Serie A

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Bianconeri1988

#7676 Re: Serie A

Post by Bianconeri1988 »

https://www.youtube.com/watch?v=taaLU2vsgTw

Znači 2:00 videa. :izet:

Eto kako ovo nije penal? Eto samo mi objasnite kako?
Mohamad Sissoko

#7677 Re: Serie A

Post by Mohamad Sissoko »

internazionale wrote:Sinoc sam oplak'o gledajuci utakmicu fiorentine i onih lopina torinskih
Prica komentator kako su se, cini mi se, '82. godine borili za titulu fiorentina i ove lopine
I u zadnjem kolu fiorentini poniste gol, zavrsi 0-0
A juventus naravno pobijedi 1-0, iz penala...
:lol:
Kako se uvijek oni vezu za ove lopovluke
:lol: ono kad vjeruješ u bajke za koje postoji video koji dokazuje suprotno.

@hvala Bianconeri1988
ortodont

#7678 Re: Serie A

Post by ortodont »

Kakvo šamaranje! :lol:
Baš kao sinoć na drugom forumu za istu stvar. :stolica1:

Džaba ti njima crtao, mržnja ih ubi, pomalo žalosno.
Bianconeri1988

#7679 Re: Serie A

Post by Bianconeri1988 »

Pa pored multimedije imamo i vid i to je to. :izet:

Kakva je tekma u Torinu? Da pogledam finiš? :D
Logovan

#7680 Re: Serie A

Post by Logovan »

Bianconeri1988 wrote:Otkud to da se neko od nas ljuti? :-)

Juventus je među najvećim klubovima svijeta, stvorena je predrasuda se njemu stalno pomaže isto kao i navedenim, to se ne može promijeniti. Kao što napisah ranije to je opravdanje gubitnika. :izet:

Ne kontam što je teško priznati da se Juventusu odmaže, kao u sinoćnoj utakmici protiv Fiorentine, još sam vam i video postavio. :-) :izet:
Ne ljutite se al' malo sutra. Em se počnete nešto ljutiti, em pojedinci haman što ne zaplaču zato što je neko napisao, sudija pomogao Juventusu. Odmah neko cmizdrenje po forumu, neko pravdanje.
Čuj opravdanje gubitnika. :-) Pa nisam ja izgubio, pa da mi ovako odgovaraš. :D :-) Pa sudije i znaju i pogriješiti u korist protivnika, te tako oštetiti Juventus, ali više im pomognu. Jebi ga, realnost.
ortodont

#7681 Re: Serie A

Post by ortodont »

Bianconeri1988 wrote:Pa pored multimedije imamo i vid i to je to. :izet:

Kakva je tekma u Torinu? Da pogledam finiš? :D
I ja se tek uključio. Ma nasekiram se samo. Čim neko da gol prelazi kod nas. Puna mi je kapa Zaza i Dybala.
Zampa kaže da Dybala vrijedi kao Aguero. :lol:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#7682 Re: Serie A

Post by Admir_1984 »

Logovan wrote:

Juventus je među najvećim klubovima svijeta, stvorena je predrasuda se njemu stalno pomaže isto kao i navedenim, to se ne može promijeniti. Kao što napisah ranije to je opravdanje gubitnika. :izet:

Ne kontam što je teško priznati da se Juventusu odmaže, kao u sinoćnoj utakmici protiv Fiorentine, još sam vam i video postavio. :-) :izet:
Ne ljutite se al' malo sutra. Em se počnete nešto ljutiti, em pojedinci haman što ne zaplaču zato što je neko napisao, sudija pomogao Juventusu. Odmah neko cmizdrenje po forumu, neko pravdanje.
Čuj opravdanje gubitnika. :-) Pa nisam ja izgubio, pa da mi ovako odgovaraš. :D :-) Pa sudije i znaju i pogriješiti u korist protivnika, te tako oštetiti Juventus, ali više im pomognu. Jebi ga, realnost.
to im je kolektivna osobina
Bianconeri1988

#7683 Re: Serie A

Post by Bianconeri1988 »

Logovan wrote:

Sasvim očekivano pogrešno interpretiraš stvari, meni lično je gušt čitati postove o tome kako se Juventusu pomaže, jer nakon 2006. godine imam jasan stav i tada sam vidio kako funkcionišu stvori i kakva je zapravo veličina Juventus. Ovako nekad kad se postavi laž kao što je onaj maloprije Interista uradio čovjek mora reagovati. :izet:

Ja sam govorio generalno o ''sudijskim greškama kao opravdanju gubitnika''. Očigledno ne pratiš italijanske forume, portale i svakodnevne izjave igrača pa ne razumiješ. Garcia, Nainggolan i De Sanctis mjesecima cmizdre da su drugi zbog utakmice u Torinu. Kad se napravi centimetarski previd u korist Juventusa prvenstvo je lažirno, kad se isto desi u korist Rome kao večeras sve je normala.

