ovaj sigurno nije pratio ligu ove godine pa ovako lupa ili zavist ubi pa ne zna sta cegooc wrote:šaljivdžija...što jest jest...mostarac_2009 wrote:Ko vam je kriv sto niste igrali 1x![]()
Evo vam jedne sigurice.....x u revansu Zeljo-Borac....i na penale Borac dobija utakmicu![]()
FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
ponovofriendly
#7676 Re: FK Zeljeznicar
-
ismb
#7677 Re: FK Zeljeznicar
A gdje je care tvoja objektivnost i realnost kad ste u kupu jedva i pomocu stele dobili Velez nakon sto je sudija izbacio 2 Velezova igraca? Eto moj JARANE, ti meni sad reci kako na to gledas? Gdje je tu fer sport?mostarac_2009 wrote:Ko vam je kriv sto niste igrali 1x![]()
Evo vam jedne sigurice.....x u revansu Zeljo-Borac....i na penale Borac dobija utakmicu
A gdje je vaša "gostoljubivost"
Zato molim te, stvarno te molim, ne ofiraj ovu temu i sebe, popusti nas, živ nam i zdrav bio...
Lijep pozdrav
-
ismb
#7678 Re: FK Zeljeznicar
Inače, draga braćo po klubu, stvarno se izvinjavam, ali mi stvarno nekada "digne živac" neka nadobudna osoba, poput ovog Mostarca whatever number i nekih likova tipa Bijeli_sa.
Ono zbog čega sam se javio je potpuno oduševljenje pristupom naših igrača na sinoćnoj utakmici. Nemojte me zezati, pa našima se i za puuuno manje stvari znalo dogoditi da izgledaju kao balerine (uz dužno poštovanje, al' takav nam je izraz
) kada ih dočeka neko "na nož". Sinoć, po prvi put od kada ih gledam od rata na ovamo u ovako bitnom susretu, i to na strani, nije bilo panike, nije bilo straha, igralo se...
Kao Boga vas molim, ne napadajte Ćuluma zbog one greške (na kraju krajeva, mada je Stanić pružio Bešliji onu loptu za izjednačenje, bio je daaaleko igrač sa najviše grešaka u timu - vjerovatno zato jer nije dovoljno spreman), zato jer, makar i mala, pauza zbog povrede, stvori kod nas navijača utisak da je nešto slabiji od ostalih. Vjerujte mi, ovaj sastav Bluesa je najspremniji od rata na ovamo, tako da malo manje spreman igrač odmah bude upadljiv...
NAPRIJED ŽELJO LJUBAVI MOJA
Ono zbog čega sam se javio je potpuno oduševljenje pristupom naših igrača na sinoćnoj utakmici. Nemojte me zezati, pa našima se i za puuuno manje stvari znalo dogoditi da izgledaju kao balerine (uz dužno poštovanje, al' takav nam je izraz
Kao Boga vas molim, ne napadajte Ćuluma zbog one greške (na kraju krajeva, mada je Stanić pružio Bešliji onu loptu za izjednačenje, bio je daaaleko igrač sa najviše grešaka u timu - vjerovatno zato jer nije dovoljno spreman), zato jer, makar i mala, pauza zbog povrede, stvori kod nas navijača utisak da je nešto slabiji od ostalih. Vjerujte mi, ovaj sastav Bluesa je najspremniji od rata na ovamo, tako da malo manje spreman igrač odmah bude upadljiv...
NAPRIJED ŽELJO LJUBAVI MOJA
-
elSaik
#7679 Re: FK Zeljeznicar
Tabela PLAVOG PROLjEĆA
1. ŽELjEZNIČAR 9-1-1 24:5 +19 28
2. FK Laktaši 6-2-3 15:11 +4 20
3. FK Sloboda 6-1-4 12:9 +3 19
4. Borac BL 6-1-4 13:13 0 19
5. ŠK Zrinjski 5-2-4 15:9 +4 17
6. Olimpik S. 4-4-3 9:9 0 16
7. Zvijezda 5-1-5 11:13 -2 16
8. Slavija S. 5-1-5 14:18 -4 16
9. Leotar 4-3-4 13:16 -3 15
10. NK Travnik 4-3-4 11:14 -3 15
11. FK Sarajevo 4-2-5 13:9 +4 14
12. NK Čelik 4-2-5 11:13 -2 14
13. Rudar P. 4-2-5 9:11 -2 14
14. Široki B. 3-4-4 12:11 +1 13
15. Velež M. 3-1-7 12:16 -4 10
16. FK Modriča 1-0-10 4:21 -17 3
edit: Ispravio grešku pozicija i Širokog i Veleža. Obratno je trebalo.
