BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
todd_smith
#7676 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Odbilo se itekako. Samir hvala Bogu ima prvo pametnog oca iza sebe koji je odbio Bayern i Arsenal jer je znao da ce ga zaglaviti u akademiji ili tamo vamo, pa eventualno vratiti nazad u BiH sa viskom godina kao 99% nasih igraca.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#7677 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Nasljednik Ibrahimovića
Hrgota nakon hat-tricka u Bundesligi poručio HNS-u: 'Volio bih igrati za Hrvatsku'
Znate li tko je Branimir Hrgota? Nećemo prognozirati hoće li za svjestski nogomet biti novi Zlatan Ibrahimović (?), ali za HNS on je iskupljenje za Zlatana. U subotu, u Bundesligi, Hrgota je zabio tri gola za Borussiju Mönchengladbach u gostujućoj pobjedi nad Mainzom 4:2. To su mu prvi prvenstveni pogoci za klub koji ga je kupio za 400.000 eura od švedskog drugoligaša Jonköpinga gdje je u trenutku transfera bio prvi strijelac natjecanja sa 10 golova u 14 nastupa.
Hrgota je rođen 12. siječnja 1993. godine u Zenici. Visok je 182 cm, ljevonog, klasični ili krilni napadač... U Rusanovu je stigla obavijest da u Švedskoj raste novi as hrvatskoj korijena, Kuća nogometa ovaj je put promptno reagirala, Ivo Šušak dvaput je išao na razgovor s njim, jednom i Zorislav Srebrić...
- To je to, konačno smo dočekali – kliknuo je jučer Srebrić sretan zbog tri Hrgotina gola;
- Kazali smo mu, kad se dokažeš u Bundesligi, željeli bismo te vidjeli među Vatrenima.
No, on standardno nastupa za Švedsku mladu reprezentaciju, čak je bio i nedavno u Varaždinu gdje su Skandinavci igrali s ekipom Nike Kovača. I relativno brzo morat će se odlučiti. U Njemačku ga je doveo impresario Dražan Gilja, koji mu nije samo agent nego i kum, tata Bono i majka Mira povjerili su mu mladića. Uz njegovu, i pomoć Ive Šuška, jučer poslijepodne uspjeli smo doći do Branimira. Na pitanje zanima li ga mogućnost igranja za Hrvatsku, bio je više diplomata nego decidiran:
- Jako teško pitanje. Trenutačno nastupam za Švedsku U-21. Iskreno, s time se ovog časa niti ne želim zamarati. Razmišljam samo o posljednjem susretu ove sezone s Bayernom. Nadam se da će se golijada iz Mainza nastaviti, jer ova tri gola, a posebno dobra igra, napunili su me samopouzdanjem. O tim stvarima razmišljat ću nakon što se dobro odmorim jer nisam imao pravi predah 1,5 godinu. S ljudima iz HNS-a imao sam kontakte, preko mojeg zastupnika Dražana Gilje. Moram biti oprezan u izjavama i zbog švedskog saveza. Oni su prema meni uvijek bili izuzetno korektni – odgovorio je Hrgota.
S obitelji je otišao u Švedsku kad je imao svega nekoliko mjeseci, ratni vihor otjerao ih je iz Zenice.
- Nije iz Jajca, kako na nekim mjestima krivo piše – ispravio nas je Gilja.
-
Dead Man Walking
#7678 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Zenit inace nema te pare, njima je puno 250k.todd_smith wrote:U ugovoru mu je klauzula za kupovinu €250,000salle_eh1986 wrote:sarajevo odbilo 150 hiljada eura za jednog igrača_terminaš_ wrote:Nije potpisao zato što je ponuda odbijena.Što ne bih vjerovao da smo odbili? Nije to bila neka ponuda za koju se dvoumiš da li da je prihvatiš ili ne. Mislim da su nudili 150 hiljada eura, tako da ona nije prihvaćena.
e da i ovo čujem hhhh
-
todd_smith
#7679 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Za 17godisnjaka iz zemlje gdje igraci u svom zenitu idu za plafon oko 100-200k i jeste. Ne znam sta se cudis, ne navijas za isti tim iz kojeg mali dolazi, skontali smo.
