Novi Izborni zakon BiH

Post Reply
SaraFina

#7676 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by SaraFina »

House wrote: 30/01/2022 16:35 dodik opasno izofirao ćirila :lol: :D
Namjerno ga pušta na presici i daje do znanja da ga Čović zove da podnese izvještaj. Kao”ja sam glavni”

Neugodno do bola. Stvarno je Ćirilo prvak analnog alpinizma postao ovim gestom. :D
jagugu

#7677 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by jagugu »

Ja se iskreno nadam da uslijed čitave radikalizacije situacije u BiH u proteklih nekoliko mjeseci neće doći do nekih novih incidenata. Vidimo na šta su spremni sve rušitelji ove države, ja se bojim da ukoliko ne dođe do promjene izbornog zakona u korist Čovića i ako Komšić opet pobjedi na izborima da bi to moglo neko sranje ispast.

Prvo jer bi to bila i definitivna kap koja bi prelila čašu iz perspektive HDZa i njegovih glasača, a na to dodamo i naelektrisanu atmosferu koja vlada u BiH u posljednjih nekoliko mjeseci. Čas posla je njima angažovat njihove huligane iz redova ultrasa koji imaju zaštitu HDZa da napravi neki incident u Mostaru ako Komšić pobjedi.

U prilog tome ide ova nedavna izjava:
Još je nedvosmisleni i izravniji bio Ilija Cvitanović , član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) koji je kazao kako su "predstavnici Srba već poduzeli radikalne poteze" te da treba očekivati "da i Hrvati poduzmu slično ako ne dođe do izmjene izbornog zakona".

Na to dodajmo ovo što je i Senad Avdić nedavno objavio, a tvrdi da je info dobio iz domaćih i stranih izvora:

Prema izvorima koje smo ranije pominjali, domaćim i stranim, ukoliko Milorad Dodik uz formalnu pomoć Narodne skupštine RS-a koju kontrolira, proglasi nezakonitim i neprijateljskim institucijama Bosne i Hercegovine na teritoriji RS, Oružanih snaga BiH, SIPA-e, OSA-e, Uprave za indirektno oporezivanje...Dragan Čović će u vrlo kratkom vremenu slijediti njegov primjer.Na način na koji je "Herceg Bosna" u aprilu 1992.godine, po automatizmu slijedila Karadžićev primjer napuštanja insitucija, HDZ BiH bi, tvrde naši upućeni sugovornici, mogao postupiti prateći secesionističke korake Milorada Dodika.

Navodno već postoje razrađeni planovi da u trenutku kada se ove institucije proglase nelegalnim (jer poslije povlačenja RS ne bi funkcionirale na cijelom prostoru BiH) otpočne "spontana" akcija pripadnika navijačke skupine "ULTRAS-a", branitelja okupljenih u HVIDRA-i, te dobrovoljaca -aktivista HDZ-a BiH tijekom koje bi se te institucije fizički preuzele, zaposlenici proglasili nepoželjnim, i stavile na raspolaganje HDZ-a BiH. Da bi uloga navijačkih huliganskih odreda "ULTRASA" mogla biti značajna i da se na njih računa govori i to da poslije niti jednog incidenta, od kojih su neki imali elemente teških krivičnih djela, nitko od navijača NK "Zrinjski" nije kazneno procesuiran.
Last edited by jagugu on 30/01/2022 16:45, edited 1 time in total.
Mr.Sojic

#7678 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Mr.Sojic »

SaraFina wrote: 30/01/2022 16:37
House wrote: 30/01/2022 16:35 dodik opasno izofirao ćirila :lol: :D
Namjerno ga pušta na presici i daje do znanja da ga Čović zove da podnese izvještaj. Kao”ja sam glavni”

Neugodno do bola. Stvarno je Ćirilo prvak analnog alpinizma postao ovim gestom. :D
:thumbup: :lol:

UZP - u "zdravom" prevodu :D uvlačenje u ŠUPAK :mrgreen:
duh_sa_sjekirom

#7679 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by duh_sa_sjekirom »

Ovdje uopće nije bitno koliko će se poniziti, izgubiti dostojanstvo i obeščastiti HDZ i hrvatski narod spram Dodika i Srba, bitno je samo Bošnjake sjebati...
Officer Crabtree

