Jusuf Nurkić

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#7676 Re: Jusuf Nurkić

Post by Tomahawk11 »

Pa to se zove rotacija. Jusuf ne igra na +15. Nema potrebe. Igra Davis.
Čuva ga za play off.
Naravno da je Portland bez Lillarda slabija ekipa. Prva zvijezda ekipe.
Kad već pričaš o sistemu, Jusuf je bitan/neizostavan dio tog sistema.
I Lillard. I CJ. A i ostatak tima.
kakavdanakneiskustvu

#7677 Re: Jusuf Nurkić

Post by kakavdanakneiskustvu »

.
nema me tamo

#7678 Re: Jusuf Nurkić

Post by nema me tamo »

Bukvalno gledaj na njih trojicu kao da su kula karata izostavi jednog od njih sve se ruši.
Thorgerson

#7679 Re: Jusuf Nurkić

Post by Thorgerson »

Diwan wrote:
bingov buraz wrote:Diwan pise kao da Juka ima 4 kosa u prosjeku.Treci strijelac ekipe i prva sezona u kojoj je starter.
Šta ste se nadigli protiv mene :D :D :lol: :thumbup:

Mnogi spominju Lillarda, naravno u superlativu, al jelde da ga spominju što je zvjer u napadu. Isto tako mu se zamjera da nije bas odbrambeno na nivou. Ne može i jare i pare, posebice što igra u oba smjera iziskuje mnogo napora, tako da ....

Još jedna stvar - hvali se Jukin učinak na poziciju i igru Portalnda. Ok, istina, i govori se da to nije isti klub sa njim i bez njega. Ok.

Ali da li je lakše ispuniti rupu nastalu odlaskom Lilarda i njegovo učinka u ekipi ili Jukinim odlaskom. Porazmislite o tome.

Zamisli Portland sa Jukom a bez Lillarda. Da skratim - Portland je Lilard, dok se to ne može reći za Juku. Juka je zamjenjiv dok ovaj nije + što juka ne igra 40 minuta po tekmi. Šta se dešava kad njega nema i nije prvi put da su neki drugi imali učinak u pobjedi. Čini se da su na dobrom putu da naprave dobar sistem u kojem je svaki pojedinac bitan.
Ja tebe ne kontam.

Ko je ovdje uopste napisao da je Juka = Portland i da je on prva zvijezda tima.
I ako cemo vec o hipotetici, stani...ustavari to nije hipotetika, mozes naci tacne podatke - gdje je to bio Portland dok nije dosao Nurkic?

Ne kazem da je on prevaga, ali jeste veoma, veoma bitan dio citave slagalice. Da je prva zvijezda tima, naravno da nije. I to je valjda jasno, tako da ne kontam zasto to objasnjavas. :run:
Diwan

#7680 Re: Jusuf Nurkić

Post by Diwan »

Tomahawk11 wrote:Pa to se zove rotacija. Jusuf ne igra na +15. Nema potrebe. Igra Davis.
Čuva ga za play off.
Ti ne možeš znati šta trener radi ili ne (čuva ga za play of). To su špekulacije. Jusuf ima problem sa glavom i u tekstu koji sam nedavno postavio jasno se vidi da žele da ga nauče nekim stvarima, a to se radi i kroz smanjenje minutaže u određenim trenucima. Kako se to kaže vaspitne mjere. Nije daleko bio onaj eksces sa njegovim napuštanjem klupe.