To da sudije više pomognu nego što odmognu Juventusu je diskutabilno, jer je Juve u dosta situacija kada je pokraden ipak pobjeđivao na kraju pa su se te greške zaboravljale i zaboravljaju.
Atticus Finch

#7684 Re: Serie A

Post by Atticus Finch »

internazionale wrote:Sinoc sam oplak'o gledajuci utakmicu fiorentine i onih lopina torinskih
Prica komentator kako su se, cini mi se, '82. godine borili za titulu fiorentina i ove lopine
I u zadnjem kolu fiorentini poniste gol, zavrsi 0-0
A juventus naravno pobijedi 1-0, iz penala...
:lol:
Kako se uvijek oni vezu za ove lopovluke
Žalosno je da su komentatorima osnovni izvor informacija navijački tekstovi na fejsbuku. :-) Dobro je da si pomenuo tu opasku od sinoć koja je na najbolji način ilustrirala neznanje i površnost naših fudbalskih 'znalaca'.

Šta se zapravo desilo. Juventus je posljednu utakmicu igrao protiv Catanzara i bio je neuporedivo bolja ekipa (Catazaro igrao potpuno opušteno, bez rezultatskog pritiska, završili sedmi). Dvadesetak minuta prije kraja Marocchino je probio po desnoj strani, ubacio u sredinu, Rossi glavom pogodio stativu, nakon čega je lopta došla do Fanne čiji šut na gol liniji rukom blokira igrač Catanzara. To je taj mitomanski nepostojeći penal. Brady je pogodio za pobjedu.

U drugoj utakmici su igrali Cagliari i Fiorentina. Prvi u grčevitoj borbi za opstanak, drugi u borbi za titulu. Cagliari je bio mnogo bolji u prvom poluvremenu, Viola u psihološkom bloku. Cagliari bio blizu gola kada je jedan igrač ljubičastih sa gol linije izbio loptu u polje. U drugom poluvremenu nakon jednog centaršuta Grazziani pogađa mrežu Cagliarija, ali sudija svira faul u napadu. Na ponovljenom snimku se jasno vidi da Bertoni faulira Cortija, golmana Cagliarija, u petercu i tako ga spriječava da lagano boksuje loptu. Što je potvrđeno u moviolama poslije utakmice. Navijački, naravno, to je bila krađa nezapamćena u historiji fudbala. :D Dobro su prošli na kraju, jer je Cagliari mogao do pobjede, :D nakon kontre jedan od igrača je izašao 1 na 1 sa golmanom, ali je zapucao loptu preko gola.

Jači i iskusniji Trapatonijev Juventus sa Zoffom, Scireom, Briom, Virdisom itd. izašao kao pobjednik protiv zelene Fiorentine. Ni manje ni više.

Nekad se prepričavalo, danas na sreću postoji internet. :)
Point.

#7685 Re: Serie A

Post by Point. »

Meni nikad nece biti jasno kako neko moze gotiviti Juventus. Posebno ako je stariji od 14 godina.
Bianconeri1988

#7686 Re: Serie A

Post by Bianconeri1988 »

Juventus uslovno kiksa, i ovi ostali ''konkurenti'' igraju protiv buranije i ne mogu da dobiju, tj. ganjaju 0:2 kući i na kraju Juve prvak zahvaljujući sudijama. :izet: :run:
wickerman

#7687 Re: Serie A

Post by wickerman »

Point. wrote:Meni nikad nece biti jasno kako neko moze gotiviti Juventus. Posebno ako je stariji od 14 godina.
Ljudi koji gotive Seriu A su ima li 14 godina kada je ona bila na vrhuncu,tj 90tih. Sa obzirom da ti ono ko simpatises Lazio, ti si jedno imao 14 godina 1999. Znaci danas ti je oko 28-29.
Zar ti stvarno mislis da bi danas neko sa 14 godina mogao furati klub iz Italije,pored Barcelone,Real Madrida, Bayerna i slicno.
Point.