14. Široki B. 3-4-4 12:11 +1 13
15. Velež M. 3-1-7 12:16 -4 10
edit: Ispravio grešku pozicija i Širokog i Veleža. Obratno je trebalo.
Last edited by elSaik on 06/05/2010 21:18, edited 1 time in total.
- gooc
- Location: Stari Grad je jedan grad i jedan grad je Stari Grad...
#7680 Re: FK Zeljeznicar
strašno...elSaik wrote:Tabela PLAVOG PROLjEĆA
14. Velež M. 3-1-7 12:16 -4 10
15. Široki B. 3-4-4 12:11 +1 13
-
ismb
#7681 Re: FK Zeljeznicar
Inače, vjerovali ili ne, danas mi poslovni kolega (anamo oni
), onako poluglasno, govori ovo: "Pa ja stvarno ne razumijem ovaj savez (naravno, vezano uz "Gavarića" - predali su slučaj tamo u UEFU-u). Oni stvarno izgleda žele da se liga proglasi neregularnom (
do sad ovih godina je inače bila regularna, te simbol poštenja i svega ostalog), te da niko od naših (kada ovo oni anamo kažu, mogu samo pomisliti na prvoligaša starijeg od njih, Slaviju) ne može otići u Evropu". Eh, eto, praavo se sekiraju, i misle da ćemo i mi, kao i oni, u "Evropu", al' baštu istoimenog hotela.
Vaše mišljenje: mogu li nas tako "zavaliti"? (od njih se ničemu dobrom i ne treba nadati
)
Vaše mišljenje: mogu li nas tako "zavaliti"? (od njih se ničemu dobrom i ne treba nadati
- perke
- Petit_Beurre
#7683 Re: FK Zeljeznicar
Mislim da se radi o ugovoru za Osima, novom, mnogo povoljnijem. Al o tom- potom 
- Charuga
- Globalni moderator
#7684 Re: FK Zeljeznicar
Prema informacijama sa orga jedan igrac Zelje je sinoc otisao na probu u Kajzerslautern.
-
lahor
#7686 Re: FK Zeljeznicar
Umjesto da se pokrijes po usima i zavuces u misiju rupu nakon svoje "sigurice" ti se i dalje javljas, stvarno si naporan tip. Idi sad ispricaj pticama na grani da ne pjevaju pogresnu pjesmu...Zeljo uzima i kup i prvenstvo na tvoju zalost.mostarac_2009 wrote:Ko vam je kriv sto niste igrali 1x![]()
Evo vam jedne sigurice.....x u revansu Zeljo-Borac....i na penale Borac dobija utakmicu
- Charuga
- Globalni moderator
#7687 Re: FK Zeljeznicar
Najteža utakmica je sa Olimpikom
Željezničar je u jednoj od najslabijih utakmica ovog proljeća izborio kapitalan rezultat u prvoj finalnoj utakmici bh Kupa. S druge strane, u Borcu tvrde da je ovo njihova najbolja partija. Ako je tako, a nema razloga sumjnjati, upravo je tolika razlika između Borca i Želje. Amar Osim ovako komentira banjalučki susret, te predstojeće utakmice, govori o Premijer ligi, selektoru...
- Istina je da je ovo bilo prilično slabo naše izdanje. Zato je kriv Borac, koji je neutralisao našu igru - naglašava u uvodu Osim.
Remi smatra prednošću, ali ne pomišlja na slavlje.
- Kakvo slavlje. Nisam opterećen trofejom, jer nam predstoji druga utakmica.
Da li će uzvrat biti teži od nedavnog prvenstvenog susreta?
- Daj Bože da završi kao u prvenstvu.
Priželjkuje, mada ne vjeruje da će biti jači za jednog rasnog i klasnog napadača.
