Namjerno ga pušta na presici i daje do znanja da ga Čović zove da podnese izvještaj. Kao”ja sam glavni”
Neugodno do bola. Stvarno je Ćirilo prvak analnog alpinizma postao ovim gestom.
Još je nedvosmisleni i izravniji bio Ilija Cvitanović , član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) koji je kazao kako su "predstavnici Srba već poduzeli radikalne poteze" te da treba očekivati "da i Hrvati poduzmu slično ako ne dođe do izmjene izbornog zakona".
Prema izvorima koje smo ranije pominjali, domaćim i stranim, ukoliko Milorad Dodik uz formalnu pomoć Narodne skupštine RS-a koju kontrolira, proglasi nezakonitim i neprijateljskim institucijama Bosne i Hercegovine na teritoriji RS, Oružanih snaga BiH, SIPA-e, OSA-e, Uprave za indirektno oporezivanje...Dragan Čović će u vrlo kratkom vremenu slijediti njegov primjer.Na način na koji je "Herceg Bosna" u aprilu 1992.godine, po automatizmu slijedila Karadžićev primjer napuštanja insitucija, HDZ BiH bi, tvrde naši upućeni sugovornici, mogao postupiti prateći secesionističke korake Milorada Dodika.
Navodno već postoje razrađeni planovi da u trenutku kada se ove institucije proglase nelegalnim (jer poslije povlačenja RS ne bi funkcionirale na cijelom prostoru BiH) otpočne "spontana" akcija pripadnika navijačke skupine "ULTRAS-a", branitelja okupljenih u HVIDRA-i, te dobrovoljaca -aktivista HDZ-a BiH tijekom koje bi se te institucije fizički preuzele, zaposlenici proglasili nepoželjnim, i stavile na raspolaganje HDZ-a BiH. Da bi uloga navijačkih huliganskih odreda "ULTRASA" mogla biti značajna i da se na njih računa govori i to da poslije niti jednog incidenta, od kojih su neki imali elemente teških krivičnih djela, nitko od navijača NK "Zrinjski" nije kazneno procesuiran.
Totalno beskičmenjački. Još ga Dodik pita, dolazi li u utorak, no onako uzgred. Podrazumijeva se da će doći, pa potvrdu traži. Strašno. Lider HDZ-a. Posilni i mali od palube Milorada Dodika.duh_sa_sjekirom wrote: ↑30/01/2022 16:46 Ovdje uopće nije bitno koliko će se poniziti, izgubiti dostojanstvo i obeščastiti HDZ i hrvatski narod spram Dodika i Srba, bitno je samo Bošnjake sjebati...
Black swan wrote: ↑30/01/2022 09:57Sta fali 3 bosnjaka i 1 srbin
Ili 3 bosanca i 1 gradjanin rs
Sta fali
Dodik je naveo da ono što je mogao da čuje od lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića ukazuje da gotovo nije bilo nikakvog pomaka, približavanja i da je opšti utisak da politički predstavnici muslimana nisu htjeli dogovor.
- Oni, po njima, imaju dobru varijantu da ponovo izaberu Željka Komšića i u tom pogledu zadaju definitivni politički udarac Hrvatima kao konstitutivnom narodu na ovim prostorima. Јa mislim da to nije dobro - rekao je Dodik u Banjaluci.
Dodik je rekao da nije dobro da hrvatski konstitutivni narod bude majorizovan od strane muslimana.
- Oni to nastavljaju neskriveno provodeći politiku te majorizacije, političkog minimiziranja političkih predstavnika Hrvata. To sigurno ne može da da ni dobru atmosferu ni dobar uspjeh u samoj BiH - rekao je Dodik.
On je naveo da su pregovori u Neumu bili "federalno pitanje" između muslimana i Hrvata, ističući da su predstavnici Republike Srpske smatrali da nemaju razloga da razgovaraju o izboru člana Predsjedništva u Federaciji BiH.
Istakao je i da je očigledno da svi napori koje su uložili Evropljani i Amerikanci nisu dali rezultat.
