Zivotinje na sve strane, mojne nigdje da te ne raskidaju…
Politicko desavanje u RS vol 1
- GandalfSivi
- Danguba
#7677 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Je li mislis da ona ne zna tacno ko su ti momci a ne sumnjam da sutra ne bi rekla kako su to muslimani.JovicSA wrote: ↑15/02/2026 22:40 Žiku ove, ova dolazi sebi...![]()
![]()
![]()
![]()
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ambasad ... /260215141Koncert Thompsona
Ambasadorica Izraela o nacističkim pozdravima u Širokom Brijegu: Šokantni prizori, pozivam vlasti u BiH da reaguju
Eeeee tetka iz Izraela, kada smo se mi borili protiv takvih niste nam vjerovali.
- banjaluka078
- Moderator
#7678 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Dva dana je totalni muk vrha RS i SNSD-a o koncertu o Širokom. Nešto Vulin juče imao mišljenje, ali ovi Čovićevi pajdaši ni "a". Vukan ih proziva od juče.
Zna i ambasadorica i Kabriri, naravno da znaju, nego se u HDZ ne dira. Zato i kasni reakcija, prozvani su za šutnju.
https://istraga.ba/gdje-su-nestali-pele ... m-brijegu/
Zna i ambasadorica i Kabriri, naravno da znaju, nego se u HDZ ne dira. Zato i kasni reakcija, prozvani su za šutnju.
https://istraga.ba/gdje-su-nestali-pele ... m-brijegu/
- Danguba
#7679 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
U SNSDu se smisljaju novi problemi, kako jos vise zakomplikovati situaciju u BiH, kako je prikazati kao neodrzivu.
Malo im na zivce ide ovaj sigurnosni forum u Njemackoj i razni kontakti nasih politicara.
Onda se cudimo zasto investitori zaobilaze BiH. Upravo Dodik odradjuje posao za stab iz Srbije. Ne dozvoli normalnu situaciju u BiH, pozivaj na secesiju, stvaraj nered...jer u takvim situacijama svi investitori ce takvu zemlju zaobici.
Malo im na zivce ide ovaj sigurnosni forum u Njemackoj i razni kontakti nasih politicara.
Onda se cudimo zasto investitori zaobilaze BiH. Upravo Dodik odradjuje posao za stab iz Srbije. Ne dozvoli normalnu situaciju u BiH, pozivaj na secesiju, stvaraj nered...jer u takvim situacijama svi investitori ce takvu zemlju zaobici.
-
trocadero
#7680 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Slobodna volja svakoga. Šta nekog briga gdje ti živiš i isto tako šta tebe briga gdje će neko drugi odlučiti da živi. Samo bez toga da se nekome uvodi strah ,dezinformacije i betonira mržnja,banjaluka078 wrote: ↑15/02/2026 20:09Ima ogromne razlike u onome kad ti se rat desi tu gdje si i ostaneš na svom, iz kojeg god razloga, i onoga da sad svjesno biram i ulazim u kredit da idem u sasvim novu sredinu da budem manjina i boga pitaj kako prihvaćena.
- dr_Evil
#7681 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
https://thebosniatimes.ba/100999/crna-l ... on-njihov/
@Truba
CRNA LISTA CIONISTA Latić: Bošnjački lideri su u zabludi – nisu cionisti Dodikov izbor, već on njihov
Nista bez masona i cionistaI sad se čini, po osnovu činjenice koliko plaća lobiste, da je Dodik pronašao taj novac. Ali, to je varka. Novac uopće nije u pitanju. Plaćanje lobista je samo zavaravanje tragova od stvarnih kreatora njegove secesionističke politike. To su cionisti. Oni više od Dodika žele razbiti Bosnu i Hercegovinu. Kao što su isto tako željeli razbiti Jugoslaviju i za taj poduhvat izabrali Slobodana Miloševića. Kao što je poznato Milošević je dugo godina bio bankar u Americi gdje se upoznao sa bankarom Lawrenceom
@Truba
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7682 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
doslovce je tako..svuda pođi na framasone dođi
prije sam se smijao a sada mozemo plakati
u grdnu ekipu je upao neće to na dobro
framasoni

prije sam se smijao a sada mozemo plakati
u grdnu ekipu je upao neće to na dobro
framasoni
- Skijaš
#7683 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Moze se upozoriti na rizike koji dolaze sa organizovanim sirenjem mrznje sa najvisih nivoa vlasti uz istovremeno podvlacenje da kompletni narodi nisu losi. To ne iskljucuje jedno drugo. Zasto bi ?