- Alen Mešanović je povrijeđen i on jedini nedostaje. Tanke su šanse da zaigra.
Još u srijedu navečer Amar je kup potisnuo u drugi plan. Muči ga ekipa koja nema evropske aspiracije, a koja dolazi na Grbavicu.
- Sa Olimpikom će biti najteža utakmica. Čudiš se... Pa, oni dolaze rasterećeni, žele se dokazati pred punim stadionom, jer sve skupa kao domaćini nisu imali više navijača. S druge strane, svaki njihov igrač želi pokazati da može igrati u Želji. Iako po kvalitetu zaslužuju bolji tretman, jer Olimpik ima izuzetno kvalitetnih igrača.
Menadžer Želje smatra je nekorektno naspram ostalih što se «otegao» slučaj Gavarić.
- Naravno da nije korektno. Kako god, trebalo je to ranije završiti. Teže će biti posljedice za one koje ta odluka pogodi, a mogu se pogođenim osjećati i oni koji se bore za opstanak i za Evropu. Da se ranije taj slučaj riješio, svi bi imali vremena za popravni, ovako...
Ko je veći gubitnik što bi se derbi sa Sarajevom mogao igrati pred praznim tribinama, Željo ili tim sa Koševa?
- Najveći gubitnik je fudbal. Fudbal se igra zbog publiike - izjavio je za «San» Amar Osim.
S.S.
Sušić zna posao
Osim nije želio komentirati igru potencijalnih reprezentativaca iz svog tima.
- Safet Sušić najbolje poznaje svoj posao. Pohvalno je što je proteklih mjeseci gledao naše utakmice, hodao po Evropi, kako bi snimio sve kandidate. Posebno je dobro što je prateći našu ligu, motivisao sve igrače. Siguran sam da neće na silu pozivati domaće, samo zato da ima nekog na spisku, kao što ne zove «strance» iz inata. Pape je sportska veličina, patriota, čovjek koji najbolje zna šta je dobro za reprezentaciju - kolegijalno je stao uz Sušića, Željin trener.
Brković ide u Beograd
Nijaz Brković, poput vrsnog stratega, priprema Željin put u Evropu. U ponedjeljak će u Beograd, kao jedan od inicijatora Regionalne lige.
- Dobio sam poziv od Damira Vrbanovića (predstavnik Dinama op.a. ) da dođem u Beograd. Zna se da se ime našeg kluba spominje u svim varijantama eventualne Regionalne lige. Osim Želje, pozvani su predstavnici Širokog, Sarajeva i Zrinjskog, a bit će, naravno i vodeći ljudi Zvezde i Partizana. Regionalna liga imala bi višestruki značaj, ne samo za fudbal i sport, već i za državu - naglasio je Brković, jedan od namoćnijih nogometnih autoriteta u regionu.
SAN
Željezničar je u jednoj od najslabijih utakmica ovog proljeća izborio kapitalan rezultat u prvoj finalnoj utakmici bh Kupa. S druge strane, u Borcu tvrde da je ovo njihova najbolja partija. Ako je tako, a nema razloga sumjnjati, upravo je tolika razlika između Borca i Želje. Amar Osim ovako komentira banjalučki susret, te predstojeće utakmice, govori o Premijer ligi, selektoru...
- Istina je da je ovo bilo prilično slabo naše izdanje. Zato je kriv Borac, koji je neutralisao našu igru - naglašava u uvodu Osim.
Remi smatra prednošću, ali ne pomišlja na slavlje.
- Kakvo slavlje. Nisam opterećen trofejom, jer nam predstoji druga utakmica.
Da li će uzvrat biti teži od nedavnog prvenstvenog susreta?
- Daj Bože da završi kao u prvenstvu.
Priželjkuje, mada ne vjeruje da će biti jači za jednog rasnog i klasnog napadača.
- Alen Mešanović je povrijeđen i on jedini nedostaje. Tanke su šanse da zaigra.
Još u srijedu navečer Amar je kup potisnuo u drugi plan. Muči ga ekipa koja nema evropske aspiracije, a koja dolazi na Grbavicu.
