Ni u ludilu ne bi osudio al-Nusru i Isil, borci Isila tjeraju zlocinca Zehredina i njegove kukavice,...nastaviti niz.Superhikk wrote:"na prvom mjestu vrijednosti je ljudski život" reče hardkor simpatizer bandi samoubica.
Sirija vol. 2
- salik79
#76501 Re: Sirija vol. 2
- jao_situacije
#76502 Re: Sirija vol. 2
mhm, a jesi primjetio da i prijašnji i sadašnji muftija saudije imaju problem sa nekim okom, desnim ili lijevim, ne mogu baš da skontam koje je u funkciji a koje nijesalik79 wrote:Desno.jao_situacije wrote:salik u koje oko će biti slijep dedžal ?
- Challenger__
#76503 Re: Sirija vol. 2
Sve "suspect", pretpostavka, sumnja, a nigdje dokaza, kao da su USA Bangladeš a ne prva tehnička sila svijeta. Vala su dosadili sa ovim.sarajevoxxxx wrote:CNN: Ruski hakeri hakovali katarsku novinsku agenciju
- salik79
#76504 Re: Sirija vol. 2
Nedzdovci su svakako nakaze iz sejtanskog roga.jao_situacije wrote:mhm, a jesi primjetio da i prijašnji i sadašnji muftija saudije imaju problem sa nekim okom, desnim ili lijevim, ne mogu baš da skontam koje je u funkciji a koje nijesalik79 wrote:Desno.jao_situacije wrote:salik u koje oko će biti slijep dedžal ?

-
sarajevoxxxx
#76505 Re: Sirija vol. 2
Beledi News: Koalicija u potpunosti uništila režimski vojni konvoj od nekoliko tenkova, haubica, i drugih oklopnih vozila, te 60 vojnika koji su pratili konvoj.Režim i šiitske milicije su krenuli prema Tenefu. Kada su se približili zoni koja administrativno pripada prelazu Tenef, koalicija je nekoliko puta bombardovala konvoj.
http://baladi-news.com/ar/news/details/ ... 9%86%D9%81
http://baladi-news.com/ar/news/details/ ... 9%86%D9%81
- jao_situacije
#76506 Re: Sirija vol. 2
mogu oni tako sve dok neki iz tih milicija ne poludi, ponese iglu i raspali
onda će biti belaj
već su ih rokali patovima
onda će biti belaj
već su ih rokali patovima
- Superhikk
#76507 Re: Sirija vol. 2
Šta fali ISIL-usalik79 wrote:Ni u ludilu ne bi osudio al-Nusru i Isil, borci Isila tjeraju zlocinca Zehredina i njegove kukavice,...nastaviti niz.Superhikk wrote:"na prvom mjestu vrijednosti je ljudski život" reče hardkor simpatizer bandi samoubica.
Salafixxxove vratolomije na tankom ledu licemjerja. Najviše volim da ga čitam kad uloži napor da kaže koju pametnu. To budu pravi aforizmi. I posvađa se sa sopstvenim principima. Ko i ovaj Kardavi
- Čitalac
#76508 Re: Sirija vol. 2
Postoji li uopšte neka komunikacija između Rusa i ovih jedinica koje se kreću prema granici sa Irakom? Amerikanci kažu da su više puta poslali upozorenje preko "de-confliction line" (to su valjda Rusi), ali nikakve vajde od toga.
Uzgred, Amerikanci kažu da je u koloni bio jedan tenk koji je oštećen, a uništena su ukupno tri artiljerijska oruđa.
Uzgred, Amerikanci kažu da je u koloni bio jedan tenk koji je oštećen, a uništena su ukupno tri artiljerijska oruđa.
-
handžar88
#76509 Re: Sirija vol. 2
Lijevo Raka desno Mosul

Mislim da je Mosul bio glavni grad kalifata u svakom smislu i da su najbolji borci tamo bili.. nece u Raki biti ni pola borbe kao tamo.
Mislim da je Mosul bio glavni grad kalifata u svakom smislu i da su najbolji borci tamo bili.. nece u Raki biti ni pola borbe kao tamo.
- rajv0sa
#76510 Re: Sirija vol. 2
Tigrovi ratuju na istoku alepa, a al-tanaf je granačini prelaz na jugu sirije, jedno od drugog udaljeno cirka 300 kilometara zračnom linijom, da ti približim kao od Rožaja do italijanske obale. Provjeri malo kartu prije nego što klikneš submit, ovako se pravo provaljuješ, tužno stvarno. Vidim svi te potpuno ignorišu pa sam se malo sažaliosolar7 wrote:Nego,jel izasla ta velika saa sa tigricima na taj Tanaf vise.Rekose neki ovdje da samo sto nisu pa ja sve cekam.
