iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
new_york

#7676 Re: iPhone - All about

Post by new_york »

http://www.youtube.com/watch?v=zKYNL9Gl ... r_embedded

Apple playing catch-up....Sve smo ovo vec davno vidjeli na Android Mobitelima....Go Android :lol:
Fauja Singh

#7677 Re: AW: iPhone - All about

Post by Fauja Singh »

fatality wrote:i ja kao korisnik s3 imam slicna iskustva. nekad mi se desi da telefon pravooo uspori (pogotovo kada izadjem iz neke aplikacije) i npr moram cekati 1-2 sekunde dok mi se sve ikonice loadaju, toga na iphone 3 ( o 4-ci i da ne pricam) nije nikad bilo.
Kao sto sam rekao par puta, iphone je kao kompletan paket daleko ispred bilo kojeg android telefona ( bez obzira na brojke)

Gesendet von meinem GT-I9300 mit Tapatalk 2
Meni od Galaxy Nexusa do sad ni jedan Iphone nije bolji, cetvorku mi ima kum i znam sve o telefonu, 4s sam dosta koristio da vidim da mi je Galaxy Nexus u kompletu bolji telefon.
Ako si probao Googleov telefon sa cistim Androidom i pri tome dalje tvrdis da je Iphone u kompletu bolji od svakog Androida onda jbg pravi si Apple fan boy :D
Chuckie

#7678 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Ne ulazeći u softverske diskusije sama pomen Samsunga asocira na plastiku, dovoljno je. :D
Ali_G

#7679 Re: iPhone - All about

Post by Ali_G »

Za prosjecnog korisnika iPhone je kompletniji proizvod. Ostali to znaju, pa pokusavaju da uzmu dio kolaca tako sto napucavaju performanse.
Chuckie

#7680 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

A6 CPU sadrži dualcore Cortex A15 MPcore chip. :D
pinokio04

#7681 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

Chuckie wrote:A6 CPU sadrži dualcore Cortex A15 MPcore chip. :D

u prevodu to znaci sto tacno??? znam da je dvije jezgre, ali u jacini

1,2
1,3
1,4...
ili sta vec
Chuckie

#7682 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Najsofisticiraniji dualcore chip takve vrste, prvi put se pojavljuje na tržištu i dere prethodnike A9, kakvi su u Samsungovim telefonima. :D

http://en.wikipedia.org/wiki/ARM_Cortex-A15_MPCore
http://www.arm.com/products/processors/ ... ex-a15.php
febo_acm

#7683 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

Što smarate... Ljudi krenu da progovore koju o novom iphonu, a vi odma trpate svoje modele... Fakat ste dosadni. Otvorite sebi temu za mobitele koje imate i spamajte.
Curve

#7684 Re: iPhone - All about

Post by Curve »

Zhìxin wrote:Što smarate... Ljudi krenu da progovore koju o novom iphonu, a vi odma trpate svoje modele... Fakat ste dosadni. Otvorite sebi temu za mobitele koje imate i spamajte.
potpis..
zivota vam ajde stvarno otvorite temu iphone vs. samsung vs. nokia pa tamo ko ima bolji mob se prepirite, ovdje pustite nas koji vec imamo iphone da mozemo sta upitat vezano za mob
:run:
vukojebina

#7685 Re: iPhone - All about

Post by vukojebina »

Aj ne serite vas dvojica..kad je izaso s3, rijec se nije mogla progovorit od chukie-ja i ostalih funboyeva..svaki drugi post u toj temi je bio o ajfonu...tako da...

ontopic: ajfoun petica je fakat karakteristikama ko malo bolji telefon sa kraja 2011. godine..
Curve

#7686 Re: iPhone - All about

Post by Curve »

vukojebina wrote:Aj ne serite vas dvojica..kad je izaso s3, rijec se nije mogla progovorit od chukie-ja i ostalih funboyeva..svaki drugi post u toj temi je bio o ajfonu...tako da...

ontopic: ajfoun petica je fakat karakteristikama ko malo bolji telefon sa kraja 2011. godine..
ma sta nas briga sta je na toj temi bili, pricam sad za ovu temu..
sarajevomd

#7687 Re: iPhone - All about

Post by sarajevomd »

samo fanovi mogu tvrditi isplativost ili opravdanost prelaska sa 4s na iphone 5. Nema nikakve protrebe osim kurcenja preci na isti!
Chuckie

#7688 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

vukojebina wrote:Aj ne serite vas dvojica..kad je izaso s3, rijec se nije mogla progovorit od chukie-ja i ostalih funboyeva..svaki drugi post u toj temi je bio o ajfonu...tako da...

Karakteristike kod iPhone-a ne igraju nikakvu ulogu. Da si ga ikad drzao u ruci znao bi. Btw iPhone5 korist A15 Cortex cpu, ne znam u koliko je telefona do sada ugradjen u 2011.
Revolucionar ★

#7689 Re: iPhone - All about

Post by Revolucionar ★ »

Chuckie wrote:

Karakteristike kod iPhone-a ne igraju nikakvu ulogu. Da si ga ikad drzao u ruci znao bi. Btw iPhone5 korist A15 Cortex cpu, ne znam u koliko je telefona do sada ugradjen.
Covjek ti je dobro rekao Chuckie, tvoj argument koji povlacis evo nekoliko puta , kvalitet izrade kucista , je ustvari i jedino sto vrijedi na tom iPhoneu. Ostalo je jednostavno precijenjeno. Iz postovanja prema nekim drugim forumasima na ovoj temi, necu vise voditi polemiku sa tobom, shinom i ostalim fanboysima. Shinu jos jedan pozdrav u vezi one cijene . Forumasima koji koriste iPhone a ne seru po tudjim temama zelim ugodnu konverzaciju , ostalima koji ocekuju da im se ne uzvraca spamom , isto ugodno forumanje, nadam se samo na temi predvidjenoj za Iphone
Chuckie

