Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Logovan

#7676 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Logovan »

Muhamed Đakmić wrote:Sve i da odemo u baraž, ne znam baš kakve su šanse da budemo nosioci. A ako ne budemo nosioci, Francuska ili Holandija, Italija ili Španija, vjerovatno i Portugal. Sve ljepše od ljepšeg.
Slabe šanse za prolazak, ali treba se boriti, dati sve od sebe, pa šta Bog da.
NajdraziVodjaa

#7677 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by NajdraziVodjaa »

Fudo387 wrote:
Altsa wrote:propade joj jedan ciklus zbog nesposobnog selektora
Ko kaze da je propao ovaj ciklus kvalifikacija?
Teoretski nije gotovo u praksi strucnjak Mesa mora kuci pobjediti Belgiju :mrgreen: uz naravno bez kikseva u gostima protiv Kipra i Estonije pod uslovom da Belgija ne izgubi od Grcke u Atini i to sve ako se poklopi onda idemo u baraz dje necemo biti nosioci dje nas ceka Francuska, Portugal, Italija ili tako neko nije ni bitno jer Mesa baraz moze proci jedino da protivnik bude Albanija, Litvanija ili tako neko :lol: Da, ciklus nije jos propao ali ce propasti to je evidentno...
palermo

#7678 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by palermo »

Muhamed Đakmić wrote:Sve i da odemo u baraž, ne znam baš kakve su šanse da budemo nosioci. A ako ne budemo nosioci, Francuska ili Holandija, Italija ili Španija, vjerovatno i Portugal. Sve ljepše od ljepšeg.
Pa kao da je to bitno. Pa i ako odemo na svjetsko, vjerovatno bi ispali u polufinalu ergo ne isplati se uopšte ići :D .

Karikiram, naravno, ali hoću reći, prošli ne šprošli baraž opet su to dvije nove velike utakmice, dvije euforije, ma ono zbog čega fudbal postoji. Zamisli, baraž sa Italijom...uhhhhhhhhhh.

Treba pokušati izboriti baraž, ja mislim da šanse i nisu tako male, ne vidim zašto se ne bi Belgija mogla dobiti ovdje ako im ne budu trebali bodovi.

Naravno, ostaje pitanje Meše i povjerenja u njega. Teško ga je imati, al šta'š opet je navijati za nas.....jebaji ga.....
al-em

#7679 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by al-em »

Fudo387 wrote:
Ciklus jedino nije propao ukoliko dodje novi trener i izbaci iz ekipe viscu, sunjica i bicakcica te uvede neke druge momke koji ce pokazati da se na njih moze racunati.

A rezultatski je propao svakako jer nema sanse da mi na praznom bilinom polju uzmemo bod belgiji, a pritom da belgija ne uzme u grckoj.
Muhamed Đakmić

#7680 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Muhamed Đakmić »

palermo wrote:
Pa kao da je to bitno. Pa i ako odemo na svjetsko, vjerovatno bi ispali u polufinalu ergo ne isplati se uopšte ići :D .

Karikiram, naravno, ali hoću reći, prošli ne šprošli baraž opet su to dvije nove velike utakmice, dvije euforije, ma ono zbog čega fudbal postoji. Zamisli, baraž sa Italijom...uhhhhhhhhhh.

Treba pokušati izboriti baraž, ja mislim da šanse i nisu tako male, ne vidim zašto se ne bi Belgija mogla dobiti ovdje ako im ne budu trebali bodovi.

Naravno, ostaje pitanje Meše i povjerenja u njega. Teško ga je imati, al šta'š opet je navijati za nas.....jebaji ga.....
Ma svakako, to si u pravu :D

Nego čisto me ovo kalkulisanje nervira, kao birvaktile Pape, još je 18 bodova u igri, još je 15 bodova u igri. Otprilike mi tako zvuči.

