A to puklo 92 zbog Željka KomsicaOsmi Socrates wrote: ↑23/01/2023 23:32Pa, eto, vidjećemo dokle će ta legitimnost. Legalnost ne poričem.
Sad bukvalno nikog ne predstavlja, nijedan narod ni građane. Možda većinu Ostalih u FBiH. Možda.
Tako je i Milošević sticao prednost u bivšoj Jugoslaviji. Antibirokratska revolucija, pa Kosovo u predsjedništvu SFRJ predstavlja Albanac kojeg nijedan Albanac nije volio. Sve legalno.
Dok nije puklo.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
BAK-eV
#76601 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Osmi Socrates
#76602 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jbt, besmisleniji post je nemoguće napisati.
Kako si iz mog posta zaključio da ja to tvrdim?
-
BAK-eV
#76603 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa ti tvrdiš, da ovdje treba rasne zakone sprovoditi ali samo na onoj razini gdje su Bošnjaci većina.Osmi Socrates wrote: ↑23/01/2023 23:56 Jbt, besmisleniji post je nemoguće napisati.
-
Osmi Socrates
#76604 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa dobro, kakve to veze ima sa tvojom suludim pitanjem oko Željka Komšića i početka rata '92?BAK-eV wrote: ↑24/01/2023 00:14Pa ti tvrdiš, da ovdje treba rasne zakone sprovoditi ali samo na onoj razini gdje su Bošnjaci većina.Osmi Socrates wrote: ↑23/01/2023 23:56 Jbt, besmisleniji post je nemoguće napisati.
I o kakvim rasnim zakonima pričaš? Zar nije diskriminacija kad Bošnjaci biraju hrvatskog člana predsjedništva preko čovjeka koji je Hrvat za potrebe izbora?
Čak i da je politički pragmatično, zašto to umotavati nekim šarenim papirom, kao "mi to radimo iz moralnih razloga". Fucking ne radite. Radite zato što ste brojniji. Zato što možete. Kako to pomaže u poboljšavanju odnosa među narodima? Da li je to u duhu Daytonskog sporazuma? I zašto mislite da to međunarodna zajednica ne vidi? Zašto mislite da će oni to vječno ignorirati?
Mogu ja još milion pitanja.
Ja ne znam šta je rješenje za izbor člana predsjedništva, jer ni ja ne bih podržao legitimaciju po nacionalnoj osnovi za vrijeme glasanja, ali, ako vi mislite da je to u redu samo zato što možete, onda ste pukli.
Na kraju, kako mislite u EU pored Hrvatske ako ne riješite to pitanje. Ako ne mislite u EU, gdje mislite?
-
BAK-eV
#76605 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kako ti misliš recimo zabraniti nekom Bošnjaku, koji živi u Ljubuškom, da glasa za Komsica ili Čovica ili nekog trećeg?Osmi Socrates wrote: ↑24/01/2023 00:30Pa dobro, kakve to veze ima sa tvojom suludim pitanjem oko Željka Komšića i početka rata '92?![]()
I o kakvim rasnim zakonima pričaš? Zar nije diskriminacija kad Bošnjaci biraju hrvatskog člana predsjedništva preko čovjeka koji je Hrvat za potrebe izbora?
Čak i da je politički pragmatično, zašto to umotavati nekim šarenim papirom, kao "mi to radimo iz moralnih razloga". Fucking ne radite. Radite zato što ste brojniji. Zato što možete. Kako to pomaže u poboljšavanju odnosa među narodima? Da li je to u duhu Daytonskog sporazuma? I zašto mislite da to međunarodna zajednica ne vidi? Zašto mislite da će oni to vječno ignorirati?
Ja ne znam šta je rješenje za izbor člana predsjedništva, jer ni ja ne bih podržao legitimaciju po nacionalnoj osnovi za vrijeme glasanja, ali, ako vi mislite da je to u redu samo zato što možete, onda ste pukli.
Na kraju, kako mislite u EU pored Hrvatske ako ne riješite to pitanje. Ako ne mislite u EU, gdje mislite?