#7680 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Officer Crabtree »

Sad će spin za ovaj poziv, samo gledajte umijeća...
sarlo

#7681 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by sarlo »

...
Last edited by sarlo on 30/01/2022 23:52, edited 1 time in total.
SaraFina

#7682 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by SaraFina »

duh_sa_sjekirom wrote: 30/01/2022 16:46 Ovdje uopće nije bitno koliko će se poniziti, izgubiti dostojanstvo i obeščastiti HDZ i hrvatski narod spram Dodika i Srba, bitno je samo Bošnjake sjebati...
Totalno beskičmenjački. Još ga Dodik pita, dolazi li u utorak, no onako uzgred. Podrazumijeva se da će doći, pa potvrdu traži. Strašno. Lider HDZ-a. Posilni i mali od palube Milorada Dodika.
Dr. Kuca

#7683 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Dr. Kuca »

Black swan wrote: 30/01/2022 09:57
Dr. Kuca wrote: 30/01/2022 01:15 Ja ne vjerujem da budale zele i cetvrtog clana. Stvarno smo kurceva nacija.
Sta fali 3 bosnjaka i 1 srbin

Ili 3 bosanca i 1 gradjanin rs

Sta fali

Prije da cemo mi vazda biti iskarani u tom konceptu.
SaraFina

#7684 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by SaraFina »

Opunomoćili HDZ-ovci Mileta, postao im je uz preCjednika stranke i podparol za odnose s javnošću. :lol: :lol: :lol: :lol:
Dodik je naveo da ono što je mogao da čuje od lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića ukazuje da gotovo nije bilo nikakvog pomaka, približavanja i da je opšti utisak da politički predstavnici muslimana nisu htjeli dogovor.

- Oni, po njima, imaju dobru varijantu da ponovo izaberu Željka Komšića i u tom pogledu zadaju definitivni politički udarac Hrvatima kao konstitutivnom narodu na ovim prostorima. Јa mislim da to nije dobro - rekao je Dodik u Banjaluci.

Dodik je rekao da nije dobro da hrvatski konstitutivni narod bude majorizovan od strane muslimana.

- Oni to nastavljaju neskriveno provodeći politiku te majorizacije, političkog minimiziranja političkih predstavnika Hrvata. To sigurno ne može da da ni dobru atmosferu ni dobar uspjeh u samoj BiH - rekao je Dodik.

On je naveo da su pregovori u Neumu bili "federalno pitanje" između muslimana i Hrvata, ističući da su predstavnici Republike Srpske smatrali da nemaju razloga da razgovaraju o izboru člana Predsjedništva u Federaciji BiH.

Istakao je i da je očigledno da svi napori koje su uložili Evropljani i Amerikanci nisu dali rezultat.

Dodik je ukazao da je problem jednog konstitutivnog naroda problem sva tri konstitutivna naroda.

- Mi smo podržali opravdane zahtjeve hrvatskih političkih predstavnika da oni imaju adekvatne, odnosno svoje, predstavnike i da je to suština i Dejtonskog sporazuma i funkcionisanja BiH. Bošnjaci, muslimani, žele dominaciju, majorizaciju i to vježbaju nad Hrvatima u BiH - istakao je Dodik na konferenciji za novinare.
vatrogasac

#7685 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by vatrogasac »

House wrote: 30/01/2022 16:18
SaraFina wrote: 30/01/2022 16:10 HDZ je ispostava SNSD za Zapadnu Hercegovinu. Ako je dosad bilo sumnje.. nema vise.
cilj je podijeliti federaciju, a onda i državu.
Pošto nije išlo po planu Dodik to naziva fijaskom. A da su pregovori 'uspjeli' kako bi ih onda Dodik nazvao?