Mislim, nije realno bilo da mi napadamo prvo mjesto u grupi sa Belgijom, ali nismo se ni od starta morali osuditi na borbu za drugo kao maksimum dostignuća. Švedska je trebala završiti kvalifikacija poslije pola utakmice, evo četiri utakmice do kraja oni prvi ispred Francuske i Holandije. Nemamo mi taj mentalitet jednostavno.
palermo

#7681 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by palermo »

Muhamed Đakmić wrote:
Ma svakako, to si u pravu :D

Nego čisto me ovo kalkulisanje nervira, kao birvaktile Pape, još je 18 bodova u igri, još je 15 bodova u igri. Otprilike mi tako zvuči.

Mislim, nije realno bilo da mi napadamo prvo mjesto u grupi sa Belgijom, ali nismo se ni od starta morali osuditi na borbu za drugo kao maksimum dostignuća. Švedska je trebala završiti kvalifikacija poslije pola utakmice, evo četiri utakmice do kraja oni prvi ispred Francuske i Holandije. Nemamo mi taj mentalitet jednostavno.
Naravno......pa Meša je slika i preslika našeg forumskog puka.....meni bi on tako sjeo dobro u ove forumske rasprave...recimo nick bamex :D
......ono nema mi ništa gore nego kad pročitam, euforija ne valja....i slične gluposti.

Samo, ja mislim da je ova generacija zapravo jedini dio Bosne i Hercegovine koja je taj gubitnički mentalitet (prevashodno zahvaljujući par igrača koji su uspjeli u svijetu) nekako amortizovala......al kad imaš plašljivog generala i armiju koja stalno viče....'ta ćemo mi.......ono, stalno se to vraća...
Muhamed Đakmić

#7682 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Muhamed Đakmić »

Ma u redu je i ne zanositi se kao Ćiro, ali ovaj je uspio sahraniti pobjednički mentalitet do kraja.

Džeko kaže pred utakmicu na pressu da trebamo biti oprezni, jer se gol može dati i u 90. minuti za pobjedu i da je bolje da mi ne primimo gol. Džeko koji je svojevremeno prijetio Belgijancima i ostvarivao prijetnje.

Nisam insajder pa ne mogu reći kako izgledaju njihove pripreme za utakmicu, ali nekako imam osjećaj da je on cijelu ekipu uspio uvjeriti da je bolje ne rizikovati i ne pogriješiti nego rizikovati i dati gol, pa makar nekad i pogriješio.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7683 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Tomahawk11 »

Mesa je i prije utakmice izjavio da ne bi bio ni bod los. Dakle, on nije iznenadjen rezultatom, islo se na bod, ako bude pobjeda, dobro i jeste.
palermo

#7684 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by palermo »

Muhamed Đakmić wrote:Ma u redu je i ne zanositi se kao Ćiro, ali ovaj je uspio sahraniti pobjednički mentalitet do kraja.

Džeko kaže pred utakmicu na pressu da trebamo biti oprezni, jer se tgol može dati i u 90. minuti za pobjedu i da je bolje da mi ne primimo gol. Džeko koji je svojevremeno prijetio Belgijancima i ostvarivao prijetnje.

Nisam insajder pa ne mogu reći kako izgledaju njihove pripreme za utakmicu, ali nekako imam osjećaj da je on cijelu ekipu uspio uvjeriti da je bolje ne rizikovati i ne pogriješiti nego rizikovati i dati gol, pa makar nekad i pogriješio.
jok, treba se zanositi kao Ćiro....pa on je sa onom ekipom bio na korak od eliminacije Portugala.....od onoga jebat ćemo im mater pa do istinskoeg jebavanja, mrvica falila

A Meša (kao što si i sam rekao) i ne pomisli da je kadar nešto jebati :D
Muhamed Đakmić

#7685 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Muhamed Đakmić »

palermo wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Ma u redu je i ne zanositi se kao Ćiro, ali ovaj je uspio sahraniti pobjednički mentalitet do kraja.

