"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
johntra

#7676 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

quarterback wrote:
johntra wrote:
quarterback wrote:zato sto je auto luksuz svuda osim u bosni gdje ga smatraju pravom koje su dobili rodjenjem u ovoj vukojebini
što ga onda ti ne prodaš i voziš se biciklom, ako si tako zapadnjački osviješten?
1. zato sto mogu da finansiram taj svoj luksuz, imam svoju garazu, placam parkinge kada sam u gradu ako moram da idem autom
2. ne parkiram kao seljak i ne ugrozavam druge - ne smetam nikome
3. vozim se biciklom svuda po gradu vecinu vremena jer smatram bacanjem para ici autom u grad posto odlazak u grad za mene podrazumjeva placanje parkinga, a ne seljacko parkiranje na trotoar
4. auto mi treba da ponekad odem van grada

to sto ja imam auto ne smeta ama bas nikome, za razliku od onih o kojima pricamo na ovoj temi

ja nisam zapadnjacki osvjesten nego mislim na svoje mogucnosti, svoje potrebe i svoje troskove, pokusavam vidjeti sta je racionalno a sta nije, nije racionalno da idem autom u centar grada svaki dan i placam 8x2 KM dok sam na poslu, a da budem seljak i parkiram na trotoar pred neciji haustor necu, prema tome meni je racionalno da idem cijele godine biciklom, i znojim se i kisnem i zima mi je ponekad za razliku od onih koji su hadzije u autima i jako im je lijepo ali im pri tome ne pada na pamet da placaju parking nego radije parkiraju pred neciji haustor na trotoar tako da necija nana ili baka sa kolicima koja ide sa pijace ne moze proci

jebiga brate, osvjestenost ima svoju cijenu, ja svoju placam, placas li ti ili samo gledas da je tvojoj guzici sve ok
da, kad se sve sabere i oduzme, ko je onda kriv? oni što svjesno krše zakon ili oni koji to ne znaju regulisati?
šta, ako, kao primjer, ovaj lik sa Č Vile nema mjesto za parking, nema garaže ili mjesta za iznajmiti, nema ništa što bi zadovoljilo da ispuni sve građanske norme?
da li onda treba da proda auto ili da parkira daleko od svoje zgrade? još ovdje pričamo o dijelu grada koje je daleko do centra...baš me zanima šta biste vi uradili da ste na njihovom mjestu, jer ne treba zaboraviti, da to ne radi samo on, nego svaki stanar onih zgrada koji nema gdje parkirati...a nije ih mali broj...
quarterback

#7677 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quarterback »

ja da sam na cvili razmislio bih da li mi auto treba, ako mi auto treba a necu da krsim zakon onda bih razmislio o tome gdje je najbliza zona gdje mogu parkirati - da li mi je daleko da idem pjeske do auta, ako je predaleko onda bih razmislio o tome gdje mogu iznajmiti garazu

opet kazem, i nakon sto su otvoreni svi kafici na grbavici, dok sam vozio proslo auto i rentao garazu drugome, mogao sam uvijek naci parking ako ne pred svojom zgradom onda pred nekom od okolnih i nikada to nije bilo vise od 5 minuta hoda do kuce (tj oko 300 m) a 5 minuta valjda svako ima
Revolver

#7678 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Revolver »

samo jedno pitanje u vezi tog parkiranja "blizu" zgrade. šta da rade oni ljudi koji žive u samom centru? pa neće valjda u Ferhadiji ili Titovoj na trotoar parkirati auto??? :-)
GaRGa

#7679 Re: "Majstori" parkiranja

Post by GaRGa »

johntra wrote:
goran16v wrote:
Grijesis, u Parizu, Madridu, Becu se parking itekako placa ispred stambenih zgrada osim ako zgrada nema privatni parking, a takve su rijetke (pogotovo u Sarajevu), odnosno ne postoji besplatno parking mjesto na parkingu koji je na javnoj povrsini.
za koga se plaća, za posjetioce ili za stanare? ja parkirao više puta tako i nikad niko nije tražio da platim bilo šta, a znam da i stanari ne plaćaju ta mjesta ispred zgrade...možda im je jedino uračunato putem nečega drugog, kroz održavanje ili slično, ali ga ne plaćaju direktno...i da ne bude zabune, ne govorim o strogim centrima gradova, nego o periferiji, jer se i kod nas plaća ispred zgrada u centru, za sve...

