Sirija vol. 2

Locked
Kikibombona

#76701 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

husein_kapetan wrote:@kiki
Sta rade i odakle se stvorise oni nusrici u kurdskom izletu u Rakii..oni koji do juce krvni neprijatelji kurda bjese..
Ono.. ja cisto iz radoznalosti..
To su heroji, Arapi iz Jaish al-Thuwar (Revolucionarni fornt), koji se pod 'zastovom revolucije' bore sa Kurdima portiv dzihadista svih boja, Turaka i svih drugih neprijatelja.

Medju Kurdima je 'zastava revolucije' prisutna od pocetka pobune do dana danasnjeg. Ne znam cemu se cudis, kao da si vidio nesto novo.

Maystor

Hajder al-Abadi je normalan lik. Svi kurdski politicari iskazuju postovanje prema Abadiju, dok Malikija niko ne moze smisliti. Abadi ima dobru saradnju sa Amerikom. I na kraju, Abadi se ne mijesa u sirijska pitanja. Meni Abadi izgleda kao covjek mira u vremenu rata.
habanero68

#76702 Re: Sirija vol. 2

Post by habanero68 »

Pomalo se navikavamo da SAA svakodnevno oslobadja svoju domovinu, od zlotvora raznih vrsta. Pored ogromnog napredovanja Tigrova,i na jugu, veliki pomak. :thumbup:

Image
Krokodajl

#76703 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Sumnjam da će Hašd ući u Al Kaim, ako uđu biće to velika stvar za Siriju.
husein_kapetan

#76704 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

http://twitter.com/MmaGreen/status/8728 ... 37444?s=09
Koliko statista ikada uradi ovako nesto..
Golemo
NajdraziVodjaa

#76705 Re: Sirija vol. 2

Post by NajdraziVodjaa »

Jedan je Bashar al Assad! Sirija je sretna sto ima ovakvog lidera, slobodarska osovina Putin-Assad ce spasiti Siriju od nazadnih kozojeba i njihovih zapadnih i zaljevskih sponzora! Pobjeda jos nije blizu ali se nazire i Sirija je na putu pobjede.
Krokodajl

#76706 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Kurdi oslobodili kasarnu 17. brigade SAA u Raki :thumbup:

Nadam se uskoro ekshumaciji heroja i dženazi.
---

Kako stvari stoje, za dan-dva SAA će završiti operaciju u Maskani, SAA će povući većinu snaga iz Maskane (Tigrovi) i premjestiti ih na drugo ratište, vjerovatno na istok Hame gdje je jedna grupa Tigrova već raspoređena (oni koji su ostali na sjeveru Hame u Tejbet ul Imamu), a možda ih pošalju i na istok Palmire.

Sve je izglednije za sada, da će se put do Deir ez Zora ipak tražiti preko pustinje a ne uz obalu Eufrata, ali nakon osiguravanja bokova, mislim da se nemaju šta brinuti.
MaliDuje

#76707 Re: Sirija vol. 2

Post by MaliDuje »

Kikibombona wrote:Amerikanci opet poklopili SAA i saveznike koji su pokusali napredovati ka Tanafu!
Svrsavas na to
husein_kapetan

#76708 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Kikibombona wrote:
husein_kapetan wrote:@kiki
Sta rade i odakle se stvorise oni nusrici u kurdskom izletu u Rakii..oni koji do juce krvni neprijatelji kurda bjese..
Ono.. ja cisto iz radoznalosti..
To su heroji, Arapi iz Jaish al-Thuwar (Revolucionarni fornt), koji se pod 'zastovom revolucije' bore sa Kurdima portiv dzihadista svih boja, Turaka i svih drugih neprijatelja.

Medju Kurdima je 'zastava revolucije' prisutna od pocetka pobune do dana danasnjeg. Ne znam cemu se cudis, kao da si vidio nesto novo.

Maystor

Hajder al-Abadi je normalan lik. Svi kurdski politicari iskazuju postovanje prema Abadiju, dok Malikija niko ne moze smisliti. Abadi ima dobru saradnju sa Amerikom. I na kraju, Abadi se ne mijesa u sirijska pitanja. Meni Abadi izgleda kao covjek mira u vremenu rata.
Znaci izmedju ostalog bore se i protiv onih "drugih" sto istu zastavu nose..i SAA ..i isila..
Laknu mi malo..ja pomislio..kad ono likovi koje kurdi u privjesak drze da pokazu ovako kada zatreba..
Neka..neka..
habanero68

#76709 Re: Sirija vol. 2

Post by habanero68 »

Zalosno, u sta su ih pretvorili. Pijuni, u sahu su dobri, sta su oni.