Džeko kaže pred utakmicu na pressu da trebamo biti oprezni, jer se tgol može dati i u 90. minuti za pobjedu i da je bolje da mi ne primimo gol. Džeko koji je svojevremeno prijetio Belgijancima i ostvarivao prijetnje.

jok, treba se zanositi kao Ćiro....pa on je sa onom ekipom bio na korak od eliminacije Portugala.....od onoga jebat ćemo im mater pa do istinskoeg jebavanja, mrvica falila

A Meša (kao što si i sam rekao) i ne pomisli da je kadar nešto jebati :D
Dobro, ali imao je Ćiro i kontraproduktivnih epizoda kada je ispadao klovn :D Recimo, sa Hajdukom je fasovao od Debrecena 3-0 u gostima, pa je slavodobitno najavio jebanje majke u revanšu, fasovao na Poljudu 5-0 ili tako nešto :D

Ali da, treba biti svjestan svojih realnih kapaciteta, a to je da ne smijemo biti Belgiji lakši protivnik od Grčke.
Fudo387

#7686 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Fudo387 »

palermo wrote:
Fudo387 wrote:

Ma nije propao....niti je tragedija igrati neriješen osa Grčkom.....al brate Fudo, ne brani Mešu.....stvarno nema nijedan argument (trenerski)koji ide u njegovu korist....
Ne branim ja Mesu, vec ne volim ovaj horski poziv na linc, a jos gore je sto nema nikakve alternative.
Mislim ima, al' je ne mozemo priustiti iz niz razloga, sto finansijskih, sto politickih, sto svekrkanskih.
Tako da mu dodje isti qrac k'o da je i nema.
Mi se podosta zanosimo, ocekujemo i previse, zaboravljajuci koliko smo limitirani.
Imamo dva vrhunska igraca, ostalo je mrtvi prosjek, u vecini slucajeva gore od prosjeka.
Izgubis jednog igraca, moras tumbati citavu ekipu gore dole da se zakrpis.
Imamo i taj "glupan" momenat, kad stanes i ne vjerujes ocima sta se desava.
Recimo, imas rezultat, imas igru, i kad sve ide kako treba ti skines gace nekom protivnickom igracu.
Pa dje to ima u picki materinoj?
I sta da radis? Sjebes sve dobro za dvije sekunde ludila, kasnije se nesta kao cupas, al' qrac, ne ide.
Ma dobro je ovo kakvi smo mi generalno dilajla.
ExNihilo

#7687 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by ExNihilo »

Počinjem misliti da Meši i sličnim prevarama, a to ukljućuje i Teleću glavu, uopće nije cilj plasman. Cilj je da te ne zgaze i da si na kraju balade dovoljno blizu plasmana da se neuspjeh može pripisati manjku sreće, a njima produžiti ugovor. A takvo nešto se najbolje ostvaruje ziheraškom igrom.
emigrazione

#7688 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by emigrazione »

Grcka je realno kurcina od ekipe i to se moralo iskoristiti, sad su sve kalkulacije nekako bljutave i bezvezne...Hrvatska se nekako uspjela iskobeljati iz ovog luzerskog dijela svijeta sto se fudbala tice, oni bi hladno dobili sinoc bas zbog pobjednickog mentaliteta kojeg su uspjeli da izgrade, mi se za taj mentalitet nikada nismo ni borili ni izborili...sve sto nam se desava je sa razlogom
Fudo387

#7689 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Fudo387 »

emigrazione wrote:Grcka je realno kurcina od ekipe i to se moralo iskoristiti, sad su sve kalkulacije nekako bljutave i bezvezne...Hrvatska se nekako uspjela iskobeljati iz ovog luzerskog dijela svijeta sto se fudbala tice, oni bi hladno dobili sinoc bas zbog pobjednickog mentaliteta kojeg su uspjeli da izgrade, mi se za taj mentalitet nikada nismo ni borili ni izborili...sve sto nam se desava je sa razlogom
Pa kako ih Belgija nije dobila?
Better Man

