PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Northstar

#7676 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Northstar »

JoseMujica wrote:jao Neonka ljigavca na Yahatu kaže da je u zadnjih 20 godina potrošeno 10 milijardi za socijalna davanja i da se moglo za te pare otvoriti 150 hiljada radnih mjesta :shock: kakav kloc :-) ispade da je sirotinja kriva za nezaposlenost :roll:
Jel' to neki novi biser Bakira Izetbegovica? On meni sve vise lici na Georga W. Busha po kolicini izvaljenih gluposti. Ne kaze se dzabe: Bolje šutiti pa neka drugi misle da si glup, nego da progovoris i otkloniš svaku sumnju.
emmir1

#7677 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by emmir1 »

ilkbahar wrote:
L u c i f e r wrote:
emmir1 wrote:Jebote što su se SBB-ovci digli.

Đaba moj Fahro kada nemaš pametne ljude u timu.

Forsirate previše a sve što je isforsirano nije prirodno a onda te divlje stvari narod ne voli

Ne možeš brate drito đonom na nekog kada napiše neki komentar koji nije dobar za Fahru , pa padate ko kruške.

Niste vi izgubili bitku protiv sdp i sda internet jurišnika nego ste je izgubili od naroda koji je prepoznao vaše pokušaje.

Ne možeš brate na ulici stvarat stanje haosa i nesigurnosti , pa narodu je sigurnost bitna koliko i hljeb koji jede.

Sami ste sebi jamu iskopali.

Mislim da je SBB najviše izgubio u ovim protestima , ne znam za druge krajeve ali u Sarajevu 100%.

Nego Fahro drugi put pametnije savjetnike da uzmeš , ovo je sve buranija
fahro je vazda bio gluperda
samo mu se podrećilo što ga je bio pripao avaz kao sda stranačko glasilo posle rata
Rezime:
Fahro pokusava da udje u politiku na "lijep nacin". Pokusava da dobrom idejom: pozivom u bolju buducnost okupi veliki broj glasaca i preuzme vlast. Medjutim, nakon četiri godine i dvije izborne procedure ne uspijeva bas da oformi znacajno biracko tijelo. Razlog jednostavan, a i sam ga uvidja. SDA-a ima iza sebe institucije i veliki broj zaposlenih u tim institucijama koji su dosli po stranackoj liniji, i naravno da je te ljude strah da ukoliko dodje do promjene vlasti, dolazi i do promjene direktora, a samim tim i njihove radne pozicije postaju upitne.
Znaci jedini nacin da se vlast SDA srusi ne mogu biti izbori, nego drzavni udar. Fahri pada na pamet ideja o protestima kao jedinim nacinom da se nesto uradi po tom pitanju. Pocinje organizirati raznorazne peticije kako bi ispitao javno mjenje gradjana. Koristi losu ekonomsku i socijalnu sliku i jos vise je potpaljuje putem svojih medija. Ceka pogodan trenutak. Izbija nezadovoljstvo u Tuzli, prilika je stvorena. Pokrece svoje ljude i svoje organizacije za pokretanje demonstracija. Ali malo se zajebnuo. Narod nije vise tako glup! Sve postaje sumnjivo. Odakle stampani materijali i majice sa natpisima samo dan poslije prvih demonstracija?! Sve je bilo planirano?!
Pored toga moguce je da nije racunao i na to da ce protivnici vratiti udarac. SDA nalazi uporiste u pricama da je Fahraon pokrenuo proteste. I time dobiva novu snagu. I sve se sada pretvara u neku licnu borbu izmedju Baketa i Fahraona!
Prepourcam narodu da se sada polako pocne povlaciti, jer demonstracije polako gube smisao. Svakako ce se ove dvije glavesine same obracunati. Lavina je krenula....nek nam je dragi Bog na pomoci!

Slažem se u potpunosti.

Fahro bi možda i uspio da nije previše forsirao .

Pod broj jedan on je pao sa izjavama.

Amaterski je odradio sa svojim ubačenim ljudima na proteste.

A najviše je popušio sa svojim internet ratnicima.
StupskaBitanga

#7678 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by StupskaBitanga »

recimo obn d.o.o. kao pravno lice ne postoji tako da ovaj poziv može vrlo lako da padne u vodu.
Danguba

#7679 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Danguba »

Hoce li iko organizovati proteste ispred tornjeva... :-) ako nista drugo da ga se poselami. :D

ono da vidimo kako funkcionise ministarstvo NEbezbjednosti.
almir90

#7680 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by almir90 »

-
Last edited by almir90 on 12/02/2014 21:14, edited 1 time in total.
Labirint

#7681 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Labirint »

Od ovih govana sto u poziciji sto u opoziciji (usput svim
im zelim onako jedan dobar rak sa kvalitetnom metastazom)
je jedino gori ovaj olosh od medija,na celu sa javnim emiterima
I veceras nas ljigava federalna bombarduje ovim nakazama
supljeglavim umjesto da su npr pozvali eto te ljude,nije bitno,
iz Tuzle,Sarajeva,Bihaca pa da poblize objasne svoje zahtjeve im
masa ljudi koja uopste nije upoznata,jok oni rokaju sa lijEnovicima..
jalijas74

#7682 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by jalijas74 »

Srce ko Trebevic 8)
Koliko sam samo urbanih i pismenih ljudi vidio veceras na neuspjelom Plenum to je drama, plus kad jos dodas svu tu mladost i iskustvo profesore i inzinjere u penziji te ojadjene radnike, ljudi mi smo jedno a ovi sto zele propast protesta i Plenuma i koji zele da nas jos jednom podjele imaju mahanje.