Jusuf jeste bitan dio trenutnog Portlanda, a isto tako neki drugi igrači dobijaju sve više prostora.
shalla

#7681 Re: Jusuf Nurkić

Post by shalla »

Isto kao što je Juka zamjenjiv, zamjenjiv je i Lillard... Dovedi Lowryja, CP3, Irwinga, Walkera, Dragiča, Bledsoea :mrgreen: i imaćeš sličan učinak... Niko ne spori da je Dame prva zvijezda ekipe ali niko i ne priča o Juki kao franchise playeru već o jednom jako jako bitnom dijelu Portlandovog rostera i samim tim uspješne sezone kakva je bila dosad...
Diwan

#7682 Re: Jusuf Nurkić

Post by Diwan »

Šta je sa njegovim bratom - ima brata koji je konstitucije kao otac i Juka. Vjerovatno trenira košarku, najlogičnije. Imal neki info o tome
Tuzla111

#7683 Re: Jusuf Nurkić

Post by Tuzla111 »

Diwan wrote:
bingov buraz wrote:Diwan pise kao da Juka ima 4 kosa u prosjeku.Treci strijelac ekipe i prva sezona u kojoj je starter.
Šta ste se nadigli protiv mene :D :D :lol: :thumbup:

Mnogi spominju Lillarda, naravno u superlativu, al jelde da ga spominju što je zvjer u napadu. Isto tako mu se zamjera da nije bas odbrambeno na nivou. Ne može i jare i pare, posebice što igra u oba smjera iziskuje mnogo napora, tako da ....

Još jedna stvar - hvali se Jukin učinak na poziciju i igru Portalnda. Ok, istina, i govori se da to nije isti klub sa njim i bez njega. Ok.

Ali da li je lakše ispuniti rupu nastalu odlaskom Lilarda i njegovo učinka u ekipi ili Jukinim odlaskom. Porazmislite o tome.

Zamisli Portland sa Jukom a bez Lillarda. Da skratim - Portland je Lilard, dok se to ne može reći za Juku. Juka je zamjenjiv dok ovaj nije + što juka ne igra 40 minuta po tekmi. Šta se dešava kad njega nema i nije prvi put da su neki drugi imali učinak u pobjedi. Čini se da su na dobrom putu da naprave dobar sistem u kojem je svaki pojedinac bitan.
Kao prvo poredis igrace na razlicitim pozicijama sa razlicitim platama(veoma) i sa razlicitom duzinom boravka u timu i ukupnim iskustvom.

Timovi koji pobjedjuju su institucije i gotovo da nema velike veze kakve igrace imaju, jeste, desi se James koji napravi prevagu, al u vecini slucajeva to su TIMOVI koji imaju pobjednicki mentalitet i organizacija su dobro poslozena. Uzmi Boston prije nekoliko veceri koji su igrali 2 OTa sa trecim timom maltene.

Za Lillarda Portland bi mogao dobiti 3 veoma dobra igraca, sad zamisli Nurkica i CJa sa tri veoma dobra igraca na ostlaim pozicijama i pomjeris Aminu-a i Harkless-a na klupu. Mozda bi trebalo pola sezone da se uhodaju ali bi to bio opet dobar tim. Portland nije imao nikakvih opcija kad je Nurkic u pitanju zbog plata, tako da su se izvukli maksimalno sa tim trejdom, dobili boljeg igraca od Plumlija, rookie plata dvije sezone i right da ga sacuvaju, to im je i jedini ncin maltene da dobiju(sacuvaju) centra jer novog ne mogu potpisati. Znaci Nurkic je njima itekako bitan i nemoj da ga osporavas. Dok je bio u Denveru sa godinu mladjim Murray-om, Mudiay-om, Jokicem i ekipom, nili su 8mi cijelo vrijeme i cak bolji od Portlanda, kad je presao Portland, Portland je debelo preko .500 dok Denver ne moze da dohvati tih .500 i za mnogo iskusnijim mladim igracima nego su to imali prosle sezone i jos dodali Millsap-a. Njegov se ucinak nije cijenio u Denveru i za to sad placaju cijenu, neka racunaju Jokiceve tripl-dables, kao i Cleveland sto racuna Jamesova zakucavanja, to je jedino sto gubitnicki timovi mogu raditi jer pobjede nemaju niti ce imati.
Tuzla111

#7684 Re: Jusuf Nurkić

Post by Tuzla111 »

