Treba im zabraniti uvoz jeftine radne snage iz trecih zemalja, jer dolaskom tih lobanja ponovo ce poceti da daju plate 400 maraka. Jer kad moze onaj iz Bangladesa mozes i ti. Samo zabranom uvoza tih profila sjebati gazdurine,pa ako hoce pare ima grajdevina,volan itd. Prvi Smailgovanović pa ostali za njimRomeo 80 wrote: ↑19/02/2023 17:07 https://6yka.com/ekonomija/u-narednih-5 ... 0-stranaca
Koliko kukaju oko uvoza strane radne snage, isto kao da sami sebi ne vjeruju da je to realan scenario, pa samo verbalno "prijete"!
Pa uvezi, jebo te Pakistanac u pakasUsrecicete se sa njima bas
![]()
Jadi nas nezaposlenih
Moderator: anex
- vjeshalica
#7676 Re: Jadi nas nezaposlenih
-
zippoo87
#7677 Re: Jadi nas nezaposlenih
Marinko Umicevic ponovo jase.
Ovaj majmun nam unistava i rukometni savez BiH a u RSu unistava zivote svim radnicima jer je govno predsjednik poslodavaca i glavni izrabljivac u RSu.
Evo sada su mu krivi i ovi iz vlasti,jer zene idu da ciste u UKC.
Pa ima li iko od dupelizaca oko njega da mu kaze da se smiri malo ili da ga pljune u zvalje???
https://6yka.com/bih/direktor-banjaluck ... du-radnike
Ovaj majmun nam unistava i rukometni savez BiH a u RSu unistava zivote svim radnicima jer je govno predsjednik poslodavaca i glavni izrabljivac u RSu.
Evo sada su mu krivi i ovi iz vlasti,jer zene idu da ciste u UKC.
Pa ima li iko od dupelizaca oko njega da mu kaze da se smiri malo ili da ga pljune u zvalje???
https://6yka.com/bih/direktor-banjaluck ... du-radnike
-
Hakiz
#7678 Re: Jadi nas nezaposlenih
Samo što radnik nema para da plati političara koji će donijeti zakon o zabrani.vjeshalica wrote: ↑20/02/2023 15:56Treba im zabraniti uvoz jeftine radne snage iz trecih zemalja, jer dolaskom tih lobanja ponovo ce poceti da daju plate 400 maraka. Jer kad moze onaj iz Bangladesa mozes i ti. Samo zabranom uvoza tih profila sjebati gazdurine,pa ako hoce pare ima grajdevina,volan itd. Prvi Smailgovanović pa ostali za njimRomeo 80 wrote: ↑19/02/2023 17:07 https://6yka.com/ekonomija/u-narednih-5 ... 0-stranaca
Koliko kukaju oko uvoza strane radne snage, isto kao da sami sebi ne vjeruju da je to realan scenario, pa samo verbalno "prijete"!
Pa uvezi, jebo te Pakistanac u pakasUsrecicete se sa njima bas
![]()
![]()
Poslodavac ima da plati za zakon o dopuštenju.
Ali, nije loša ideja, bilo bi interesantno vidjeti da li bi nova politička paradigma donijela zakon da zaštiti domaće radnike ili zakon da zaštiti slobodu kretanja rada. Oboje ne može.
- vjeshalica
#7679 Re: Jadi nas nezaposlenih
U pravu si, ja sam se samo osvrnula na taj clanak i beskrajni bezobrazluk doticnog. Ima tu jos mnogo stvari i bitnih detalja. Na primjer, poslodavac bi da plati prekvalifikaciju, to oni sada rade i to na primjeru vozaca. Platicu ti vozacki, ali cu te ucjeniti ugovorom i opet nikakvom platom kad saberes koliko sati radis(navodili smo primjere na proslim stranicama).Hakiz wrote: ↑20/02/2023 17:04
Samo što radnik nema para da plati političara koji će donijeti zakon o zabrani.
Poslodavac ima da plati za zakon o dopuštenju.
Ali, nije loša ideja, bilo bi interesantno vidjeti da li bi nova politička paradigma donijela zakon da zaštiti domaće radnike ili zakon da zaštiti slobodu kretanja rada. Oboje ne može.
Kad trazi pravi vozac posao sa milion kartica i papira,onda njemu postave milion uslova i nece da ga prime,al prime onoga sto ga mogu karat ugovorom i obukom koju plate,bez iskustva i icega i sve mu kasnije naplacuju vadjenje boga oca od papira za posao kroz ugovor,jer iskusnog vozaca tesko da ijedna vise gazdurina moze prejebat kao nekada.
Kod mene u firmi je radio iskompleksirani lik koji je htio da mu sin voza kamion. To ne bi bio problem, da on ima vozacku. Nije imao vozacku,policija poslala naloge normalno na firmu. Kad je trebalo primiti momka sa kategorijama,cpc,taho i ostalim kurcima,to nije dolazilo u obzir jer moze i ovaj bez vozacke. Vrhunac je bio razbijanje kamiona jer debilcic misli da to su taljige koje mozes voziti ko po livadi i govnjenom putu. Znaci lik napravio totalnu stetu koju nismo mogli sanirati osim da kupimo drugi,a kamion presao cca 80.000 dakle nov,ljepotan pravi. Eh tako to hoce kad primaju svakoga jer moze.
