Manchester United FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
semirizsvemira

#7676 Re: Manchester United FC

Post by semirizsvemira »

The Realist wrote:
semirizsvemira wrote:Nije ni Citiju sudija svirao dva penala , pocitija nego nad Nanijem a ujedno svira sramni penal za Fulham em niti je bilo namjere em je bilo van sesnaest . Zasluzena pobjeda Spursa a Unitedu prestoji grcevita borba za CK mjesto i mislim da nece uspjeti
A kakve to ima veze šta nije svirano za City?

Ne može biti zaslužena pobjeda, ako sudija ne svira dva penala (da i ono nad Kagawom je bilo, samo treba pravi ugao da se vidi). Općenito, United je fenomenalno drugo poluvrijeme odigrao, ali nije ih htio gol, hebiga.

Ovo oko suđenja se samo spominje radi toga što se provlači teza kako se United samo gura i da se neće vidjeti teža utakmica, ili važnija, gdje se njima odmogne, pa se onda još dodaju stvari.

Što se tiče mjesta za LP, to ćemo vidjeti, ali ne bi tu trebali imati problema, a.B.d., pogotovo što pokazuju kako mogu igrati, ali moraju taj problem u glavi riješiti.
Ma nije to nego inace kada Uniteda zakaci sudija jednom u 100 utakmica dignete galamu a kada vam u svakoj utakmici sudije sviraju domacinski onda necete da priznate . Ono protiv liverpula se zove otimacina i pljacka ali ti to neces priznati . Gledaj iduce tri utakmice kako ce sudije svirati protiv Uniteda . Najmanje 3-4 penala , jedno par crvenih i golovi iz ofsajada kao proslu sezonu ali opet nije pomoglo
lethalthreat

#7677 Re: Manchester United FC

Post by lethalthreat »

semirizsvemira wrote:Gledaj iduce tri utakmice kako ce sudije svirati protiv Uniteda . Najmanje 3-4 penala...
Jednostavnom računicom se dolazi do zaključka da se Unitedu, uz "par čistih" utakmica u prosjeku svira između 20 i 25 penala po sezoni :-)
dragonz

#7678 Re: Manchester United FC

Post by dragonz »

lethalthreat wrote: Jednostavnom računicom se dolazi do zaključka da se Unitedu, uz "par čistih" utakmica u prosjeku svira između 20 i 25 penala po sezoni :-)

http://www.football-lineups.com/tourn/F ... penalties/

pogledajte ovaj gore link pa onda serite o penalima za MAN UTD, a imate i opciju da odaberete druge sezone
The Realist

#7679 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

dragonz wrote:
pogledajte ovaj gore link pa onda serite o penalima za MAN UTD, a imate i opciju da odaberete druge sezone
Postavio sam ja linkove za zadnjih desetak sezona, ili čak više i tu je sve jasno, ali ne pomaže to ovdje nikome, najlakše je izmišljati brojeve.

I što je najgore, niko se nije žalio na pljačku (samo se drugi žale kada je obrnuto, iako ako gledamo velike GREŠKE, uopšte ih nije bilo manje, nego protiv Liverpoola), samo se spomenulo i onda se kritikovala igra i ništa više, ali eto....

Ja sam rekao da ću voditi evidneciju o greškama i zato i spominjem.
lethalthreat

#7680 Re: Manchester United FC

Post by lethalthreat »

dragonz wrote:
http://www.football-lineups.com/tourn/F ... penalties/

Očito nisi shvatio ironiju u mom postu ;)
miki.ba

#7682 Re: Manchester United FC

Post by miki.ba »

Kakav je ovo spamer :-)
bachje

#7683 Re: Manchester United FC

Post by bachje »

:lol:
swarley_s

#7684 Re: Manchester United FC

Post by swarley_s »

hajde sudijaaaaaaaa :D
art vandeley

#7685 Re: Manchester United FC

Post by art vandeley »

Na kraju ne losa partija, ponovo preokret cini mi se cetvrti u sezoni :D
Rooney jako dobar, v Persie nastavlja zabijati fino :)
missko

#7686 Re: Manchester United FC

Post by missko »

art vandeley wrote:Na kraju ne losa partija, ponovo preokret cini mi se cetvrti u sezoni :D
Rooney jako dobar, v Persie nastavlja zabijati fino :)
Neko rece ne idu njih dva zajedno, to kao nesto ne funkcionise. Cuj dva vrhunska igraca pa ne mogu skupa igrat smijesno. GGMU
ledeni_caj

#7687 Re: Manchester United FC

Post by ledeni_caj »

Igrom slucaja sam pratio i Mancu veceras, truba. Nazad losi, naprijed dobri. Van Persie je zvijer i jedno od boljih pojacanja koje je United doveo u zadnjih podosta godina.
The Realist

#7688 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

Mene su opet naživcirali. Nakon vodstva samo na kontrolu išli i to ih je umalo koštalo. Razumijem zašto SAF ovako igra, jer istina je da će samo sa dobrom odbranom nešto u LP-u napraviti, ali to ne znači da kontre trebaju prekidati, a što su radili sinoć.