ma placa se, meni su kazne kacili na sajbu al nikad ne dodju ovdje na naplatu te kazne iz EU...
quarterback

#7680 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quarterback »

Revolver wrote:samo jedno pitanje u vezi tog parkiranja "blizu" zgrade. šta da rade oni ljudi koji žive u samom centru? pa neće valjda u Ferhadiji ili Titovoj na trotoar parkirati auto??? :-)
postoji mjesecna parking karta kojom moze parkirati na bilo kojem javnom parkingu u svojoj zoni
johntra

#7681 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

Revolver wrote:samo jedno pitanje u vezi tog parkiranja "blizu" zgrade. šta da rade oni ljudi koji žive u samom centru? pa neće valjda u Ferhadiji ili Titovoj na trotoar parkirati auto??? :-)
porediš situacije koje su neuporedive u ovom slučaju, jer govorimo o dva različita dijela grada...plus, u tim dijelovima grada ima zatvorenih parkinga samo za stanare, a imaju i povoljniji parking od ljudi koji ne žive tu...
johntra

#7682 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

quarterback wrote:ja da sam na cvili razmislio bih da li mi auto treba, ako mi auto treba a necu da krsim zakon onda bih razmislio o tome gdje je najbliza zona gdje mogu parkirati - da li mi je daleko da idem pjeske do auta, ako je predaleko onda bih razmislio o tome gdje mogu iznajmiti garazu

opet kazem, i nakon sto su otvoreni svi kafici na grbavici, dok sam vozio proslo auto i rentao garazu drugome, mogao sam uvijek naci parking ako ne pred svojom zgradom onda pred nekom od okolnih i nikada to nije bilo vise od 5 minuta hoda do kuce (tj oko 300 m) a 5 minuta valjda svako ima
ma joj, glupo je to reći, ali auto svakome danas treba..nekom radi ovoga, nekom radi onoga...to je valjda taj kretenski napredak, ali ne u smislu kurčenja, nego u smislu olakšavanja života...ja nikad tamo ne bi kupio stan, jer je ono naselje odvratno riješeno i nekad stvarno ljude odatle razumijem...i ja im stalno spominjem majke kad se vozim onom cestom, pa kad izlijeću ko šumaheri sa bočnog parkiranja, ali šta je tu je...
ja zaista ne mogu vjerovati da je ono govno od akvarijusa toliko zakomplikovalo situaciju tu, od, recimo Inkognita, koji je 16 puta veći i čiji su se korisnici parkirali gdje su stigli po čitavoj Grbavici II...
goran16v

#7683 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

johntra wrote:
porediš situacije koje su neuporedive u ovom slučaju, jer govorimo o dva različita dijela grada...plus, u tim dijelovima grada ima zatvorenih parkinga samo za stanare, a imaju i povoljniji parking od ljudi koji ne žive tu...
I zato bi ovi iz N. Grada i N. Sarajeva imali bogom dano pravo da dzaba parkiraju na "svoje" parkinge, a ovi iz Centra i S. Grada ne?! Tanka, odnosno nikakva vam je ta teorija kao i ona da moras imati parking ispred svoje zgrade, sigurnost, bla, bla, bla i da je glupo parkirati 300m dalje. Manjak parking mjesta jeste manjkavost vlasti ali nije nikakvo opravdanje da ga nepropisno nabijes na trotoar jer na "tvom" parkingu nema mjesta, a 300m dalje je prazan parking (gdje ga ja ostavim skoro svaki put kad se u nevakat vratim kuci) niti imas pravo da se zalis kad dobijes kaznu. Ako hoces da se zalis, parkiraj auto pripisno pa se zali, a do tad pripadas ovoj rubrici bez suvisnih ali i ako.
goran16v

#7684 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

johntra wrote: ja zaista ne mogu vjerovati da je ono govno od akvarijusa toliko zakomplikovalo situaciju tu, od, recimo Inkognita, koji je 16 puta veći i čiji su se korisnici parkirali gdje su stigli po čitavoj Grbavici II...
Problem ispred Aquariusa nije samo kolicina nepropisno parkiranih auta, gdje su Inkognito i ostale kafane daleko ispred, nego sto auta ispred Aquriusa blokiraju prilaz zgradi i sto je isparkirati propisno parkiran auto s tog parkinga Mission Impossible.
johntra