- banjaluka078
- Moderator
- Danguba
#7685 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
To je ono sto sam prije neki dan pisao, pljujemo po turcima a oni odose u Srbiju pa se mi cudimo.banjaluka078 wrote: ↑16/02/2026 22:49 Svaka para je draga.
https://www.klix.ba/biznis/investicije/ ... /260212116
Pljujemo po Arapima kako su ovakvi i onakvi a evo kod njih pozeljni, za Srbiju da ne pricam.
Nije sve do drugoga, nesto je i do nas.
-
trocadero
#7686 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Može naravno, 30 godina se upozoravamo i možemo još pet puta toliko...pregorišmo od upozorenja.
Koliki nivo upozorenja je kod vas u Mostaru, ono kako balansira među rajom istočno i zapadno?
- mirota
#7687 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
pa to im Vucic omogucio sastanak sa prevarantima iz Emirata, dace sad gu..ice za saku dolarabanjaluka078 wrote: ↑16/02/2026 22:49 Svaka para je draga.
https://www.klix.ba/biznis/investicije/ ... /260212116
-
HD_2015
#7688 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Trese se, jer bolje i od nas znaju šta su nam radili.banjaluka078 wrote: ↑15/02/2026 16:47Dozvoli da znam šta pišem, ja sam s tim narodom živjela i godine rata i gledala te vijesti. Ne može se izmisliti ta histerija i količina dezinformacija kojima su oni izlagali svoj narod da zacementiraju mržnju i da strahom unište i mrvu mogućnosti da se o drugoj strani misli kao o ljudskim bićima.
Moja kolegica se 1997. trese kao prut dok idemo za Sarajevo, boji se da će se nekako poznati da je Srpkinja i da će je neko zaklati.
- banjaluka078
- Moderator
#7689 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Bila je neka vijest prošle sedmice da su platili masu love lobistima da ih spoje s lovarnim šeicima. Dolazili su i pretprošle godine u BL, prošle u Foču. Moguće da je i A.V. veza.
- No Mind
#7690 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Kod Srba generalno postoji jedan odmak od realnosti.
Sami su dozivjeli da im je najveci i fakticki kompletan politicki i vojni vrh osudjen u Hagu. I vjerujem da su zbog same logistike zlocina genocida, Tomasice, logora i ostalih masovnih stratista, sekundarnih i tericijarnih grobnica, ociglednog masovnog kulturocida i pokusaja zatiranja historije itd. moralo duboko upleteno biti i dosta stanovnistva. Drugim riječima, znalo se sve dobro sta se desava, i dugo se sutilo, i dan danas mnogi sute.
Eh da bi se svi ti fakti i sukob sa stvarnoscu opravdali, ukljucujuci i samu genezu PC na najkrvavijim zlocinima, taj odmak od realnosti mora da se napravi mitomanijom i lazima.
I dok postoji PC, suocavanja sa stvarnošću i katarze nece biti, jer to jednostovano zadire u najdublje krvave temelje te tvorevine. Mitomanija i i zivot u kolektivnoj lazi su tu neminovnost.
Sami su dozivjeli da im je najveci i fakticki kompletan politicki i vojni vrh osudjen u Hagu. I vjerujem da su zbog same logistike zlocina genocida, Tomasice, logora i ostalih masovnih stratista, sekundarnih i tericijarnih grobnica, ociglednog masovnog kulturocida i pokusaja zatiranja historije itd. moralo duboko upleteno biti i dosta stanovnistva. Drugim riječima, znalo se sve dobro sta se desava, i dugo se sutilo, i dan danas mnogi sute.
Eh da bi se svi ti fakti i sukob sa stvarnoscu opravdali, ukljucujuci i samu genezu PC na najkrvavijim zlocinima, taj odmak od realnosti mora da se napravi mitomanijom i lazima.
I dok postoji PC, suocavanja sa stvarnošću i katarze nece biti, jer to jednostovano zadire u najdublje krvave temelje te tvorevine. Mitomanija i i zivot u kolektivnoj lazi su tu neminovnost.
- Truba
#7691 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
pa postoji citav metaverse
pa se i hvale time

ima mapa europe i mišljenja o papi, europskoj uniji, rusiji, itd itd
pogodite koja država ide kontra svih
pa se i hvale time

ima mapa europe i mišljenja o papi, europskoj uniji, rusiji, itd itd
pogodite koja država ide kontra svih
- dr_Evil
#7692 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Ja bih dodao da su ovi desni iskreni, dok su ovi lijevi nazalost se samo prilagodili situaciji. Mozemo vidjeti na primjeru Palestine koliko se zaista kaju. Sutra bi oni dostavili Izraelu komplet gasne komore i to sa CE i TUI certifikatom za konacnu soluciju palestinske nize rase.
