Ovo drugo je po meni bolje jer EON BOX nema WiFi i mora se provesti kabal od modema do njeg da bi se koristila opcija 7 dana unazad kao i još neke opcije.odmor wrote:Koja je u funkcionalnosti razlika izmedju platit 80KM za prikljucak + 5KM mjescno za EON box i neki Android box uzet za 150KM i imat trajno?
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#76551 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
PS4 Share
#76552 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako sam dobro skontao Internet 25/2.5 je 36 KM, ali ispadne te 56 jer placas održavanje KKS?
Znaci skuplje od paketa eon duo sa 40 brzinom koji je 47?
- Radar71
#76553 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
sam internet se ne isplati uzimati, radije neki paket i box u ormar, ispod kreveta i slPS4 Share wrote:Ako sam dobro skontao Internet 25/2.5 je 36 KM, ali ispadne te 56 jer placas održavanje KKS?
-
j66o
#76554 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koliko kosta Prosireni paket 7 ili 10 km?
-
Hakiz
#76555 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nema velike koristi od toga. Primjer mog ulaza:aditon wrote:Da li je Telemach postavljao te kamere ispred pojedinih ulaza i ako jeste zašto svima nepostave? Po kojem filteru neke zgrade dobiju kameru a neke ne?
Postavili su kameru na takvo mjesto da kada neko pozvoni na interfon ne snima ga sprijeda nego s leđa. Ne vidi se lice.
Samo je kamera čiji direktni prenos u realnom vremenu vidiš na jednom od kanala na TV-u. Dakle, kamera ne snima, ako se nešto desi u ulazu (napad, pljačka itd), nema snimka koji bi policija mogla iskoristititi.
Kada sam ja govorio da nema smisla stavljati kameru na takvo mjesto, ako ne može kamera standardne veličine da se postavi na pogodno mjesto, neka stave minijaturnu kameru u okvir vrata pa da snima lice, niko se nije ni počešao. Ni predstavnik stanara, ni Telemach. Postavili su kameru u žičani kavez koji su stavili na plafon nastrešice ispred ulaznih vraata.
Posljedica:
Lopovi su skinuli kameru i poslije nekoliko dana provalili u jedan stan.
Doduše, kako kamera nije snimala, ne bi bilo puno koristi i da je nisu skinuli, ali lopovi to nisu mogli znati. Međutim, skinuli su je a da niko nije čuo.
Toliko o kvalitetnom i osiguranom postavljanju kamere od stručnjaka iz Telemacha.
Od tada se nismo ni trudili da ponovo zovemo Telemach da postavi novu kameru. Nema koristi.
Eventualno, ako kamera može da se postavi tako da se vidi lice ko zvoni, da ne pustiš u ulaz neke jehovine svjedoke i ostale smarače, možda tada ima neke koristi. U suprotnom, batali.
Bolje kupiti pravi CCTV sistem da kamera snima na neki kompjuter koji se osigura u nekoj kutiji u podrumu ili drugoj pogodnoj prostoriji. Dvije kamere u okvir vrata, jedna koja standardno snima odozgo, druga koja snima odozdo da se vidi lice i kada neko nosi kačket. Pa vidjeti može li se taj videosignal provesti preko nekih adaptera na TV da se ne moraju stavljati posebni monitori za CCTV u svaki stan da bi se vidjelo u realnom vremenu ko zvoni. Jeste skuplje, ali bolje je od Telemachovih rješenja.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#76556 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Uzmeš sam sebi za svoj stan i gotovo 
- Telemach
#76557 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Obzirom na to, da koristite već paket usluga, 7,00 KM.j66o » Today, 6:24 pm
Koliko kosta Prosireni paket 7 ili 10 km?
- aditon
#76558 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hakiz wrote:
Nema velike koristi od toga. Primjer mog ulaza:
Postavili su kameru na takvo mjesto da kada neko pozvoni na interfon ne snima ga sprijeda nego s leđa. Ne vidi se lice.
Samo je kamera čiji direktni prenos u realnom vremenu vidiš na jednom od kanala na TV-u. Dakle, kamera ne snima, ako se nešto desi u ulazu (napad, pljačka itd), nema snimka koji bi policija mogla iskoristititi.
Kada sam ja govorio da nema smisla stavljati kameru na takvo mjesto, ako ne može kamera standardne veličine da se postavi na pogodno mjesto, neka stave minijaturnu kameru u okvir vrata pa da snima lice, niko se nije ni počešao. Ni predstavnik stanara, ni Telemach. Postavili su kameru u žičani kavez koji su stavili na plafon nastrešice ispred ulaznih vraata.
Posljedica:
Lopovi su skinuli kameru i poslije nekoliko dana provalili u jedan stan.