Ono što me najviše raduje je Rooney, koji nakon godinu i nešto ponovo igra kako treba (vidi se da su golovi na njegovoj poziciji manje bitni, od ukupne igre, što je prošle godine jako teško bilo dokazati ljudima), iako mora još neke stvari popraviti (s vremenom bi trebao, a.B.d.), ali ovo je stvarno dobro.

Mali Rafael je stvarno dobar i jedini koji u odbrani igra sa mu*ima (kako je u jednoj situaciji skočio sa Riom, Evansom i nekim igračem Cluja i baš on dođe do lopte). Ostali u odbrani sve nešto dižu ruke, kako bi izbjegli faul, a ljudi ih predriblaju.

Uglavnom, nadam se da će se tek nakon 2 gola prednosti "povlačiti", ali nisam baš siguran, nažalost :roll: .
todd_smith

#7689 Re: Manchester United FC

Post by todd_smith »

FACTS :

1. Mike Dean, referee, when Blackburn beat Manchester United 3-2 and hasn't refereed a Manchester United game since.

2. Mike Dean - referee, in 2010, after Manchester United's defeat to Chelsea, was demoted to the Championship.

3. Alan Wiley, called "fat and unfit" by Alex after Manchester United's draw with Sunderland," agreed to retire" that season, he was also the ref on OT when the mancs lost 1-4 to Liverpool.

4. Mark Clattenburg refereed Manchester United's 6-1 defeat to Manchester City, hasn't refereed a single Manchester United game after that Manchester derby. (has acted as 4th official in 3)

5. Martin Atkinson -Involved in Manchester United's defeat to Chelsea, criticized by Alex, hasn't refereed Manchester United game since.

6. Ex referee Jeff Winter openly stating that he hadn't been given a Manchester United game for 2 years after sending Roy Keane off.

7. Howard Webb has been Manchester United's most used referee since the defeat to Manchester City.

8. More than 18% of the penalties Webb has awarded in his 8 year career have been to Manchester United.

9. Manchester United's CEO is on the board of The FA.

10. Alex Ferguson not happy with Chris Foy, Foy referees a League Two game. something he hasn't done since the 2001-02 season..
nije ni cudo sto "dominirate" po Engleskoj, a u Europi blijedi :lol:
Teufik

#7690 Re: Manchester United FC

Post by Teufik »

3 bitna boda ali neuvjerljivo.
Riddle

#7691 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

Rodi majka svog Robina. Trpa li trpa.

Vecinu utakmice je United solidno kontrolisao, ali su opet dozvolili da protivnik dobije sansu da nesto izvuce na kraju. Nije se to desilo, ali bi moglo da se desi vrlo lako i vrlo brzo. Mozda cak i za vikend.

Zabrinut sam za Evansa, jer je jos jedna povreda na toj poziciji stvarno zadnje sto treba ovom timu. Kazu da ce oporavak trajati jednu sedmicu (mada znajuci ovaj tim, to ce biti i mjesec), tako da ce protiv Newcastlea opet morati da se improvizuje. Sreca pa dolaze kvalifikacije za SP.

Rooney je fenomenalan i sad se jasno vidi sta znaci odsustvo najboljeg igraca.
The Realist

#7692 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

Riddle wrote: Rooney je fenomenalan i sad se jasno vidi sta znaci odsustvo najboljeg igraca.
Ali u formi, ne onog od prošle godine.

Rooney ne daje golove ove sezone, ali igra sjajno i to se tražilo od njega. Onaj u prošloj sezoni je davao golove, ali bio loš, što se u negativnom smislu odrazilo na igru.
Riddle

#7693 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

Znam da ti odavno ne gotivis Rooneya i to sam procitao na vise mjesta. Ne moze neko lose igrati ako zabije preko 30 golova kako god to da okrenes. Ne znam sta ocekujes, da sve sam radi sve vrijeme. To je nemoguce. Sad u timu ima nekog ko ce skinuti taj teret davanja golova s njegovih leđa i zato njegova druga strana, kreativna strana igre, ponovo mnogo jasnije izlazi na vidjelo.
The Realist

#7694 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

Riddle wrote:Znam da ti odavno ne gotivis Rooneya i to sam procitao na vise mjesta. Ne moze neko lose igrati ako zabije preko 30 golova kako god to da okrenes. Ne znam sta ocekujes, da sve sam radi sve vrijeme. To je nemoguce. Sad u timu ima nekog ko ce skinuti taj teret davanja golova s njegovih leđa i zato njegova druga strana, kreativna strana igre, ponovo mnogo jasnije izlazi na vidjelo.
Može igrati loše i sa 30 golova, jer treba vidjeti kakvi su ti golovi i šta ostalo uradi na utakmici.

