RUSIJA
- Maraschino
#7676 Re: RUSIJA
http://www.zeit.de/feature/vladimir-putin-mother
Covjek koji se odrekne bioloske matere ne moze imati ljubavi ni razumijevanja ni za koga.
Samo jos gulage da pocne graditi.
Covjek koji se odrekne bioloske matere ne moze imati ljubavi ni razumijevanja ni za koga.
Samo jos gulage da pocne graditi.
- Young Erotica
#7677 Re: RUSIJA
Ne znam I ja se pitam gde to vodi, ali izgleda da za USA i Rusiju ne vaze ista pravila kao za ostale.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Valjda ima razlike između 1942 i 2018? Samo zamisli da npr. Švabe krenu tim putem sila boga ne moli pa aneksiraju ponovo Sudete (Sudeten) u Poljskoj kao Rusija Krim. Mislim gdje to vodi?Young Erotica wrote:A u vreme Staljina su bili kao fini, dobrice?
Sila boga ne moli druze, moze im se.
-
Bodkin
#7678 Re: RUSIJA
animals wrote:Ne kaze se djabe za nesto sto ne valja da je Ruski..
- animals
#7679 Re: RUSIJA
posto sam tek nedavno skontao da si zensko..Bodkin wrote:animals wrote:Ne kaze se djabe za nesto sto ne valja da je Ruski..![]()
nista me vise ne moze od tebe iznenaditi..
ali zanimljivo, kad se spomene Rusija, uvijek se javi par isti srcani Bosanaca
- SmokingMan
#7680 Re: RUSIJA
Nećemo biti neobjektivni i ići striktno u jednu krajnost,putinovo prisustvo u politici svih ovih godina je imalo velikog utjecaja na pozitivnu ekononsku politiku u Rusiji.
https://i.imgur.com/I21KZLP.jpg
https://i.imgur.com/WF2ipAd.jpg
https://i.imgur.com/I21KZLP.jpg
https://i.imgur.com/WF2ipAd.jpg
- ExNihilo
#7681 Re: RUSIJA
diplomirani inžinjer demokratije Putin 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7682 Re: RUSIJA
najbolje je da predsjednik rusije bude neki kao u venecueli
pa umjesto 20 miliuna siromašnih bude 120 milijuna
pa umjesto 20 miliuna siromašnih bude 120 milijuna
-
llull
#7683 Re: RUSIJA
Zar je moguce da mi iz Bosne nekoga kritikujemo, pa zivimo u cirkusu i mi kao pametujemo....
Dodje sekretar sekretara zamjenika ministra u Austrijskoj vladi i postrojava nam predsjednistvo i mi kao seremo o nekome ...
A rusi kao rusi navikli na "velikog vodju" oni ne znaju drugacije... Doduse i kod nas i kod susjeda je isto ...
Dodje sekretar sekretara zamjenika ministra u Austrijskoj vladi i postrojava nam predsjednistvo i mi kao seremo o nekome ...
A rusi kao rusi navikli na "velikog vodju" oni ne znaju drugacije... Doduse i kod nas i kod susjeda je isto ...
- Drvosjeca iz Dejcica
#7684 Re: RUSIJA
Rusija - Bosna u 5 deka, nema tu prave demokratije ni za dukat, ako je tako lakše.llull wrote:Zar je moguce da mi iz Bosne nekoga kritikujemo, pa zivimo u cirkusu i mi kao pametujemo....
-
Zorge
- animals
#7686 Re: RUSIJA
Usporedjivati BIH i Rusiju, je debilno..
Rusija koja ima takva prirodna bogastva, i tako velika drzava,
trebalo bi da joj stanovnici budu jedni od najbogatiji na svijetu..
doduse ima i takvi koji su bliski Putinu...
- JThomas
#7687 Re: RUSIJA
glupo je miješati geopolitičku snagu i nivo demokratije. i uopšte kvalitet života običnog čovjeka. rusija i kina su geopolitičke velesile, to niko ne može osporiti. ali nešto tanki redovi za emigraciju ispred ambasada. internet simpatizeri pretežno tipkaju sa pokvarenog zapada...
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#7688 Re: RUSIJA
JThomas wrote:glupo je miješati geopolitičku snagu i nivo demokratije. i uopšte kvalitet života običnog čovjeka. rusija i kina su geopolitičke velesile, to niko ne može osporiti. ali nešto tanki redovi za emigraciju ispred ambasada. internet simpatizeri pretežno tipkaju sa pokvarenog zapada...
- SmokingMan
#7689 Re: RUSIJA
animals wrote:Usporedjivati BIH i Rusiju, je debilno..
-posjeduje oko 20% od ukupne svjetske proizvodnje nafte i prirodnog gasa.
-velike rezerve željezne rude,Mangana,Kroma,Nikla,Plati,Titanijuma,Bakra,Olova,Volframa,Dijamanata,Fosfata,Zlata..
-Smatra se kako šume Sibira sadrže 1/5 svjetskih zaliha drveta,uglavnom četinara.
-Smatra se kako rezerve željezne rude magnetne anomalije Kurska sadrže 1/6 od ukupne svjetske rezerve.
-Druge veće zalihe željeznih ruda se nalaze na poluotoku Kola,Kareliji,Južnog dijela centralnog Sibira i dalekom istoku Rusije.
-Najveće zalihe Bakra se nalaze na poluotoku Kola i područiju Urala,dok se zalihe Olova i Cinka nalaze na područiju sjeverne Osetije.