#7690 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Better Man »

Tomahawk11 wrote:Mesa je i prije utakmice izjavio da ne bi bio ni bod los. Dakle, on nije iznenadjen rezultatom, islo se na bod, ako bude pobjeda, dobro i jeste.
Takvu izjavu može dati samo neko ko nema blage veze o trenerskom poslu i ko je teški amater, a Meša to jeste. Meša da je kapacitet za trenera trenirao bi do sad u karijeri barem jedno iloe zvučnije ime od kluba, ali nije. Onaj ko očekuje da pobjedimo Belgiju u Zenici, a nismo daleko lošiju Grčku je i više nego naivan. Mi smo svoje kvalifikacije završili i vrijeme je da se zahvalimo ne samo Meši, već i komplet nogometnom savezu koji nam je doveo ovog amatera i neznalicu za selektora. Svaka mu čast kao igraču. Bio je veliki majstor, ali kao trener je nula.
Muhamed Đakmić

#7691 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Muhamed Đakmić »

ExNihilo wrote:Počinjem misliti da Meši i sličnim prevarama, a to ukljućuje i Teleću glavu, uopće nije cilj plasman. Cilj je da te ne zgaze i da si na kraju balade dovoljno blizu plasmana da se neuspjeh može pripisati manjku sreće, a njima produžiti ugovor. A takvo nešto se najbolje ostvaruje ziheraškom igrom.
Pa Sušić je skoro uvijek igrao ofanzivan fudbal, nije baš bio ziheraš. Ovaj bi i sa Barcelonom strahovao od kontranapada Granade.
Samprotivsviju

#7692 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Samprotivsviju »

Fudo387 wrote:
emigrazione wrote:Grcka je realno kurcina od ekipe i to se moralo iskoristiti, sad su sve kalkulacije nekako bljutave i bezvezne...Hrvatska se nekako uspjela iskobeljati iz ovog luzerskog dijela svijeta sto se fudbala tice, oni bi hladno dobili sinoc bas zbog pobjednickog mentaliteta kojeg su uspjeli da izgrade, mi se za taj mentalitet nikada nismo ni borili ni izborili...sve sto nam se desava je sa razlogom
Pa kako ih Belgija nije dobila?
Nemamo pojma, ali bolje je Estonija prosla od nas protiv Belgije..moj Mesa
Ajatolah_

#7693 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Ajatolah_ »

Period pod Ćirom je meni jedan od najljepših perioda u ovih dvadesetak godina generacije. Ne zbog sportskog aspekta, jednostavno taj naboj, čini mi se bilo je utakmica koje sam pregledao na nogama, a sad ono čvakam telefon za vrijeme utakmice... Doduše i mlađi sam bio i tad još baraži nisu isfurali. :D
Nekako je isisana energija i iz ekipe i iz publike nakon završenog SP-a u Brazilu, pozitivan impuls baš kao što je bio Ćiro nam je potrebniji nego ikad.
Muhamed Đakmić

#7694 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Muhamed Đakmić »

Ajatolah_ wrote:
Period pod Ćirom je meni jedan od najljepših perioda u ovih dvadesetak godina generacije. Ne zbog sportskog aspekta, jednostavno taj naboj, čini mi se bilo je utakmica koje sam pregledao na nogama, a sad ono čvakam telefon za vrijeme utakmice... Doduše i mlađi sam bio i tad još baraži nisu isfurali. :D
Nekako je isisana energija i iz ekipe i iz publike nakon završenog SP-a u Brazilu, pozitivan impuls baš kao što je bio Ćiro nam je potrebniji nego ikad.
Ma da, ali Ćiro jednostavno nije frajer koji će dugoročno išta napraviti, a ja bih rekao da nama treba nešto dugoročnije u ovom trenutku od takvih trenera. Ne mislim na Ćiru nego takav tip trenera, Ćiro je završena priča.