Dodik je ukazao da je problem jednog konstitutivnog naroda problem sva tri konstitutivna naroda.
- Mi smo podržali opravdane zahtjeve hrvatskih političkih predstavnika da oni imaju adekvatne, odnosno svoje, predstavnike i da je to suština i Dejtonskog sporazuma i funkcionisanja BiH. Bošnjaci, muslimani, žele dominaciju, majorizaciju i to vježbaju nad Hrvatima u BiH - istakao je Dodik na konferenciji za novinare.
Pošto nije išlo po planu Dodik to naziva fijaskom. A da su pregovori 'uspjeli' kako bi ih onda Dodik nazvao?
Jel tebi realno ovo zvuči? Da 150 ultrasa zauzme sve bitne institucije po gradu Mostaru a da niko qrzem ne mrdnejagugu wrote: ↑30/01/2022 16:42 Ja se iskreno nadam da uslijed čitave radikalizacije situacije u BiH u proteklih nekoliko mjeseci neće doći do nekih novih incidenata. Vidimo na šta su spremni sve rušitelji ove države, ja se bojim da ukoliko ne dođe do promjene izbornog zakona u korist Čovića i ako Komšić opet pobjedi na izborima da bi to moglo neko sranje ispast.
Prvo jer bi to bila i definitivna kap koja bi prelila čašu iz perspektive HDZa i njegovih glasača, a na to dodamo i naelektrisanu atmosferu koja vlada u BiH u posljednjih nekoliko mjeseci. Čas posla je njima angažovat njihove huligane iz redova ultrasa koji imaju zaštitu HDZa da napravi neki incident u Mostaru ako Komšić pobjedi.
U prilog tome ide ova nedavna izjava:
Još je nedvosmisleni i izravniji bio Ilija Cvitanović , član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) koji je kazao kako su "predstavnici Srba već poduzeli radikalne poteze" te da treba očekivati "da i Hrvati poduzmu slično ako ne dođe do izmjene izbornog zakona".
Na to dodajmo ovo što je i Senad Avdić nedavno objavio, a tvrdi da je info dobio iz domaćih i stranih izvora:
Prema izvorima koje smo ranije pominjali, domaćim i stranim, ukoliko Milorad Dodik uz formalnu pomoć Narodne skupštine RS-a koju kontrolira, proglasi nezakonitim i neprijateljskim institucijama Bosne i Hercegovine na teritoriji RS, Oružanih snaga BiH, SIPA-e, OSA-e, Uprave za indirektno oporezivanje...Dragan Čović će u vrlo kratkom vremenu slijediti njegov primjer.Na način na koji je "Herceg Bosna" u aprilu 1992.godine, po automatizmu slijedila Karadžićev primjer napuštanja insitucija, HDZ BiH bi, tvrde naši upućeni sugovornici, mogao postupiti prateći secesionističke korake Milorada Dodika.
Navodno već postoje razrađeni planovi da u trenutku kada se ove institucije proglase nelegalnim (jer poslije povlačenja RS ne bi funkcionirale na cijelom prostoru BiH) otpočne "spontana" akcija pripadnika navijačke skupine "ULTRAS-a", branitelja okupljenih u HVIDRA-i, te dobrovoljaca -aktivista HDZ-a BiH tijekom koje bi se te institucije fizički preuzele, zaposlenici proglasili nepoželjnim, i stavile na raspolaganje HDZ-a BiH. Da bi uloga navijačkih huliganskih odreda "ULTRASA" mogla biti značajna i da se na njih računa govori i to da poslije niti jednog incidenta, od kojih su neki imali elemente teških krivičnih djela, nitko od navijača NK "Zrinjski" nije kazneno procesuiran.
Valjda su i iz sda jednom shvatili da treba braniti državu a ne je stalno poklanjati separatistima za neke sitne privatne dilove. Da su bili složni, svi su trebali otkačiti pozive za Neum, jednom i političari iz Sarajeva da zauzmu jednistven stav o BiH, da se povuku crvene linije koje se ne prelaze i koje ne mogu biti teme nikakvih pregovora.zavrzlama wrote: ↑30/01/2022 16:22 Pregovori u Neumu su pokazali samo jednu novinu....