#7685 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

goran16v wrote:
I zato bi ovi iz N. Grada i N. Sarajeva imali bogom dano pravo da dzaba parkiraju na "svoje" parkinge, a ovi iz Centra i S. Grada ne?! Tanka, odnosno nikakva vam je ta teorija kao i ona da moras imati parking ispred svoje zgrade, sigurnost, bla, bla, bla i da je glupo parkirati 300m dalje. Manjak parking mjesta jeste manjkavost vlasti ali nije nikakvo opravdanje da ga nepropisno nabijes na trotoar jer na "tvom" parkingu nema mjesta, a 300m dalje je prazan parking (gdje ga ja ostavim skoro svaki put kad se u nevakat vratim kuci) niti imas pravo da se zalis kad dobijes kaznu. Ako hoces da se zalis, parkiraj auto pripisno pa se zali, a do tad pripadas ovoj rubrici bez suvisnih ali i ako.
normalno da je glupo poređenje, jer se svuda i uvijek u strogom centru grada plaćao parking...niko te i ne tjera da živiš tu, prodaj stan i preseli u drugi dio grada...hem je manjak parking mjesta u gradu, hem 50 posto radne populacije čitavog grada radi u tom dijelu grada...na kraju krajeva, imaju i zatvorene parkinge, povoljnije plaćanje ČUVANIH parkinga i sve dodatne bonuse...i trebam da ih žalim još?
pokušali su da uvedu plaćanje parkinga i u NS i NG, pa se nisu dobro proveli, jer su se stanari bunili...što se ne bunite što nemate parkinga, što se ne povede neki bunt, blokada, bilo šta? do sada se garaža ispred Šopinga mogla napraviti deset puta, kao i ispred Narodnog..ali jok, lakše je moralisati i prozivati nekog kako je papak...
i opet mene stavljaš u neko prekršajno lice, što nije istina, jer i ja znam parkirati gdje ima mjesta, ne samo pred svoju zgradu, pred kojom više od često nema mjesta...ali, ponavaljam po stoti put, ne želim da to bude pravilo i nema potrebe da bude pravilo...plaćao sam i kazne, plaćao sam i dijelove auta i to više ne želim raditi...prosto i jednostavno...
goran16v

#7686 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

johntra wrote:
normalno da je glupo poređenje, jer se svuda i uvijek u strogom centru grada plaćao parking...niko te i ne tjera da živiš tu, prodaj stan i preseli u drugi dio grada...hem je manjak parking mjesta u gradu, hem 50 posto radne populacije čitavog grada radi u tom dijelu grada...na kraju krajeva, imaju i zatvorene parkinge, povoljnije plaćanje ČUVANIH parkinga i sve dodatne bonuse...i trebam da ih žalim još?
pokušali su da uvedu plaćanje parkinga i u NS i NG, pa se nisu dobro proveli, jer su se stanari bunili...što se ne bunite što nemate parkinga, što se ne povede neki bunt, blokada, bilo šta? do sada se garaža ispred Šopinga mogla napraviti deset puta, kao i ispred Narodnog..ali jok, lakše je moralisati i prozivati nekog kako je papak...
i opet mene stavljaš u neko prekršajno lice, što nije istina, jer i ja znam parkirati gdje ima mjesta, ne samo pred svoju zgradu, pred kojom više od često nema mjesta...ali, ponavaljam po stoti put, ne želim da to bude pravilo i nema potrebe da bude pravilo...plaćao sam i kazne, plaćao sam i dijelove auta i to više ne želim raditi...prosto i jednostavno...
Nije glupo poredjenje, osim sto mi ne pricamo o "posjetiocima" nego o stanarima, po istoj tvojoj logici po kojoj je glupo da ti parkiras 300m dalje jer nemas mjesta ispred svog ulaza pa ga nabijes na trotoar (ni tebe niko te ne tjera da zivis tu, i ti mozes da prodas stan i da se selis se tamo gdje imas mjesta) oname sto zivi u Titovoj je glupo da se satima vrti u potrazi za mjestom i da ga parkiran 500m dalje, nego ima jednako pravo da ga nabije na trotoar ispred ulaza. Necemo sad ici u detalje da bi njega u najboljem slucaju to kostalo 60 KM/mjesecno, a ti parkiras dzaba. Vidim i ti se ubi od bunta i blokada filozofijom bolje nepropisno ispred zgrade nego propisno 300m dalje.
Kad smo vec kod bonusa, osim to i ti u svom komsiluku imas zatvoreni cuvani parking (Robot), ne zaboravi "mali" bonus da ti uvijek mozes parkirati dzaba, a oni ne mogu.
Popusti vise sa tim duplim standardima, a ako vise ne zelis da parkiras na druge parkinge odnosno placas kazne i dijelove auta onda prodaj auto i rjesi problem, to je jos uvijek puno jedostavnije nego prodati stan.
Last edited by goran16v on 17/09/2013 16:53, edited 1 time in total.
quarterback