Slušao sam Finccija kod Senada prije par mjeseci kada je rekao kud vam se žuri sa novim izbornim kada nije uopšte vrijeme za to i ništa ne dobijamo po prijedlozima kakvi se daju.Poslije je rekao skoro molećivo da ne žurimo i on je spreman još jedne izbore bez njega samo da ne prihvatamo tu nakaradu. Vjerovatno iz razloga što je ovo bio način da se mnoge presude pa i njegova ne ugrade i zaobiđu, a mogu se tako pametno iskoristiti za normalniju državu.
zrakomlat

#7686 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by zrakomlat »

jagugu wrote: 30/01/2022 16:42 Ja se iskreno nadam da uslijed čitave radikalizacije situacije u BiH u proteklih nekoliko mjeseci neće doći do nekih novih incidenata. Vidimo na šta su spremni sve rušitelji ove države, ja se bojim da ukoliko ne dođe do promjene izbornog zakona u korist Čovića i ako Komšić opet pobjedi na izborima da bi to moglo neko sranje ispast.

Prvo jer bi to bila i definitivna kap koja bi prelila čašu iz perspektive HDZa i njegovih glasača, a na to dodamo i naelektrisanu atmosferu koja vlada u BiH u posljednjih nekoliko mjeseci. Čas posla je njima angažovat njihove huligane iz redova ultrasa koji imaju zaštitu HDZa da napravi neki incident u Mostaru ako Komšić pobjedi.

U prilog tome ide ova nedavna izjava:
Još je nedvosmisleni i izravniji bio Ilija Cvitanović , član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) koji je kazao kako su "predstavnici Srba već poduzeli radikalne poteze" te da treba očekivati "da i Hrvati poduzmu slično ako ne dođe do izmjene izbornog zakona".

Na to dodajmo ovo što je i Senad Avdić nedavno objavio, a tvrdi da je info dobio iz domaćih i stranih izvora:

Prema izvorima koje smo ranije pominjali, domaćim i stranim, ukoliko Milorad Dodik uz formalnu pomoć Narodne skupštine RS-a koju kontrolira, proglasi nezakonitim i neprijateljskim institucijama Bosne i Hercegovine na teritoriji RS, Oružanih snaga BiH, SIPA-e, OSA-e, Uprave za indirektno oporezivanje...Dragan Čović će u vrlo kratkom vremenu slijediti njegov primjer.Na način na koji je "Herceg Bosna" u aprilu 1992.godine, po automatizmu slijedila Karadžićev primjer napuštanja insitucija, HDZ BiH bi, tvrde naši upućeni sugovornici, mogao postupiti prateći secesionističke korake Milorada Dodika.

Navodno već postoje razrađeni planovi da u trenutku kada se ove institucije proglase nelegalnim (jer poslije povlačenja RS ne bi funkcionirale na cijelom prostoru BiH) otpočne "spontana" akcija pripadnika navijačke skupine "ULTRAS-a", branitelja okupljenih u HVIDRA-i, te dobrovoljaca -aktivista HDZ-a BiH tijekom koje bi se te institucije fizički preuzele, zaposlenici proglasili nepoželjnim, i stavile na raspolaganje HDZ-a BiH. Da bi uloga navijačkih huliganskih odreda "ULTRASA" mogla biti značajna i da se na njih računa govori i to da poslije niti jednog incidenta, od kojih su neki imali elemente teških krivičnih djela, nitko od navijača NK "Zrinjski" nije kazneno procesuiran.
Jel tebi realno ovo zvuči? Da 150 ultrasa zauzme sve bitne institucije po gradu Mostaru a da niko qrzem ne mrdne :D
Gandalf

#7687 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Gandalf »

zavrzlama wrote: 30/01/2022 16:22 Pregovori u Neumu su pokazali samo jednu novinu....

U Neumu pregovarali tvrdi probih pregovaraci,a oni sto su
bojkotovali i ostali u Sarajevu jos tvrdji probih pregovaraci..

Tako se konacno dobila dva bloka u probih politici,koji se takmice ko ce manje popustiti antibih stranama...