A njegova optužba da ga je Miske prodao bila je fakat neukusna. Inače se uvijek kola lome na desetkama i špicevima kad ne ide :D
svi u napad

#7695 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by svi u napad »

Sto bi nas narod rekao da bog da kceri da te pasa uzma al Cigani se motaju oko kuce. Uvijek sam bio optimista sto se repke tice i padao na euforiju al sad brate treba stati na loptu i gledati trezveno. Protiv sam one cuvene u igri je jos puno bodova. Ove kvale su zavrsene realno za nas. Raspored tekmi nam ne ide raku a tu je i ova neznalica na mjestu selektora tako da nam se crno pise. Dodajte jos nas ugled i uticaj kako drzave tako i Saveza pa ce realnost nadam se biti jasnija.
Objektivno gledajuci ne trebamo se zanositi da cemo pobijediti Belgiju kad nismo jucer pobijedili nikad slabiju Grcku. Imamo mali izbor igraca, selektora koji se boji bilo kakve promjene i kod kojeg uvijek igraju isti (jedino ako je neko povrijedjen ili ima zute) te ne pokusavamo ni igrati prijateljske tekme kao svi drugi jer bi onda neko (ne daj boze) od novih mogao pokazati da zna igrati fudbal pa stas onda raditi. Osvojis sa B ekipom kup u Japanu, momci ginu da pokazu da znaju i da hoce i ko od njih zaigra na slijedecoj tekmi? Dakle nema nikakvih promjena i nikad ih nece ni biti sa Mesom i slicnim levatima.
Kao sto sam ranije pisao treba dovesti nekog Njemca da pocne uigravati ekipu za Euro 2020 jer to je posljednja sansa ove generacije i Svabo bi nas sigurno odveo jer imamo taj kvalitet. Pored toga covjek bi radio na promjeni mentaliteta, postavio igru prema igracima koje imamo i vjerujte da bi se i igraci bolje odnosili prema repki a da ne govorim o motivaciji. Ova neznalica sto se motivacije tice jedino zna skakutati pored linije i derati se na 4 sudiju. Na nasu zalost do promjene selektora nece doci jer mafijaskom Savezu odgovaraju tipovi ala Mesa i Amidza, tako da ce se nastaviti sa prodavanjem muda pod bubrege da mi jso imamo sanse i da mozemo pobijediti sve preostale tekme. Na moju i vasu zalost to se nece dogoditi i mi cemo se i dalje sikirati a lopovi ce dijeliti lovu i voditi familiju i ljubavnice ne tekme repke u inostranstvu. Sinosnje ponasanje Mese i pomocnika je u normalnim savezima bez obzira na rezultat i katastrofalnu igru dovoljan razlog da im se uruce otkazi. Na zalost to se nece desiti. Zivjeli.
palermo

#7696 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by palermo »

Muhamed Đakmić wrote: Ma da, ali Ćiro jednostavno nije frajer koji će dugoročno išta napraviti, a ja bih rekao da nama treba nešto dugoročnije u ovom trenutku od takvih trenera. Ne mislim na Ćiru nego takav tip trenera, Ćiro je završena priča.

A njegova optužba da ga je Miske prodao bila je fakat neukusna. Inače se uvijek kola lome na desetkama i špicevima kad ne ide :D
Ma priča o dugoročnosti je za mene šuplja priča. Rezultat stvara dugoročnost.......uostalom, Ćirin rezultat je i stvorio reprezentaciju koja evo već desetak godina spada u gornji dom evropskog fudbala. Kud ćeš dugoročnije

Samo, teško je naći novog Ćiru......mislim, ne dižem Ćiru u nebesa, ali valjao bi nam sada neki novi Ćiro
Muhamed Đakmić

#7697 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Muhamed Đakmić »

palermo wrote:
Muhamed Đakmić wrote: Ma da, ali Ćiro jednostavno nije frajer koji će dugoročno išta napraviti, a ja bih rekao da nama treba nešto dugoročnije u ovom trenutku od takvih trenera. Ne mislim na Ćiru nego takav tip trenera, Ćiro je završena priča.