-
BAK-eV
#76606 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kako ti misliš recimo zabraniti nekom Bošnjaku, koji živi u Ljubuškom, da glasa za Komsica ili Čovica ili nekog trećeg?Osmi Socrates wrote:
Pa dobro, kakve to veze ima sa tvojom suludim pitanjem oko Željka Komšića i početka rata '92?![]()
-
Osmi Socrates
#76607 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A kako ti misliš da to što je Komšić izabran od strane Bošnjaka ikako pomaže? HDZ može blokirati sve ostalo.BAK-eV wrote: ↑24/01/2023 00:33Kako ti misliš recimo zabraniti nekom Bošnjaku, koji živi u Ljubuškom, da glasa za Komsica ili Čovica ili nekog trećeg?Osmi Socrates wrote: ↑24/01/2023 00:30
Pa dobro, kakve to veze ima sa tvojom suludim pitanjem oko Željka Komšića i početka rata '92?![]()
Zbog jebenog Komšića blokirati državu? Ma bravo, samo naprijed.
Predsjedništvo ionako treba ukinuti. Ništa korisno i ne rade.
-
last mohicans
#76608 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nego drago mi za preletačevića Arnauta, valjda su ga malkice usaulisali, da ne kmeči po TV stanicama. Ostaje li ćundara ambasador, kad je debelin zet, more i Skakić, eto neka bude tip ZK. Ali i ovaj Bašić, NiPov Arnaut, doslovno. Samo s fotelje na fotelju, u ono nekoliko gostovanja što sam ga pratio i dok je bio ministar, jako skroman političar. Zlaja majstor igre za mnoge licitirane.
-
Jordan1961
#76609 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa naravno. A sta bi drugo bilo?BAK-eV wrote: ↑23/01/2023 23:52A to puklo 92 zbog Željka KomsicaOsmi Socrates wrote: ↑23/01/2023 23:32
Pa, eto, vidjećemo dokle će ta legitimnost. Legalnost ne poričem.
Sad bukvalno nikog ne predstavlja, nijedan narod ni građane. Možda većinu Ostalih u FBiH. Možda.
Tako je i Milošević sticao prednost u bivšoj Jugoslaviji. Antibirokratska revolucija, pa Kosovo u predsjedništvu SFRJ predstavlja Albanac kojeg nijedan Albanac nije volio. Sve legalno.
Dok nije puklo.![]()
-
Jordan1961
#76610 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I opet perfidna podvala. BiH mozes usporedjivati sa Crnom Gorom, Hrvatskom, Srbijom.Osmi Socrates wrote: ↑23/01/2023 23:32Pa, eto, vidjećemo dokle će ta legitimnost. Legalnost ne poričem.
Dok nije puklo.
Jugoslavija je bila federacija, sa pravom republika na somoopredjeljenje do otcjepljenja. Tog prava nema u Daytonskom ustavu, koji su potpisale strane u medjunarodnom sukobu: BiH, Srbija i Hrvatska. Prema tome pravac za dalji razvoj drustvenog uredjnja BiH moze biti ovo sto imamo u okruzenju (Crna Gora, Srbija, Hrvatska - sve redom multinacionalne drzave sa prilicno unitarnim uredjenjem).
-
Osmi Socrates
#76611 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nijedna od tih država nema tri konstitutivna naroda. O čemu ti lupaš? I nije predmet DMS.Jordan1961 wrote: ↑24/01/2023 02:24I opet perfidna podvala. BiH mozes usporedjivati sa Crnom Gorom, Hrvatskom, Srbijom.Osmi Socrates wrote: ↑23/01/2023 23:32
Pa, eto, vidjećemo dokle će ta legitimnost. Legalnost ne poričem.
Dok nije puklo.
Jugoslavija je bila federacija, sa pravom republika na somoopredjeljenje do otcjepljenja. Tog prava nema u Daytonskom ustavu, koji su potpisale strane u medjunarodnom sukobu: BiH, Srbija i Hrvatska. Prema tome pravac za dalji razvoj drustvenog uredjnja BiH moze biti ovo sto imamo u okruzenju (Crna Gora, Srbija, Hrvatska - sve redom multinacionalne drzave sa prilicno unitarnim uredjenjem).
Ako ćemo pravo, ja sam poredio Socijalističku Republiku Srbiju sa današnjom FBiH. Milošević je instrumentalizirao nekog bijednog Albanca, a onda ga koristio na federalnom nivou.