- Sa Olimpikom će biti najteža utakmica. Čudiš se... Pa, oni dolaze rasterećeni, žele se dokazati pred punim stadionom, jer sve skupa kao domaćini nisu imali više navijača. S druge strane, svaki njihov igrač želi pokazati da može igrati u Želji. Iako po kvalitetu zaslužuju bolji tretman, jer Olimpik ima izuzetno kvalitetnih igrača.
Menadžer Želje smatra je nekorektno naspram ostalih što se «otegao» slučaj Gavarić.
- Naravno da nije korektno. Kako god, trebalo je to ranije završiti. Teže će biti posljedice za one koje ta odluka pogodi, a mogu se pogođenim osjećati i oni koji se bore za opstanak i za Evropu. Da se ranije taj slučaj riješio, svi bi imali vremena za popravni, ovako...
Ko je veći gubitnik što bi se derbi sa Sarajevom mogao igrati pred praznim tribinama, Željo ili tim sa Koševa?
- Najveći gubitnik je fudbal. Fudbal se igra zbog publiike - izjavio je za «San» Amar Osim.
S.S.
Sušić zna posao
Osim nije želio komentirati igru potencijalnih reprezentativaca iz svog tima.
- Safet Sušić najbolje poznaje svoj posao. Pohvalno je što je proteklih mjeseci gledao naše utakmice, hodao po Evropi, kako bi snimio sve kandidate. Posebno je dobro što je prateći našu ligu, motivisao sve igrače. Siguran sam da neće na silu pozivati domaće, samo zato da ima nekog na spisku, kao što ne zove «strance» iz inata. Pape je sportska veličina, patriota, čovjek koji najbolje zna šta je dobro za reprezentaciju - kolegijalno je stao uz Sušića, Željin trener.
Brković ide u Beograd
Nijaz Brković, poput vrsnog stratega, priprema Željin put u Evropu. U ponedjeljak će u Beograd, kao jedan od inicijatora Regionalne lige.
- Dobio sam poziv od Damira Vrbanovića (predstavnik Dinama op.a. ) da dođem u Beograd. Zna se da se ime našeg kluba spominje u svim varijantama eventualne Regionalne lige. Osim Želje, pozvani su predstavnici Širokog, Sarajeva i Zrinjskog, a bit će, naravno i vodeći ljudi Zvezde i Partizana. Regionalna liga imala bi višestruki značaj, ne samo za fudbal i sport, već i za državu - naglasio je Brković, jedan od namoćnijih nogometnih autoriteta u regionu.
SAN
- ultima_palabra
#7688 Re: FK Zeljeznicar
naglasio je Brković, jedan od namoćnijih nogometnih autoriteta u regionu.
Bešlija i Bučan suspendovani u nedjelju, zna li se ko je na jedan karton od kazne?
Pretpostavljam da će Višća i Stanić dobiti šansu, ili možda Haris Bešlija...
Koliko li će vukovi gristi u nedjelju?
- Charuga
- Globalni moderator
#7689 Re: FK Zeljeznicar
Kod Beslije nije problem sa kartonima ali ne znam zasto nece igrati.ultima_palabra wrote:Bešlija i Bučan suspendovani u nedjelju, zna li se ko je na jedan karton od kazne?
Sto se tice stanja sa kartonima nema niko da bi mogao dobiti treci zuti u utakmici sa Olimpikom. Po jedan zuti imaju: Mešanović, Popović, Radovanović, Svraka, Šehić i Mešić.
- ultima_palabra
#7690 Re: FK Zeljeznicar
Plavih_11 wrote:Kod Beslije nije problem sa kartonima ali ne znam zasto nece igrati.ultima_palabra wrote:Bešlija i Bučan suspendovani u nedjelju, zna li se ko je na jedan karton od kazne?
Sto se tice stanja sa kartonima nema niko da bi mogao dobiti treci zuti u utakmici sa Olimpikom. Po jedan zuti imaju: Mešanović, Popović, Radovanović, Svraka, Šehić i Mešić.
Onda je Ligata slagao...
- Charuga
- Globalni moderator
#7691 Re: FK Zeljeznicar
Sad sam malo bolje presabrao i vidio da M. Beslija i Rovcanin imaju po dva zuta kartona i opasnost dobijanja treceg. Vjerovatno je to razlog zasto Mirso nece igrati ..