#7687 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quarterback »

johntra wrote:
quarterback wrote:ja da sam na cvili razmislio bih da li mi auto treba, ako mi auto treba a necu da krsim zakon onda bih razmislio o tome gdje je najbliza zona gdje mogu parkirati - da li mi je daleko da idem pjeske do auta, ako je predaleko onda bih razmislio o tome gdje mogu iznajmiti garazu

ma joj, glupo je to reći, ali auto svakome danas treba..nekom radi ovoga, nekom radi onoga...to je valjda taj kretenski napredak, ali ne u smislu kurčenja, nego u smislu olakšavanja života...ja nikad tamo ne bi kupio stan, jer je ono naselje odvratno riješeno i nekad stvarno ljude odatle razumijem...i ja im stalno spominjem majke kad se vozim onom cestom, pa kad izlijeću ko šumaheri sa bočnog parkiranja, ali šta je tu je...
ja zaista ne mogu vjerovati da je ono govno od akvarijusa toliko zakomplikovalo situaciju tu, od, recimo Inkognita, koji je 16 puta veći i čiji su se korisnici parkirali gdje su stigli po čitavoj Grbavici II...

evo pa vidi sam, ovo je bilo prije par godina, sada je jos gore- vidis ovih par metara u sredini parkinga koji su prazni ? e sada se tu parkiraju 2 reda

ulaz je gdje su ovaj crveni i bijeli auto na dnu slike, akvarijus je dole desno

Image

sada je nadam se jasnije sto apsolutno ne podnosim parking papke isto kao sto jebem mater opstini sto se vise ne pridrzava pravila oko namjene poslovnih prostora jer se prije tacno znalo gdje se sta moze otvoriti, ne moze biti 100 kafana u 100 metara, konkretno na ovom mjestu je nekada bila pekara, koliko ja znam tu uopste ne moze biti kafic, da neko radi po zakonu u ovoj drzavi
muha_sa

#7688 Re: "Majstori" parkiranja

Post by muha_sa »

kod mene se nabiju auto na auto, samo što u ulaz ne udju sa svojim ljubimcem--bi da ikako mogu :-) a perking kod Bosmala poslije 17 sati haman pa prazan, teško idiotima prošetat 200-300 metara :-)
goran16v

#7689 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

muha_sa wrote:kod mene se nabiju auto na auto, samo što u ulaz ne udju sa svojim ljubimcem--bi da ikako mogu :-) a perking kod Bosmala poslije 17 sati haman pa prazan, teško idiotima prošetat 200-300 metara :-)
Nemoj tako, to da obavezno moras imati parking mjesto ispred ulaza, i to besplatno, mora biti pravilo, a ako nije to ispunjeno onda ispred ulaza pa kako god, ali propisno 300m dalje nije opcija. Doduse to ne vazi za Centar i S. Grad, tamo zive ljudi drugog reda, oni smiju samo propisno parkirati, taman da je i kilometar od kuce i naravno da plate.
johntra