- No Mind
#7693 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Neminovnost...
Intervenira NATO i cijeli zapadni svijet jer pokušavaš da etnicki ocistis kompletnu pokrajinu, i prijeti, humanitarna katastrofa, jos jedan genocid u Europi.
Sad to valja sve pojmiti i sloziti u donekle funkcionalan svjetonazor, znaci idu teorije kako se cijeli svet urotio protiv hrabre, male, slobodarske srbije, Vatikan, i da tebi to ne spominjem, ali i masoni su tu
- dr_Evil
#7694 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Nista bez Vatikana i masona, ali ne treba zaboraviti i Bizant te njegovu masoneriju.No Mind wrote: ↑17/02/2026 09:22
Neminovnost...
Intervenira NATO i cijeli zapadni svijet jer pokušavaš da etnicki ocistis kompletnu pokrajinu, i prijeti, humanitarna katastrofa, jos jedan genocid u Europi.
Sad to valja sve pojmiti i sloziti u donekle funkcionalan svjetonazor, znaci idu teorije kako se cijeli svet urotio protiv hrabre, male, slobodarske srbije, Vatikan, i da tebi to ne spominjem, ali i masoni su tu.itd. ...
-
tuitamo
#7695 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Aj ne seri. Švabe se užasavaju i stide ovih zločina. Govorim o normalnim ljudima. Kolektivnu katarzu su prošli i izgradili spomenike žrtvama.dr_Evil wrote: ↑17/02/2026 09:18Ja bih dodao da su ovi desni iskreni, dok su ovi lijevi nazalost se samo prilagodili situaciji. Mozemo vidjeti na primjeru Palestine koliko se zaista kaju. Sutra bi oni dostavili Izraelu komplet gasne komore i to sa CE i TUI certifikatom za konacnu soluciju palestinske nize rase.
Ovi desni još grade spomenike zločincima. Bagra
- No Mind
#7696 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Kritika Izraela je u njemackom društvu praktično izjednacena sa antisemtizmom, to je cesto slucaj u svijetu. Ali tamo je to bas ekstremno, mislim da je razumljivo i ocigledno tako zbog prošlosti.dr_Evil wrote: ↑17/02/2026 09:18Ja bih dodao da su ovi desni iskreni, dok su ovi lijevi nazalost se samo prilagodili situaciji. Mozemo vidjeti na primjeru Palestine koliko se zaista kaju. Sutra bi oni dostavili Izraelu komplet gasne komore i to sa CE i TUI certifikatom za konacnu soluciju palestinske nize rase.
Jednostavno samo do te granice seze njihov pogled, cak ako se iza toga desava i genocid, to tamosnje drustvo, politika tj. ne moze da vidi. I to je duboko, duboko ukorijenjeno u njemackoj drzavi i društvu, ni AfD tu ne mijenja nista.
Ne moze tamo niko u politici formulisati rečenicu "Izrael je kriv za..", jer to je tamo isto kao reci:"Zidovi su krivi za..". A sa tim jednostavno automatski ide politicka ostracizacija (ustavna cak), etiketa neonaciste i ti si radikalni ekstremista daleko desno i od samog AfDa.
Last edited by No Mind on 17/02/2026 09:48, edited 1 time in total.
- dr_Evil
#7697 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Da, mnogo se uzasavaju i stide, cak toliko da im nije problem podrzati i zivotom braniti isti zlocin u Palestini, ili recimo Bosni staviti sankcije dok nas kolju.
Nego... mislim da mi jos uvijek moramo nauciti na Balkanu mnogo o marketingu.
-
geoxx
#7698 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Ne vrti se svijet oko Palestine. Uz to, pricas ko da Nijemci cine zlocine tamo.
- banjaluka078
- Moderator
#7699 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Kod Nijemaca ima ovo: https://youtu.be/MixO_amdabs?si=zk5sku4D2s3a-NRg
A kod nas ovo: https://detektor.ba/2024/09/11/nova-vel ... ke-srpske/
A kod nas ovo: https://detektor.ba/2024/09/11/nova-vel ... ke-srpske/
- Truba
#7700 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
meni je lakše kada na fejsu u ovim raspravama sad oko mostara 14.2. i generalno oko juge 1945. kad vidim da
npr nebojša jovanović kaže šta je loše u ubijanju ustaša
onda mu udješ na profil vidiš da je iz bileće i da mu je druga slika na profilu generala draže
pa koliko je taj narod sluđen
npr nebojša jovanović kaže šta je loše u ubijanju ustaša
onda mu udješ na profil vidiš da je iz bileće i da mu je druga slika na profilu generala draže
pa koliko je taj narod sluđen