- Artest
#7680 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Zadovoljio je na probi ali je uvrijedjen odbio ponudjeni ugovor, od samo milion eurica godisnje.
Tako su i ona dvojica zadovoljili u Cityu.
Tako su i ona dvojica zadovoljili u Cityu.
-
miki.ba
#7681 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
http://sportsport.ba/ino_fudbal/husejin ... cem/104806

Haliloviću poručio da odluči srcem
"Razgovarali smo i rekao sam mu – igraj za reprezentaciju u koju te srce vuče, nemoj dopustiti da te netko tjera. Nije rekao za koga će igrati, ali nekako mislim da će igrati za Hrvatsku", riječi su sjajnog Husejinovića.
Treba dodati i to da Igrač koji uveliko kuca na vrata fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine upravo danas slavi svoj 25. rođendan.
-
salle_eh1986
#7682 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
nek je on njemu poručio da odluči srcem umjesto da ga nagovara da odluči za nas 
-
miki.ba
#7683 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Lobira kreten da ne igra za nas. 
- Artest
#7684 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Sta ce drugo glupan. Ovi ga izgotivili hranom, njemu dovoljno. Bice u prvom safu kad ih Mamic vodio na misu.
-
Dead Man Walking
#7685 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Sto je onda isao na probu ako im je puno?todd_smith wrote:Za 17godisnjaka iz zemlje gdje igraci u svom zenitu idu za plafon oko 100-200k i jeste. Ne znam sta se cudis, ne navijas za isti tim iz kojeg mali dolazi, skontali smo.
- Logovan
#7686 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Dead Man Walking wrote: Zenit inace nema te pare, njima je puno 250k.
Joj frajera...Dead Man Walking wrote: Sto je onda isao na probu ako im je puno?
- aveos
- Šibicar
#7688 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Artest wrote:Sta ce drugo glupan. Ovi ga izgotivili hranom, njemu dovoljno. Bice u prvom safu kad ih Mamic vodio na misu.
-
5 0 5
#7689 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
evo jos jednog VIDEO: 'ŽELIM IGRATI ZA HRVATSKU' Branimir Hrgota nakon hat-tricka u Bundesligi poručio HNS
ne treba suditi po naslovu, jer u istom clanku covjek kaze: "Još ni sa kime nisam razgovarao na tu temu, nitko mi se nije javio u vezi toga. Da ne bude zabune, mene nitko nije zvao niti u hrvatsku A reprezentaciju."
ne treba suditi po naslovu, jer u istom clanku covjek kaze: "Još ni sa kime nisam razgovarao na tu temu, nitko mi se nije javio u vezi toga. Da ne bude zabune, mene nitko nije zvao niti u hrvatsku A reprezentaciju."
-
todd_smith
#7690 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Koliko sam cuo iz Hrvatskog Saveza su vec slali 2 delegata da pricaju sa Hrgotom i ta prica je 90% zavrsena
-
Dead Man Walking
#7691 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ma sta ces reci, sigurno je tako bilo. Zenit zagrizao ali nije imao para da plati igraca. Prosao je na probi i sve, ali eto zapelo oko tih 100k. Sve jasno._terminaš_ wrote:Dead Man Walking wrote: Zenit inace nema te pare, njima je puno 250k.Joj frajera...Dead Man Walking wrote: Sto je onda isao na probu ako im je puno?Nevjerovatno. Stvarno ne znam šta da kažem.
- salihamidžić 20
#7692 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Šta bi sa KOlašincem nešto se oko njega ušutilo, bilo je riječi da će vrlo brzo podnjeti zahtjev za mjenjanje državljanstva pa opet ništa.
- Šibicar
#7693 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Koliko god se nekima to ne svidjalo,mislim da je DMW apsolutno u pravu,ti,za naše uslove,prebogati klubovi sigurno ne bi gledali u cifru koja je otprilike jednaka sedmičnoj plati jednog njihovog igrača.