#7690 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

goran16v wrote:
Nije glupo poredjenje, osim sto mi ne pricamo o "posjetiocima" nego o stanarima, po istoj tvojoj logici po kojoj je glupo da ti parkiras 300m dalje jer nemas mjesta ispred svog ulaza pa ga nabijes na trotoar (ni tebe niko te ne tjera da zivis tu, i ti mozes da prodas stan i da se selis se tamo gdje imas mjesta) oname sto zivi u Titovoj je glupo da se satima vrti u potrazi za mjestom i da ga parkiran 500m dalje, nego ima jednako pravo da ga nabije na trotoar ispred ulaza. Necemo sad ici u detalje da bi njega u najboljem slucaju to kostalo 60 KM/mjesecno, a ti parkiras dzaba. Vidim i ti se ubi od bunta i blokada filozofijom bolje nepropisno ispred zgrade nego propisno 300m dalje.
Kad smo vec kod bonusa, osim to i ti u svom komsiluku imas zatvoreni cuvani parking (Robot), ne zaboravi "mali" bonus da ti uvijek mozes parkirati dzaba, a oni ne mogu.
Popusti vise sa tim duplim standardima, a ako vise ne zelis da parkiras na druge parkinge odnosno placas kazne i dijelove auta onda prodaj auto i rjesi problem, to je jos uvijek puno jedostavnije nego prodati stan.
ko kaže da stanari iz striktnog centra nemaju besplatan parking? imaš masu dvorišta, garaža i atrijuma sa rampama u kojima samo stanari mogu parkirati...to poštujem, isto ko što poštujem da ih dosta i plaća parking, ali opet, plaća ga povoljnije...pričaš o stvarima koje se u normalnom svijetu podrazumijevaju...hoćeš da živiš u elitnom dijelu grada, moraš to i platiti...ne znam kakav je tu problem...ako to ne može podnijeti, proda stan i ode na drugo mjesto...prosto i jednostavno...
vidim i dalje mi imputiraš, ako branim ovaj slučaj, da i ja isto radim...zanemarit ću to, jer znam inače da ti je to osobina, ali ću samo opet ponoviti da pričamo o slučaju u kome nema parking nikako ne postoji i da to nije moj slučaj...ja sam svoj slučaj objasnio više puta i nema potrebe da povlačiš bilo kakve paralele sa mnom...
goran16v

#7691 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

johntra wrote:
ko kaže da stanari iz striktnog centra nemaju besplatan parking? imaš masu dvorišta, garaža i atrijuma sa rampama u kojima samo stanari mogu parkirati...to poštujem, isto ko što poštujem da ih dosta i plaća parking, ali opet, plaća ga povoljnije...pričaš o stvarima koje se u normalnom svijetu podrazumijevaju...hoćeš da živiš u elitnom dijelu grada, moraš to i platiti...ne znam kakav je tu problem...ako to ne može podnijeti, proda stan i ode na drugo mjesto...prosto i jednostavno...
vidim i dalje mi imputiraš, ako branim ovaj slučaj, da i ja isto radim...zanemarit ću to, jer znam inače da ti je to osobina, ali ću samo opet ponoviti da pričamo o slučaju u kome nema parking nikako ne postoji i da to nije moj slučaj...ja sam svoj slučaj objasnio više puta i nema potrebe da povlačiš bilo kakve paralele sa mnom...
Ti privatni parkinzi koje pominjes su na privatnoj zemlji, sto cijelu pricu bitno drugacijom jer je nemoguce zagraditi javnu povrsinu, a samo me interesuje kako bi reagovao da ga ujutro tebi naplate ispred zgrade da je ne znam kako povoljan.
Sto se tice paralela, postavicu stvari na isti nacin kako ih ti postavljas, imas ispred zgrade dzabni parking ispred, ako je pun svugdje u normalnom svjetu ces parkirati na sljedeci prazan parking bez obzira na udaljenost, a ne pod prozor jer ti je kao sigurnije itd i ne znam kakav je tu problem. Ako to ne mozes podnijeti ili prodaj auto ili prodaj stan pa kupi tamo gdje auto moze uvijek propisno parkirati pod prozor. Slucaj punog parkinga i slucaj da nema parkinga, ako ostavis auto na trotoaru pod prozorom nemaju nikakve razlike.
sorcerer

#7692 Re: "Majstori" parkiranja

Post by sorcerer »

goran16v wrote:jer je nemoguce zagraditi javnu povrsinu, a samo me interesuje kako bi reagovao da ga ujutro tebi naplate ispred zgrade da je ne znam kako povoljan.
kako je nemoguce kad su poslije rata RVI stavili rampu i naplacivali parking ispred sibice,parking u kvadrantu preko puta pijace i dio nekadasnje ulice koji se nalazi pored parka penzionera preko puta zgrade elektroprivrede.u sararajevu je sve moguce.......
johntra