Doduše, kako kamera nije snimala, ne bi bilo puno koristi i da je nisu skinuli, ali lopovi to nisu mogli znati. Međutim, skinuli su je a da niko nije čuo.
Toliko o kvalitetnom i osiguranom postavljanju kamere od stručnjaka iz Telemacha.
Od tada se nismo ni trudili da ponovo zovemo Telemach da postavi novu kameru. Nema koristi.
Eventualno, ako kamera može da se postavi tako da se vidi lice ko zvoni, da ne pustiš u ulaz neke jehovine svjedoke i ostale smarače, možda tada ima neke koristi. U suprotnom, batali.
Bolje kupiti pravi CCTV sistem da kamera snima na neki kompjuter koji se osigura u nekoj kutiji u podrumu ili drugoj pogodnoj prostoriji. Dvije kamere u okvir vrata, jedna koja standardno snima odozgo, druga koja snima odozdo da se vidi lice i kada neko nosi kačket. Pa vidjeti može li se taj videosignal provesti preko nekih adaptera na TV da se ne moraju stavljati posebni monitori za CCTV u svaki stan da bi se vidjelo u realnom vremenu ko zvoni. Jeste skuplje, ali bolje je od Telemachovih rješenja.
razumijem te ali nije baš da nema koristi...moguće da je ta ista kamera već ranije neke potencijalne kriminalce odbila.
mislim da ista može preventivno djelovati. Naravno da bi bio neophodan HDD da se snima sve što se događa, to bi se moglo provjeriti s tehničarima telemacha da li isti se može ugraditi. U svakom slučaju, kamera nije beskorisna. A dobro i dođe da provjeriš ko ti zvoni na interfon kada nikog ne očekuješ
- typeOnegative
#76559 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bilo u mom ulazu prije , nikad nisam prebacio na taj kanal .Stvar radi samo na analogiji koliko znam , tako da je poprilicno beskorisno vecini jer koristimo risivere i digitalni signal . Al ono, kome se da iskopcavat kabl iz risivera pa u tv svaki put kad zeli gledat VN , samo naprijed
-
Mehemed
#76560 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Većina risivera ima izlaz tako da nema potrebe isključivati svaki put već se kupi komad kabla koji će ići iz risivera u TV za analognu.typeOnegative wrote:Bilo u mom ulazu prije , nikad nisam prebacio na taj kanal .Stvar radi samo na analogiji koliko znam , tako da je poprilicno beskorisno vecini jer koristimo risivere i digitalni signal . Al ono, kome se da iskopcavat kabl iz risivera pa u tv svaki put kad zeli gledat VN , samo naprijed

-
k4mi
#76561 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
8.11. sam podnio reklamaciju na racun i do danasnjeg dana niko od vasih kolega nije pregledao sta pise u ugovoru. Zovem skoro svaki dan, kolege iz call centra govore da salju nekakve poruke, mailove supervizorima, sluzbi za aktivaciju (itd itd) ali nista se ne desava.
Sto se mene tice vise necu zvati call centar niti me zanima ishod reklamacije. Racun cu placati za umanjen iznos od 10KM pa vi radite sta god hocete.
8.11. sam podnio reklamaciju na racun i do danasnjeg dana niko od vasih kolega nije pregledao sta pise u ugovoru. Zovem skoro svaki dan, kolege iz call centra govore da salju nekakve poruke, mailove supervizorima, sluzbi za aktivaciju (itd itd) ali nista se ne desava.
Sto se mene tice vise necu zvati call centar niti me zanima ishod reklamacije. Racun cu placati za umanjen iznos od 10KM pa vi radite sta god hocete.
- rolltroll
#76562 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
tako jeMehemed wrote:Većina risivera ima izlaz tako da nema potrebe isključivati svaki put već se kupi komad kabla koji će ići iz risivera u TV za analognu.typeOnegative wrote:Bilo u mom ulazu prije , nikad nisam prebacio na taj kanal .Stvar radi samo na analogiji koliko znam , tako da je poprilicno beskorisno vecini jer koristimo risivere i digitalni signal . Al ono, kome se da iskopcavat kabl iz risivera pa u tv svaki put kad zeli gledat VN , samo naprijed
-
kakaljin
#76563 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da li ovo vise nema u ponudi PDS3 resivera?
https://telemach.ba/oec/checkout/app/odaberi-uređaje
Pogledati pod drugi uređaj
https://telemach.ba/oec/checkout/app/odaberi-uređaje
Pogledati pod drugi uređaj
Last edited by kakaljin on 20/11/2018 21:30, edited 3 times in total.