-
handžar88
#76511 Re: Sirija vol. 2
Kad vec to spominjete evo jedna zanimljivost, "teorija zavjere" ali i offtopic.. navodno je antikrist(to je dedzal?) prikazan na novcanici 100 izraelskih šekela, naravno lik je skriven, zamucen..jao_situacije wrote:mhm, a jesi primjetio da i prijašnji i sadašnji muftija saudije imaju problem sa nekim okom, desnim ili lijevim, ne mogu baš da skontam koje je u funkciji a koje nijesalik79 wrote:Desno.jao_situacije wrote:salik u koje oko će biti slijep dedžal ?

Taj lik je stvarno tu, a iz centralne banke izraela tvrde da je to samo watermark da nema nikakvog lika, ima li ili ne procijenite sami
-
sarajevoxxxx
#76512 Re: Sirija vol. 2
60 režimskih vojnika Amerikanci jučer hladno likvidirali u po' sirijske pustinje, i to iz vojne baze udaljene od režimskih vojnika par kilometara. Rusi, Iranci i režim prije par dana prijetili su kako će odgovoriti na direktni napad američkih snaga. Jedva čekamo da i to vidimo, osim ako su misli na odgovor izdavanjem saopćenja osude ili poziv na hitnu sjednicu VS-a. Nije zar da su Kuznjecov i one druge skalamerije da su uzalud prevalili one silne kilometre, a i Hašda kažu ima preko 40 000 
- muhafuca
#76513 Re: Sirija vol. 2
Evo i clanka sa CNN-a
Ko je kriv za krizu oko Qatarq? Rusi naravno
Ko voli SF short stories - interesantno za procitat
CNN Exclusive: US suspects Russian hackers planted fake news behind Qatar crisis
Ko je kriv za krizu oko Qatarq? Rusi naravno
Ko voli SF short stories - interesantno za procitat
CNN Exclusive: US suspects Russian hackers planted fake news behind Qatar crisis
Code: Select all
http://edition.cnn.com/2017/06/06/politics/russian-hackers-planted-fake-news-qatar-crisis/index.html- Krokodajl
#76514 Re: Sirija vol. 2
Pa i mene mrtva da su donijeli kući i u mene bi se mati Alije sjetila.sarajevoxxxx wrote:Šta misliš je li jedna od majki u Latakiji kada joj dovuku tijelo sina koji je poginuo tamo negdje u Deri, ili u nekoj zabiti u pustinji Homsa ili Deir ez-Zora, šta misliš je li protiv ili podržava Asada?handžar88 wrote:Sve nam je jasno i sve si u pravu savo, de nam jos samo objasni kako to da je svaka kuca dala nekog za Assada a kazes narod je protiv Assada, revolucija i to?
Što svakako ne znači da bi kokardu navukla na glavu.
Ne kontam....
- salik79
#76515 Re: Sirija vol. 2
Ima nesto o tome i u ovom dokumentarcu:Krokodajl wrote:Pa i mene mrtva da su donijeli kući i u mene bi se mati Alije sjetila.sarajevoxxxx wrote:Šta misliš je li jedna od majki u Latakiji kada joj dovuku tijelo sina koji je poginuo tamo negdje u Deri, ili u nekoj zabiti u pustinji Homsa ili Deir ez-Zora, šta misliš je li protiv ili podržava Asada?handžar88 wrote:Sve nam je jasno i sve si u pravu savo, de nam jos samo objasni kako to da je svaka kuca dala nekog za Assada a kazes narod je protiv Assada, revolucija i to?
Ne kontam....
-
neki
#76516 Re: Sirija vol. 2
http://www.index.hr/vijesti/clanak/djec ... 75298.aspx
Ista priča iz drugog ugla, logičniji pogled na dešavanja oko ovog djeteta..
-
sarajevoxxxx
#76517 Re: Sirija vol. 2
Armija BiH nije imala avione i ratovala je protiv daleko opremljenijeg neprijatelja sa embargom koji joj je nametnut od početka rata, a i parola nije bila "ili Alija ili ćemo spaliti Bosnu". Režim od početka ima avijaciju, ratuje protiv daleko slabije naoružanog neprijatelja, ima zračni most sa Rusijom i Iranom odakle dolaze neograničene količine oružja i parola im je "ili Asad ili će spaliti Siriju". Dakle poređenje Armije i režimske vojske ili Asada i Alije je van pameti.Krokodajl wrote:
Pa i mene mrtva da su donijeli kući i u mene bi se mati Alije sjetila.
Ne kontam....