#7688 Re: Serie A

Post by Point. »

wickerman wrote:
Point. wrote:Meni nikad nece biti jasno kako neko moze gotiviti Juventus. Posebno ako je stariji od 14 godina.
Ljudi koji gotive Seriu A su ima li 14 godina kada je ona bila na vrhuncu,tj 90tih. Sa obzirom da ti ono ko simpatises Lazio, ti si jedno imao 14 godina 1999. Znaci danas ti je oko 28-29.
Zar ti stvarno mislis da bi danas neko sa 14 godina mogao furati klub iz Italije,pored Barcelone,Real Madrida, Bayerna i slicno.
A zasto ne? Juventus ti je isti qurac ko i Bajern, Barca i slicno. Dominantan u svojoj ligi. Vjerujem da vecina simpatisu slicne klubove da bi se mogli kurcit po raznoraznim forumima kako kao mi imamo po 28 titula i mnogo smo jaki.
Zastozato

#7689 Re: Serie A

Post by Zastozato »

Point. wrote:
wickerman wrote:
A zasto ne? Juventus ti je isti qurac ko i Bajern, Barca i slicno. Dominantan u svojoj ligi. Vjerujem da vecina simpatisu slicne klubove da bi se mogli kurcit po raznoraznim forumima kako kao mi imamo po 28 titula i mnogo smo jaki.
To je jedini razlog sto se navija za ove klubove jer da nije klubovi kao sto su Deportivo, Stoke, Chievo, Rennes, bi imali isti broj navijaca, jos u tim klubovima igraju Bosanci. Ma jok, lakse je navijati za Barcelonu i Real, uvijek se neka titula osvoji.
Mohamad Sissoko

#7690 Re: Serie A

Post by Mohamad Sissoko »

Sasvim je normalno da ljudi navijaju za trofejne timove. Ljudi vole se poistovjecivat sa uspjesnim kolektivima jer cijene to sto postignu i daju im podrsku.

Ja kad sam poceo da simpatisem Juve, nisam znao koliko ima titula al u tom trenutku su bili uspjesni, nisu jos nista bili osvojili te godine al su dobro radili svoj posao, dobro igrali fudbala.Da su kasnije grohnuli i nista osvojili, recimo u narednih 20 godina ja bi i dalje za njih navijao jer se positovjetis sa uspjehom i cijenis ih zbog tog tadasnjeg dometa odnosno zavolis.

Nije to tek tako "broj titula" i kurcenje, da je tako svi bi navijali za Real Madrid kao najtrofejniji, medjutim kako rekoh ljudi vole uspjeh i uvijek ce zavolit i cijenit uspjeh jer sami sebi zele to.

Recimo prva strana "ekipa" koju sam zavolio prije klupskog fudbala je bila Italija, jer su u tom trenutku 1994 igrali dobar fudbal, bili uspjesni al na kraju nisu osvojili titulu a uz to nisam znao koliko imaju titula prvaka, dakle nisu bile upitanju titule i kurcenje, nego uspjeh u tome sto rade u tom datom trentuku a ne njihova istorija.
Zastozato

#7691 Re: Serie A

Post by Zastozato »

Mohamad Sissoko wrote:Sasvim je normalno da ljudi navijaju za trofejne timove. Ljudi vole se poistovjecivat sa uspjesnim kolektivima jer cijene to sto postignu i daju im podrsku.

Ja kad sam poceo da simpatisem Juve, nisam znao koliko ima titula al u tom trenutku su bili uspjesni, nisu jos nista bili osvojili te godine al su dobro radili svoj posao, dobro igrali fudbala.Da su kasnije grohnuli i nista osvojili, recimo u narednih 20 godina ja bi i dalje za njih navijao jer se positovjetis sa uspjehom i cijenis ih zbog tog tadasnjeg dometa odnosno zavolis.

Nije to tek tako "broj titula" i kurcenje, da je tako svi bi navijali za Real Madrid kao najtrofejniji, medjutim kako rekoh ljudi vole uspjeh i uvijek ce zavolit i cijenit uspjeh jer sami sebi zele to.