-
Mehemed
#76564 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tako jednostavno, jedna tipkarolltroll wrote: tako jesamo se prebaci na tv-u na analogiju
- Telemach
#76565 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dostavite nam broj Ugovora u inbox. Javit ćemo Vam se nakon provjere sa kolegama.k4mi » Today, 8:02 pm
@Telemach
- typeOnegative
#76566 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da , zaboravio sam na to . ne koristim D3 risiver par godina, smetnuo s uma skrozMehemed wrote:Većina risivera ima izlaz tako da nema potrebe isključivati svaki put već se kupi komad kabla koji će ići iz risivera u TV za analognu.typeOnegative wrote:Bilo u mom ulazu prije , nikad nisam prebacio na taj kanal .Stvar radi samo na analogiji koliko znam , tako da je poprilicno beskorisno vecini jer koristimo risivere i digitalni signal . Al ono, kome se da iskopcavat kabl iz risivera pa u tv svaki put kad zeli gledat VN , samo naprijed
- Rugafet
#76567 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I ja imam progovorit koju vezano za telemach i njihovu politiku. Sutra cu.
- MTV
#76568 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tacno je da je Total TV digao cijenu usluge
Slike ovdje
https://satelitskiforum.com/sf/index.ph ... post239696
Slike ovdje
https://satelitskiforum.com/sf/index.ph ... post239696
-
PhilCou
#76569 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ima li OTA kamera kod mene na Dobrinji, da mogu pratiti komšinicu kad ulazi-izlazi i kada luta? 
- crnivrag
#76570 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Izađeš ispred haustora i vidiš da li ti visi.PhilCou wrote:Ima li OTA kamera kod mene na Dobrinji, da mogu pratiti komšinicu kad ulazi-izlazi i kada luta?
-
PhilCou
#76571 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zezam se malo, nije ta inovacija još stigla u moju mahalu.crnivrag wrote:Izađeš ispred haustora i vidiš da li ti visi.PhilCou wrote:Ima li OTA kamera kod mene na Dobrinji, da mogu pratiti komšinicu kad ulazi-izlazi i kada luta?
-
Hakiz
#76572 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma, kamera ispred ulaza koristi da vidiš kada ti zazvoni neko na interfon je li ti zvoni jaran, poštar, očitavanje struje, onaj što dijeli reklamne brošure ili je neki prosjak, neko ko ti ne izgleda sigurno da mu otvoriš vrata ulaza.Velkoski wrote:Uzmeš sam sebi za svoj stan i gotovo
I to je sve. Ako hoćeš sigurnost, u pravu si, bolje sebi u stanu napraviti sigurnosni sistem. Ovo šta Telemach nudi nema veliku upotrebnu vrijednost kada je sigurnost u pitanju.
I da, kamera ispred ulaznih vrata ima jednu grupu ljudi kojoj je velika pomoć. A to su mahaluše, žene koje su ranije satima sjedile na balkonima ili iza prozora i gledale ko šta radi. Sa kamerom se zavale u trosjed i gledaju na TV-u šta je kona unijela u haustor, ko je koga priveo itd. Vjerovatno je Telemachu to ciljnna grupa kada su kamere i sistemi koje oni nude u pitanju. Kako nema snimanja, kako je kamera barem u slučaju mog haustora postavljena na glupo mjesto, ne vidim kome bi drugo koristila osim mahalušama. Daje lažni osjećaj sigurnosti i obećava udobnost što ispunjava ali u malom procentu.
Naravno, ima haustora u kojima su kamere postavljene na bolje mjesto. Ali, u mom haustoru je bilo nemoguće standardnu kameru staviti na bolje mjesto. A to je bila jedina kamera koju je Telemach ugrađivao. Nije to situacija u kojoj Telemach dođe, vidi u zavisnosti od konfiguracije haustora koja oprema odgovara i kako je najefikasnije ugraditi, donese odgovarajuću opremu i ugradi je. To je situacija u kojoj Telemach dođe, donese opremu koju on hoće i onda gleda gdje je može ugraditi samo da stane, bez obzira na to ima li koristi od ugradnje.
Međutim, ako 50% stanara pristane onda je besplatno, pa ako i ne koristi, neće ni štetiti. Neće boljeti ako je i ugrade.
Da se ne nadaju ljudi previše.
- pepeljara
#76573 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije da nema ta kamera od telemacha sigurnost, nego nema ni kad stavis 3-4 kamere, snimis lopova kako iznosi crijeva za gasenje pozara, uhapse ga, i tuzilastvo ga pusti jer nema SNIMKA kako on vadi ta kabla, nego samo iznosi 
tako da, te kamere su bas ono za tipa postar, reklame, i ko ti zvoni generalno

tako da, te kamere su bas ono za tipa postar, reklame, i ko ti zvoni generalno
- MTV
#76574 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jos da nam se duffy oglasi po pitanju kamera i da strucno misljenje o njima.
- aditon
#76575 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
neće duffy da se maltretira trivijalnim problemima