Susic Susic Susic Goooooooo .....Sve najbolje Majstore
Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
kotace
#7676 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
- stranac2
#7677 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sta reci Pape me zadnjih mjeseci impresionira trenerskom zreloscu i odabirom igraca. A sto sam najvise iznenadjen veoma pametnim i ostroumnim izjavama.Nemamo puno ovakvih velecina i treba da ih cuvamo i cijenimo.
-
chuangya
#7678 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kao igrac je bio strasno dobar.. Kao trener
Ne znam skeptican sam.. Moja zelja, a i zelja vecine nas je bio Sergej Barbarez...... 
- neo7
#7679 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Iako nisam pretjerano za Susica ne znam zasto je Sergej bolji po trenerskom pitanju ? Cak nema ni isuskustva 
-
Corola
#7680 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ne persiraj se.chuangya wrote:Kao igrac je bio strasno dobar.. Kao trenerNe znam skeptican sam.. Moja zelja, a i zelja vecine nas je bio Sergej Barbarez......
![]()
Boze sacuvaj da je vecina za Barbareza.
Jer vecina bas ne zeli toliko zlo repci.
A staviti pocetnika koji tek neki dan dobio trenersku licencu i to onu iz Jablanice bez sekunde vodjenja ni ovaca a kamoli bilo kakve ekipe. E ebes onda i takav trenerski zanat a i ekipu.Na kojoj ce svako uciti da vozi bicikl.
Uostalom sam je Barbarez rekao da bi bilo neozbiljno bez dana iskustva se prihvati jedne velike ekipe kao sto je HSV.
Da je bio i sekundu realan ,tako bi rekao i za repku.Ali izgleda konta ko' i ti.Da je repka svacija prcija.Pa kad mogu ovi u savezu,mogu i pocetnici na klupi.
-
Baudelaire
#7681 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa kako Guardiola napravi onakve uspjehe s Barcom, a početnik bio kad je sjeo na klupu
Da se razumijemo, ni ja nisam za Sergeja ispred Papeta, ali to što nikad nije vodio klub ne mora biti mjerilo.
- luckylaka
#7682 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Evo ga pocelo je ponovo.U qrac i Guardiola,Maurinjo,Cirinjo .Ovdje je tema PAPE.,Ohladite vise sa tim levatimaBaudelaire wrote:Pa kako Guardiola napravi onakve uspjehe s Barcom, a početnik bio kad je sjeo na klupuDa se razumijemo, ni ja nisam za Sergeja ispred Papeta, ali to što nikad nije vodio klub ne mora biti mjerilo.
-
Corola
#7683 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sa Barcom bi i mali Kemica kao pocetni osvojio sve i svasta.Baudelaire wrote:Pa kako Guardiola napravi onakve uspjehe s Barcom, a početnik bio kad je sjeo na klupuDa se razumijemo, ni ja nisam za Sergeja ispred Papeta, ali to što nikad nije vodio klub ne mora biti mjerilo.
Samo je razlika sto u nasoj repci igraju kvalitetniji igraci od Barcinog tima.
I plus sto smo uigraniji i jos u boljoj formi.
Tako da bi to Kemici bilo olaksano.
Itekako je mjerilo,nego sta je.
Da ne govorim o duplim arsinima.Za HSV nije kao podoban ili nema iskustva a prihvatio bi se repke.
Ko koga tu.
-
Baudelaire
#7684 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Joj idealista, sigurno bi neko odbio da mu se ponudi mjesto selektora reprezentacije. Nemojmo šuplju prosipati.
- Edin H.
#7685 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Mudro zborischuangya wrote:Kao igrac je bio strasno dobar.. Kao trenerNe znam skeptican sam.. Moja zelja, a i zelja vecine nas je bio Sergej Barbarez......
![]()
- Obuca9
#7686 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pepe se prvo morao dokazati kao trener B tima, da bi dobio šansu u A timu.Baudelaire wrote:Pa kako Guardiola napravi onakve uspjehe s Barcom, a početnik bio kad je sjeo na klupuDa se razumijemo, ni ja nisam za Sergeja ispred Papeta, ali to što nikad nije vodio klub ne mora biti mjerilo.
Sergej je s druge strane, kategorično odbijao da bude pomoćnik bilo kojem selektoru (kao sto je trenersku karijeru poceo Robert Prosinečki), a vjerovatno bi odbio i da mu je bilo ponuđeno npr. mjesto selektora mlade reprezentacije (kao što je počeo Slaven Bilić).
Ali je zato, u isto vrijeme izjavio da nema nista protiv da bude pomocnik u drugom ili trecem timu HSV-a i da tako krene graditi svoju trenersku karijeru.