- jeza u ledja
#7694 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
I na ovoj temi se ljudi razbacuju parama kao da nista ne znace.Šibicar wrote:Koliko god se nekima to ne svidjalo,mislim da je DMW apsolutno u pravu,ti,za naše uslove,prebogati klubovi sigurno ne bi gledali u cifru koja je otprilike jednaka sedmičnoj plati jednog njihovog igrača.
Ako neko ima gutu para to onda znaci da ces uvijek dati koliko god neko trazi. Ako moze 250, sto ne bi moglo 500? Ha ja.
- Šibicar
#7695 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Daj ježe nemoj zezati,ako neki bogati klub vidi u nekom igraču potencijal koji će mu moći koristiti ili će na njemu uzeti više miliona u budućnosti,misliš da bi PROPUSTILI dovesti takvog igrača radi 100 milja?!jeza u ledja wrote:I na ovoj temi se ljudi razbacuju parama kao da nista ne znace.Šibicar wrote:Koliko god se nekima to ne svidjalo,mislim da je DMW apsolutno u pravu,ti,za naše uslove,prebogati klubovi sigurno ne bi gledali u cifru koja je otprilike jednaka sedmičnoj plati jednog njihovog igrača.
Ako neko ima gutu para to onda znaci da ces uvijek dati koliko god neko trazi. Ako moze 250, sto ne bi moglo 500? Ha ja.
- jeza u ledja
#7696 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Zasto da ne?Šibicar wrote:Daj ježe nemoj zezati,ako neki bogati klub vidi u nekom igraču potencijal koji će mu moći koristiti ili će na njemu uzeti više miliona u budućnosti,misliš da bi PROPUSTILI dovesti takvog igrača radi 100 milja?!jeza u ledja wrote:I na ovoj temi se ljudi razbacuju parama kao da nista ne znace.Šibicar wrote:Koliko god se nekima to ne svidjalo,mislim da je DMW apsolutno u pravu,ti,za naše uslove,prebogati klubovi sigurno ne bi gledali u cifru koja je otprilike jednaka sedmičnoj plati jednog njihovog igrača.
Uzece drugog istog takvog za 100 hiljada manje.
- Šibicar
#7697 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Sve što se tiče fudbala danas vezano je za novac,a ulaganje u mlade talentovane igrače je jedan od najunosnijih biznisa današnjice,tako da bogati klubovi rijetko kad propuštaju priliku da dovedu mladog talenta na kojeg su bacili oko,posebno se to odnosi na siromašne zemlje i klubove,medju kojima smo i mi,ali eto ti i dalje misli da nije tako. 
- jeza u ledja
#7698 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Cekaj, hoces reci pri prodaji takvog igraca cifra nije bitna?Šibicar wrote:Sve što se tiče fudbala danas vezano je za novac,a ulaganje u mlade talentovane igrače je jedan od najunosnijih biznisa današnjice,tako da bogati klubovi rijetko kad propuštaju priliku da dovedu mladog talenta na kojeg su bacili oko,posebno se to odnosi na siromašne zemlje i klubove,medju kojima smo i mi,ali eto ti i dalje misli da nije tako.
-
Dead Man Walking
#7699 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Uzece i jednog i drugog i jos 10 takvih i nadati se da bar jedan postane igrac, naravno pod uslovom da oni u tom igracu vide nesto. Slicno se vidi iz primjera Liverpoola i Armina Hodzica, oni daju neku crkavicu i kaparisu igraca, pa ako postane igrac njihov je. Ako ne postane nikom nista, svakako su ulozili slicnu sicu u jos 50 takvih i nek 3-4 postanu igraci njima super. Za njih su te cifre mizerija, i stvarno misliti da je Sarajevo u stanju odbiti cijenom jednog Zenita, pa ne znam fakat sta na to reci.jeza u ledja wrote:
Uzece drugog istog takvog za 100 hiljada manje.
- Ajatolah_
#7700 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Šta je danas u fudbalu 100.000€ za klub kao što je Zenit? Ako se ne varam, drži ih vlasnik Gazproma. Džekina sedmična plata je skoro toliko. Za Hulka su dali 40 mil. €.