Portland i OKC igraju za trecu poziciju, tesko da iko drugi moze da ih stigne. Sanse su im nekako podjednake,Portland vjerovatno ide preko 50 pobjeda u sezoni, a i OKC bi trebao biti na 50, mozda 51. A i nebitno je ko ce biti 3ci a ko 4ti.
nema me tamo

#7685 Re: Jusuf Nurkić

Post by nema me tamo »

Diwan wrote:
Tomahawk11 wrote:Pa to se zove rotacija. Jusuf ne igra na +15. Nema potrebe. Igra Davis.
Čuva ga za play off.
Ti ne možeš znati šta trener radi ili ne (čuva ga za play of). To su špekulacije. Jusuf ima problem sa glavom i u tekstu koji sam nedavno postavio jasno se vidi da žele da ga nauče nekim stvarima, a to se radi i kroz smanjenje minutaže u određenim trenucima. Kako se to kaže vaspitne mjere. Nije daleko bio onaj eksces sa njegovim napuštanjem klupe.

Jusuf jeste bitan dio trenutnog Portlanda, a isto tako neki drugi igrači dobijaju sve više prostora.

Svako ko gleda NBA godinama zna šta trener radi i naravno da ga ne forsira i ima skracenu minutazu.
Upravo zbog forsiranja na kraju prošle sezone se i povrijedio sad Stots radi drugacije.

Može ovako..

Ako ostane zdrav Juka do PO i ako mu se ne poveca znatno minutaža ja necu više uci na ovaj forum.
Tuzla111

#7686 Re: Jusuf Nurkić

Post by Tuzla111 »

nema me tamo wrote:
Diwan wrote:
Čuva ga za play off.

Svako ko gleda NBA godinama zna šta trener radi i naravno da ga ne forsira i ima skracenu minutazu.
Upravo zbog forsiranja na kraju prošle sezone se i povrijedio sad Stots radi drugacije.

Može ovako..

Ako ostane zdrav Juka do PO i ako mu se ne poveca znatno minutaža ja necu više uci na ovaj forum.
Naravno da se Juka odmara i da jos uvijek ne igra 100% jer one povrede su jos uvijek negdje u glavi i covjek se normalno cuva. Minutaza naravno da ide na gore u PO jer je odbrana mnogo bitnija u PO nego u regularnoj sezoni. Ako ostane nepovrijedjen do kraja sezone onda ce imati dobru pauzu i naredne sezone ce Juka da bude bog i batina u NBA>
Diwan

#7687 Re: Jusuf Nurkić

Post by Diwan »

Naravno da se Juka odmara i da jos uvijek ne igra 100% jer one povrede su jos uvijek negdje u glavi i covjek se normalno cuva. Minutaza naravno da ide na gore u PO jer je odbrana mnogo bitnija u PO nego u regularnoj sezoni. Ako ostane nepovrijedjen do kraja sezone onda ce imati dobru pauzu i naredne sezone ce Juka da bude bog i batina u NBA
Kako to da Juka do sada nije eksplodiro, pošto svake godine on u najavama za sljedeću sezonu on treba da eksplodira, a to nikako jos da se desi .. :-D

Valjda i repka bude imala nekog hajra od njega, ovako me ni iz glave ne interesuje.
nema me tamo

#7688 Re: Jusuf Nurkić

Post by nema me tamo »

Zavisi kako gledaš na eksploziju

Za mene je ovo eksplozija.
A znam da može još bolje.

PRVA SEZONA KAO STARTER, PRVA.
Diwan

#7689 Re: Jusuf Nurkić

Post by Diwan »

nema me tamo wrote:Zavisi kako gledaš na eksploziju

Za mene je ovo eksplozija.
A znam da može još bolje.

PRVA SEZONA KAO STARTER, PRVA.
REPKA, REPKA

Kako gledam, od njega će repka imati slabo koristi iz više razloga - raskorak dva sistema takmičenja i njegova spremnost da igra na uštrb njegovog slobodnog vremena i ulaganja u samoga sebe + eventualne povrede i koje to nisu.

