SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

noviclan

#76501 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

Naslovnica wrote: 15/02/2024 16:58
Tvrtko II Kotromanić wrote: 15/02/2024 16:56 sad na tvsa govori majka djecaka koga je prosle sedmice stranac udario autom i pobjegao

kaze iz policije joj rekli da ne talasa puno po medijima :shock:
a strancu hladno prekrsajni nalog

hvala Bogu pa se mali oporavlja, bez trajnih fizickih posljedica, ali vidim zena fakat zeli istjerati stvari do kraja, svaka joj cast na energiji
Čuj rekli joj iz policije da ne talasa puno po medijima?!
Ne mogu da vjerujem. Al' u Q.
Valjda strumpfovi kontali albanska mafija, pa jbg ne talasaj
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#76502 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

Naravno da su duzne. I da za to trebaju odgovarati. Ali raspravljali smo se o tome kako je potrebno u svakom slucaju prozivati one koje su odgovorni.

A nasi ljudi ne kontaju da ministar MUPa nema nikakvu direktnu efektivnu kontrolu nad radom policije.

Ako komesar zajoguni, moze raditi sve suprotno kako bi ministar zelio. Dakle, ja ne branim katicu konkretno, jer stvarno mislim da nije posebno kvalitetan ministar, pogotovo u vladi gdje su drugi ministri pokazali da moze bolje.

Kazem samo da treba prozivati one stvarno odgovorne. U slucaju ovog albanca, ascare je zajebo tuzitelj. Ovaj policajac ako je rekao to o netalasanju, moze biti i u drugom kontekstu, ali svakako je u bilo kojem neprimjereno i zasluzuje ukor. Ako se stalno desavaju ocigledni propusti, a nema sankcija, kriv je i komesar, a prethodno nadredjeni oficiri.

Za to su placeni.

Ne treamo provjeravati svaki slucaj. Ali mozemo upotrijebiti zrno logike i kritiku upucivati tamo gdje je nastala greska, jer ce se samo tako ispraviti. Ako je upucujemo pogresnima, ponavljace se.

Ljudi trebaju odgovarati za svoj rad.
il dottore

#76503 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by il dottore »

Velkoski wrote: 15/02/2024 17:38
DonieBrasco wrote: 15/02/2024 17:36 https://www.klix.ba/vijesti/bih/sokantn ... /240215070

Raj za kriminalce, i pitamo se sto je pravosuđe, tuzilastvo, sudovi sinonim za kriminal i korupciju.
Pa ovaj isti Mamić je "bogotac" prosječnog Bosanca. Nisam se jednom raspravljao o njemu i svi me ubjeđuju da to tako treba jer je "sposoban" i napravio je giganta on Dinama.

Nije tebi upućeno, al' ne mogu više ubleharenja. Isto je i za ostale "zajebane momke" koji se pojavljuju na ovoj temi. Svi su šokirani jedan dan nakon što naprave sranje, a onda ih podržavaju za par mjeseci.

Sistema nema jer ga mi ne želimo, tačka.
Cinjenica je da je Mamic napravio "sistem" koji proizvodi i skupo prodaje talente, koji onda igrajuci u jakim ligama postaju vrhunski svjetski igraci.
To mu ne moze niko osporiti. I to zna raditi vrlo malo ljudi a narocito na ovim prostorima. I lik je maltene napravio modernu Hrvatsku reprezentaciju ali to hrvati nece priznati.

Druga strana medalje je sto je Mamic uzimao vise zaradjenog novca sebi nego sto je davao Dinamu. Opet ne znamo ni kako je regulisana ta "oblast", odnosno znaju li se ti omjeri koliko profita njemu a koliko Dinamu
vjeshalica

#76504 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

ITNet wrote: 15/02/2024 15:45
Chmoljo wrote: 15/02/2024 11:14
ITNet wrote: 15/02/2024 11:12

Ali meni je ovo nebuloza da ja moram da razmisljam i budem neki drot da li neko ima kazni ako hocu da mu posudim auto za nesto, ljudi su cudni nece ti ni reci da ima kazni, i ono niko od vas ne trazi rijesenje za prvobitni problem vec je kao rijesenje da se peglaju ovi sto posuduju auto a to vala nije rijesenje, necu da radim posao policije i drzave ono :-)
a da radiš osnovni društveni posao npr. da ne posuđuješ opasne stvari nekome koga ne poznaješ dovoljno?