Pa onda dovlace bjelosvetske barabe koje bogapitaj imaju li sigurnosni check od institucija da bi ovdje bili. Ja se ne bi iznenadila najezdi teskih kriminalaca. Navest cu ti primjer Pakistana, a to znam iz prve ruke, jer mi je pricala Pakistanka jedna o tome a u vezi je sa migracijama. Oni svi nemaju nikakve dokumente uopce. Ni rodne listove ni nista. To je kod njih uobicajno i nije obavezno, ali samo pokusavaju da prave sistem i pomalo to uvode, ali vecina tih ljudi prirodno nema nikakve dokumente. Tako su migranti dolazili i mijesali se medju sobom i krijumcarili i predstavljali djecu da su njihova, ali nisu. Svasta se tu radilo, lazni identitet,pasosa nemaju,bjeze trguju djecom i slicno. To je na primjeru migracija, ali dodje ti sutra neki lola iz Pakistana koji kofol trazi posao. Nisu oni nimalo glupi ljudi,ali jesu nasi domaci idioti, a svakog mogu da preveslaju i da se dokopaju posla ovdje a iza njih biografija vrhunska, zderali ljude,kobre i lavove,i dobar je armirač.
-
DebelinJoe
#7680 Re: Jadi nas nezaposlenih
https://www.072info.com/radili-za-780-k ... oL28btiPyw
Mislim da je Belamionix ( da li sam ovo dobro napisao, ime je užasno Btw), sljedeći kandidat za ključ u bravu. Ušao sam jednom u njihov objekat u Ilijašu i požalio zbog toga. Loša usluga, isprepadani i nemotivisani radnici, loš asortiman, užasna muzika koji kriješti pojačana do daske...
Nećete još dugo, garantujem vam.
Mislim da je Belamionix ( da li sam ovo dobro napisao, ime je užasno Btw), sljedeći kandidat za ključ u bravu. Ušao sam jednom u njihov objekat u Ilijašu i požalio zbog toga. Loša usluga, isprepadani i nemotivisani radnici, loš asortiman, užasna muzika koji kriješti pojačana do daske...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#7681 Re: Jadi nas nezaposlenih
Šire se i oniDebelinJoe wrote: ↑22/02/2023 19:37 https://www.072info.com/radili-za-780-k ... oL28btiPyw
-
zippoo87
#7682 Re: Jadi nas nezaposlenih
I ovo u mom gradu,u pm ...pa jbte drzava,haman se sav ljudski sljam spustio sa brda u GracanicuDebelinJoe wrote: ↑22/02/2023 19:37 https://www.072info.com/radili-za-780-k ... oL28btiPyw
Eto jos jedan dokaz onog sto ja pisem o poslodavcima i radu ovdje kod mene.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7683 Re: Jadi nas nezaposlenih
U ovakvim slicajevima
NISTA NE POTPISIVATI
ICI PRED SUDIJU
NISTA NE POTPISIVATI
ICI PRED SUDIJU
-
kakavdanakneiskustvu
-
zippoo87
#7685 Re: Jadi nas nezaposlenih
Zemlja za poželjeti.
Svi mogući i nemogući sistemi su nam srušeni i niko pojma nema zašto nešto ne funkcionise
Svi mogući i nemogući sistemi su nam srušeni i niko pojma nema zašto nešto ne funkcionise
-
McGradySA
#7686 Re: Jadi nas nezaposlenih
Fructa Trade po ko zna koji put traže skladištara.
Neki od "benefita" što nude:
Neki od "benefita" što nude:
Šta uopšte znači konkretna nadoknada? I zar ovo drugo ne bi trebalo biti pod obavezno a ne bonus?Konkurentnu nadokandu,
Redovnu uplatu zarada, penzionog i socijalnog osiguranja
-
NediM17
#7687 Re: Jadi nas nezaposlenih
Konkurentna, jbg ti. 
-
McGradySA
- teuta06
#7690 Re: Jadi nas nezaposlenih
je li netko slalo otvorene molbe za posao, odgovori li itko? vrijedi li slati
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#7691 Re: Jadi nas nezaposlenih
Prije ćeš dobiti 5000 KM na grebi nego tako normalan posao...
-
rikta123
-
zippoo87
#7693 Re: Jadi nas nezaposlenih
Nece da odgovore ni kada oglas za posao bude a da ti odgovore ovako ako posaljes molbu.
Mislim,tebe nista ne sprijecava da napravis jednu molbu i istu posaljes na razlicitih 20-30 mail adresa firmi...ko zna,mozda negdje ubodes.
Nista ne gubis
- teuta06
- dr_Evil
-
rikta123
#7697 Re: Jadi nas nezaposlenih
Je li ko kad aplicirao za posao u Telekomu? Iskustva?
- teuta06
#7698 Re: Jadi nas nezaposlenih
ponovo postavljam pitanje (možda ne na ovoj temi), je li netko radio u Tibra-Pacific, kakvi su uvjeti? 
-
rikta123
- dr_Evil