Nije tačno da Rooneyja ne gotivim, nego onakvog Rooneyja ne gotivim, ovaj Rooney mi je sjajan igrač.

Bila je statistika njegova, on uopšte nije slao lopte prema napadačima, samo je ganjao krila i to desno uglavnom, imao je samo 4 asistencije u cijeloj sezoni, a igra mu se svodila na to da u većini utakmica oko 80-85minuta ne radi ništa, naleti na neku loptu i da gol i to je to. Kao da smo imali ostatak vremena igrača manje. Ruud je davao 30+ golova, pa je na klupi završio, jer njegov stil nije odgovarao ekipi.

SAF ga je kritikova za zalaganje, pa se počelo govoriti kako je sazrio, smirio se, nova dimenzija, ovo, ono, a kako je ponovo počeo trčati, odjednom se ponovo priča o Rooneyju koji se ističe i slično, jer se ipak vidi razlika. On nije igrač koji može polako igrati, ne u ovim godinama, premlad je za tako nešto. To nije njegova igra. On mora biti aktivan, mora voditi igru, rizikovati sa pasovima, kako sada radi.

Evo i sada ne stiže Rooney na sve, ne znam zašto se to povlači stalno, ali igra dobro, jer stvarno igra, brzo igra, pametnije odluke donosi, rizikuje i nije mu prva opcija desno krilo, a druga igrač koji je do njega. Ovo puno više liči na igrača koji je prvih godina igrao u Unitedu. I da, Rooney na onoj poziciji MORA igrati presing, jer samo tako to funkcioniše, ako ne igraš sa dva defanzivna vezna, što United ne radi, a tu je do izražaja dolazilo njegovo slabije kretanje prošle godine.

Da se kaže da je to radi RVP-a i nije, jer je Rooney na početku sezonu bio loš, iako je igrao RVP, bio je opet spor, a vratio se protiv Newcastlea sa ovim stilom igre, a tada nije bilo RVP-a.
miki.ba

#7695 Re: Manchester United FC

Post by miki.ba »

The Realist wrote:
Riddle wrote:Znam da ti odavno ne gotivis Rooneya i to sam procitao na vise mjesta. Ne moze neko lose igrati ako zabije preko 30 golova kako god to da okrenes. Ne znam sta ocekujes, da sve sam radi sve vrijeme. To je nemoguce. Sad u timu ima nekog ko ce skinuti taj teret davanja golova s njegovih leđa i zato njegova druga strana, kreativna strana igre, ponovo mnogo jasnije izlazi na vidjelo.
Može igrati loše i sa 30 golova, jer treba vidjeti kakvi su ti golovi i šta ostalo uradi na utakmici.

Nije tačno da Rooneyja ne gotivim, nego onakvog Rooneyja ne gotivim, ovaj Rooney mi je sjajan igrač.

Bila je statistika njegova, on uopšte nije slao lopte prema napadačima, samo je ganjao krila i to desno uglavnom, imao je samo 4 asistencije u cijeloj sezoni, a igra mu se svodila na to da u većini utakmica oko 80-85minuta ne radi ništa, naleti na neku loptu i da gol i to je to. Kao da smo imali ostatak vremena igrača manje. Ruud je davao 30+ golova, pa je na klupi završio, jer njegov stil nije odgovarao ekipi.

SAF ga je kritikova za zalaganje, pa se počelo govoriti kako je sazrio, smirio se, nova dimenzija, ovo, ono, a kako je ponovo počeo trčati, odjednom se ponovo priča o Rooneyju koji se ističe i slično, jer se ipak vidi razlika. On nije igrač koji može polako igrati, ne u ovim godinama, premlad je za tako nešto. To nije njegova igra. On mora biti aktivan, mora voditi igru, rizikovati sa pasovima, kako sada radi.

