mogu misliti kako je bilo zanimljivo ovih dana, u nedjelju pogotovo, u takvim domovima
English Premier League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#7676 Re: English Premier League
Začudio bi se koliko ima mješovitih familija u Manchesteru. Babo vaki, sinovi naki ili obratno, ili samo jedan druge boje u čitavoj familiji...
mogu misliti kako je bilo zanimljivo ovih dana, u nedjelju pogotovo, u takvim domovima
-
todd_smith
#7677 Re: English Premier League
Rivalitet Zeljo/Sarajevo i City/United su 2 razlicita svijetamissko wrote: Tako ce isto zbog Zeljine duple moji sinovi navijati za Zelju.
Hoce al u qrcu.
Moj sin ima Dzekin dres Citya ali ustaje i stoji mirno kad se United spomene.
-
dragonz
#7678 Re: English Premier League
hvala svima koji trolaju ovdje na kix-u i samo nastavite tako dok MAN UTD ide dalje bez obzira ko je vlasnik ili menadžer/trener
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7679 Re: English Premier League
Zavisi kako gledas. Necu ni ja gledati mec Wigan - Bolton. Imas i u Spaniji ekipe koje su uvijek u stanju napraviti probleme vodecem dvojcu: Osasuna, Espanol....Koliko su se odvojili City i United kao vodeci dvojac od ostatka lige? Mislim da je i u Engleskoj ove sezone taj jaz izmedju konkurenata za titulu i ostatka lige bio izrazeniji. Druga je stvar sto se to istice u Primeri gdje igraju dva najjaca kluba u svijetu. Poenta je da su sve top lige imale vodece dvojce koji su se prilicno odvojili od ostatka lige.EdoI wrote:Uravnotežena liga povećava i gledanost... koliko god neki hvalili Primeru, jedna Zaragoza ni u ludilu ne bi mogla uraditi Barceloni ili Realu ono što je QPR uradio Cityju. Ili recimo, da se neko kao Wigan vadi na velikanima, u ovom slučaju da je ta Zaragoza mlatnula Barcu, Real, Valenciju i Malagu.Zato ja, kao i mnogi, od čitave sezone neću ništa pogledati od Primere osim eventualno El Clasica, ili ovako neki susret tipa Atl. Bilbao - Valencia, mada i to kada nemam ništa pametnije. Razlika u borbi za titulu se svela na par kikseva, i vodeći dvojac se od trećeg odvoje na 30/40 bodova, je l' to ta dobrobit fer raspodjele po gledanosti?
- Riddle
#7680 Re: English Premier League
Mozes ti i bolje.Gandalf wrote:a čini mi se da je taj dan jako blizu, ne samo radi pompeznih komšija.
Zanimljiva je ova prica o neizbjeznoj dominaciji Citya u narednim sezonama. Uspjeli su osvojiti naslov na cudesan nacin u zadnjoj minuti sezone. Sve to dok su bili u najboljem stanju od Bog zna kad, vjerovatno oduvijek. A njihov glavni rival navodno najslabiji u zadnjih 20 godina. I sad odjednom je gotovo zagarantovano da ce nastaviti da pobjeđuju i osvajaju trofeje kao da ce ovaj rival mirno sjediti i sve to posmatrati. Car umire, pristalice ce ga napustiti, carstvo ce se srusiti... Prezvakano toliko puta da je postalo neukusno.
S druge strane, da Aguero nije dao gol i da je United osvojio titulu (sto je nekoliko minuta ranije izgledalo izvjesno), kruzila bi prica kako je to tipicni City, nikad nece biti prvaci bez obzira na to koliko novca potrose, vjeciti gubitnici i ko zna sta sve ne. Pa samo treba pogledati topik Citya na ovom forumu da se vidi kako se necija misljenja nevjerovatno brzo mijenjaju. Govoris kako su uzasni i kako ti ih je muka gledati i da nikad nece biti pobjednici da bi 5 minuta kasnije razvezao pricu o buducoj dominaciji.
Ovo je bilo tako blizu da je to tesko pojmiti. I ne znam kako se neko smije usuditi i reci da ce bilo koja strana biti dominantna kad je realnost skroz drugacija.
