Pa jest ono oznaceno, saobr. znakova izbocina na putu i 40 km/h ogranicenje na magistralama ima jako puno, ali ovakvog prevoja, koji bio mozda prihvatljiv za vrh Kosevskog Brda ili Hrida, a ne za magistralni put i onako grubog prelaza sa nizrdice na most koji je na usponu nigdje nema! Ono nije samo za saobr. znaka, oba mjesta su za crne tacke i svjetleca upozorenja!direstraits0078 wrote:Mislim da je solidno oznaceno, bar sudeci po onim znakovima sto sam ja vidio.preludezalude wrote:Dobro si ovo napomenuo. Prvi jaci snijeg i bit ce haos. Pa cak i bez snijega za neiskusnog bi moglo biti pogubno.tempuser wrote:Nije bas ova tema ali bi ishod mogao biti isti!
Prilaz novom tunelu na Karauli iz pravca Sarajeva je toliko vjestacki i nasilu da ce zimi biti haos. Prvo, samo skretanje na novi dionicu je pod nekim cudnim uglom, tijesno, nepregledno i u obliku prevoja, drugo nagib je toliki da ce zimi biti bas povuci potegni, trece prelaz sa nizbrdice na ravni dio je tako nagao (ima ogranicenje 40) i neocekivan da ce za neiskusne tu biti svega, krivi amortizera, poderanih kartera jer je cesta prava i pregledna, a prelaz "sakriven".
To sto su prilazi tunelu, prije svega sa Sa strane, tako izvjestaceni nema veze, sto ce zimi biti haos zbog uzduznih nagiba i prevoja nije bitno, sto je pitanje kad ce neko zijaniti takodjer nije vazno, bitno je da se otvorilo uoci izbora, ali ko nas *ebe, mi smo tako glasali! Pricam sa covjekom od "struke", prilaz tunelu sa strane Sa bi/je trebao kretati od Palkenika (kod Montane).