EDIT: btw htjedoh kupit nosac za dual monitore, kontam kostati ce me jedno 50KM, kad ono imam sta vidit
https://www.olx.ba/artikal/27240056/dua ... lni-nosac/
Moderator: Benq
A imaš opcija ako polovno ganjaš a gaming te ne interesuje:skafiskafsnjak wrote:Imas li neki prijedlog? Budzet je ogranicen, comp nije za igrica. Surfanje, muzika, filmovi , photoshop i corel.avaks wrote:Staro i nije više za gaminga osim ako ne planiraš tetris i minecraft da igraš...
Izbjegavati u svakom slučaju!
Moze li se za ove pare sta polovno?
Bez igrica, surfanje, office, corel, photoshop itd itdavaks wrote:A imaš opcija ako polovno ganjaš a gaming te ne interesuje:skafiskafsnjak wrote:Imas li neki prijedlog? Budzet je ogranicen, comp nije za igrica. Surfanje, muzika, filmovi , photoshop i corel.avaks wrote:Staro i nije više za gaminga osim ako ne planiraš tetris i minecraft da igraš...
Izbjegavati u svakom slučaju!
Moze li se za ove pare sta polovno?
https://www.olx.ba/artikal/28617428/akc ... -1050-2gb/
Ili ovako, da se i zaigrati na njemu:
https://www.olx.ba/artikal/27172434/len ... er-gt1030/
Znas sta najbolje je dati jedno 3000KM ko moj jaran za gaming laptop ROG i onda te boli briga za sve.DonieBrasco wrote:Koliko ja znam adapeteri vise ne rade na zadnje dvije generacije Nvidia kartica mislim da sam to negdje procitao, mozda i grijesim.
Sada je neki minimalni standard DVI (ulaz/izlaz) na monitoru (ekranu)/grafickoj, VGA je historija, HDMI i Display Port su drug prica.
posebno sto ti rog laptopi su ovdje 3k, a tamo u inostranstvu 1.5k.DonieBrasco wrote:Za 3.000 KM moze kupiti takvu masinu od PC-a, da je grehota dati za Asus ROG laptop te novce.
Zavisi sve od konfe, a to da je ovdje sve skuplje je davno ustanovljena činjenica! Mada uzimajući u obzir trenutne cijene RAM memorije i grafički karti generalno, rekao bih da su trenutno neki od tih gaming laptopa u inostranstvu (npr acer helios 300) bolji deal nego desktop konfe! Ali i to naravno ako si spreman igrati na 17'' ili 15'' ekranu u najgorem slučaju, mada i tu možeš uvijek prikopčati veći monitor po želji! I pored toga ostaje problem oko veće buke prilikom šutanja na lapašu u odnosu na klasično "prostrano" kućište i odvojene komponente sa zasebnim hlađenjem!diablobih wrote:posebno sto ti rog laptopi su ovdje 3k, a tamo u inostranstvu 1.5k.DonieBrasco wrote:Za 3.000 KM moze kupiti takvu masinu od PC-a, da je grehota dati za Asus ROG laptop te novce.
Pa ako si konstantno kuci onda je bolji desktop racunar ali ako putujes stalno a prahne ti neka igrica mislim da niko nece nosati kuciste i monitor sa sobom.DonieBrasco wrote:Za 3.000 KM moze kupiti takvu masinu od PC-a, da je grehota dati za Asus ROG laptop te novce.
Nije ga ovdje kupio uzeo ga je preko Amazona platio oko 1800-2000$ mozda prije nekih godinu dana.diablobih wrote:
posebno sto ti rog laptopi su ovdje 3k, a tamo u inostranstvu 1.5k.
Da mu bi da ti uvali nesto sto vec ima na stanju, a ne zna kako će..rolltroll wrote:Ovakva neposlovnost samo moze kod nas da se desi. Pitam lika na piku da mi izbaci predracun za komponente koje sam mu poslao da bi on meni, umjesto da jednostavno odgovori na poruku, poceo palamuditi kako 1080 vise nisu po starim cijenama i da je ryzen 1600 slab proceosr za 1080e svasta, definitivno sam u pogresnoj zemlji rodjen...ne znam sta drugo...
Hahaha, imao sam istu situaciju, mozda je i doticni istirolltroll wrote:kad bi vam do kraja prepisku pokazao, vjerovatno bi mnogi, kao i ja, ostali u cudu blago receno... od citavog kompa frajer ima samo procesor, HDD i plocu koju nisam htio za ovaj ryzen.
raspolzen je za nadmudrivanje a kako komp koji sam planirao uzeti kosta skoro 3k, od cega je njegove marze sigurno 5-6 stoja...pa ne znam..sigurno se ne bih ponasao kao sto se on ponasa...
To da nije vrijeme za kupovinu gamer PC, to se slazem. Ali isto tako, kad ce biti ?rolltroll wrote:ne znam sta da kazem, cekam vecinu odgovora na moj upit jer sam na najpoznatije prodavnice jos jutros poruke poslao, odgovorili su samo neki do sada. najvise me ljuti to sto kad sam ja kalkulaciju pravio, a to je bilo prije 20tak dana, cijene grafickih nisu ovoliko odstupale od cijena koje oni meni sad dostavljaju...u prosjeku je skuplje 500 KM nego sam ja planirao...kad oni ne bi uzimali marzu za svaku komponentu pojedinacno, vec da mi ponude neku jedinstvenu marzu...meni da neko se javi s porukom da uzima komp poput mog, ne bih gledao da se obogatim, dao bi sve te komponente za neku minimalnu razliku u cijeni...
ne znam, izgleda da cu morati po ebayu i slicnim servisima traziti..jeftinije jeste ali plasim se u slucaju kvara, onda bi me postarina izisla..Bog zna koliko..svjestan sam da nije vrijeme za kupovinu gamerskog kompa ali jednostavno sad sam u prilici...sta ce biti za pola godine ili vise, niko ne zna...
Da znam da cu bit miran ako kupim ovu Titan V bar 10 godina, ne bih puno razmisljao, medjutim cinjenica je da ce vec sljedece godine izac nova koja podrzava trcanje po marsu..diablobih wrote:Ima ba, sada ljudi zele da igraju u 4K, uskoro ce htjeti da igraju u 8K, pa na kraju ne znam, da se prebace hologramski u igru, pa da igraju, zato izlaze te bolje graficke![]()
Meni i dalje daj 1080p i presretan.