Udri ga Memete!Mrljavi wrote:
Republika Turska
- Alfons Kauders
#7676 Re: Republika Turska
-
Nadzorna_ploca
#7677 Re: Republika Turska
Isto kao i što je raspad nakon Brexita.commendatore wrote:ne radi se o tome sto se neko tamo pokrko - nego sto da turska ode u kurac - mozes komotno ocekivat raspad sistema u evropi i na BI..... tako da se nas to sve - itekako tice.....Nadzorna_ploca wrote:Imamo mi puno većih problema od Erdogana. Pustite spinovanje.
- insomnia78
#7678 Re: Republika Turska
Svaki nik je lazanalmir90 wrote:Što? Misliš da mi je lažni nick? Možemo se upoznati, pa da ti pokažem i ličnu, nije problem.insomnia78 wrote: Al kako se ofirate. Ne meni, naravno. Meni je od pocetka jasno ko pise iza ovih "imena"
S moje sokoćalo
S moje sokoćalo
- insomnia78
#7679 Re: Republika Turska
Nije lijepo tuci zarobljenikeMrljavi wrote:
S moje sokoćalo
- Alfons Kauders
#7680 Re: Republika Turska
Ja jos nisam skonto za koga ovdje treba navijati...
Ko je veci islamista, ti pobunjenici, ili Brkati Mali Putin...
Koji ce nakon ovoga postati Brkati Staljin 
-
almir90
#7681 Re: Republika Turska
Ako sumnjaš u moju nacionalnu strukturu, vjerovatno kontaš da sam Srbin ili Hrvat, bujrum dođi u Gradačac i javi se, slobodno ću ponijeti sve lične dokumente.insomnia78 wrote: Svaki nik je lazan
S moje sokoćalo
Ovdje ko iznese mišljenje, a ne slaže se sa uvlačenjem nekome u guzicu, odmah je četnik, ustaša, izdajnik, đikan........
Last edited by almir90 on 16/07/2016 09:57, edited 1 time in total.
- Kombat
#7682 Re: Republika Turska
zvuk iza definitivno nije helikopter...toliko o tvrdnjama Gollumovih da pucisti nemaju pod kontrolom borbene avione...
- arzuhal
#7683 Re: Republika Turska
dvaput se ne šaljuAlfons Kauders wrote:Ja jos nisam skonto za koga ovdje treba navijati...Ko je veci islamista, ti pobunjenici, ili Brkati Mali Putin...
tenkovi na radnike
tenkovi na radnike
tenkovi na
raaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaad
- mO k3
#7684 Re: Republika Turska
Svi smo mi BosanciGeneral War wrote:Gotovo, sad si oznacen kao bosanacsmijesni_ste wrote:Kakve maske, čisto ukazujem na licemjerje...mO k3 wrote:
Kako maske padnu na ovakvim temamadzeces hin protiv majke
- Kombat
#7685 Re: Republika Turska
nije jos krenulo drugo poluvrijeme...ovo bi vrlo lako moglo iz keca u dvicu...Mrljavi wrote:Aparati naguzili tenkove, neki komentar na rezultat?Fantassin wrote:Islamisti na aparatima sekularisti na tenkovima da vidimo kako ce to proci
-
mario001
#7686 Re: Republika Turska
Brko nije bio u zemlji, preuzeli tv, bombe na parlament, rezidenciju...neozibljno je iz Sarajeva svecommendatore wrote:slazem se - drzavni udar bi bio da su pogodili kako treba erdoana ili clanove vlade - ovako ispade samo prdez velikih razmjera sa bespotrebnim nevinim zrtvama.... vjerujem da je i dosta subordinata vojnika i oficira bilo bez ikakve informacija sta, kome, cemu, zbog cega.....mO k3 wrote: To sam sekund ranije napisao ...... Koji amateri , da su ga uhapsili imali bi možda jos šanse
- JThomas
#7687 Re: Republika Turska
ili ono najgore, bosanac...almir90 wrote:Ako sumnjaš u moju nacionalnu struktura, vjerovatno kontaš da sam Srbin ili Hrvat, bujrum dođi u Gradačac i javi se, slobodno ću ponijeti sve lične dokumente.insomnia78 wrote: Svaki nik je lazan
S moje sokoćalo
Ovdje ko iznese mišljenje, a ne slaže se sa uvlačenjem nekome u guzicu, odmah je četnik, ustaša, izdajnik, đikan........![]()
![]()
![]()
- mO k3
#7688 Re: Republika Turska
Kažu da je bio u marmari na odmorumario001 wrote:Brko nije bio u zemlji, preuzeli tv, bombe na parlament, rezidenciju...neozibljno je iz Sarajeva svecommendatore wrote:slazem se - drzavni udar bi bio da su pogodili kako treba erdoana ili clanove vlade - ovako ispade samo prdez velikih razmjera sa bespotrebnim nevinim zrtvama.... vjerujem da je i dosta subordinata vojnika i oficira bilo bez ikakve informacija sta, kome, cemu, zbog cega.....mO k3 wrote: To sam sekund ranije napisao ...... Koji amateri , da su ga uhapsili imali bi možda jos šanse
- commendatore
- Kikibombona
#7690 Re: Republika Turska
Evo kako se hapsi civija!