Evo i sada ne stiže Rooney na sve, ne znam zašto se to povlači stalno, ali igra dobro, jer stvarno igra, brzo igra, pametnije odluke donosi, rizikuje i nije mu prva opcija desno krilo, a druga igrač koji je do njega. Ovo puno više liči na igrača koji je prvih godina igrao u Unitedu. I da, Rooney na onoj poziciji MORA igrati presing, jer samo tako to funkcioniše, ako ne igraš sa dva defanzivna vezna, što United ne radi, a tu je do izražaja dolazilo njegovo slabije kretanje prošle godine.

Da se kaže da je to radi RVP-a i nije, jer je Rooney na početku sezonu bio loš, iako je igrao RVP, bio je opet spor, a vratio se protiv Newcastlea sa ovim stilom igre, a tada nije bilo RVP-a.
Za mene je Rooney 10 puta bolji igrac od RVP, nabaciti Rooney-u da se ne zalaže je bezobrazno.
Rooney-u je sigurno draže igrati špica nego veznog, al šta ce coek bolje igrat nego ne igrat, vidi da svi bale na RVP-a.
The Realist

#7696 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

miki.ba wrote: Za mene je Rooney 10 puta bolji igrac od RVP, nabaciti Rooney-u da se ne zalaže je bezobrazno.
Rooney-u je sigurno draže igrati špica nego veznog, al šta ce coek bolje igrat nego ne igrat, vidi da svi bale na RVP-a.
Bilo bezobrazno, ili ne, Rooney nije ni približno trčao prošle sezone, te period prije toga, kao što radi sada, ili kao što je radio prije nekoliko godina.

Rooney u zadnjih godinu i pol nije dobro odigrao prvog špica, tj. od one povrede u Munchenu. Da li bi sada odigrao dobro, ne znam, jer se počeo puno bolje kretati, ali mora on još manje mase izgubiti, no vjerovatno ćemo imati priliku vidjeti i to.

Rooney jeste bolji igrač od RVP-a, samo ne znam je li bolji napadač.
lethalthreat

#7697 Re: Manchester United FC

Post by lethalthreat »

Iskreno, meni je Rooney vrijedniji ispred gola, njegovih 30+ pogodaka nije nimalo jednostavno nadomjestiti. Opet, u sredini ima i viška radne snage i koristiti ga kao playmakera, dok drugi griju klupu, hmm neznam, valjda SAF zna najbolje i iz njega već godinama izvlači samo najbolje.
The Realist

#7698 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

lethalthreat wrote:Iskreno, meni je Rooney vrijedniji ispred gola, njegovih 30+ pogodaka nije nimalo jednostavno nadomjestiti. Opet, u sredini ima i viška radne snage i koristiti ga kao playmakera, dok drugi griju klupu, hmm neznam, valjda SAF zna najbolje i iz njega već godinama izvlači samo najbolje.
U Unitedu je uvijek bio neko ko će te golove nadomjestiti. Eto, prije dvije godine su to Berba i Hernandez uradili, prije toga je bio Ronaldo, prije njih Ruud, ma nađe se neko, puno je bitnije kakva će igra biti.

Rooney će vjerovatno igrati povremeno napadača, pogotovo što izgleda ponovo u stanju da pređe igrača, da se izvori za poziciju, ali mora još smršati za takvo nešto. Prošle sezone se probalo igrati sa njim u prvoj špici, ali to nije funkcionisalo, jer se slabo oslobađao, nije bio dovoljno dobar 1 na 1, čak je u duelima postao slabiji, jer ih nije forsirao dovoljno, prelako se rješavao lopte.

Sve je to uticalo na to da on ne igra prvu špicu.

Neka on popravlja formu i neka krene igrati kao igrač koji je tvrdio da su mu suigrači preslabi i koji zarađuje 200+ hiljada funti sedmično, sve ostalo će doći na svoje, a.B.d.!
missko

#7699 Re: Manchester United FC

Post by missko »

Ja sam isto navikao gledati Runija u boljim izdanjima nego lani, mada je po meni i lani bio kljucni igrac Uniteda i bez njega ne bi bili u utrci za titulu do zadnjeg kola. Sjetite se da je Runi one godine kad je United osvojio zadnju LP igrao cak i kao bek ili totalno povucen i samo je Ronaldo bio isturen. Dijelim misljenje sa Realistom, ove zadnje 2 tekme Runija podsjecaju na Runija od prije par godina, top igraca podredjenog kolektivu i taktici. Lako ce Runi ali Cicarito bi trebao biti pametan i nauciti ovako dok je rezervista od velikih RvP i Runija kako se popraviti i izaci iz sezone u sezonu bolji i bolji
Bouhraoua

#7700 Re: Manchester United FC

Post by Bouhraoua »

Moj prvi ozbiljniji video, nadam se da će vam se svidjeti. :)
Post Reply