Baš kao što je danas instrumentaliziran profesionalni Hrvat Komšić, da bi bio koristan na nivou države BiH.
Kako je završilo sa Srbijom i Kosovom znamo. Ni Kosovo nije imalo pravo otcijepljenja.
Dakle, neće biti više ni instrumentalizacije Komšića, ili bilo koga sličnog, za račun banditske SDA. Međunarodna zajednica to više neće dozvoliti. Vi zaboravljate da oni u BiH nisu da štite prava jednih na račun prava drugih. Oni će spriječiti svako nasilje nad pravima jednog od konstitutivnih naroda. To uključuje i bošnjačko nasilje, ako do njega dođe. Nisu Bošnjaci ništa specijalno, što se tiče međunarodne zajednice. Dosta je bilo budalaštine. Sad se mora pametno.
-
Jordan1961
#76612 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Brzas momak. Nigdje ti Srbije u postu spomenuo nisi. Samo SFRJ. I svoje postove falsificiras.Osmi Socrates wrote: ↑24/01/2023 02:40Nijedna od tih država nema tri konstitutivna naroda. O čemu ti lupaš? I nije predmet DMS.Jordan1961 wrote: ↑24/01/2023 02:24
I opet perfidna podvala. BiH mozes usporedjivati sa Crnom Gorom, Hrvatskom, Srbijom.
Ako ćemo pravo, ja sam poredio Socijalističku Republiku Srbiju sa današnjom FBiH. Milošević je instrumentalizirao nekog bijednog Albanca, a onda ga koristio na federalnom nivou.
Baš kao što je danas instrumentaliziran profesionalni Hrvat Komšić, da bi bio koristan na nivou države BiH.
Kako je završilo sa Srbijom i Kosovom znamo. Ni Kosovo nije imalo pravo otcijepljenja.
Dakle, neće biti više ni instrumentalizacije Komšića, ili bilo koga sličnog, za račun banditske SDA. Međunarodna zajednica to više neće dozvoliti. Vi zaboravljate da oni u BiH nisu da štite prava jednih na račun prava drugih. Oni će spriječiti svako nasilje nad pravima jednog od konstitutivnih naroda. To uključuje i bošnjačko nasilje, ako do njega dođe. Nisu Bošnjaci ništa specijalno, što se tiče međunarodne zajednice. Dosta je bilo budalaštine. Sad se mora pametno.
-
Osmi Socrates
#76613 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa momak, valjda se iz konteksta može skontati. Ako sam spomenuo bijednog instrumentaliziranog Albanca, valjda prosječno inteligentan čovjek može zaključiti da pričam o Srbiji, jer je Kosovo bilo sastavni dio Srbije.Jordan1961 wrote: ↑24/01/2023 02:44Brzas momak. Nigdje ti Srbije u postu spomenuo nisi. Samo SFRJ. I svoje postove falsificiras.Osmi Socrates wrote: ↑24/01/2023 02:40
Nijedna od tih država nema tri konstitutivna naroda. O čemu ti lupaš? I nije predmet DMS.
Na šta sam mislio? Na fuckin' Sloveniju?
-
Jordan1961
#76614 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako napises SFRJ, po kojem kontekstu moze skontati da mislis na Srbiju?Osmi Socrates wrote: ↑24/01/2023 02:54Pa momak, valjda se iz konteksta može skontati. Ako sam spomenuo bijednog instrumentaliziranog Albanca, valjda prosječno inteligentan čovjek može zaključiti da pričam o Srbiji, jer je Kosovo bilo sastavni dio Srbije.Jordan1961 wrote: ↑24/01/2023 02:44
Brzas momak. Nigdje ti Srbije u postu spomenuo nisi. Samo SFRJ. I svoje postove falsificiras.
-
Osmi Socrates
#76615 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jbt, ti si stvarno ograničen.Jordan1961 wrote: ↑24/01/2023 03:05Ako napises SFRJ, po kojem kontekstu moze skontati da mislis na Srbiju?Osmi Socrates wrote: ↑24/01/2023 02:54
Pa momak, valjda se iz konteksta može skontati. Ako sam spomenuo bijednog instrumentaliziranog Albanca, valjda prosječno inteligentan čovjek može zaključiti da pričam o Srbiji, jer je Kosovo bilo sastavni dio Srbije.