#7693 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

goran16v wrote:
Ti privatni parkinzi koje pominjes su na privatnoj zemlji, sto cijelu pricu bitno drugacijom jer je nemoguce zagraditi javnu povrsinu, a samo me interesuje kako bi reagovao da ga ujutro tebi naplate ispred zgrade da je ne znam kako povoljan.
Sto se tice paralela, postavicu stvari na isti nacin kako ih ti postavljas, imas ispred zgrade dzabni parking ispred, ako je pun svugdje u normalnom svjetu ces parkirati na sljedeci prazan parking bez obzira na udaljenost, a ne pod prozor jer ti je kao sigurnije itd i ne znam kakav je tu problem. Ako to ne mozes podnijeti ili prodaj auto ili prodaj stan pa kupi tamo gdje auto moze uvijek propisno parkirati pod prozor. Slucaj punog parkinga i slucaj da nema parkinga, ako ostavis auto na trotoaru pod prozorom nemaju nikakve razlike.
koja bolan privatna zemlja, o čemu pričaš? parking ispred zgrade kod Air Bosne opštinska zemlja, ima rampa...rampa iza BBI u prolazu isto državna zemlja, stanari stavili rampu...rampa u prolazu kod Air Bosne isto državna zemlja, stanari stavili rampu...dvorište i prolaz preko puta Upi nebodera isto državna zemlja, ali ima stubić koji stanari zaključavaju, a unutra su garaže...i tako dalje, i tako dalje...vjerovatno ih je većina dobila dozvolu, ali ima i onih koji su to uradili samoinicijativno, ali ne plaćaju zato parking......i zbog čega da ih žalim?
ti i dalje po svom po pitanju paralela, a ja fino objasnio...kad ima mjesta parkiram, kad nema ne parkiram...ali, uvijek gledam da parkiram na svom parkingu, jer je meni lakše...mogu parkirati dalje, ali to mi nikada neće biti prioritet, nego samo alternativa...
goran16v

#7694 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

sorcerer wrote:
goran16v wrote:jer je nemoguce zagraditi javnu povrsinu, a samo me interesuje kako bi reagovao da ga ujutro tebi naplate ispred zgrade da je ne znam kako povoljan.
kako je nemoguce kad su poslije rata RVI stavili rampu i naplacivali parking ispred sibice,parking u kvadrantu preko puta pijace i dio nekadasnje ulice koji se nalazi pored parka penzionera preko puta zgrade elektroprivrede.u sararajevu je sve moguce.......
Moze, odnosno moglo je undruzenje uzeti koncesiju i da ti naplate taj parking, ali ne mogu stanari sebi zagraditi parking na javnoj povrsini i da se dzaba parkiraju kako je to nas drug zamislio da se radi. Jedino sto je moguce je rampom ili kapijom zatvoriti prilaz garazama, ali to vec nije parking. Na parking ispred zgrade mojih roditelja, koji je fizicki i po svemu ostalom dio zgrade, su probali spostaviti rampu ali su im se u opstini Centar samo nasmijali. Kasnije je jedan komsija u dogovoru sa par ostalih zagradio nekih 5 parking mjesta i isti dan dobio 7 prijava.
johntra

#7695 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

quarterback wrote: evo pa vidi sam, ovo je bilo prije par godina, sada je jos gore- vidis ovih par metara u sredini parkinga koji su prazni ? e sada se tu parkiraju 2 reda

ulaz je gdje su ovaj crveni i bijeli auto na dnu slike, akvarijus je dole desno

Image

sada je nadam se jasnije sto apsolutno ne podnosim parking papke isto kao sto jebem mater opstini sto se vise ne pridrzava pravila oko namjene poslovnih prostora jer se prije tacno znalo gdje se sta moze otvoriti, ne moze biti 100 kafana u 100 metara, konkretno na ovom mjestu je nekada bila pekara, koliko ja znam tu uopste ne moze biti kafic, da neko radi po zakonu u ovoj drzavi
situacija je fakat nepodnošljiva, ali sad za ovo možete drotove zvati da pišu kazne zbog nepropisno parkiranih auta...prije su ih mogli samo rastjerati...
quarterback

#7696 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quarterback »

a ne, ne dolaze drotovi, par puta sam ih vidio sa gazdom kako piju kafu a zvanican odgovor je, vjerovao ili ne, oni su sto se nas tice parkirani na parkingu

sto jest - jest, na parkingu su

vjerovao ili ne ja sam dolaske sa porodicom, kad imamo puno stvari i moram stati pred haustor da istovarim, planirao prema akvarijusu i gledao da dodjem pred zgradu u gluho doba sto se tice izlazaka, oko 6/7 popodne, eto dokle to sranje ide...