-Klimatski i geografski čimbenici su ograničili poljoprevredne aktivnosti Rusije na svega 10% od njene ukupne teritorijalne površine.
-60% od tog iznosa se koristi za usjeve,dok ostatak otpada na pašnjake i livade.
-Unutar eurospkog dijela Rusije najproduktivnija zemlja se nalazi u centralnom dijelu ekonomske regije Černozem,i ekonomskoj regiji Volga.
-Više od 65% zemljišta u tim regijama je posvećena agrikulturi.
-U Sibiru i dalekom istoku Rusije najproduktivnija područija se nalaze unutar najjužnijih dijelova tih regija.
-Krmno bilje dominira u hladinjim regijama,dok je intenzitet kultiviranja općenito veći u europskome dijelu Rusije.Posljendja ekspanzija kultivirane zemlje se dogodila u kasnijim 50-tim i ranih 60.tim godinama prošlog stoljeća.
-Tokom sredine 90.tih oko 15% radne snage blo je posvećeno agrikuluti,s tim da se taj udio vremenom smanjivao budući da je mlađa populacija napuštala ruralna područija u potrazi za boljim ekonomskim prilikama.
-
Fudo387
#7690 Re: RUSIJA
I pored svega, 99.9 posto svoje istorije su bili gladni.SmokingMan wrote:animals wrote:Usporedjivati BIH i Rusiju, je debilno..
-posjeduje oko 20% od ukupne svjetske proizvodnje nafte i prirodnog gasa.
-velike rezerve željezne rude,Mangana,Kroma,Nikla,Plati,Titanijuma,Bakra,Olova,Volframa,Dijamanata,Fosfata,Zlata..
-Smatra se kako šume Sibira sadrže 1/5 svjetskih zaliha drveta,uglavnom četinara.
-Smatra se kako rezerve željezne rude magnetne anomalije Kurska sadrže 1/6 od ukupne svjetske rezerve.
-Druge veće zalihe željeznih ruda se nalaze na poluotoku Kola,Kareliji,Južnog dijela centralnog Sibira i dalekom istoku Rusije.
-Najveće zalihe Bakra se nalaze na poluotoku Kola i područiju Urala,dok se zalihe Olova i Cinka nalaze na područiju sjeverne Osetije.
-Klimatski i geografski čimbenici su ograničili poljoprevredne aktivnosti Rusije na svega 10% od njene ukupne teritorijalne površine.
-60% od tog iznosa se koristi za usjeve,dok ostatak otpada na pašnjake i livade.
-Unutar eurospkog dijela Rusije najproduktivnija zemlja se nalazi u centralnom dijelu ekonomske regije Černozem,i ekonomskoj regiji Volga.
-Više od 65% zemljišta u tim regijama je posvećena agrikulturi.
-U Sibiru i dalekom istoku Rusije najproduktivnija područija se nalaze unutar najjužnijih dijelova tih regija.
-Krmno bilje dominira u hladinjim regijama,dok je intenzitet kultiviranja općenito veći u europskome dijelu Rusije.Posljendja ekspanzija kultivirane zemlje se dogodila u kasnijim 50-tim i ranih 60.tim godinama prošlog stoljeća.
-Tokom sredine 90.tih oko 15% radne snage blo je posvećeno agrikuluti,s tim da se taj udio vremenom smanjivao budući da je mlađa populacija napuštala ruralna područija u potrazi za boljim ekonomskim prilikama.
To objasnjava o kakvim se bizonima radi.
- Young Erotica
#7691 Re: RUSIJA
Jbg naučili da zive na krompiru, a ne da otimaju tudju naftu.
- insomnia78
#7692 Re: RUSIJA
Zato im tudja zemlja nije mrska
- Young Erotica
#7693 Re: RUSIJA
Kome nije?insomnia78 wrote:Zato im tudja zemlja nije mrska
- insomnia78
#7694 Re: RUSIJA
Pa cemu onda patetika o gladovanju i nafti
-
Fudo387
#7695 Re: RUSIJA
Sta ce im tudja nafta kad ni svoju nisu znali iskoristiti.Young Erotica wrote:Jbg naučili da zive na krompiru, a ne da otimaju tudju naftu.
Dobro si rekao, krompir, votka i kapak.
- Young Erotica
#7696 Re: RUSIJA
Kakva patetika sta pričaš.insomnia78 wrote:Pa cemu onda patetika o gladovanju i nafti
@fudo to su najveći ludaci koje sam upoznao, sad dal je od votke ne znam.
-
Fudo387
#7697 Re: RUSIJA
Ne znam sta bi moglo drugo, nacija notornih alkoholicara, to oni i ne kriju.Young Erotica wrote:Kakva patetika sta pričaš.insomnia78 wrote:Pa cemu onda patetika o gladovanju i nafti
I vi Srbi da smanjite sa mlakom brljom bolje bi vam bilo.
- insomnia78
#7698 Re: RUSIJA
Jebo majku crtat cojk mora. Ti kazes kako eto radije jedu krompir nego da otimaju tudju naftu.Young Erotica wrote:Kakva patetika sta pričaš.insomnia78 wrote:Pa cemu onda patetika o gladovanju i nafti
- Tito_i_Partija
- Young Erotica
#7700 Re: RUSIJA
Pa ne vidim nesto da su se obogatili tim svojim intervencijama.insomnia78 wrote:Jebo majku crtat cojk mora. Ti kazes kako eto radije jedu krompir nego da otimaju tudju naftu.Young Erotica wrote:Kakva patetika sta pričaš.insomnia78 wrote:Pa cemu onda patetika o gladovanju i nafti