Koga i gdje je Milošević mogao instrumentalizirati? Mogao je provesti antibirokratsku revoluciju gdje? U Crnoj Gori (iz drugog pokušaja), i u Vojvodini i na Kosovu, kao sastavnim dijelovima Srbije.
Dakle, samo je Crna Gora izuzetak, kao republika, a i znamo zbog čega. U svim ostalim republikama, bilo je nagovještaja, ali nije uspjelo, jer je bilo previše otpora.
Na kraju, Milošević je bio predsjednik Srbije, pa ne znam šta ti treba više objašnjavati.
Hoćeš da nacrtam?
-
Osmi Socrates
#76616 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ili kako se već zvala ta funkcija u Savezu Komunista Srbije.
Whatever. Komunisti i njihove funkcije.
Whatever. Komunisti i njihove funkcije.
- relativno84
-
Jordan1961
#76618 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kako pises ti samo Cica-Glisu mozes nacrtati.Osmi Socrates wrote: ↑24/01/2023 03:12Jbt, ti si stvarno ograničen.Jordan1961 wrote: ↑24/01/2023 03:05
Ako napises SFRJ, po kojem kontekstu moze skontati da mislis na Srbiju?
Koga i gdje je Milošević mogao instrumentalizirati? Mogao je provesti antibirokratsku revoluciju gdje? U Crnoj Gori (iz drugog pokušaja), i u Vojvodini i na Kosovu, kao sastavnim dijelovima Srbije.
Dakle, samo je Crna Gora izuzetak, kao republika, a i znamo zbog čega. U svim ostalim republikama, bilo je nagovještaja, ali nije uspjelo, jer je bilo previše otpora.
Na kraju, Milošević je bio predsjednik Srbije, pa ne znam šta ti treba više objašnjavati.
Hoćeš da nacrtam?
-
Osmi Socrates
#76619 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma možeš ti lupati šta hoćeš. Ionako živiš u uvjerenju da konstitutivni narodi ne postoje, ali ti ne smeta da postoje kad je u tvoju korist. Kad treba izglasati Komšića kao Hrvata, je l', onda je dobro da postoje. Kad Komšić treba predstavljati barem minimum hrvatskog naroda, onda ne postoje.
Vrijeme raspleta se bliži, a to se vidi po Vučiću. Bolje pamet u glavu. Promjena granica, ni unutrašnjih ni vanjskih, neće biti. Sa Hrvatima brzo dogovoriti zajedničke interese. To su i EU i NATO. Dodik, ili bilo ko drugi, će morati brzo donositi odluke, baš kao i Vučić. Ili bježati u Rusiju, ili u EU i NATO.
Dakle, pamet u glavu, i ostavite se jebenih međusobnih podjebavanja samo da bi se podjebavali.
Ništa konstruktivno od toga ne može ispasti.
Vrijeme raspleta se bliži, a to se vidi po Vučiću. Bolje pamet u glavu. Promjena granica, ni unutrašnjih ni vanjskih, neće biti. Sa Hrvatima brzo dogovoriti zajedničke interese. To su i EU i NATO. Dodik, ili bilo ko drugi, će morati brzo donositi odluke, baš kao i Vučić. Ili bježati u Rusiju, ili u EU i NATO.
Dakle, pamet u glavu, i ostavite se jebenih međusobnih podjebavanja samo da bi se podjebavali.
Ništa konstruktivno od toga ne može ispasti.
- Point.
#76620 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne znam šta krava u RS predstavlja ali ne treba mozgati previše da bi se skontala funkcija člana predsjedništva. Da ponovim još jednom, predstavlja BiH iz reda Hrvatskog naroda. Ne predstavlja jedan narod.Osmi Socrates wrote: ↑23/01/2023 23:01Dakle, još jednom, onda i ona krava iz RS-a predstavlja BiH.
Ne lupajte, živi bili. On, u najgorem slučaju, predstavlja ljude, Bošnjake koji bi da zajebu hrvatski narod prosto zato što su brojniji, a u najboljem, predstavlja jednu trećinu uzaludne institucije kao predsjedništvo. Ali, bolje i to nego raspad države i rat.