U Neumu pregovarali tvrdi probih pregovaraci,a oni sto su
bojkotovali i ostali u Sarajevu jos tvrdji probih pregovaraci..
Tako se konacno dobila dva bloka u probih politici,koji se takmice ko ce manje popustiti antibih stranama...
Zato je covic u cudu i nevjerici,jer se naucilo da im sda i par njihovih sateluta uvijek popuste...no more.
Znas koliko me boli za tvoju obiteljmegaman4 wrote: ↑30/01/2022 14:48ne, nego sam realna osoba, a ako si se ti pronašao u ovome, tvoj problem, ne moj.
u mojoj široj porodici ima i Srba i Hrvata pa nikada nismo imali nijednu svađu nego se pazimo ko rođena braća i svi mi volimo BiH.
još nešto niko nikada neće moći uništiti različitost u BiH jer je to njeno najveće bogatstvo.![]()
Živio ti meni.![]()
Pitaj ti tih 500.000 Srba gdje su danas? Da nisu sami ono otišli iz svojih domova? A kad se bolje sjetim dobrovoljno su otišli. Ne ide ti argumentacija nikako, nema izbornog zakona po vašem.Black swan wrote: ↑30/01/2022 17:12Znas koliko me boli za tvoju obiteljmegaman4 wrote: ↑30/01/2022 14:48
ne, nego sam realna osoba, a ako si se ti pronašao u ovome, tvoj problem, ne moj.
u mojoj široj porodici ima i Srba i Hrvata pa nikada nismo imali nijednu svađu nego se pazimo ko rođena braća i svi mi volimo BiH.
još nešto niko nikada neće moći uništiti različitost u BiH jer je to njeno najveće bogatstvo.![]()
Živio ti meni.![]()
Prema onome sto gradjani federacije imaju prijatelja srba i rodbine...srba bi u federacini trebalo biti barem pola milijuna minimum
Gdje su ti srbi na popisu il rodbinu iz kanade racunas u raznolikost bih![]()
Najgore tek slijedi, sta ce oni između sebe da dogovore i trguju.Plan je da domaći lideri nastave razgovore u narednim danima bez prisustva evropskih i američkih medijatora.
Sve si fulio.Tyke wrote: ↑30/01/2022 17:26 Vrijeme je za promjenu Dejtona i oduzimanje manjini ulogu konstitutivnosti. Sta koji racku oni sa jedva 250k (i to Bog sami zna koliko ih vani zivi i tek da imaju i prijavu prebivalista u BiH) imaju traziti u odlucivanju sa mogicnoscu opstrukcije, blokade i uniatavanja jedne drzave. Neka idu i Hrvatsku ili se zadovolje sa nekom posrednom ulogom u politici drzave kao manjina.
Sa druge strane, vrijeme je i da ostale proBiH stranke krenu u ofanzivu i svim snagama i oruzjem bombarduju sve strance koji imaju volju pomoci BiH u ovom momentu i da preko Visokog Predstavnika se isforsira promjena izbornog zakona u kojem ce se elektronski birati lideri drzave te strani posmatraci i kamere zbog izborne kradje. Nema se vise vremena, nema se sta cekati, ko nije saglasan s ovim nacinom izbora on dokazuje da ne zeli smanjiti izbornu kradju i sam je takav. Odmah ga ofirati putem svakog medija, debate, spcijalnih mreza i da to iskoristi u svoju korist svaka druga stranka.
Nekako vrijedi pokusati, uceraj vise medvjedjem snu i indolenciji.
Nece nista biti.DonieBrasco wrote: ↑30/01/2022 17:43Najgore tek slijedi, sta ce oni između sebe da dogovore i trguju.Plan je da domaći lideri nastave razgovore u narednim danima bez prisustva evropskih i američkih medijatora.