Syrian #Kurds say they are ready to cooperate with Saudi Arabia in Syria (against Qatar/Turkey alliance)?
husein_kapetan

#76710 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

habanero68 wrote:Zalosno, u sta su ih pretvorili. Pijuni, u sahu su dobri, sta su oni.

Syrian #Kurds say they are ready to cooperate with Saudi Arabia in Syria (against Qatar/Turkey alliance)?
Bez kicme..rekao bih..i kratke memorije..
Prihvatice oni bilo koga..zive momenat i dnevnu euforiju..Eto zbog cega nikada svoju avliju ne imadose..
husein_kapetan

#76711 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

MaliDuje wrote:
Kikibombona wrote:Amerikanci opet poklopili SAA i saveznike koji su pokusali napredovati ka Tanafu!
Svrsavas na to
Ma jok to mu dodje ko" poveznica..ameri lijepo objasnise da su tu da se bore protiv isila..
salik79

#76712 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Čitalac wrote:Umereni protiv Al Kaide. Sve što je rečeno stoji, ali je izrečeno poprilično kasno.

Image
Savo disapproves this! :oops:
Kikibombona

#76713 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

MaliDuje wrote:
Svrsavas na to
Ne svrsavam na ubijanje bilo koga. Ne funkcionisem na taj nacin.

Al' da sam fan siitskih milicija i njihovog ekspanzionizma - NISAM.
salik79

#76714 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

moke_31 wrote:
salik79 wrote:
sarajevoxxxx wrote:Jedan od razloga sinoćnjeg režimskog bombardovanja SDF-a u Raqqi je vjerovatno i zadnje američko brutalno gaženje, lupanje, i iživljavanje nad Asadovim ubicama u Badiji kod Tenefa.

Još jednom snimak ruske TV i desetine slupanih vojnih vozila u okolini Tenefa, što kaže Salik "da i druga smjena objavi".

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 9305952914

A fino im se reklo nemojte živi bili, Zaza vam je granica, a ono k'o za vrijeme Hadžadža navalilo u inat.
Cudo se nizi referirao na hazreti Husejna i "hazreti" Jezida. Kao sto vasa "ulema" veli - lijepo ga je upozorio da ne ide... :roll:
I kae nije sektaš, a svaki drugi post spominje ili Iran ili hazretu Husejna, Jezida i Muaviju, pravi nake paralele sa današnjim vaktom i sl. :-) :-) :-)
I ka'e da cita sa razumijevanjem. Savo se pozv'o na Hadzadza, povuk'o paralelu i ja mu tako odgovorio. Mo's mislit!!? :-) :-) :-) :roll:
salik79

#76715 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
MaliDuje wrote:
Svrsavas na to
Ne svrsavam na ubijanje bilo koga. Ne funkcionisem na taj nacin.

Al' da sam fan siitskih milicija i njihovog ekspanzionizma - NISAM.
Hasd je siitska milicija tamam kol'ko je ARBiH bila "muslimanska vojska".
Kikibombona

#76716 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:
Naravno da je siitska. Masu zastavama siitskih ajatolaha. I Jezidi dom Shingal su oblijepili posterima siitskih ajatolaha. Kakve Jezidi imaju veze sa ajatolasima i siitskom vjerom?

Inace...
Breaking: Army base Division 17 just north of Raqqa is liberated. It's where 100's of SAA got captured, later beheaded in an awfull video.
YPG Special Forces (YAT) preparing for major operation inside #Raqqa city. Morale high.
https://mobile.twitter.com/AfarinMamost ... 3369541632
Nadzornik

#76717 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Kosovo Albanian Islamic State commander killed in US strike

Lavdrim Muhaxheri from Kosovo has been killed in an US drone strike while fighting on the side of the so-called Islamic State in Syria.