Sutra više ni to neće moći, jer zašto bi međunarodna zajednica to dozvoljavala više? Nikoga čovjek ne predstavlja. Je l' imao ijedan sastanak sa bitnijim zapadnim državnikom? Je l' išta on poboljšao?
Kako su bolji odnosi među narodima zbog njega?
Eh sad, ti nastavi verglati HNS pogrešnu mantru o tobože predstavljanja isključivo jednog naroda. Izabran je voljom birača izborne jedinice Federacije BiH, fakat ne razumijem šta je tu teško shvatiti.
I šta fali da Hrvat može glasati za Bošnjaka i obratno ili za Srbina ako smatra da mu je najbolji kandidat, diskriminirajuće je da se ograničava pravo izbora i pravo glasa po etničkim linijama.
-
Osmi Socrates
#76621 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ni ja fakat ne razumijem kako je teško zaključiti da je čovjek (Željko Komšić) prevarant u svakom pogledu.Point. wrote: ↑24/01/2023 06:37Ne znam šta krava u RS predstavlja ali ne treba mozgati previše da bi se skontala funkcija člana predsjedništva. Da ponovim još jednom, predstavlja BiH iz reda Hrvatskog naroda. Ne predstavlja jedan narod.Osmi Socrates wrote: ↑23/01/2023 23:01
Dakle, još jednom, onda i ona krava iz RS-a predstavlja BiH.
Ne lupajte, živi bili. On, u najgorem slučaju, predstavlja ljude, Bošnjake koji bi da zajebu hrvatski narod prosto zato što su brojniji, a u najboljem, predstavlja jednu trećinu uzaludne institucije kao predsjedništvo. Ali, bolje i to nego raspad države i rat.
Sutra više ni to neće moći, jer zašto bi međunarodna zajednica to dozvoljavala više? Nikoga čovjek ne predstavlja. Je l' imao ijedan sastanak sa bitnijim zapadnim državnikom? Je l' išta on poboljšao?
Kako su bolji odnosi među narodima zbog njega?
Eh sad, ti nastavi verglati HNS pogrešnu mantru o tobože predstavljanja isključivo jednog naroda. Izabran je voljom birača izborne jedinice Federacije BiH, fakat ne razumijem šta je tu teško shvatiti.
I šta fali da Hrvat može glasati za Bošnjaka i obratno ili za Srbina ako smatra da mu je najbolji kandidat, diskriminirajuće je da se ograničava pravo izbora i pravo glasa po etničkim linijama.
Kao da si rekao da nije važno da li predstavnike Quebeca u Kanadi biraju ljudi koji su Quebecois (narod) ili im ostali određuju ko će ih predstavljati.
Svejedno, mlatite bezveze oko ničega.
Escobar danas; Ne želim komentirati izbor Željka Komšića, ali politička volja Hrvata u BiH treba se čuti i provesti.
Dakle, želi komentirati izbor Željka Komšića. Pa se vi i dalje pravite gluhi. Čovjeku je zadatak da čitav region uvede u NATO i EU, bez promjena granica, i neće više imati vremena za vaša plemenska podjebavanja. Nisu oni računali da su svi u BiH i regionu krajnje bezobrazni i da će izmišljati bilo kakve izgovore da onog drugog zajebe, pa kako bilo.
Kritikovao je i Hrvate zbog Milanovića i Srbe nedavno. Da ne bude samo da Bošnjake kritikuje.
Dakle, lupajte koliko hoćete, ali, Željko Komšić ako ne postane "pravi građanin", pa vlast u FBIH osvoji na principijelnim osnovama građanske demokratije, njegova uloga SDA korisnog idiota je gotova. SDA je nacionalistička stranka, pa ne znam kakvog "građana" Željko glumi kad sarađuje sa njima.
-
Osmi Socrates
#76622 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A još manje razumijem kako to Komšić ne igra na etničku kartu. I po čemu je on po tom pitanju bolji od Čovića.
Čović računa na Hrvate da mu daju glas, a Komšić na Bošnjake. Nijedan se previše ne trudi da "uzme" glas drugih naroda.
Čović računa na Hrvate da mu daju glas, a Komšić na Bošnjake. Nijedan se previše ne trudi da "uzme" glas drugih naroda.