#7690 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Koji telefon ima bolji cpu od iPhonea5 kojem je hw toliko zastario? :)
sarajevomd

#7691 Re: iPhone - All about

Post by sarajevomd »

Velim, mozes li mi opravdati prelazak sa 4s na 5 ?
Sada si se uzeo za cpu i ne popustas, a prije nego je izasao podatak za CPU srali ste kako s3 ne treba onako "jak" cpu... ma daj!
Chuckie

#7692 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Nemam ti se sta pravdati, ljudi gore tvrde da petica ima hw koji jos datira godinu dvije u rikverc, ako gledamo samsunga sa druge strane jednacine, a u stvari pod haubom ima nesto nevidjeno na trzistu. Ne vidim svrhu dalje rasprave.
basicm

#7693 Re: iPhone - All about

Post by basicm »

Stvarno ste ukakili temu, otvorite neku novu pa tamo mjerite ciji je veci. Nek ova ostane za razmjenu iskustava o Iphoneu
lozze

#7694 Re: iPhone - All about

Post by lozze »

basicm wrote:Stvarno ste ukakili temu, otvorite neku novu pa tamo mjerite ciji je veci. Nek ova ostane za razmjenu iskustava o Iphoneu
upravu si

Sent from my iPhone 4 using Tapatalk
pinokio04

#7695 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

Chuckie wrote:Najsofisticiraniji dualcore chip takve vrste, prvi put se pojavljuje na tržištu i dere prethodnike A9, kakvi su u Samsungovim telefonima. :D

http://en.wikipedia.org/wiki/ARM_Cortex-A15_MPCore
http://www.arm.com/products/processors/ ... ex-a15.php
po meni je onda 1,7 ghz, jer ima ona naka 32 nm, znaci mogao bi biti 1,7 ghz
Curve

#7696 Re: iPhone - All about

Post by Curve »

to all friends who talk about it all day

Image

:D :D
Saka

#7697 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

sarajevomd wrote:Velim, mozes li mi opravdati prelazak sa 4s na 5 ?
Uvijek je dosad bilo tako da se ne isplati prelaziti sa prošlog na sljedeći model iPhone-a. Ako si imao iPhone 3 nije bilo potrebe da prelaziš na 3S, ako si imao 4 nije bilo neke potrebe da prelaziš na 4S. Uvijek se jedan model preskače.
Tako sad sa četvorke se isplati preći na peticu. Već sa 4S nema većeg razloga osim ako nemaš viška para.

Nego mene brine jedna druga stvar. iPhone 5 koristi novu vrstu SIM kartice, nano-SIM, koji je još manji od micro-SIM-a koji je u 4 i 4S. Obični SIM si mogao izrezati u micro-SIM, a nano-SIM po nekim navodima ne možeš izrezati. Operateri na zapadu su već spremni i imaju dovoljne količine nano-SIM-ova. Šta ćemo mi sa svojim seljačkim telecom-ima kojima je dvije godine trebalo da nabave obični sjekač za micro-SIM, da ne govorim o gotovim karticama. Nano-SIM neće nabaviti NIKAD što znači telefon nam je potpuno beskoristan!

Nadam se da će se SIM ipak moći još malo srezati sa micro na nano, ali nisam našao informacije da je moguće. Ima li neko više informacija?
Alfons Kauders

#7698 Re: iPhone - All about

Post by Alfons Kauders »

Saka wrote:
Uvijek je dosad bilo tako da se ne isplati prelaziti sa prošlog na sljedeći model iPhone-a. Ako si imao iPhone 3 nije bilo potrebe da prelaziš na 3S, ako si imao 4 nije bilo neke potrebe da prelaziš na 4S. Uvijek se jedan model preskače.
Tako sad sa četvorke se isplati preći na peticu. Već sa 4S nema većeg razloga osim ako nemaš viška para.

Nego mene brine jedna druga stvar. iPhone 5 koristi novu vrstu SIM kartice, nano-SIM, koji je još manji od micro-SIM-a koji je u 4 i 4S. Obični SIM si mogao izrezati u micro-SIM, a nano-SIM po nekim navodima ne možeš izrezati. Operateri na zapadu su već spremni i imaju dovoljne količine nano-SIM-ova. Šta ćemo mi sa svojim seljačkim telecom-ima kojima je dvije godine trebalo da nabave obični sjekač za micro-SIM, da ne govorim o gotovim karticama. Nano-SIM neće nabaviti NIKAD što znači telefon nam je potpuno beskoristan!

Nadam se da će se SIM ipak moći još malo srezati sa micro na nano, ali nisam našao informacije da je moguće. Ima li neko više informacija?
Konacno inteligentan post. Cestitam, od srca.
azdralovic

#7699 Re: iPhone - All about

Post by azdralovic »

Saka wrote:

mozes je srezati ali je problem sto je nano tanja od micro tako da ne postoji nacin da je srezes na taj nacin... mada ne sumnjam da ce se kod nas pokusati osmirglati dio kartice i slicno ^^
Saka

#7700 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

Ja sam već šmirglao jednom da stanjim za Gevey, da ne zapinje. No čip je odmah ispod. Može se i on donekle stanjiti ali nije velika tolerancija dok se ne ošteti. Pitanje je koliko je nano tanja od obične. Možda bi neki dublji utor bio rješenje, kao onaj za Gevey.

Izgleda nećemo ništa znati dok neko ne proba... A očekivati od Telecoma da nabavi Nano-SIM prije 2020. je utopija.
Post Reply