- tazmaniaBAN4
#7692 Re: FK Zeljeznicar

...jos su rekli ako uzmu kup da ce pehar baciti u Vrbas!
- JThomas
#7693 Re: FK Zeljeznicar
to mislim da mogu zaboraviti.
njima bih titule svakako ne trebaju, pa ćemo se mi žrtvovati i uzeti i ligu i kup.
njima bih titule svakako ne trebaju, pa ćemo se mi žrtvovati i uzeti i ligu i kup.
- Charuga
- Globalni moderator
#7694 Re: FK Zeljeznicar
Ovo sam isto rekao jaranu iz BL. Kazem, toliko smo dobri u dusi da cemo vas lisiti tih nepotrebnih pehara ..JThomas wrote:njima bih titule svakako ne trebaju, pa ćemo se mi žrtvovati i uzeti i ligu i kup.
- ultima_palabra
#7695 Re: FK Zeljeznicar
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /100507077
Mislio sam da smo prestali sa ovom praksom, da se ovako ide na probu...
- Charuga
- Globalni moderator
#7696 Re: FK Zeljeznicar
by Plavih_11 on 07/05/2010 08:25ultima_palabra wrote:http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /100507077
Nije mogao otici bez Amarovog aminovanja ..Plavih_11 wrote:Prema informacijama sa orga jedan igrac Zelje je sinoc otisao na probu u Kajzerslautern.
Last edited by Charuga on 07/05/2010 16:20, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#7697 Re: FK Zeljeznicar
Pa to se podrazumijeva, ali ovako pred kraj sezone...
Ako ništa ima Bogićević za slijedeće 2 tekme
- JThomas
#7698 Re: FK Zeljeznicar
nema veze kad imamo 20 ravnopravnih igrača.
ako će se uzeti fina lova, što da ne, ne bi ga brko pustio tek tako.
ako će se uzeti fina lova, što da ne, ne bi ga brko pustio tek tako.
- Charuga
- Globalni moderator
#7699 Re: FK Zeljeznicar
Bogicevic, Mesic, Bajic.ultima_palabra wrote:Pa to se podrazumijeva, ali ovako pred kraj sezone...
Steta je ako se proda a ne bude neki fin iznos jer je mlad igrac a ima perspektive u njemu ..
- Lakat Jebić
#7700 Re: FK Zeljeznicar
izgleda da kerla nije dobio amarovo odobrenje
Štoper Željezničara Semir Kerla otputovat će u Kaiserslautern, gdje će deset dana boraviti na probnom radu.
Mladi štoper Željezničara, Semir Kerla, u Kaiserslautern ide posredstvom bivšeg trenera momčadi s Grbavice, Demira Hotića. Skauti njemačkog kluba posmatrali su Kerlu u duelu Veleža i Željezničara i bili su zadovoljni sa onim što su vidjeli, no ipak žele da on u narednih deset dana trenira sa ekipom.
Menadžer Željezničara, Amar Osim, upoznat je sa odlaskom svog defanzivca u Njemačku, ali kaže da nije dobio njegovo odobrenje.
"Upoznat sam sa odlaskom Kerle i bilo bi jako dobro da zadovolji struku Kaiserslauterna, ali valjda je svjestan posljedica ukoliko se to ne desi", rekao je Osim za Dnevni avaz.
ss.ba
Štoper Željezničara Semir Kerla otputovat će u Kaiserslautern, gdje će deset dana boraviti na probnom radu.
Mladi štoper Željezničara, Semir Kerla, u Kaiserslautern ide posredstvom bivšeg trenera momčadi s Grbavice, Demira Hotića. Skauti njemačkog kluba posmatrali su Kerlu u duelu Veleža i Željezničara i bili su zadovoljni sa onim što su vidjeli, no ipak žele da on u narednih deset dana trenira sa ekipom.
Menadžer Željezničara, Amar Osim, upoznat je sa odlaskom svog defanzivca u Njemačku, ali kaže da nije dobio njegovo odobrenje.
"Upoznat sam sa odlaskom Kerle i bilo bi jako dobro da zadovolji struku Kaiserslauterna, ali valjda je svjestan posljedica ukoliko se to ne desi", rekao je Osim za Dnevni avaz.
ss.ba