-
tcz
#7687 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
chuangya wrote:Kao igrac je bio strasno dobar.. Kao trenerNe znam skeptican sam.. Moja zelja, a i zelja vecine nas je bio Sergej Barbarez......
Pape za sad radi odlican posao, sa svim poteskocama i belajima koji se desavaju. Uspjeva nametnuti svoj stil i igrace odvojiti od ovih belaja.
Guardiola trenirao drugi tim Barce, Murinjo prevodilac i pomocnik, Bilic mlade repke, Prosinecki pomocnik...
- Edin H.
#7688 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sušić je naglasio i da će Kenan Hasagić biti prvi golman našeg državnog tima, te da ga samo povreda može „skinuti“ s gola. S druge strane, naglasio je da ni Asmir Begović nije otpisan.

-
Corola
#7689 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Gori vatraaaaaEdin H. wrote:Sušić je naglasio i da će Kenan Hasagić biti prvi golman našeg državnog tima, te da ga samo povreda može „skinuti“ s gola. S druge strane, naglasio je da ni Asmir Begović nije otpisan.
Svaka mu dala, ako je to izjavio.
Sad mi je jos drazi
P.S Koja slucajnost u vezi Begsona i Kene.
Zahvaljujuci i jednom i drugom,klubovi su im u finalu drzavnog kupa ili FA.
Jednom zato sto brani,a drugom sto ne brani.
- cyprus
#7690 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Koji brani, a koji ne brani?Corola wrote:P.S Koja slucajnost u vezi Begsona i Kene.
- luckylaka
#7691 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Svaka cast PAPE.Jos ce Bega pure da hapa dok stane na gol reprezentacije.Ipak mislim da bi ga PAPE mozda trebao posuditi mladoj reprezentaciji (uh al tamo je Seha).Ma nema Bega trenutno mjesta u BiH.Mozda kad predje u neki jaci klub.Edin H. wrote:Sušić je naglasio i da će Kenan Hasagić biti prvi golman našeg državnog tima, te da ga samo povreda može „skinuti“ s gola. S druge strane, naglasio je da ni Asmir Begović nije otpisan.
-
Corola
#7692 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Bus videl u finalu.cyprus wrote:Koji brani, a koji ne brani?Corola wrote:P.S Koja slucajnost u vezi Begsona i Kene.
-
Corola
#7693 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kad predje u neki jaci klub,tek tada nece imati mjesta u BIH.luckylaka wrote:Svaka cast PAPE.Jos ce Bega pure da hapa dok stane na gol reprezentacije.Ipak mislim da bi ga PAPE mozda trebao posuditi mladoj reprezentaciji (uh al tamo je Seha).Ma nema Bega trenutno mjesta u BiH.Mozda kad predje u neki jaci klub.Edin H. wrote:Sušić je naglasio i da će Kenan Hasagić biti prvi golman našeg državnog tima, te da ga samo povreda može „skinuti“ s gola. S druge strane, naglasio je da ni Asmir Begović nije otpisan.
Ovaj hocu reci baterije u mobilnom ce mu definitivno dotrajati.Ili ce ga zausnjaci scepati.
-
oridjidji
#7694 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pape legendo ... Bio si medju prvim igracima koji su igrali u dresu reprezentacije kada je nastajala, sada si selektor koji se uhvatio iste onda kada je BH fudbalu najteze...
Sretno ti bilo, a zli jezici ce da utihnu...
- MrBega
#7695 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Imal neko da zna sta je to Pape kao trener napravio uglavnom u Turskoj, mislim, i kako onda da radi kao selektor gdje igras s onim igracima koje imas, nema kupovanja nema prodavanja.Dakle, iskustvo i nije neka prednost, ali imamo slucaj Markovic, u kosarkaskoj reprezentaciji zavrsen katastrofom.Mislim da Papetu definitivno fali autoritet jer ga on vjezba na onome na kome moze ili hoce.
U biti, reprezantacija je njegova posljednja sansa da dobije neki dobar trenerski posao
U biti, reprezantacija je njegova posljednja sansa da dobije neki dobar trenerski posao
- Obuca9
#7696 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
U biti, posto vidim da si, u biti, pao s neba, u biti, vrati se unazad desetine stranica, u biti, pa vidi koje je rezultate napravio Pape sa klubovima u Turskoj.MrBega wrote:Imal neko da zna sta je to Pape kao trener napravio uglavnom u Turskoj, mislim, i kako onda da radi kao selektor gdje igras s onim igracima koje imas, nema kupovanja nema prodavanja.Dakle, iskustvo i nije neka prednost, ali imamo slucaj Markovic, u kosarkaskoj reprezentaciji zavrsen katastrofom.Mislim da Papetu definitivno fali autoritet jer ga on vjezba na onome na kome moze ili hoce.