Recimo prva strana "ekipa" koju sam zavolio prije klupskog fudbala je bila Italija, jer su u tom trenutku 1994 igrali dobar fudbal, bili uspjesni al na kraju nisu osvojili titulu a uz to nisam znao koliko imaju titula prvaka, dakle nisu bile upitanju titule i kurcenje, nego uspjeh u tome sto rade u tom datom trentuku a ne njihova istorija.
Nema potrebe za pravdanjem jer svako ima pravo da simpatise bilo koji klub koji zeli, ali mi ne ide u glavu prisvajanje tih klubova do te mjere da se kaze mi smo pobijedili. Jedino se za lokalni klub moze zaista navijati, drugi klubovi simpatisati. Mene jedino moze iznervirati poraz Zelje. Volim klubove gdje igraju Bosanci, ali sam potpuno ravnodusan prema njihovim rezultatima, pogotovo ako nasi fudbaleri nisu igrali. Cim nas fudbaler predje u neki drugi klub, njegov bivsi klub me ne zanima niti ih pratim, naprimjer Wolfsburg. Evo recimo Island sad igra lijep fudbal, pobjedjuju, da vidimo hoce li neko navijati za njih u buducnosti ili za klubove iz Islanda. Nece, jer oni ne mogu nista osvojiti i njihovi klubovi nece igrati u ligi prvaka. Pogledajte temu Barcelone, nisam siguran da se Zeljo i Sarajevo toliko prati. Kad bi kojim slucajem Barcelona kao klub propala, to je naravno nemoguce ali govorim hipoteticki, ovi njeni navijaci bi odmah nasli sebi drugi klub.
Point.

#7692 Re: Serie A

Post by Point. »

Mene interesuje kako neko moze navijati ili simpatisati, isti qurac , recimo Bajern, Real, Barca, Juve, Chelsea znaci ekipe kojima su haman svake godine zagarantovane barem po jedna titula. Dakle, sta je gust navijanja za takve ekipe gdje se svake godine zna da ces uzeti titulu neku?
Meni bude pravo drago kad vidim nekog bosandzerosa a simpatise West Ham, Sampdoriju, Real Betis ili slicno. Razumijem ja, fino je nekima non stop osvajati, ali meni tu nema nekog cara.
todd_smith

#7693 Re: Serie A

Post by todd_smith »

Point. wrote:Mene interesuje kako neko moze navijati ili simpatisati, isti qurac , recimo Bajern, Real, Barca, Juve, Chelsea znaci ekipe kojima su haman svake godine zagarantovane barem po jedna titula. Dakle, sta je gust navijanja za takve ekipe gdje se svake godine zna da ces uzeti titulu neku?
Meni bude pravo drago kad vidim nekog bosandzerosa a simpatise West Ham, Sampdoriju, Real Betis ili slicno. Razumijem ja, fino je nekima non stop osvajati, ali meni tu nema nekog cara.
pa valjda hoce da osjete radost na kraju sezone, a ne ko navijaci arsenala gledas citavu sezonu da bi ga popusio na kraju, jebes ti tu car
Logovan

#7694 Re: Serie A

Post by Logovan »

Point. wrote:Mene interesuje kako neko moze navijati ili simpatisati, isti qurac , recimo Bajern, Real, Barca, Juve, Chelsea znaci ekipe kojima su haman svake godine zagarantovane barem po jedna titula. Dakle, sta je gust navijanja za takve ekipe gdje se svake godine zna da ces uzeti titulu neku?
Pa mi koji simpatišemo Bayern, Real, Barcu, itd, nismo baš birali hoće li to biti lijeva ekipa ili neka od ovih velikih. Recimo ja sam počeo simpatisati United i Real zbog pojedinih igrača, a i zbog nekih velikih pobjeda. A i realno kada pogledaš, šta balavac od 9-10 godina zna kojim su ekipama zagarantovane titule, pa da kaže neću za njih navijati jer nema nikakvog čara. :D I meni je također drago kada vidim da neko simpatiše manju ekipu. :thumbup:
todd_smith

#7695 Re: Serie A

Post by todd_smith »

Logovan wrote:
Pa mi koji simpatišemo Bayern, Real, Barcu, itd, nismo baš birali hoće li to biti lijeva ekipa ili neka od ovih velikih. Recimo ja sam počeo simpatisati United i Real zbog pojedinih igrača, a i zbog nekih velikih pobjeda. A i realno kada pogledaš, šta balavac od 9-10 godina zna kojim su ekipama zagarantovane titule, pa da kaže neću za njih navijati jer nema nikakvog čara. :D I meni je također drago kada vidim da neko simpatiše manju ekipu. :thumbup:
+1

