Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zdruzdjo wrote:Scena danasnja.
Vozim iz grada ulicom dzemala bijedica prema bitumenki. Kod bitumenke pjesacki prelaz. Stajem jer od onog puteljka za centar "safet zajko" ide covjek koji gura invalidska kolica sa djetetom u njima. Stajem da ih propustim. Bacim pogled na retrovizor, priblizava mi se vozilo bihamka. Kako covjek prelazi sa djetetom ispred mene tako RETARDIRANI KONJ iz bihamka hladno pored mene prolazi i obilazi me da skrene u ulicu prema nedjaricima. Bukvalno su mu prasinu sa auta skinuli djetetovim nogama. Ali tu nije kraj kako oni prodjose na sredinu tako jos jedan debil sa seat leonom radi istu stvar ali ovaj put su ljudi vec na sredini druge trake. I kao ceka ih da prodju pa da on osine po gasu i prodjeospred mene. Namjerno sam opleo po gasu i zakocio na samom skretanju dok je debil broj dva se zamalo nasukao na trotoar pokusavajuci da se utrpa.
PA NE MOGU DA VJERUJEM SA KIM DJELIMO CESTU.
Da je kojim sucajem bio policajac gdje inace bude tacno bih mu dreknuo kroz prozor da zaustavi i jednog i drugog. Covjek sa kolicima je bio tu i dalje i taman bi bio ko kec na deset.
Jebem majku mrtvu i 12 koljena proslih i buducih.
Ma mene više ništa ne može iznenaditi. Ustvari lažem, iznenadi me normalno i civilizovano ponašanje. Postali smo leglo primitivizma. Papanluk je sad u trendu, a do kad će biti bog sami zna. Žali bože s kim dijelimo zrak i šta papanija uradi od grada.
Sve češće bježim u planinu na vikendicu da bih se odmorio od kromanjonaca. Bježim iz grada na planinu da pobjegnem od seljaka jebote...
Večeras u Visokom na autoputu,ide crni golf 4 lijevom trakom,desna je slobodna,ali hajde kontam pomaknut će se.Vidim ne miče se,blicnem par puta ništa,približim se njemu retrovizori uvučeni ide on 110 km/h laganica,obidjem desnom kad tamo 3 mudonja,ne znaš koji je lakši,naočale su tu,kuliranje.
Valjda im je zasmetao moj pogled,pa su odlučili da me prate sa sve upaljenim dugim svjetlima,ali im nešto nije išlo
Kad neko ispred mene gusli 30km/h iako je zeleno na semaforu ispred. Počne zeleno treptat a on se ispali ko metak i jedva kroz žuto prođe a ja moram stat na crveno.
Ja gledam na kovacicima neki dan majmun sa mercedesom stoji na semaforu iz sporedne ulicice i neda nikome da izađe na cestu i tek kad se upalilo crveno ode dalje
Romeo 80 wrote:
Ma mene više ništa ne može iznenaditi. Ustvari lažem, iznenadi me normalno i civilizovano ponašanje. Postali smo leglo primitivizma. Papanluk je sad u trendu, a do kad će biti bog sami zna. Žali bože s kim dijelimo zrak i šta papanija uradi od grada.
Sve češće bježim u planinu na vikendicu da bih se odmorio od kromanjonaca. Bježim iz grada na planinu da pobjegnem od seljaka jebote...
kloniran wrote:Ja gledam na kovacicima neki dan majmun sa mercedesom stoji na semaforu iz sporedne ulicice i neda nikome da izađe na cestu i tek kad se upalilo crveno ode dalje
Romeo 80 wrote:
I onda mi kazu da nije normalno na kafu otici do nekog manjeg mjesta u okolini sarajeva... isplati se provozati do konjica na kafu, samo da izbjegnem guzvu i debile
Maloprije izlazim iz garaže u Konzumu u Kolodvorskoj (ex. Mercator).. nekakva ženturača koju puca klimaks iza mene.. uredno par auta ispred i ja čekamo da prođu ljudi koji idu pravo u suprotnom smjeru da bismo skrenuli lijevo - ona uzjahala sirenu k'o mahnita. Ja pogledam u srednji retrovizor, ona nešto išareti u smislu 'budalo, jesi normalan', vrti rukom. Ko joj vozačku i auto dade... iako to nisam nikad uradio - fino sačekam da se krene paliti žuto i tek onda prođem, ona ostane.. eto ti kontam kad si pametna.