mislim, nevjerovatni ste jebote...
Ja ne pricaom ovdje o ljudima koje ne poznajes, ja pricam o ljudima koje poznajes i kojima bi dao auto kontas? Jel ti iko ikad i trazio auto od raje za nesto? Na poslu neki dobar kolega nesto hitno iskocilo daj odvuci me negdje ili mi daj auto? Jel se trebas sad sjetiti da pitas ima li kazni? Pitaj nekoga od raje svoje imaju li kazni, pitao sam ja par njih nedavno i sjebao sam se kad mi ovaj jedan rece da ima oko 2k kazni, a ja nebi to nikad rekao, niti je ikad spomenuo niti je osoba kao takva da bi imala kazni, posao top, plata top, niakakv trkac porodicni covjek ali eto fali mu kliker i ne znas da mu fali, i sad ja kao trebam raditi drustveni posao sjetiti se i ispitivati nekoga ima li kazni jer drzava ne radi svoj posao, ma hajde molim te :-)
Zobs je vec predvidio sitne doduse kazne za ustupanje vozila pjanom, bez polozenog...steta samo sto nisu vece da shvate ljudi da im imovina moze postati sredstvo izvrsenja prekrsaja ili krivicnog djela jer su obicne budalešine.
Laplace

#76505 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

ITNet wrote: 15/02/2024 15:45
Chmoljo wrote: 15/02/2024 11:14
ITNet wrote: 15/02/2024 11:12

Ali meni je ovo nebuloza da ja moram da razmisljam i budem neki drot da li neko ima kazni ako hocu da mu posudim auto za nesto, ljudi su cudni nece ti ni reci da ima kazni, i ono niko od vas ne trazi rijesenje za prvobitni problem vec je kao rijesenje da se peglaju ovi sto posuduju auto a to vala nije rijesenje, necu da radim posao policije i drzave ono :-)
a da radiš osnovni društveni posao npr. da ne posuđuješ opasne stvari nekome koga ne poznaješ dovoljno?

mislim, nevjerovatni ste jebote...
Ja ne pricaom ovdje o ljudima koje ne poznajes, ja pricam o ljudima koje poznajes i kojima bi dao auto kontas? Jel ti iko ikad i trazio auto od raje za nesto? Na poslu neki dobar kolega nesto hitno iskocilo daj odvuci me negdje ili mi daj auto? Jel se trebas sad sjetiti da pitas ima li kazni? Pitaj nekoga od raje svoje imaju li kazni, pitao sam ja par njih nedavno i sjebao sam se kad mi ovaj jedan rece da ima oko 2k kazni, a ja nebi to nikad rekao, niti je ikad spomenuo niti je osoba kao takva da bi imala kazni, posao top, plata top, niakakv trkac porodicni covjek ali eto fali mu kliker i ne znas da mu fali, i sad ja kao trebam raditi drustveni posao sjetiti se i ispitivati nekoga ima li kazni jer drzava ne radi svoj posao, ma hajde molim te :-)
Ja ne bih dao auto liku kome fali kliker.
mali_balon

#76506 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

Auto zena kuca se nikad ne posudjuju.....
Dimu1927

#76507 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dimu1927 »

Ne znam sto se dize prica o ljekarskim pregledima, ne moraju ga ni raditi jer svakako se to radi pro forme

Kao i tehnicki za auta, platis i to je to, bitno je samo da se pojavis s autom, ili da se uslikaju tvoje tablice na slicnom autu, i da se pare uzmu.
HelaS

#76508 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by HelaS »

Dimu1927 wrote: 16/02/2024 09:13 Ne znam sto se dize prica o ljekarskim pregledima, ne moraju ga ni raditi jer svakako se to radi pro forme

Kao i tehnicki za auta, platis i to je to, bitno je samo da se pojavis s autom, ili da se uslikaju tvoje tablice na slicnom autu, i da se pare uzmu.
Upravo tako :thumbup:
Ateista

#76509 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

Bobi wrote: 15/02/2024 15:57 Auto, žena i hemijska olovka se ne pozajmljuju nikome :D.
Ja sam cuo za auto, zena i gitara da se ne posudjuju, a vecinu navedenog sam znao posuditi nekom. :D
Ateista

#76510 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

Chmoljo wrote: 15/02/2024 19:04
Naslovnica wrote: 15/02/2024 19:00
Chmoljo wrote: 15/02/2024 18:54

Ti legendo.