majku nazovem dok sam na ulazu u sarajevo da dodje pred haustor i gleda hoce li biti neko mjesto da stane tu i cuva mi mjesto dok ne dodjem

i tako zadnih 8 godina, od kako je otvorio

za hljeba im trebalo ...
goran16v

#7697 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

johntra wrote:
goran16v wrote:
koja bolan privatna zemlja, o čemu pričaš? parking ispred zgrade kod Air Bosne opštinska zemlja, ima rampa...rampa iza BBI u prolazu isto državna zemlja, stanari stavili rampu...rampa u prolazu kod Air Bosne isto državna zemlja, stanari stavili rampu...dvorište i prolaz preko puta Upi nebodera isto državna zemlja, ali ima stubić koji stanari zaključavaju, a unutra su garaže...i tako dalje, i tako dalje...vjerovatno ih je većina dobila dozvolu, ali ima i onih koji su to uradili samoinicijativno, ali ne plaćaju zato parking......i zbog čega da ih žalim?
ti i dalje po svom po pitanju paralela, a ja fino objasnio...kad ima mjesta parkiram, kad nema ne parkiram...ali, uvijek gledam da parkiram na svom parkingu, jer je meni lakše...mogu parkirati dalje, ali to mi nikada neće biti prioritet, nego samo alternativa...
Pricam o tome da kao stanar mozes zagraditi parking koji je na privatnom zemljistu ali ne mozes sebi zagraditi parking na javnoj povrsini ili bilo koji drugi dio javne povrsine i besplatno ga koristiti, a sve sto pominjes su prilazi dvoristima sa garazama, bas kao sto je slucaj u Radicevoj, u Dalmatinskoj i Budi (naselje Sunca)a ne parkinzima. Kad se istreses 20 milja za garazu onda ces i ti imati pravo.
Ja ne tjeram nista po svom, ti si napisao da je glupost parkirati 300m dalje kad mozes parkirati ispred zgrade sto znaci da ces ga parkirati isprez zgrade bilo mjesta - ne bilo mjesta i da ljudi moraju krsiti propise ako ne postoji parking. osim sto se nista ne mora uvijek postoji parking samo pitanje hoces li platiti ili pjesaciti.
johntra

#7698 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

nisu sve prilazi garažama, nego ima prilaza i dvorištima, koji čak nisu ni parkinzi i nikad se nisu tako ni vodili...jedini parking je onaj preko puta kod BH Airlinesa, koji je prije bio otvoren za sve, i prolaz kod Upi-ja, jer su tamo garaže...
uglavnom, otišao si sada daleko sa lamentiranjem i od teme, koja je, ponavljam, parkiranje i kršenje propisa ukoliko nema nikakvih drugih uslova za parking...ni alternativnog parkinga, ni garaža, ni rentanja, ni prolaza...jedino cesta i trotoar...u svoje ime kažem da vjerovatno tamo nikada ne bi kupio stan, ali vjerujem da ih je većina i kupila jer su im rekli da imaju parking mjesta...sad kada su izrađeni, moraju kršiti zakone...
sorcerer

#7699 Re: "Majstori" parkiranja

Post by sorcerer »

quarterback wrote:

Image
ja ne mogu vjerovat koja je to stoka i zasto se ovako parkiraju...kako onaj prvi izadje ?svi iz kafane izadju pa se pomaknu????

nisam ni znao da je tu takvo stanje ,odavno nisam prolazio tom ulicom,da ja stanujem tu skoro svaki dan bi mi slucajno ispala saksija sa cvijecem :D
shandrprcSA

#7700 Re: "Majstori" parkiranja

Post by shandrprcSA »

sorcerer wrote:
quarterback wrote:

Image
ja ne mogu vjerovat koja je to stoka i zasto se ovako parkiraju...kako onaj prvi izadje ?svi iz kafane izadju pa se pomaknu????

nisam ni znao da je tu takvo stanje ,odavno nisam prolazio tom ulicom,da ja stanujem tu skoro svaki dan bi mi slucajno ispala saksija sa cvijecem :D
sad podjoh isto da napishem :D :D :D
Locked