Da, svakako jedna od meni "omiljenih" situacija je susret sa tim nadrkanim ženturačama ili uopšte ženama koje se za volanom ponašaju kao najretrogradnija skupina muškaraca! Tačno ti dođe da pogaziš sve vlastite principe i odgoj i da je izvučeš iz auta pa joj opališ šamarčinu, čisto da se resetuje na tvorničke postavke...
Da.. uopće nisam neko ko smatra nešto poput 'žene lošije voze', 'žene su očajni vozači', itd. ali znaju biti bezobrazne barem koliko i muškarci seljačine.
Isto prije par dana, ne sjećam se gdje tačno, ide mi u susret žena srednjih godina i to gazi pola moje trake.. jedva drži volan kako treba, u jednoj ruci koja je na volanu drži touchscreen telefon a drugom rukom (tačnije samo kažiprstom) tipka po telefonu.. nit' zna voziti, nit' zna tipkati na telefon - pa skontaj kad istovremeno radi te dvije radnje.
kB27 wrote:Da.. uopće nisam neko ko smatra nešto poput 'žene lošije voze', 'žene su očajni vozači', itd. ali znaju biti bezobrazne barem koliko i muškarci seljačine.
Isto prije par dana, ne sjećam se gdje tačno, ide mi u susret žena srednjih godina i to gazi pola moje trake.. jedva drži volan kako treba, u jednoj ruci koja je na volanu drži touchscreen telefon a drugom rukom (tačnije samo kažiprstom) tipka po telefonu.. nit' zna voziti, nit' zna tipkati na telefon - pa skontaj kad istovremeno radi te dvije radnje.
Neki dan na mostu na Ilidzi, stanem na crveno, iza mene se naslaga auta. Za one koji ne znaju, dvije su trake, po jedna za oba smjera. Ja skrecem lijevo prema parku, crveno na glavnom semaforu i dalje, a na sporednom se upali zeleno za desno. Ja stojim. Neko od idiota iza svira li svira, spusten mi prozor pa cujem i psovke na moj racun, racun zenskog roda kao vozaca itd. Pretpostavljam da on hoce desno i moj lijevi zmigavac njega ne dotice previse. Pa obidji ljudino ako smijes, ako ti se toliko zuri. Ili je mozda u njegovoj ogranicenoj glavi mogucnost da ja necu desno potpuno iskljucen scenarij. A svakakvih hajvana, hljebe...
kB27 wrote:Da.. uopće nisam neko ko smatra nešto poput 'žene lošije voze', 'žene su očajni vozači', itd. ali znaju biti bezobrazne barem koliko i muškarci seljačine.
ali ima pojedinih sto odlicno voze
One koje dobro voze, voze onda bolje nego 90% muskaraca koje znam. Nema sredine
lijepa u dusi wrote:Neki dan na mostu na Ilidzi, stanem na crveno, iza mene se naslaga auta. Za one koji ne znaju, dvije su trake, po jedna za oba smjera. Ja skrecem lijevo prema parku, crveno na glavnom semaforu i dalje, a na sporednom se upali zeleno za desno. Ja stojim. Neko od idiota iza svira li svira, spusten mi prozor pa cujem i psovke na moj racun, racun zenskog roda kao vozaca itd. Pretpostavljam da on hoce desno i moj lijevi zmigavac njega ne dotice previse. Pa obidji ljudino ako smijes, ako ti se toliko zuri. Ili je mozda u njegovoj ogranicenoj glavi mogucnost da ja necu desno potpuno iskljucen scenarij. A svakakvih hajvana, hljebe...
Identično mi se redovno dešava kad idem uz ulicu Derviša Numića (prema Vracama) i hoću lijevo na tranzit. Ko god tu prolazi zna da je nemoguće skrenuti lijevo u špici osim u slučaju da neko odozgo skrene lijevo (njegovo lijevo) i na vrijeme upali žmigavac - a to je ekstremno rijetko. Još se pomaknem maksimalno koliko mogu u raskrsnicu, da mogu ljudi koji hoće pravo ili desno zaobići, ali jok - seljačine sviraju jer ih je strah da se provuku. Baš da vidim kako bi oni skrenuli u toj situaciji.
kloniran wrote:Ja gledam na kovacicima neki dan majmun sa mercedesom stoji na semaforu iz sporedne ulicice i neda nikome da izađe na cestu i tek kad se upalilo crveno ode dalje
Ihhhhhh koliko puta sam dozivio da debili rade gore opisano.