I lijepo je saznati sve ove informacije o usponu Uniteda i nacinu na koji su dosli do uspjeha. Bas kao i City i Chelsea, samo u drugo vrijeme. Znanje je bogatstvo i od danas sam bogatiji covjek.
- jeza u ledja
#7681 Re: English Premier League
Riddle wrote:Mozes ti i bolje.Gandalf wrote:a čini mi se da je taj dan jako blizu, ne samo radi pompeznih komšija.
Zanimljiva je ova prica o neizbjeznoj dominaciji Citya u narednim sezonama. Uspjeli su osvojiti naslov na cudesan nacin u zadnjoj minuti sezone. Sve to dok su bili u najboljem stanju od Bog zna kad, vjerovatno oduvijek. A njihov glavni rival navodno najslabiji u zadnjih 20 godina. I sad odjednom je gotovo zagarantovano da ce nastaviti da pobjeđuju i osvajaju trofeje kao da ce ovaj rival mirno sjediti i sve to posmatrati. Car umire, pristalice ce ga napustiti, carstvo ce se srusiti... Prezvakano toliko puta da je postalo neukusno.
S druge strane, da Aguero nije dao gol i da je United osvojio titulu (sto je nekoliko minuta ranije izgledalo izvjesno), kruzila bi prica kako je to tipicni City, nikad nece biti prvaci bez obzira na to koliko novca potrose, vjeciti gubitnici i ko zna sta sve ne. Pa samo treba pogledati topik Citya na ovom forumu da se vidi kako se necija misljenja nevjerovatno brzo mijenjaju. Govoris kako su uzasni i kako ti ih je muka gledati i da nikad nece biti pobjednici da bi 5 minuta kasnije razvezao pricu o buducoj dominaciji.Ne bi trebalo, ali me uvijek iznenadi kako ljudi mogu ici iz krajnosti u krajnost.
Ovo je bilo tako blizu da je to tesko pojmiti. I ne znam kako se neko smije usuditi i reci da ce bilo koja strana biti dominantna kad je realnost skroz drugacija.
I lijepo je saznati sve ove informacije o usponu Uniteda i nacinu na koji su dosli do uspjeha. Bas kao i City i Chelsea, samo u drugo vrijeme. Znanje je bogatstvo i od danas sam bogatiji covjek.
City bi imao svjetlu buducnost pred sobom bez obzira da li je Aguero zabio onaj gol na kraju. Ne znam hoce li biti "dominantan" , ali ce sigurno biti jedni od 2-3 glavna konkurenta za titulu u narednim godinama. Ako seik Mansour nastavi ulagati (pod ulagati ne mislim nemilice trositi pare) i u narednih 10 godina predvidjam Citiju bar 3-4 titule EPL i bar 2-3 polufinala CL.
Nakon sto tih 10 godina prodje na tom nivou, seik moze i otici, City ce biti globalni brend kao sto je i United i ko god da ga kupi bio bi s debelim novcanikom.
- Riddle
#7682 Re: English Premier League
To je upravo bila poenta mog posta. Gdje god da je titula otisla, nista se ne bi promijenilo naredne sezone sto se tice borbe za prvenstvo. Ista prica, sa mogucim dodatkom Arsenala. Ali jok, cujem na svakom koraku kako ce City biti dominantan i da niko nema sanse protiv njih. Sve to na osnovu 3 minute zadnjeg meca sezone.
- vaučer
#7683 Re: English Premier League
Nisi potpuno u pravu Riddle.
Nešto se jeste promjenilo u tri minute - osvojili su naslov.
Posljedice tog mogu (ne moraju) i često budu povećano samopouzdanje i doza iskustva koje je neprocjenjivo (valuta kojom je United osvojio brdo titula). City sad ima ako ništa čvrstu potvrdu da znaju i mogu ako hoće, mislim da je momentum na njihovoj strani. Daleko da su sigurna opklada za titulu, ali mislim da su u usporedbi sa Cityem na početku ove sezone u boljoj poziciji.