Ma priča o dugoročnosti je za mene šuplja priča. Rezultat stvara dugoročnost.......uostalom, Ćirin rezultat je i stvorio reprezentaciju koja evo već desetak godina spada u gornji dom evropskog fudbala. Kud ćeš dugoročnije

Samo, teško je naći novog Ćiru......mislim, ne dižem Ćiru u nebesa, ali valjao bi nam sada neki novi Ćiro
Da, ali da je ostao, rasturio bi sve to što je napravio, to je taj njegov problem :D

Misimović je jako sujetan tip, a ovaj ga je optužio da je prodao baraž sa Portugalom, čak umiješao u sve i priču o nacionalnosti. Povalio je Medunjanina kao najvećeg krivca za poraz u revanšu od Portugala...

Mislim da i dalje nismo došli u poziciju da nam je totalni raspad sistema kao pred kvalifikacije za Svjetsko 2010. godine i da nećemo doći sve i da izgubimo sve do kraja kvalifikacija.

A u izboru novog selektora ne bi mi reputacija bila presudan faktor, nego vizija koju novi čovjek ima i stil igre koji misli implementirati. Zato bih saslušao Prosinečkog i što ti reče Barbareza prije svih ostalih. Samo loše je kad valja zadovoljiti nacionalni ključ, a kad istovremeno ljudi koji u tom smislu odlučuju nemaju pojma o fudbalu.
palermo

#7698 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by palermo »

Muhamed Đakmić wrote:[

Da, ali da je ostao, rasturio bi sve to što je napravio, to je taj njegov problem :D

Misimović je jako sujetan tip, a ovaj ga je optužio da je prodao baraž sa Portugalom, čak umiješao u sve i priču o nacionalnosti. Povalio je Medunjanina kao najvećeg krivca za poraz u revanšu od Portugala...

Mislim da i dalje nismo došli u poziciju da nam je totalni raspad sistema kao pred kvalifikacije za Svjetsko 2010. godine i da nećemo doći sve i da izgubimo sve do kraja kvalifikacija.

A u izboru novog selektora ne bi mi reputacija bila presudan faktor, nego vizija koju novi čovjek ima i stil igre koji misli implementirati. Zato bih saslušao Prosinečkog i što ti reče Barbareza prije svih ostalih. Samo loše je kad valja zadovoljiti nacionalni ključ, a kad istovremeno ljudi koji u tom smislu odlučuju nemaju pojma o fudbalu.
sve pet....sa svim se slažem.....ali kao što reče ajatolah, jednostavno nam treba pozitivan impuls, njega može dati samo onaj ko sa sobom nosi harizmu, dakle treba nam vođa a ne tehnomenadžer.....je li to Barba, ili neki Švabo stvarno ne znam...

ma zapravo, slažemo se
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#7699 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Slo Burner »

Eh sad
Najveci uspjeh Prosineckog je sto je Kayserispor spaio ispadanje, nesto kao Pape
A Barbarez nema apsolutno nikakvu referencu da bude trener bilo ecga
palermo

#7700 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by palermo »

Slo Burner wrote:Eh sad
Najveci uspjeh Prosineckog je sto je Kayserispor spaio ispadanje, nesto kao Pape
A Barbarez nema apsolutno nikakvu referencu da bude trener bilo ecga
A koju je referencu imao Ševčenko.

Ili nekad kad je počinjao i veliki Murinjo. Mislim, šta znači referenca......ta neće nam doći ni guardiola ni Jose......

uostalom, meša je još uivjek tu, pa da ne odemo predaleko
Locked