-
mishic
#76623 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Za one kojima nije bilo jasno ova poruka Escobara otkriva šta je uzrok i ujedno poručuje šta čeka i druge:
Eskobar u Zagrebu: Neke stranke u BiH koje su bile na vlasti 30 godina postale su korupcijske stranke
Eskobar u Zagrebu: Neke stranke u BiH koje su bile na vlasti 30 godina postale su korupcijske stranke
- Point.
#76624 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Čovječe Božiji, petoro ljudi ti jedno govori a ti drugo po svom.Osmi Socrates wrote: ↑24/01/2023 07:01Ni ja fakat ne razumijem kako je teško zaključiti da je čovjek (Željko Komšić) prevarant u svakom pogledu.Point. wrote: ↑24/01/2023 06:37
Ne znam šta krava u RS predstavlja ali ne treba mozgati previše da bi se skontala funkcija člana predsjedništva. Da ponovim još jednom, predstavlja BiH iz reda Hrvatskog naroda. Ne predstavlja jedan narod.
Kao da si rekao da nije važno da li predstavnike Quebeca u Kanadi biraju ljudi koji su Quebecois (narod) ili im ostali određuju ko će ih predstavljati.
Escobar danas; Ne želim komentirati izbor Željka Komšića, ali politička volja Hrvata u BiH treba se čuti i provesti.
Dakle, želi komentirati izbor Željka Komšića. Pa se vi i dalje pravite gluhi. Čovjeku je zadatak da čitav region uvede u NATO i EU, bez promjena granica, i neće više imati vremena za vaša plemenska podjebavanja. Nisu oni računali da su svi u BiH i regionu krajnje bezobrazni i da će izmišljati bilo kakve izgovore da onog drugog zajebe, pa kako bilo.
Kritikovao je i Hrvate zbog Milanovića i Srbe nedavno. Da ne bude samo da Bošnjake kritikuje.
Dakle, lupajte koliko hoćete, ali, Željko Komšić ako ne postane "pravi građanin", pa vlast u FBIH osvoji na principijelnim osnovama građanske demokratije, njegova uloga SDA korisnog idiota je gotova. SDA je nacionalistička stranka, pa ne znam kakvog "građana" Željko glumi kad sarađuje sa njima.
Čovjek se izjašnjava kao Hrvat, dobio je najviše glasova iz reda hrvatskog naroda po važećim izbornim pravilima. Samo neupućena i bezobrazna osoba može reći da je na prevaru išta uzeo i da je prevarant.
Još jednom ću ponoviti pa možda uđe u glavu. Predstavlja BiH iz reda Hrvatskog naroda. Ne predstavlja jedan narod.
Ali eto, ti najpametniji.
-
Osmi Socrates
#76625 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I tebi desetoro govori, pa šta?Point. wrote: ↑24/01/2023 07:26Čovječe Božiji, petoro ljudi ti jedno govori a ti drugo po svom.Osmi Socrates wrote: ↑24/01/2023 07:01
Ni ja fakat ne razumijem kako je teško zaključiti da je čovjek (Željko Komšić) prevarant u svakom pogledu.
Čovjek se izjašnjava kao Hrvat, dobio je najviše glasova iz reda hrvatskog naroda po važećim izbornim pravilima. Samo neupućena i bezobrazna osoba može reći da je na prevaru išta uzeo i da je prevarant.
Još jednom ću ponoviti pa možda uđe u glavu. Predstavlja BiH iz reda Hrvatskog naroda. Ne predstavlja jedan narod.
Ali eto, ti najpametniji.
Onaj koji brani uhljebaški način Komšića da ostane na vlasti, brani kriminalnu SDA. Pritom, naravno da je i HDZ kriminalan, ali prvo čisti u svojoj fuckin' kući.
Natjeraćete međunarodnu zajednicu da promjeni zakone, samo zato jer ste odlučili da se nadjebavate oko Komšića prevaranta.
Eto, kako namjeravate u EU i NATO a da prvo ne riješite problem Komšića profesionalnog Hrvata za Bošnjake? Hrvatska će 'nako dati pristanak, na lijepe oči? Hoće al' u kurcu. Ako ne mislite u EU i NATO, gdje fuckin' mislite?
Po hurme negdje?