- salik79
#76518 Re: Sirija vol. 2
neki wrote:http://www.index.hr/vijesti/clanak/djec ... 75298.aspx
Sta bi sa inexom
'dje je onaj "moralista", Akibh, da nam objasni sta se desava? On uvijek ima neko logicno objasnjenje
- Krokodajl
#76519 Re: Sirija vol. 2
Pa i ne poredim, ali glupo ti je razmišljanje da će majka jer joj je sin poginuo za Siriju promjeniti mišljenje o kompletnoj državi.sarajevoxxxx wrote:Armija BiH nije imala avione i ratovala je protiv daleko opremljenijeg neprijatelja sa embargom koji joj je nametnut od početka rata, a i parola nije bila "ili Alija ili ćemo spaliti Bosnu". Režim od početka ima avijaciju, ratuje protiv daleko slabije naoružanog neprijatelja, ima zračni most sa Rusijom i Iranom odakle dolaze neograničene količine oružja i parola im je "ili Asad ili će spaliti Siriju". Dakle poređenje Armije i režimske vojske ili Asada i Alije je van pameti.Krokodajl wrote:
Ne kontam....
Ne bore se oni za Asada, bore se za svoj koncept Sirije, a i ako se bore za Asada onda su logično spremni i da poginu za njega.
Po tome bi i majka kojoj se sin raznese sa Muhajsinijem, trebala da voli Asada.
Ako su krenuli u rat, pa za Asada za Asada, onda su valjda spremni i da poginu.
Ako nisu bili spremni poginuti, onda nisu ni išli u rat.
Ne znam kako bi nekom smrt rođaka vojnika promjenio mišljenje o cijelom sistemu vrijednosti.
Civil da, ali vojnik, nema šanse.
A to sve opet ne mjenja činjenicu da bi se u mene mati sjetila Alije tj. njegove djece koja nisu pognula, jer mati je mati, ali ne bi promjenila mišljenje o Armiji, kao što ni Sirijska mati zbog smrti svog sina neće promjeniti mišljenje o Armiji, o Asadu nek misli i najgore ako hoće.
- Krokodajl
#76520 Re: Sirija vol. 2
I kakve veze ima to što nismo imali avione.
Da smo ih Bogdom imali.
Da smo ih Bogdom imali.
- salik79
#76521 Re: Sirija vol. 2
Sta kaze tvoj sejh Josif Karadavi? Ubijajte sve redom, civile, zene, djecu, starce, ...., ako su na strani rezima. A da ne spominjemo "Alevije u grob, krscane u Libanon" i "Drobljenja Magijevske (sijske) glave i ponovne uspostave emevijskog halifata". Usput, vec sam te pozivao, navedi jednog jedinog nesunita u redovima "pobunjenika" i reci mi na koji racun da ti prebacim stoju!sarajevoxxxx wrote:Armija BiH nije imala avione i ratovala je protiv daleko opremljenijeg neprijatelja sa embargom koji joj je nametnut od početka rata, a i parola nije bila "ili Alija ili ćemo spaliti Bosnu". Režim od početka ima avijaciju, ratuje protiv daleko slabije naoružanog neprijatelja, ima zračni most sa Rusijom i Iranom odakle dolaze neograničene količine oružja i parola im je "ili Asad ili će spaliti Siriju". Dakle poređenje Armije i režimske vojske ili Asada i Alije je van pameti.Krokodajl wrote:
Ne kontam....
- DaysleepeR
#76522 Re: Sirija vol. 2
ne bore se ljudi za Asada, bore se za pravo da mogu slušat muziku, izaći u disko, nositi šta žele od odjeće, i ostalo...
ljudi žele da žive kako su živjeli oduvijek, a ne da im saudijci, nogajci i ostali sa šipkicom red zavode po ulicama
ljudi žele da žive kako su živjeli oduvijek, a ne da im saudijci, nogajci i ostali sa šipkicom red zavode po ulicama
-
Akibh
#76523 Re: Sirija vol. 2
salik79 wrote:Ti mi vrijedjas inteligenciju sve ove godine, pa opet nalazim za shodno da ti ponekad, nesto i odgovorim.sarajevoxxxx wrote:Pa ti si svojim upisima i primitivnim vrijeđanjem pokazao svima kakav si. Nemam ti ja šta govoriti.salik79 wrote: Svi se mi vec godinama debelo varamo. Zato si ti tu ta nam ukazes. Revolucija nikad jaca, hehe, samo lagano, hihi
-
Akibh
#76524 Re: Sirija vol. 2
vs. ista izjava hardcor simpatizeri bandi ubicaSuperhikk wrote:"na prvom mjestu vrijednosti je ljudski život" reče hardkor simpatizer bandi samoubica.
- salik79
#76525 Re: Sirija vol. 2
De nam malo pricaj, sta ono index pise?! Moralisto, bez presedanaAkibh wrote:salik79 wrote:
Ti mi vrijedjas inteligenciju sve ove godine, pa opet nalazim za shodno da ti ponekad, nesto i odgovorim.10000 postova, covjek zivi od ovoga i kao ponekad odgovori