Ja "navijam" za Inter do dan danas zbog Ronalda, jer je bio moj idol kada sam bio manji. I zbog njega mi je taj klub iz Italije uvijek pripisan, ne mogu ja sutra reci eh od danas navijam za Napoli/Romu/Lazio i slicno.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7696 Re: Serie A

Post by Tomahawk11 »

@Point, hajd matere ti ne pametuj. Jeste ti rezon u pm. Znaci ako Lazio uzme kakvu titulu, prestaces navijati za njih?
Zamisli kad bih ja tebe pitao sta je gust gledati Lazio kontra Cesene, Genoe, Verone, Sassuola i sl. Ne mogu gledati kad igraju, recimo, Almeria - Rayo V. Nije zanimljivo. Ili QPR - Stoke. Ili Udinese - Cesena. Bjezi ba, dosta mi ovih domacih uhljupa, da gledam jos ove vucibatine.
Point.

#7697 Re: Serie A

Post by Point. »

Tomahawk11 wrote:@Point, hajd matere ti ne pametuj. Jeste ti rezon u pm. Znaci ako Lazio uzme kakvu titulu, prestaces navijati za njih?
Zamisli kad bih ja tebe pitao sta je gust gledati Lazio kontra Cesene, Genoe, Verone, Sassuola i sl. Ne mogu gledati kad igraju, recimo, Almeria - Rayo V. Nije zanimljivo. Ili QPR - Stoke. Ili Udinese - Cesena. Bjezi ba, dosta mi ovih domacih uhljupa, da gledam jos ove vucibatine.
Jedno je kad neki klub uzme titulu svakih deset ili sta ja znam godina a drugo kad simpatises recimo Real pa i prije sezone znas da ce uzeti titulu i da ce Ronaldo zabit 50+ golova. E gdje je tu gust?
Tomahawk11
Globalni moderator

#7698 Re: Serie A

Post by Tomahawk11 »

Point. wrote:
Tomahawk11 wrote:@Point, hajd matere ti ne pametuj. Jeste ti rezon u pm. Znaci ako Lazio uzme kakvu titulu, prestaces navijati za njih?
Jedno je kad neki klub uzme titulu svakih deset ili sta ja znam godina a drugo kad simpatises recimo Real pa i prije sezone znas da ce uzeti titulu i da ce Ronaldo zabit 50+ golova. E gdje je tu gust?
Znas vraga. Kako je Realu zagarantovana titula pored Barcelone? A eto ta ista Barcelona nista nije osvojila prosle sezone. Kome se to garantuje da ima unaprijed titulu?
Druga stvar, znam na sta ciljas, a evo recimo Real nije samo CR, Bale, Benzema. Pogledaj kakvih je tu legendi sve bilo. Jedan Raul. Roberto Carlos. Zidane. Debeli. Kako da ih ne simpatisem?
Ovo za CR....pa covjek je jednostavno fenomen, trpa i sakom i kapom, jedan razlog vise za gledati. Ne mogu da gledam neko mrljavljenje na terenu. Mogao sam prije i ja sve i svasta gledati, sad mi se vise ne da. Jbg, kad pitas gdje je tu gust, mogu i ja tebe pitati gdje je gust gledati Lazio? Svakom svoje. To je kao ono o ukusima. Dzabe krecimo.
Point.

#7699 Re: Serie A

Post by Point. »

Eh nije zagarantovana, pa Real ili Barca ako nece uzeti titulu onda ce kup. Ima izuzetaka al to je na kapljicu.
Neznam, vise volim pogledati Villareal-Sevilja ili Verona-Atalanta nego Real, Barcu ili Bajern gdje je jedino malo uzbudljivo dok Messi ili CR ne zabiju prvi go a poslije se takmice za neke rekorde. Isto da igricu gledam, gdje jedan bolji igrac nasopa malo losijeg. Vise uzbudjenja ima u Labudovo Jezero nego u utakmicama Reala, Barce i slicnih velikana. Moje misljenje, naravno.
Ali_G

#7700 Re: Serie A

Post by Ali_G »

Ja ne znam kakvo ti vise uzbudjenje treba od recimo finala Bayern-Man, pa i ovo zadnje je bilo zanimljivo, onda utakmice Juve-Man, pa Juve kad je razbio Reala, Barca-Inter obje tekme. Sve veliki klubovi i velike utakmice.
To sto se pojedini furaju na neke alternative je drugi par rukava.
Post Reply