Nešto se jeste promjenilo u tri minute - osvojili su naslov.
Posljedice tog mogu (ne moraju) i često budu povećano samopouzdanje i doza iskustva koje je neprocjenjivo (valuta kojom je United osvojio brdo titula). City sad ima ako ništa čvrstu potvrdu da znaju i mogu ako hoće, mislim da je momentum na njihovoj strani. Daleko da su sigurna opklada za titulu, ali mislim da su u usporedbi sa Cityem na početku ove sezone u boljoj poziciji.
- Riddle
#7684 Re: English Premier League
Tacno. A isto se moze desiti suprotno i ovdje mogu upotrijebiti ono - lakse je osvojiti nesto nego ga zadrzati. Mozemo ovako do sutra. Mozda City osvoji naslov, mozda ne. To ne mogu predvidjeti. Ali mogu sigurno reci da nece dominirati. Uostalom navikao sam na to da je United rijetko favorit za bilo sta. Sad se sjetih da su po kladionicama ove sezone bili glavni favorit za titulu prvi put od 2001. godine. 
- Gandalf
#7685 Re: English Premier League
Mnogo se toga promijenilo u Engleskoj - npr. Manchester kada pretekne nekog konkurenta u borbi za titulu, to je već gotova stvar, par utakmica kasnije Fergie diže pehar, Rooney se smije dok brije dlake po leđima, Ferdinand objašnjava novopridošlom pojačanju kako se Engleski šampion postaje samo ako igraš u Unitedu - nekada bilo danas se spominjalo - nikada neozbiljnija ekipa nije Manchesteru ispred nosa digla neki trofej - i to je u pitanju trofej najboljeg u Engleskoj, koji uzima u svoje ruke onaj rotacioni Međugorac - i takvoj skupini zbrda zdola skupljenih plaćenika gdje su neizostavne karike uspjeha Tevez i Balo, United predaje titulu nakon 8 bodova prednosti par utakmica do kraja prvenstva.
- Chelsea i Arsenal su u svojim pohodima na titule bile ultra jake i kompaktne ekipe, predvođene Mourinhom i Wengerom, koji nikada u ekipi ne bi trpjeli klovnove poput Teveza i Balotelija - ako United nastavi glumiti nepobjedivog, pa u novu sezonu krene sa legendama Scholesom, Ferdinandom i Giggsom, bez akvizicija tipa Kagawa, J. Martinez, Vertonghen, biće još mnogo za Fergiea utakmica ala 4 : 4 sa Evertonom - ja se iskreno nadam da će Unitedov Škot biti kao u vicevima o Škotima, tvrd na svakom dinaru, i da će u narednu sezonu krenuti bez adekvatnih pojačanja - United će se i u tom slučaju boriti za titulu i u narednim godinama, bori se evo i Arsenal svake godine za titulu

- Chelsea i Arsenal su u svojim pohodima na titule bile ultra jake i kompaktne ekipe, predvođene Mourinhom i Wengerom, koji nikada u ekipi ne bi trpjeli klovnove poput Teveza i Balotelija - ako United nastavi glumiti nepobjedivog, pa u novu sezonu krene sa legendama Scholesom, Ferdinandom i Giggsom, bez akvizicija tipa Kagawa, J. Martinez, Vertonghen, biće još mnogo za Fergiea utakmica ala 4 : 4 sa Evertonom - ja se iskreno nadam da će Unitedov Škot biti kao u vicevima o Škotima, tvrd na svakom dinaru, i da će u narednu sezonu krenuti bez adekvatnih pojačanja - United će se i u tom slučaju boriti za titulu i u narednim godinama, bori se evo i Arsenal svake godine za titulu

- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#7686 Re: English Premier League
Love Glazers Hate United
http://www.guardian.co.uk/football/2012 ... bt-glazers
26 miliona na računu, ne možete ni Zebu za te pare kupit jarane
http://www.guardian.co.uk/football/2012 ... bt-glazers
26 miliona na računu, ne možete ni Zebu za te pare kupit jarane
- Edin H.