Zato je covic u cudu i nevjerici,jer se naucilo da im sda i par njihovih sateluta uvijek popuste...no more.
Valjda su i iz sda jednom shvatili da treba braniti državu a ne je stalno poklanjati separatistima za neke sitne privatne dilove. Da su bili složni, svi su trebali otkačiti pozive za Neum, jednom i političari iz Sarajeva da zauzmu jednistven stav o BiH, da se povuku crvene linije koje se ne prelaze i koje ne mogu biti teme nikakvih pregovora.
duh_sa_sjekirom

#7688 Re: Novi Izborni zakon BiH

Ne treba izbjegavati pregovore, treba samo zauzeti čvrste stavove u interesu države, stalno spominjati Ustav i sudske odluke, postavljati maksimalističke ciljeve i razgovore vratiti u institucije.
Pa ko izdrži, izdrži...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7689 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Truba »

megaman4 wrote: 30/01/2022 14:48
Black swan wrote: 30/01/2022 14:39 Koji si ti supljator koji ne priznaje obracenje
ne, nego sam realna osoba, a ako si se ti pronašao u ovome, tvoj problem, ne moj.

u mojoj široj porodici ima i Srba i Hrvata pa nikada nismo imali nijednu svađu nego se pazimo ko rođena braća i svi mi volimo BiH.

još nešto niko nikada neće moći uništiti različitost u BiH jer je to njeno najveće bogatstvo. :bih:

Živio ti meni. :thumbup:
Znas koliko me boli za tvoju obitelj

Prema onome sto gradjani federacije imaju prijatelja srba i rodbine...srba bi u federacini trebalo biti barem pola milijuna minimum

Gdje su ti srbi na popisu il rodbinu iz kanade racunas u raznolikost bih :mrgreen:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#7690 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Bobi »

Jebeno je Bakiru, popusti...gubi izbore, ne popusti...opet gubi izbore :D.
duh_sa_sjekirom

#7691 Re: Novi Izborni zakon BiH

Kakvo je raspoloženje na kamenjaru, znal' se šta?
:D
Sonron

#7692 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Sonron »

Black swan wrote: 30/01/2022 17:12
megaman4 wrote: 30/01/2022 14:48

ne, nego sam realna osoba, a ako si se ti pronašao u ovome, tvoj problem, ne moj.

u mojoj široj porodici ima i Srba i Hrvata pa nikada nismo imali nijednu svađu nego se pazimo ko rođena braća i svi mi volimo BiH.

još nešto niko nikada neće moći uništiti različitost u BiH jer je to njeno najveće bogatstvo. :bih:

Živio ti meni. :thumbup:
Znas koliko me boli za tvoju obitelj

Prema onome sto gradjani federacije imaju prijatelja srba i rodbine...srba bi u federacini trebalo biti barem pola milijuna minimum

Gdje su ti srbi na popisu il rodbinu iz kanade racunas u raznolikost bih :mrgreen:
Pitaj ti tih 500.000 Srba gdje su danas? Da nisu sami ono otišli iz svojih domova? A kad se bolje sjetim dobrovoljno su otišli. Ne ide ti argumentacija nikako, nema izbornog zakona po vašem.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7693 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Truba »

Suplja alert :lol:

Kako ste kukali na temi a fino sam vam rekao da ne sirite defetizam nista od dogovora
:bih:
I kako da se poslije ozbiljno razhovara ovdje kad ste vec vidjeli bakira na koljenima kako dudla

Sve je isto ko i lani opustite se
Tyke

#7694 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Tyke »

Vrijeme je za promjenu Dejtona i oduzimanje manjini ulogu konstitutivnosti. Sta koji racku oni sa jedva 250k (i to Bog sami zna koliko ih vani zivi i tek da imaju i prijavu prebivalista u BiH) imaju traziti u odlucivanju sa mogicnoscu opstrukcije, blokade i uniatavanja jedne drzave. Neka idu i Hrvatsku ili se zadovolje sa nekom posrednom ulogom u politici drzave kao manjina.

Sa druge strane, vrijeme je i da ostale proBiH stranke krenu u ofanzivu i svim snagama i oruzjem bombarduju sve strance koji imaju volju pomoci BiH u ovom momentu i da preko Visokog Predstavnika se isforsira promjena izbornog zakona u kojem ce se elektronski birati lideri drzave te strani posmatraci i kamere zbog izborne kradje. Nema se vise vremena, nema se sta cekati, ko nije saglasan s ovim nacinom izbora on dokazuje da ne zeli smanjiti izbornu kradju i sam je takav. Odmah ga ofirati putem svakog medija, debate, spcijalnih mreza i da to iskoristi u svoju korist svaka druga stranka.
Nekako vrijedi pokusati, uceraj vise medvjedjem snu i indolenciji.
saimidin