A obicne vojnike isprebijase...
Nema nista gluplje nego biti vojnik, sa sljemom, na ulici ili planini!

A obicne vojnike isprebijase...
Nema nista gluplje nego biti vojnik, sa sljemom, na ulici ili planini!
- arzuhal
#7691 Re: Republika Turska
Barem mi koji imamo bh. državljanstvo (ja baš jučer vadio uvjerenje)...Bošnjaci iz Tutina nisu Bosanci, sorry...Niti Srbi iz Požarevca...mO k3 wrote:Svi smo mi BosanciGeneral War wrote: Gotovo, sad si oznacen kao bosanacdzeces hin protiv majke
- Obuca9
#7692 Re: Republika Turska
Mene najviše zanima za koga navija kvaziFrancuz iz Tuzle, veliki ekspert i stručnjak, a mrsko mi listati postove unazadAlfons Kauders wrote:Ja jos nisam skonto za koga ovdje treba navijati...Ko je veci islamista, ti pobunjenici, ili Brkati Mali Putin...
-
almir90
#7693 Re: Republika Turska
Jah, najveći izdajnici..JThomas wrote:
ili ono najgore, bosanac...
-
mario001
#7694 Re: Republika Turska
Turci za tri sata rijese drzavni udar.
Nasi za tri sata ne mogu rijesiti sudar na skenderiji..
- k3ngur
#7695 Re: Republika Turska
Kako ja vidim jedan dio vojske se pobunio misleci da ce i ostali valjda po iskustvu iz prethodnih vojnih udara. Ne bi se usudili ovi dic avione i tenkove da su znali da ce se ovako provest.
Eh sad sta je sa ostalima koji im nisu prisli, da li su ostali po strani pa da vide ko ce pobjedit pa njima pric al onda nema logike jer koliko sam shvatio ima dosta vojnih vrhovnika koji su lojalni Erdoganu.
Na kraju ostaje jedino da su ovi ostali dobili naredbu od politickog vrha da se ne mijesaju i da prepuste narodu i policiji da se obracuna sa pobunjenicima jer opet je izveden napad na drzavni poredak.
Ako je tako uradjeno onda se moze konstatovati da je odradjeno na mudri nacin. Misljenja sam da da je vojska zapucala na pobunjenike da bi tek tad doslo do pravog sukoba.
Eh sad sta je sa ostalima koji im nisu prisli, da li su ostali po strani pa da vide ko ce pobjedit pa njima pric al onda nema logike jer koliko sam shvatio ima dosta vojnih vrhovnika koji su lojalni Erdoganu.
Na kraju ostaje jedino da su ovi ostali dobili naredbu od politickog vrha da se ne mijesaju i da prepuste narodu i policiji da se obracuna sa pobunjenicima jer opet je izveden napad na drzavni poredak.
Ako je tako uradjeno onda se moze konstatovati da je odradjeno na mudri nacin. Misljenja sam da da je vojska zapucala na pobunjenike da bi tek tad doslo do pravog sukoba.
- mO k3
#7696 Re: Republika Turska
Ha ja izvini greškaarzuhal wrote:Barem mi koji imamo bh. državljanstvo (ja baš jučer vadio uvjerenje)...Bošnjaci iz Tutina nisu Bosanci, sorry...Niti Srbi iz Požarevca...mO k3 wrote:Svi smo mi BosanciGeneral War wrote: Gotovo, sad si oznacen kao bosanacdzeces hin protiv majke
Bosanci i Hercegovci
-
Mrljavi
#7697 Re: Republika Turska
Izgleda da nisam ni ja, neko pogresno sjecanje od sinoc haman.JThomas wrote:
ja nigdje nisam vidio da je stvarno uhapšen iko od visokorangiranih civilnih dužnosnika?
- ljevoruki
#7698 Re: Republika Turska
Nije ovo prvi put da vojska pravi drzavni udar u Turskoj.
Samo sto je ovaj, izgleda, bio fula.
Sad kad brko uzjase, stenjace mnogi.
Sve demokratski i voljom naroda.
Samo sto je ovaj, izgleda, bio fula.
Sad kad brko uzjase, stenjace mnogi.
Sve demokratski i voljom naroda.
- k3ngur
#7699 Re: Republika Turska
mario001 wrote:Turci za tri sata rijese drzavni udar.
-
mario001
#7700 Re: Republika Turska
ANKARA (AA) – U okviru istrage o sinoćnjem pokušaju državnog udara širom Turske slobode je lišeno 1.374 pripadnika Turskih oružanih snaga (TSK) koji su povezani sa terorističkom organizacijom Fetullahci/Paralelne državne strukture(FETO/PDY).
Među privedenima je i general Murat Aygun, komandant 58. Artiljerijske brigade turske vojske.
Pored toga, blizu 200 nenaoružanih vojnika izašlo je iz kompleksa Generalštaba Oružanih snaga Turske i predalo se pripadnicima policije.
Pripadnici specijalnih jedinica iz više turskih gradova okružili su kompleks Generalštaba gdje se uskoro očekuje akcija u cilju hapšenja preostalih pučista koji se nalaze unutar kompleksa.