SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
dadoka84

#7676 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by dadoka84 »

Sad me zena zove sva u suzama... To joj je prvi komsija bio, vrata do vrata. A i ja sam ga znao iz vidjenja. Rip. :sad:
amrica

#7677 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

rip

:(
Lunizz

#7678 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Lunizz »

Oce to kad bordas gdje netreba,al opet steta
de fakto

#7679 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by de fakto »

ne vjerujem da ga vise necu sresti na planini, u gradu na nekom kulturnom desavanju, da necu cuti one njegove sale sa ironicnim prizvukom............ Grasko nedostajaces mnogo! :(
PasHon1

#7680 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by PasHon1 »

Ne razumijem cemu takvi komentari.
Nije ih niko tjerao da se spustanju. I ovi sto su bili s njim su bili izlozeni istoj opasnosti.
On je sam preuzeo rizik i nazalost zavrsilo je kako je zavrsilo.

RIP
1906

#7681 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by 1906 »

nebitno
nema se sta vise reci na temu "ko je kriv"
ali bar nije bilo rizika da ubiju nekog drugog usput, za razliku od ostalih koji su na crnoj hronici

fuj je umirati ispod 5 metara snijega

R.I.P.
breuer

#7682 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by breuer »

majko draga ko je taj tip kojeg je poznavao citav grad? :cry:

bas me zanima koliko li ce mu na sahranu doc roditeljima uputit rijec saucesca... :oops:

RIP
SundanceKid

#7683 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by SundanceKid »

Nije mi jasno koji ti idiot moras bit u glavi, da nakon sto neko umre, nastrada, dajes ikakve komentare tipa - "ko mu je kriv" i slicno. Neko je izgubio zivot, mlad momak, mlada osoba, neko ko je zelio zivjeti, ko je bio drag i voljen. Ja ne znam covjeka uopste, a vidim koliko ljudima nedostaje, i vidim da je zivio zivot punim plucima. Moras bit idiot, idiot, da pises slicne stvari.
Mela_Anastacia

#7684 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Mela_Anastacia »

Ljudi... molim vas zadržite komentare za sebe. DRUG I RADNI KOLEGA MI JE MRTAV! I niko i ništa ga ne može vratiti.
Svaki komentar je suvišan!

RIP GRAŠKO! WE WILL MISS U :( :( :( :(
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7685 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

momak je poginuo, njegov život, njegova odluka da se upusti u avanturu. kritike nisu dobrodošle, jer nije nikoga trećeg ugrozio. ne tražite krivce u svemu, spustite lopticu i prestanite sa tom pričom.
A_I_

#7686 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by A_I_ »

lijepo sam rekao, prestanite traženjem krivca. koji dio mog upozorenja nije bio jasan?
Comrad

#7687 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Comrad »

Pojedini komentari su stvarno fuj.

Momak je volio avanturu i sto neko rece NIKOGA nije ugrozio. Ako nema neko sta pametno da kaze, bolje neka suti. Da je vozio kroz grad 150km/h i poginuo il da ga je policija roknula u pljacki, takvih mi nije zao jer pored sebe ugrozavaju jos pola grada. Ali ovako je neduzan momak izgubio zivot. I je li to neko mjerilo koliko ce ljudi bit na dzenazi. Je li se to pocast ne moze odati na neki drugi nacin.

Mislim da nije vrijeme za pametovanje. Svakome se moze desiti nesreca. Jbg...

R.I.P.
ultra@rajvosa

#7688 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ultra@rajvosa »

Mislim da je prije zivio na Breci,poslije je preselio cini mi se na Cvilu,momka vise nema,a vi raspravljate o tim glupostima,sta ces mladost ludost,nazalost RIP
sposa0408

#7689 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by sposa0408 »

R.I.P. Grasko :(
Šef

#7690 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Šef »

Au jbt život! Nisam lično znao momka ali mu znam sestru. Fina gradska djeca. Počivaj u miru mladiću. :(
Bušman

#7691 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Bušman »

RIP mladom momku i kolegi (zaljubljeniku u snijeg i avanturu). Ovo neka bude jos jedna opomenta svima da sa avanturizmom ne treba pretjerivati. Mene je isto zeznulo, sad muku mucim sa raznim dijelovima tijela.

Prijateljski savjet svima koji idu prema Kotlovima na Bjelasnici: Ako niste u punoj fizickoj spremi, ne pokusavajte. Ako jeste, budite maksimalno oprezni posebno kad je snijeg mekan kao sto je bio preko vikenda.
A_I_

#7692 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by A_I_ »

Bušman wrote:RIP mladom momku i kolegi (zaljubljeniku u snijeg i avanturu). Ovo neka bude jos jedna opomenta svima da sa avanturizmom ne treba pretjerivati. Mene je isto zeznulo, sad muku mucim sa raznim dijelovima tijela.