Nisu uspjesi samo osvajanje trofeja. Uspjeh je i klub koji tek uđe iz Druge lige, tri godine zaredom izvoditi na evropsku scenu, uspjeh je i preuzeti neki klub deset kola pred kraj, dok je posljednji na tabeli, a završiti sezonu na desetom mjestu. I to su uspjesi.
Baš kao što ne možeš reći da je uspjeh samo osvajanje EP-a i SP-a, jeste ali za Njemačku i Italiju, ali za ekipe kao što je BiH uspjeh je i plasman na jedno od ta dva takmičenja (za nas je čak i baraž uspjeh, kakvi smo jadni).
U biti.
- splend
#7697 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
jesi se nalupao za medaljuMrBega wrote:Imal neko da zna sta je to Pape kao trener napravio uglavnom u Turskoj, mislim, i kako onda da radi kao selektor gdje igras s onim igracima koje imas, nema kupovanja nema prodavanja.Dakle, iskustvo i nije neka prednost, ali imamo slucaj Markovic, u kosarkaskoj reprezentaciji zavrsen katastrofom.Mislim da Papetu definitivno fali autoritet jer ga on vjezba na onome na kome moze ili hoce.
pape ima najbolji start u historiji nasih kvalifikacija. pape jedini selektor u nasoj historiji koji je pobjedio ekipu iz druge jakosne grupe. od kada je pape na klupi, bosna prvi put u svojoj historiji, ima ekipu koja zna da igra fudbal kad ima loptu u svojim nogama.
-
Corola
#7698 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Upucen je @Mister Bega, ko nena Zekira u offside.splend wrote:jesi se nalupao za medaljuMrBega wrote:Imal neko da zna sta je to Pape kao trener napravio uglavnom u Turskoj, mislim, i kako onda da radi kao selektor gdje igras s onim igracima koje imas, nema kupovanja nema prodavanja.Dakle, iskustvo i nije neka prednost, ali imamo slucaj Markovic, u kosarkaskoj reprezentaciji zavrsen katastrofom.Mislim da Papetu definitivno fali autoritet jer ga on vjezba na onome na kome moze ili hoce.
U biti, reprezantacija je njegova posljednja sansa da dobije neki dobar trenerski posao![]()
pape ima najbolji start u historiji nasih kvalifikacija. pape jedini selektor u nasoj historiji koji je pobjedio ekipu iz druge jakosne grupe. od kada je pape na klupi, bosna prvi put u svojoj historiji, ima ekipu koja zna da igra fudbal kad ima loptu u svojim nogama.
- luckylaka
#7699 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
U biti ti si operisan od fudbala pa pokusaj na nekom drugom mjestu gdje jos ima seratora koji pokusavaju spustiti PAPETU.Pokusaj recimo na Hayatu sa zalizanim ili na SC sa Bukovinom-Borovinom.Tamo ces naci istomisljenika.Ovdje se skupljaju navijaci BiH reprezentacije a ne provokatori.MrBega wrote:Imal neko da zna sta je to Pape kao trener napravio uglavnom u Turskoj, mislim, i kako onda da radi kao selektor gdje igras s onim igracima koje imas, nema kupovanja nema prodavanja.Dakle, iskustvo i nije neka prednost, ali imamo slucaj Markovic, u kosarkaskoj reprezentaciji zavrsen katastrofom.Mislim da Papetu definitivno fali autoritet jer ga on vjezba na onome na kome moze ili hoce.
-
oridjidji
#7700 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Aj ne kaki molim te ... Pogledaj koje je ekipe vodio, sve ekipe koje su mahom limitirane. A opet je imao solidne rezultate sa njima u Turskoj. Ali Turska nije liga petice pa da mu ti rezultati budu vidjeni i nagradjeni vodjenjem nekog kluba iz evropske fudbalske kreme. Za neupucune, on je do sada vodio Kan, Istanbulspor,Ankaragucu i Rizespor po dva puta, Konaspor i Al Hilal. Znaci da nije trener bez iskustva. Nije Ivica Osim, ali nije ni neki levat iz premier lige koji je sjedio na klupi BIH-a.MrBega wrote:Imal neko da zna sta je to Pape kao trener napravio uglavnom u Turskoj, mislim, i kako onda da radi kao selektor gdje igras s onim igracima koje imas, nema kupovanja nema prodavanja.Dakle, iskustvo i nije neka prednost, ali imamo slucaj Markovic, u kosarkaskoj reprezentaciji zavrsen katastrofom.Mislim da Papetu definitivno fali autoritet jer ga on vjezba na onome na kome moze ili hoce.