#7695 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by saimidin »

Pravo je pitanje kada I kako ce hdz povuci naredne korake

Da li ide udruzeno sa cetnitetom u obnovu hzhb ili svako za sebe

Prica I jednih I drugih je da nema vise :bih: ako ne bude po njihovom, a ni ako bude po njihovom :lol:

Win win :izet:
DonieBrasco

#7696 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by DonieBrasco »

Plan je da domaći lideri nastave razgovore u narednim danima bez prisustva evropskih i američkih medijatora.
Najgore tek slijedi, sta ce oni između sebe da dogovore i trguju.
Last edited by DonieBrasco on 30/01/2022 17:43, edited 1 time in total.
zippoo87

#7697 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by zippoo87 »

Tyke wrote: 30/01/2022 17:26 Vrijeme je za promjenu Dejtona i oduzimanje manjini ulogu konstitutivnosti. Sta koji racku oni sa jedva 250k (i to Bog sami zna koliko ih vani zivi i tek da imaju i prijavu prebivalista u BiH) imaju traziti u odlucivanju sa mogicnoscu opstrukcije, blokade i uniatavanja jedne drzave. Neka idu i Hrvatsku ili se zadovolje sa nekom posrednom ulogom u politici drzave kao manjina.

Sa druge strane, vrijeme je i da ostale proBiH stranke krenu u ofanzivu i svim snagama i oruzjem bombarduju sve strance koji imaju volju pomoci BiH u ovom momentu i da preko Visokog Predstavnika se isforsira promjena izbornog zakona u kojem ce se elektronski birati lideri drzave te strani posmatraci i kamere zbog izborne kradje. Nema se vise vremena, nema se sta cekati, ko nije saglasan s ovim nacinom izbora on dokazuje da ne zeli smanjiti izbornu kradju i sam je takav. Odmah ga ofirati putem svakog medija, debate, spcijalnih mreza i da to iskoristi u svoju korist svaka druga stranka.
Nekako vrijedi pokusati, uceraj vise medvjedjem snu i indolenciji.
Sve si fulio.
Ne treba nikome nista oduzimati,nego upravo suprotno ..svim gradjanima dati ista prava pa onda neka najbolji pobjedjije.
Ovako da HDZ kandiduje zivotinju na odredjenu poziciju,ti ih ne mozes sprijeciti da ih zivotinja predstavlja.
Zato stanje kod nas i jeste ovako ocajno,kada su na funkcijama najvece neznalice i kriminalci i biraju se iz odredjene etnije a ne po kvalitetima.
Narko klanovi,ubice, dileri,silovatelji,i ostali sljam ti danas vodi sve institucije jer se biraju po etniji a ne po struci i pameti.

Imamo omedjene teritorije gdje svako na svom podrucju ima svoje kriminalce i gdje vladaju sijajuci strah a narod ima samo jednu opciju da se odbrani ...da bjezi odavde i zato je ovoliki egzodus.
Najgori sljam se lakta da se zaposli i zaposjede institucije i umjesto da budu presretni sto su kao takvi uopste placeni,oni jos i ruse drzavu koja ih hrani.
Zaista nevjerovatan mentalni alpinizam.
Nisam vidio da se ijedan od ovih nqcionalista odrice plate koju uzima od drzave koju rusi.Nisu gadljivo na novac.
Last edited by zippoo87 on 30/01/2022 17:49, edited 1 time in total.
vee-jay

#7698 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by vee-jay »

DonieBrasco wrote: 30/01/2022 17:43
Plan je da domaći lideri nastave razgovore u narednim danima bez prisustva evropskih i američkih medijatora.
Najgore tek slijedi, sta ce oni između sebe da dogovore i trguju.
Nece nista biti.
vee-jay

#7699 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by vee-jay »

Nego, sta bi sa HDZ ekipom na forumu?
Svi u centrali, ostao im samo jedan bojovnik, niko mu nista nije javio :lol: :-)

Sada slijedi plan B, C, D, .... :D
Str0nz
Grijem se na: Hodza > marfi

#7700 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Str0nz »

imal treceg?
Post Reply