Image
Nadzornik

#76718 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Raka

Image
salik79

#76719 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
salik79 wrote:
Naravno da je siitska. Masu zastavama siitskih ajatolaha. I Jezidi dom Shingal su oblijepili posterima siitskih ajatolaha. Kakve Jezidi imaju veze sa ajatolasima i siitskom vjerom?
Ne znam ko je s cime sta obljepljivao (i u ARBiH je bilo zastava sa sehadetom, muslimanskih jedinica, itd.), ali znam da u sastavu Hasda ima preko 25000 sunita i krscana. I znam da najeminentnija sunitska ulema i predstavnici govore pohvalno o Hasdu.

Ne postoji siitska vjera!
times12

#76720 Re: Sirija vol. 2

Post by times12 »

Nadzornik wrote: Lavdrim Muhaxheri from Kosovo has been killed ...
LoveDream .. Lepo ime ..
Nadzornik

#76721 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Predsjednik Asad medju svojim narodom,potpuno slobodno bez obezbjedjenja.

Kikibombona

#76722 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Nadzornik wrote:Raka

Image
Amerikanci kazu da je otpor ISILa na prilazima gradu/predgradjima bio dosta slab!
Col Joseph Scrocca: ISIS resistance minimal on Raqqa outskirts, ISIS retreating "to protect their fortifications inside the city" [Reuters]
Kratki video, predgradje Rake

https://mobile.twitter.com/mutludc/stat ... 37/video/1
. @coalition jets dropping leaflets over Raqqa, asking ISIS to surrender. "Manbij & Tabqa were liberated. Surrender before you get killed"
Image

Evo na Al Dzaziri, civili govore da ISIL puca na one koji zele pobjeci...

Humanitarna situacija - katastrofa, puno gora nego u Mosulu. Vlasti Rojave dobijaju premalo pomoci a izzbjeglica stotine hiljada...
Kikibombona

#76723 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:
Ne znam ko je s cime sta obljepljivao (i u ARBiH je bilo zastava sa sehadetom, muslimanskih jedinica, itd.), ali znam da u sastavu Hasda ima preko 25000 sunita i krscana. I znam da najeminentnija sunitska ulema i predstavnici govore pohvalno o Hasdu.

ABiH se jeste islamizirala. Vjerski pozdrav je postao norma, a broj pravoslavaca i katolika se vremenom drasticno smanjio... o tome se kamara ispisala, a i nije tema.

Hashd je strogo vjerska, siitska milicija. Isto kao Hezbolah. To sto imaju odredjen broj drugih konfesija u svojim redovima ne mijenja karakter skupine.

Kakve veze Shingal ima sa siitskim ajatolasima? Tamo ne zivi nijeda sija! A cijeli kraj su oblijepili siitskim posterima.
Nadzornik

#76724 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Islamic_Resistance 313 Forces have been targeted Twice by US Air Strikes Since Start of #SyrianDesert Battles.

Image
Image
salik79

#76725 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
salik79 wrote:

ABiH se jeste islamizirala. Vjerski pozdrav je postao norma, a broj pravoslavaca i katolika se vremenom drasticno smanjio... o tome se kamara ispisala, a i nije tema.

Hashd je strogo vjerska, siitska milicija. Isto kao Hezbolah. To sto imaju odredjen broj drugih konfesija u svojim redovima ne mijenja karakter skupine.

Kakve veze Shingal ima sa siitskim ajatolasima? Tamo ne zivi nijeda sija! A cijeli kraj su oblijepili siitskim posterima.
Zato i velim, koliko je ARBiH bila muslimanska, toliko je Hasd sijski.

Hizbullah, u svojoj osnovi jeste sijski (sljedbenici casnog ehli-bejta a.s.), Dzaferijskog mezheba, ali ogromna vecina Libanaca svih konfesija, te pravaca u Islamu, se identificira s njima, te i aktivno ucestvuje u njihovom djelovanju, sto sam vise puta postavljao na ovoj temi. Cak i libanski krscani, kao pripadnici Hizbullaha, ucestvuju u antiteroristickim akcijama u Siriji.

Isto tako sam postavljao clanke u kojima o Hasdu pohvalno govore sunitski politicki i vjerski predstavnici, te clanke gdje se navodi da u njihovom sastavu ima preko 25000 pripadnika sunita i krscana, do clanaka u kojima ih hvale cak i predstavnici americke vojske u Iraku.
Locked