#7687 Re: English Premier League
Tuzan dan za sve navijace Blackpoola u BiH
West Ham - Blackpool 2 - 1, West Ham se vraca u Premiership
-
todd_smith
#7688 Re: English Premier League
znaci nema niko da je tuzanEdin H. wrote:Tuzan dan za sve navijace Blackpoola u BiH![]()
- odesveuhonduras
#7689 Re: English Premier League
Kažu da je ova pobjeda vrijedna 100-ak miliona eura.
- ultima_palabra
#7690 Re: English Premier League
Forever blowing bubbles
Hajde neka ih, jedan od rijetkih klubova koji ima i istoriju i navijače i dobru akademiju.
- Quaresma
#7691 Re: English Premier League
I´m forever blowing bubbels, sto mi je drag West Ham, a jos draze sto su se vratili u Premiership, nadam se da ce dovesti kvalitetna pojacanja te biti dosta bolji u narednoj sezoni
- odesveuhonduras
#7692 Re: English Premier League
12 utakmica suspenzije i 75 000 funti kazne za Bartona
-
Mustang1
#7693 Re: English Premier League
- 2407
#7694 Re: English Premier League
Sta je s Terry-em kad je njemu sudjenje, koliku ce on kaznu fasovat?
- vaučer
#7695 Re: English Premier League
Poslije Eura i neće sigurno nikakvu od saveza bez obzira na presudu.2407 wrote:Sta je s Terry-em kad je njemu sudjenje, koliku ce on kaznu fasovat?
- odesveuhonduras
#7696 Re: English Premier League
odakle ti to?vaučer wrote:Poslije Eura i neće sigurno nikakvu od saveza bez obzira na presudu.2407 wrote:Sta je s Terry-em kad je njemu sudjenje, koliku ce on kaznu fasovat?
FA nije mogao ništa učiniti da ne prejudicira ishod suđenja ali ako bude proglašen krivim, sigurno će ga kazniti. Jest da je to sve farsa sa ovim suđenjem ali sigurno nisi u pravu kad kažeš da neće dobiti nikakvu kaznu bez obzira na presudu. Bojim se da ipak, iz tebe progovara Liverpoolov navijač-
- odesveuhonduras
#7697 Re: English Premier League
pa dobio je po 4 utakmice za svaki prekršaj - prvo za lakat tevezu, pa za udaranje aguera i na kraju za pokušaj headbutta na KompanyuBubalo1 wrote:![]()
![]()
Jebo te .. Udarili po njemu gore nego po Suarezu .. Ali dobro sa obzirom da cesto pravi ispade mozda je to i premalo
- neo7
#7698 Re: English Premier League
Lampard, kojem ugovor istječe idućeg ljeta, dobit će produženje i povišicu: umjesto za 150.000 igrat će za 175.000 funti sedmično, čime se u najskupljem razredu Chelseajevih igrača priključuje Fernandu Torresu.
Jos mu veca plata
- vaučer
#7699 Re: English Premier League
odesveuhonduras wrote:odakle ti to?vaučer wrote:Poslije Eura i neće sigurno nikakvu od saveza bez obzira na presudu.2407 wrote:Sta je s Terry-em kad je njemu sudjenje, koliku ce on kaznu fasovat?
FA nije mogao ništa učiniti da ne prejudicira ishod suđenja ali ako bude proglašen krivim, sigurno će ga kazniti. Jest da je to sve farsa sa ovim suđenjem ali sigurno nisi u pravu kad kažeš da neće dobiti nikakvu kaznu bez obzira na presudu. Bojim se da ipak, iz tebe progovara Liverpoolov navijač-
Neće ga kazniti jer će biti kažnjen (ili ne) van nogometnog kruga.
FA će se izvući kako ga nemaju osnovu kazniti jer je to već obavio sud - ukratko kako to nije u njihovoj ovlasti. Ionako su sve napravili da ga umiju prije Eura (uključujući i mjenjanje trenera
- 2407
#7700 Re: English Premier League
Mozda fasuje corke pa ce onda svakako biti u nemogucnosti da igra i eto kao da ga je FA kaznio zabranom koju utakmicu