss.net/article_u_sloven ... 152034.htm
-
dallton
#7695 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
evo i dodinog najveceg jarana radoncica , ustao je u odbranu, valja drugima cuvati guzu dok je njihova sigurna sigurna je i njegova...

cuj fahre kako prica ko borac protiv imperijalizma, ma gandi pravi svega miRadončić: Niko nema pravo da vrijeđa domaće tužioce
Niko nema pravo da kolonijalno diskreditira cijelu društveno veoma važnu struku
Autor: R. D. A.
18.12.2009. 15:07
Radončić u Tuzli: Nepoštivanje reforme pravosuđa
Foto: Arhiv
Govoreći pred više od 1.000 ljudi na preksinoćnjoj tribini u gradu soli, osnivač Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Fahrudin Radončić, u kontekstu teme kako treba jačati suverenost BiH i boriti se protiv kolonijalizma, potencirao je i aktuelna dešavanja u vezi sa smanjenjem broja stranih sudija i tužilaca u BiH.
- Moramo bez kompleksa početi da educiramo građane da ne trebamo biti kolonija, jer kao kolonija ne možemo ući u Evropsku uniju. Možda je najbolji primjer pogrešnog kolonijalnog samodoživljavanja i gubitka smisla za suverenost i neselektivna kritika što traje na račun odluke visokog predstavnika o smanjenju broja stranih sudija i tužilaca u BiH.
Umjesto da budemo zadovoljni što je reforma u pravosuđu uspjela - a to je bio veliki projekt - i što će naši najbolji tužioci i sudije dobiti priliku da sami vode bitku s organiziranim kriminalom i korupcijom, naši ih poltronski nastrojeni političari danima proglašavaju nekompetentnim, nesposobnim, pa čak i kukavicama!
Koji to političar ili stranka ima pravo da sve domaće sudije i tužioce - a ipak smo mi zemlja s velikom pravnom tradicijom - tako javno diskreditira cijelu društveno veoma važnu struku. Posebna je politička dimenzija cijele priče činjenica ta da, kao država, sa stranim sudijama i tužiocima ne možemo u Evropsku uniju.
Zato je stav SBB-a da se prema Evropi i NATO-u može i mora hodati brže, i to na način što će se domaća struka vratiti svugdje i na svakom mjestu. Mi moramo preuzimati odgovornost za sudbinu BiH. I, kolonijalna svijest, kakva se od pojedinih stranaka iskazuje u vezi s ovom odlukom, mora se društveno marginalizirati rekao je Radončić, koji inače smatra da činjenica što je Sud u Sarajevu ove godine proslavio 130 godina postojanja dovoljno govori sama o sebi.
-
hercegovac_pravi
#7696 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
AAA evo i podrška stigla....Lijepo sam se bio ubrinuo da se šta nije desilo ne daj Bože

Svašta..pa što moraju potpisivati...pa "to bre ceo svet zna da"....."Neprihvatljivo nametanje odluka"
18. decembar 2009. | 15:18 | Izvor: Beta
Banja Luka -- Milorad Dodik i Dragan Čović ocenili su da je neprihvatljivo da visoki predstavnik u BiH nameće odluke i da je potrebno da što pre bude okončan mandat.
Dodik i Čović su se na sastanku saglasili da razgovore o ustavnim promenama treba obustaviti i okrenuti se pripremi za opšte izbore u BiH, zakazane za jesen naredne godine.
"SNSD je protiv nametnutih odluka visokog predstavnika, ne samo u vezi sa sudijama i tužiocima, već i o Mostaru, pogotovo one o Visokom sudskom i tužilačkom savetu. Protivimo se bezočnom darovanju Bošnjacima", rekao je Dodik.
On je ponovio da narod na referendumu treba da se izjasni da li podržava ili je protiv nametnutih odluka visokog predstavnika.
Lider SNSD-a dalje je naveo da postoje problemi u imenovanju kadrova i više državnih institucija kao i u diplomatsko-konzularnoj mreži zemlje, dodajući da se Hrvati u BiH "minimiziraju različitim sistemima".
Predsednik HDZ-a BiH Dragan Čović poručio je da su prošli svi rokovi za razgovore o ustavnim promenama u BiH zbog čega su "prudski" i "butmirski" procesi završeni.
Čović smatra da SNSD i HDZ BiH mogu svojim jasnim stavovima štiteći interese svoja dva naroda, zagarantovati i interese BiH koja "jedino tako može funkcionisati i preživeti".
"U narednih mesec dana obavićemo razgovore sa svim političkim strankama u BiH iz sva tri konstitivna naroda kako bi pokazali dobru volju za sve one koji slično promišljaju o budućnosti ove države, kao moderne i evropske, ali sa tri jednakopravna naroda, kako stoji u Ustavu", rekao je lider HDZ-a.
On je dodao da bi bilo dobro da SNSD i HDZ BiH imaju sagovornika i na bošnjačkoj strani.
Lideri SNSD-a i HDZ BiH smatraju da problem u BiH predstavlja bošnjačka strana koja "nema konsolidovanog pregovarača, spremnog da prihvati realizaciju dogovorenih obaveza".
Dodik i Čović najavili su da će uskoro potpisati sporazum o međustranačkoj saradnji.
-
dallton
#7697 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
@hercegovac ja sam se sad zabrinuo sta da radimo, udruzise se dodik i covic, joj belaja
ja kontam da cu popiti jos jednu kafu, jesi ti za caj ili nesto drugo?
-
hercegovac_pravi
#7698 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ma neka manjina....zaigrala se decadallton wrote:@hercegovac ja sam se sad zabrinuo sta da radimo, udruzise se dodik i covic, joj belajaja kontam da cu popiti jos jednu kafu, jesi ti za caj ili nesto drugo?
-
Kopenhagen
#7699 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Farani čekaju da Danci izumru pa će i oni doći na svojeveljaca wrote:@ kopenhagen
-
dallton
#7700 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
sta zna dijete sta je 300kila i medjustranacki sporazumhercegovac_pravi wrote:Ma neka manjina....zaigrala se decadallton wrote:@hercegovac ja sam se sad zabrinuo sta da radimo, udruzise se dodik i covic, joj belajaja kontam da cu popiti jos jednu kafu, jesi ti za caj ili nesto drugo?
![]()
![]()