Vidimo se u nekom vecem prostoru jer ovaj od veceras je bio premal.
matsuda

#7683 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by matsuda »

Meni je nešto čudno sa ovim protestima! Evo veceras pao pik, ne radi kako treba, znaci raja se nakrade i onda obori pik sa postavljanjem oglasa!
L u c i f e r

#7684 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

FreakyStyley wrote:Pratim temu, a i sve sto se desava oko protesta od pocetka. Sve mi je jasno i medijski spinovi i lazi i stranacki podanici koji piskaraju po forumima i ovi sto gledaju svoje guzove i ovi kojima postojeca stranacka oligarhija odgovara i budzetlije (muka mi je vise od te rijeci), samo mi jedno nije jasno.

Vi, sto pisete ovdje satima, danima i konstantno serete po svakoj inicijativi bilo koje vrste od samog pocetka. Pa majku mu, kako vam ne dosadi? Kako vas ne izjede ta gorcina koju prosipate? Otkud uopste energija za toliko pljuvanje, ismijavanje, potcjenjivanje itd.?

Izuzetno autodestruktivna forma mentalne masturbacije. Nek vam Bog pomogne.
forum je mjesto za razmjenu mišljenja
ako ti se nečije mišljenje ne sviđa
to je ok
vjerovatno se ni njemu ne sviđa tvoje
jastuk1

#7685 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by jastuk1 »

Danguba wrote:
guber90 wrote:Zahtjevi Plenuma Tuzla, sa danasnjeg zasjedanja, mene licno dobri zahtjevi, konkretni, lahko provodivi i prije svega vecinom socijalni zahtjevi, neki ce naravno naci neke zamjerke, dodati i oduzeti nesto, ali mislim da je ovo dobro:
- da se upute ultimativni zahtjevi da u roku od 72 sata Kolegij Skupštine TK ukine pravo na „bijeli hljeb",
- da se lični dohoci umanje za 50% ministrima i premijeru u ostavci,
- da Skupština zasjeda svaki dan u cilju rješavanja zahtjeva Plenuma,
- da se formirmira Radna grupa od strane Plenuma koja će dati prijedloge za formiranje članova ekspertne Vlade,
- da se uvede direktan medijski prijenos sastanaka Plenuma građana TK.
:thumbup:
:lol:

Ovima u ostavci. Sjooo providnih, novih lešinara. A neki novi ili čak stari kad dođu na vlast lični doHOHOdak će opet biti u punoj snazi. Koje razvlačenje pameti.....

Pokušavajući izvesti državni udar mr twister je oživio, revitalizirao i može se reći izvršio uspješnu rehabilitaciju učmalih i (pro)padajućih SDA i SDP-a. Da nije konstantno, permanentno i stalno toliki egoista možda bi i imao neke šanse na izborima.

Ljudi znaju da mu niko ne mere ništa, ali mnogi koji su biti potencijalni glasači za njega nakon ovog kako je ispalo PERFIDNOG pokušaja VELEizdaje i stalnog rada protiv BiH u kojem je nadmašio Dodicka, sigurno neće glasati za njega i njegove podanike. Naprotiv, vratio je hiljade glasova SDA-u i SDP-u.
Janjicar

#7686 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

jalijas74 wrote:Srce ko Trebevic 8)
Koliko sam samo urbanih i pismenih ljudi vidio veceras na neuspjelom Plenum to je drama, plus kad jos dodas svu tu mladost i iskustvo profesore i inzinjere u penziji te ojadjene radnike, ljudi mi smo jedno a ovi sto zele propast protesta i Plenuma i koji zele da nas jos jednom podjele imaju mahanje.

Vidimo se u nekom vecem prostoru jer ovaj od veceras je bio premal.
:thumbup: Nadam se da ce ipak ovo sve uspjeti
L u c i f e r

#7687 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

Labirint wrote:Od ovih govana sto u poziciji sto u opoziciji (usput svim
im zelim onako jedan dobar rak sa kvalitetnom metastazom
)
btw, ovo je psihopatski za reći
encyko

#7688 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by encyko »

Kada vidim ove bijednike kako dobijaju instrukcije za komentare, poserem se na sbb, sda, sdp, bps, df, boss, s bih i na sve ostale ako sam koga zaboravio, nabijem ih sve na qurac.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Danguba

#7689 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Danguba »

jastuk1 wrote:
Danguba wrote:
guber90 wrote:Zahtjevi Plenuma Tuzla, sa danasnjeg zasjedanja, mene licno dobri zahtjevi, konkretni, lahko provodivi i prije svega vecinom socijalni zahtjevi, neki ce naravno naci neke zamjerke, dodati i oduzeti nesto, ali mislim da je ovo dobro:
- da se upute ultimativni zahtjevi da u roku od 72 sata Kolegij Skupštine TK ukine pravo na „bijeli hljeb",
- da se formirmira Radna grupa od strane Plenuma koja će dati prijedloge za formiranje članova ekspertne Vlade,
:thumbup:

Ovima u ostavci. Sjooo providnih, novih lešinara. A neki novi ili čak stari kad dođu na vlast lični doHOHOdak će opet biti u punoj snazi. Koje razvlačenje pameti.....