Ako to sve sastavimo, večinu kvalifikacija ćemo imati bez njega, a i ako bi se kojim slučajem kvalifikovali negdje, večina toga bi bilo propuštena na uštrb nekih gore navedenih stvari. Tako da ja slabo računam na njega. I još jedna bitna stvar je pošto je on za mene konfliktna ličnost i ufuranko, pitanje je kakva bi bila atmosfera sa njim na tim eventualnim rijetkim okupljanjima.
nema me tamo

#7690 Re: Jusuf Nurkić

Post by nema me tamo »

Slušaj sto se repke tice moras mi tacno reci ako znas kad bi se on uopšte i trebao odazvati pozivu..

Evo nove kvalifikacije koje su trenutno u punom jeku što se njih tice nema šanse da igra to prvo drugo koje su naredne i kad.. :-)

Al' da isto tako ga vala pratim iz navike dosta noci ostanem budan i nije mi problem upaliti malo pratiti tako da isto mi dođe.
Eto imali smo Mirzu pa smo kurke dobili svake godine.

A 2013 mi je još u sjecanju ako mi vjeruješ i podsjetim se s vremena na vrijeme koliko sam se tad iznervirao sjecam se histerisanja po stanu razvaljivanja vrištanja kroz prozor.. :D

Inace te 2013 nakon evropskog postao sam imun na nerviranje zbog Repke cak mi Dzekina šansa nije toliko teško pala :D
bingov buraz

#7691 Re: Jusuf Nurkić

Post by bingov buraz »

Ne samo Jusuf vec i Dzanan ako ode u NBA isto nas čeka u vezi reprezentacije.To je tako i pomiriti se s tim.

Ne znam po kojim standardima je Juka konfliktna osoba,spominjao se Denver a saigraci ga izljubise kao najrodjenijeg uključujući i Jokića.Sad u Portlandu ga svi hvale,prvi skače sa klupe na dobre poteze saigrača,cak im nije zamjerio sto mu nisu nakon završnice prošle sezone ponudili ugovor vec će ići na izjednačavanje ponuda nakon ove,ja bih zamjerio naprimjer :D
U Zadru sa oduševljenjem ga spominju.
Imao je mladalačkih gluposti tipa unošenja u facu nakon blokade ali i toga je sve manje.
Diwan

#7692 Re: Jusuf Nurkić

Post by Diwan »

nema me tamo wrote:Slušaj sto se repke tice moras mi tacno reci ako znas kad bi se on uopšte i trebao odazvati pozivu..

Evo nove kvalifikacije koje su trenutno u punom jeku što se njih tice nema šanse da igra to prvo drugo koje su naredne i kad.. :-)

Al' da isto tako ga vala pratim iz navike dosta noci ostanem budan i nije mi problem upaliti malo pratiti tako da isto mi dođe.

A 2013 mi je još u sjecanju ako mi vjeruješ i podsjetim se s vremena na vrijeme koliko sam se tad iznervirao sjecam se histerisanja po stanu razvaljivanja vrištanja kroz prozor.. :D

Inace te 2013 nakon evropskog postao sam imun na nerviranje zbog Repke cak mi Dzekina šansa nije toliko teško pala :D
Ne može to tako drug :-D , čuvaj zdravlje

da, kao što reće Bingov buraz, isto nas čeka s Musom, nažalost.
Diwan

#7693 Re: Jusuf Nurkić

Post by Diwan »

bingov buraz wrote:Ne samo Jusuf vec i Dzanan ako ode u NBA isto nas čeka u vezi reprezentacije.To je tako i pomiriti se s tim.