Si zaboravio uopste o cemu smo pricali ili si promasio poentu?
Legendo, ja sam ga spominjao prije 15-20 stranica, a sada konkretno ga uopšte nisam spominjao nego si ga ti spomenuo. Meni ministar ni na kraj pameti.
ccc
Dobro.

A zar je iz gore navedenog igdje vidljivo da obicni gradjani trebaju hapsiti i glumiti policajce, vec samo da upotrijebe duznu paznju kad je u pitanju npr. njihova imovina.

Npr. da ne treba biti pupa hava i davati auto svoje kom stignes? Da imovinu koja moze biti zloupotrebljena dajes samo ljudima kojima vjerujes? Da ako imas kakvih saznanja o necemu to i prijavis, a ne da kazes, boli me kurac, nek istrazuju.

Ovom u prilog, sjetim se situacije kada je policija ganjala lika i nisu vidjeli gdje je pobjego. Lik na balkonu gleda i pitaju ga gospodine, jeste vidjeli gdje je otrcao? Kaze lola, sta me briga, radite svoj poso.

Dakle, to. Minimum drustvene odgovornosti, a ne samaranje spahovica familijarno i privodjenje od strane gradjana. Mislio sam da nine potrebno objasnjavati nesto tako banalno.
:thumbup:
Priznajem da sam jednom posudio auto kolegici koju ne poznajem bas najbolje i nisam nesto blizak sa njim bio, nije mi bilo svejedno ali mi bilo nezgodno odbiti. Dobro sam i prosao jer je ispostavilo da je lopov i svasta nesto, osim toga samo par puta jako bliskim ljudima. Treba promijeniti svijest ljudi o tome da auto nije nesto sto se daje tek tako, da imamo odredjenu odgovornost prema tome kome dajemo svoju imovinu, olako se to shvata.
moimoi

#76511 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

Zadivljujuce koliko ljudi posudjuje svoje auto :D

Ja ga majci svojoj ne bih… doduse, jer znam da vozi kao casna sestra iz luj de fina :D
Bloo
Globalna šefica

#76512 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bloo »

moimoi wrote: 16/02/2024 09:32 Zadivljujuce koliko ljudi posudjuje svoje auto :D

Ja ga majci svojoj ne bih… doduse, jer znam da vozi kao casna sestra iz luj de fina :D
:lol: :lol: :lol:
ah, childhood <3
drug_profi

#76513 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Posuđivao ocu i puncu. Posudio bih ženi i kćeri da im zatreba.
I nikom više.
moimoi

#76514 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

Bloo wrote: 16/02/2024 09:34
moimoi wrote: 16/02/2024 09:32 Zadivljujuce koliko ljudi posudjuje svoje auto :D

:lol: :lol: :lol:
ah, childhood <3
Kupila ti zena sebi novog clia za 50ti rodjendan. Prvo novo novcato auto u zivotu. Pitala one momke u salonu “mogu li ja s njim gdje hocu”… oni joj rekose- naravno gdjo :D Nakon par mjeseci dolazi u salon sa spaljenom lamelom.. oni u soku “pa gdjo sta vi radite?” .. ona ljuta odgovara.. “rekli ste mi da mogu gdje hocu” :D Nafurala se da ima dzipa :lol:
Ateista

#76515 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

Glavni razlog zasto ne volim davati nekom auto je sto nisam siguran hoce li ga paziti i cuvati kao ja, hoce li se zaletiti preko rupa i lezecih, hoce li izbjegavati rupe i slicno, to je ono sto mi je prvo u glavi.
Dovoljno je vidjeti sluzbena auta i kako ljudi u prosjeku cuvaju auta, pogotovo kad nisu njihova.
Bloo
Globalna šefica

#76516 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bloo »

Bobi wrote: 15/02/2024 15:57 Auto, žena i hemijska olovka se ne pozajmljuju nikome :D.
Žene se same pozajme. :D
Ateista