Prijateljski savjet svima koji idu prema Kotlovima na Bjelasnici: Ako niste u punoj fizickoj spremi, ne pokusavajte. Ako jeste, budite maksimalno oprezni posebno kad je snijeg mekan kao sto je bio preko vikenda.
Ova, kao i nesreca iz 2009 na istom lokalitetu Kotlova, trebaju biti opomena svima zeljnim avanture da se dobro informisu o terenu i trenutnim uslovima na lokacijama gdje se zapucuju kako bi se ovakve nesrece svele na minimum. Sat vremena prije pokretanja lavine kolege planinari su uslikali taj dio Kotlova odakle je pokrenuta lavina:

http://www.zone-2000.net/forum/viewtopi ... =15#p60637

Slike daju uvid u situaciju na tom lokalitetu i trebaju biti upozorenje svim ljubiteljima planine da uvijek misle kako na svoju, tako i na sigurnost drugih, pogotovo jer u praksi nerijetko lavina pokupi one ispod a onog ko je odlomi uopste ne zakaci.
Neka od osnovnih pravila ako se nadjete u lavini jeste momentalno zatvoriti usta jer snjezna prasina dovodi do gusenja, ruksak podici na glavu zbog udaranja od stijene tokom tumbanja a kad lavina prestaje odmah poceti kopati ka povrsini(iako se tesko orijentisati u centrifugi snijega).

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110228097
"U Federalnoj upravi policije, čiji je specijalni alpinistički tim učestvovao u akciji spašavanja, rečeno je da je na Kotlovima bila grupa od 12 bordera od kojih se pet odvojilo i ušlo u neobilježeno područje koje nije predviđeno za skijanje.
Staza na lokalitetu Kotlovi važi za vrlo opasno skijalište. Lavina je bordere odvukla u provaliju duboku 200 metara.

Iz preduzeća "ZOI 84" apelovali su da skijaši i borderi koriste samo uređene staze, te da se pridržavaju znakova upozorenja. "

P.S. Malo je licemjerno pozivati na cutanje/cenzuru kad se u slucaju drugih nesreca sa smrtnim ishodom koje izazovu recimo gradske kabadahije na cetiri tocka redovno razvije shuplja sta bi/je trebalo na pet stranica ovog topika :roll: .
Iz ove, kao i bilo koje druge nesrece, treba izvuci pouku za ubuduce a ne utapati je u apatiju i zaborav.
Chmoljo

#7693 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

tačno. ali to treba raditi sa mjerom. nije se 100% ni potvrdilo ko je taj koji je poginuo, a već ste ih počeli prozivati budalama i čime sve ne.

krenuvši od tebe.
A_I_

#7694 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by A_I_ »

Budalama nikog nisam nazivao vec ukazao na suodgovornost kompanjona koji su bezglavo krenuli bordati po Kotlovima tj. tik iznad provalije po ovakvom nestabilnom snijegu. U ekstremnim sportovima greske i lakomislenost se nerijetko placaju zivotom. Zato i naziv ekstremni.
A da je bilo svakakvih komentara, bilo je. Kao uostalom i uvijek na ovoj temi kad se teske nesrece dese.
Chmoljo

#7695 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

pa u najmanju ruku je bilo neumjesno išta pričati, ili kritikovati, jer ga nisu bil ni pronašli, a očigledno je imao veliki broj poznanika, koji su ujedno i forumaši.

nekad treba prešutiti u određenom momentu.
Ma.Le.Na

#7696 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Ma.Le.Na »

Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#7697 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

Pa i nije baš mladost-ludost kako tvrde ovdje, "momak" je imao 31 godinu.
Bilo kako bilo, pokoj mu duši.
iznogudny

#7698 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by iznogudny »

lako je svima pametovati sada. a sta god napisali nista nam nece vratiti naseg graleta.
Jara

#7699 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Jara »

Bušman wrote:RIP mladom momku i kolegi (zaljubljeniku u snijeg i avanturu). Ovo neka bude jos jedna opomenta svima da sa avanturizmom ne treba pretjerivati. Mene je isto zeznulo, sad muku mucim sa raznim dijelovima tijela.

Ama kakav je ovo prijateljski savjet? :shock:
Džaba ti tvoja "puna fizička sprema" i oprez u borbi sa ćudima prirode. Da Bjelašnica zna biti itekako surova nije ništa novo.
Nisu bezveze obilježene opasne zone.
muniza

#7700 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by muniza »

de fakto wrote:ne vjerujem da ga vise necu sresti na planini, u gradu na nekom kulturnom desavanju, da necu cuti one njegove sale sa ironicnim prizvukom............ Grasko nedostajaces mnogo! :(
tačno tako, gdje neko ne stigne izgovoriti ni "kako si, šta ima" grašo bi te već uspio nasmijati :(

ljudina samo takva!!!
Locked