Pokušavajući izvesti državni udar mr twister je oživio, revitalizirao i može se reći izvršio uspješnu rehabilitaciju učmalih i (pro)padajućih SDA i SDP-a. Da nije konstantno, permanentno i stalno toliki egoista možda bi i imao neke šanse na izborima.

Ljudi znaju da mu niko ne mere ništa, ali mnogi koji su biti potencijalni glasači za njega nakon ovog kako je ispalo PERFIDNOG pokušaja VELEizdaje i stalnog rada protiv BiH u kojem je nadmašio Dodicka, sigurno neće glasati za njega i njegove podanike. Naprotiv, vratio je hiljade glasova SDA-u i SDP-u.
rekao si svoje...produzi u centralu
L u c i f e r

#7690 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

Northstar wrote:
JoseMujica wrote:jao Neonka ljigavca na Yahatu kaže da je u zadnjih 20 godina potrošeno 10 milijardi za socijalna davanja i da se moglo za te pare otvoriti 150 hiljada radnih mjesta :shock: kakav kloc :-) ispade da je sirotinja kriva za nezaposlenost :roll:
Jel' to neki novi biser Bakira Izetbegovica? On meni sve vise lici na Georga W. Busha po kolicini izvaljenih gluposti. Ne kaze se dzabe: Bolje šutiti pa neka drugi misle da si glup, nego da progovoris i otkloniš svaku sumnju.
majke mi dok je šutio
bio je milion puta pametniji :-)
Alfons Kauders

#7691 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

FreakyStyley wrote:Pratim temu, a i sve sto se desava oko protesta od pocetka. Sve mi je jasno i medijski spinovi i lazi i stranacki podanici koji piskaraju po forumima i ovi sto gledaju svoje guzove i ovi kojima postojeca stranacka oligarhija odgovara i budzetlije (muka mi je vise od te rijeci), samo mi jedno nije jasno.

Vi, sto pisete ovdje satima, danima i konstantno serete po svakoj inicijativi bilo koje vrste od samog pocetka. Pa majku mu, kako vam ne dosadi? Kako vas ne izjede ta gorcina koju prosipate? Otkud uopste energija za toliko pljuvanje, ismijavanje, potcjenjivanje itd.?

Izuzetno autodestruktivna forma mentalne masturbacije. Nek vam Bog pomogne.
ne sefe, samo se pljuju ideje koje su za kurac, cak i kada bi rekli da politike nema u svemu (a ima itekako)

kako to da niko ne pljuje gorazde? ljudi ko gospoda sve zavrsise za dan, bez ijednog razvaljenog prozora... a vidi sarajevo? kakve ba inicijative, koji kurac? ustamujiceve inicijative?
L u c i f e r

#7692 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

encyko wrote:Kada vidim ove bijednike kako dobijaju instrukcije za komentare, poserem se na sbb, sda, sdp, bps, df, boss, s bih i na sve ostale ako sam koga zaboravio, nabijem ih sve na qurac.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
a za kog ćemo druže glasat :)
Labirint

#7693 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Labirint »

L u c i f e r wrote:
)
Psihopatski je ovo sta bagra radi ljudima zadnjih 20 godina.
Alfons Kauders

#7694 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

O'zone wrote:
Jebo te, građani Tuzle su svjetlosnim godinama ispred nas.
a gorazde 8673514542554252123.213 parseka
dog_killer

#7695 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by dog_killer »

za one koji misle da su protesti u Mostaru multietnički

http://www.youtube.com/watch?v=PSCUcRBX ... r_embedded
L u c i f e r

#7696 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

Labirint wrote:
L u c i f e r wrote:
)
jedna psihopatija ne opravdava drugu
Janjicar

#7697 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

Labirint wrote:
L u c i f e r wrote:
)
Ocigledno da hvala Bogu nisi se susretao s ovom bolescu ;) a nije izgleda ni niko blizak tvoj.
Alfons Kauders

#7698 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Labirint wrote:
L u c i f e r wrote:
)
jest sefe, al ipak smo mi gospoda za njih - znaci da cemo fino, kulturno jebavati majke, a ne na njihovom nivou

ha ja
starii

#7699 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by starii »

Image

evo dolaze novi demonstranti u sarajevo :D
L u c i f e r

#7700 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

Janjicar wrote: Ocigledno da hvala Bogu nisi se susretao s ovom bolescu ;) a nije izgleda ni niko blizak tvoj.
tako je janjičaru :)
vidiš da se ipak slažemo u bitnim stvarima
Post Reply