Ne znam po kojim standardima je Juka konfliktna osoba,spominjao se Denver a saigraci ga izljubise kao najrodjenijeg uključujući i Jokića.Sad u Portlandu ga svi hvale,prvi skače sa klupe na dobre poteze saigrača,cak im nije zamjerio sto mu nisu nakon završnice prošle sezone ponudili ugovor vec će ići na izjednačavanje ponuda nakon ove,ja bih zamjerio naprimjer :D
U Zadru sa oduševljenjem ga spominju.
Imao je mladalačkih gluposti tipa unošenja u facu nakon blokade ali i toga je sve manje.
Pa nema razloga više za neke tenzije, niti ih vezuje zajednička klupa, svlačionica, samim tim su ljudi rasterečeniji, tako da je meni skroz normalno da se pozdrave čak iako je bilo nečega. Mislim, nije to pokazatelj, niti je tu bilo nekih posebnih razmirica pa da se zahateri nekome za cijeli život.

Skakanje s klupe mi je glupo na način na koji to on radi a to je da imitira druge posebno black amerikance i njihove fazone. Možeš se normalmo radovati a ne nešto glumiti ... te grimase i pravljenja faca mi je baš ono primitivno, ali valjda odraste kad izađu Živinice iz njega.
Tuzla111

#7694 Re: Jusuf Nurkić

Post by Tuzla111 »

Pijem kafu cijelu vecer neceli me kako drzati do 3:30 a do tad idem pogledati replay prosle tekme :D
nema me tamo

#7695 Re: Jusuf Nurkić

Post by nema me tamo »

Diwan wrote:
nema me tamo wrote:Slušaj sto se repke tice moras mi tacno reci ako znas kad bi se on uopšte i trebao odazvati pozivu..

Ne može to tako drug :-D , čuvaj zdravlje

da, kao što reće Bingov buraz, isto nas čeka s Musom, nažalost.

Musa je brate posebna životinja Musa je nešto što Mirza nije imao u najluđim snovima Musa je neko ko može postati igrac koji oko sebe pravi druge boljim..
Mirza to nije nikad bio..

Musa je igrac koji je s 18 u najboljoj petorci ABA lige kao što znaš eh zamisli sad kad bude imao godina kao Bogdanovic ( 25 ) kad ojaca kad popravi cijelu igru ovo sve pišem pod uslovom da ostane fokusiran..

Pa malo je reci koliko on ima priliku da bude bolji od Bogdana i to duplo.

Inace pogledaj Jokarinu odbranu https://www.youtube.com/watch?v=78DTIS_D0Oo

DRVO. :D
spree

#7696 Re: Jusuf Nurkić

Post by spree »

utrpo mu olynyk 30, ej ba olynyk :-) , sta imas dalje pricati. malone ga vadi svaki put kada protivnik ima zadnji napad ili pri kraju tekme kada je penal zavrsnica, a oni se brane. mada u napadu rapsodija.
bilo bi pravo dobro da veceras por uzme rakete da dignu samopouzdanje pred po.
nema me tamo

#7697 Re: Jusuf Nurkić

Post by nema me tamo »

Zar jest jebote..

Olynk ne može Juki da prdne
Ma veceras je pravi ispit za Portland i ako se mogu nositi s njima mogu sa svima.
chenta28

#7698 Re: Jusuf Nurkić

Post by chenta28 »

nema me tamo wrote:Zar jest jebote..

Olynk ne može Juki da prdne
Ma veceras je pravi ispit za Portland i ako se mogu nositi s njima mogu sa svima.
Jeste se raspricali :D :D
I ja nesto kao bolestan a jedva cekam utakmicu da vidim na cemu je portland trenutno.
@Nema me tamo @ volim citati tvoje komentare bas se vidi da dobro poznajes kosarku. :thumbup:
nema me tamo

#7699 Re: Jusuf Nurkić

Post by nema me tamo »

U 3 se probudio tako da ce se izdržati :D
Tuzla111

#7700 Re: Jusuf Nurkić

Post by Tuzla111 »

Znaci nisam jedini koji ceka JUku veceras :D Kol'ko nas ima? Imam gdje kakav chat za nas :D
Post Reply