#76517 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

Bloo wrote: 16/02/2024 09:47
Žene se same pozajme. :D
:lol:
Tacno, ima ih i neposlusnih koje ne postuju svoje vlasnike. :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#76518 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

HelaS wrote: 16/02/2024 09:15
Dimu1927 wrote: 16/02/2024 09:13 Ne znam sto se dize prica o ljekarskim pregledima, ne moraju ga ni raditi jer svakako se to radi pro forme

Upravo tako :thumbup:
ne slažem se.

jeste na mjestu ova da je većina tih sistematskih pro forme da se ubiju pare.

no kada neki policajac napravi neko neuračunljivo sranje, a doktor mu potpisao da je dobar u glavu, onda ima osnova da se i protiv doktora zakotrlja nešto. a onda će oni naredni biti pametniji i odgovorniji, najprije prema sebi svom poslu i karijeri.

kako ne shvatate da smo mi društov u izgradnji, gdje nije moguće doprijeti pojedinačno do svakoga, ali na pojedinim primjerima će i ostali skontati da im se ne isplati hvatati krivine.

isto je i kod oduzimanja auta. ako to bude redovna stvar i vlasnike krene glava boljeti, smanjiće se posuđivanje istih. ako doktori krenu robijati i poslove gubiti zbog neodgovornog rada i potpisa na ono što nisu provjerili, ostali će se presabrati i manje će rizikovati.

samo treba stvoriti uslove da neko može i odgovarati.

dakle, slažemo se da je sistematski potreban. možemo se složiti i da ih je većina zaista pro forme. ali kada prvi dr. ode na robiju ili izgubi posao, onda sistematski i neće više biti pro forme.

na kraju krajeva, ne mora to biti samo psiholog. može biti odgovoran i onaj doktor koji je nekom policajcu trebao zabraniti rad zbog zdravstvenog stanja, a onda čovjek npr. umre zbog toga, umjesto da je otišao u invalidsku penziju. dakle, mi moramoizgraditi društvo gdje smo svi malo više odgovorni do one granice do koje možemo i trebamo biti.

to sve skupa, na kraju, vraća ljudima vjeru u sistem i struku.
Dimu1927

#76519 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dimu1927 »

Evo vidjet cemo nakon ovih ljekarskih koliko ce policajaca biti sklonjeno iz sluzbe ili, na druge poslove. 0
Haris.ba

#76520 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

Dimu1927 wrote: 16/02/2024 10:21 Evo vidjet cemo nakon ovih ljekarskih koliko ce policajaca biti sklonjeno iz sluzbe ili, na druge poslove. 0
Kako ce kada ce ih pregledati psihijatri sto isto imaju neutvrdjenu sifru. :lol:
oldtajmer

#76521 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by oldtajmer »

Haris.ba wrote: 16/02/2024 10:24
Dimu1927 wrote: 16/02/2024 10:21 Evo vidjet cemo nakon ovih ljekarskih koliko ce policajaca biti sklonjeno iz sluzbe ili, na druge poslove. 0
Kako ce kada ce ih pregledati psihijatri sto isto imaju neutvrdjenu sifru. :lol:
:lol: ma svi mi ovdje imamo neutvrdjene sifre 100% samo kad bi nas imao ko malo prouciti
moimoi

#76522 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

Haris.ba wrote: 16/02/2024 10:24
Svaki psihijatar ima svog psihijatra :D Ako nista kolegu sa studija sa kojim poprica :lol:
moimoi

#76523 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

Kako inace izgleda taj ljekarski koji bi trebao utvrditi da li si zdrav u glavi da posjedujes oruzje?
Je li neki upitnik?
Ono tipa ..volite li cvijece?
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#76524 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

moimoi wrote: 16/02/2024 10:32 Kako inace izgleda taj ljekarski koji bi trebao utvrditi da li si zdrav u glavi da posjedujes oruzje?
Je li neki upitnik?
Ima neko ko zna ;-)
Haris.ba

#76525 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

moimoi wrote: 16/02/2024 10:32 Kako inace izgleda taj ljekarski koji bi trebao utvrditi da li si zdrav u glavi da posjedujes oruzje?
Je li neki upitnik?
Odu ljudi u skolu za takve stvari. Nije ta literatura tajna. Ali, neka se policajci malo napate i guglaju "kako prevariti psihica da nisam lud".
Post Reply