Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Dee-Dee_13

#7651 Re: Zeničani

Post by Dee-Dee_13 »

Warashii wrote: Mahhh svako malo oni to tako zabace, ne bi li se ko upecao.
Starom je nekad davno tako dolazilo, on izignorisao i nije nista ni bilo, dosla obavijest o obustavljanju postupka ili tako nesto, bilo je poodavno, mada su kod tebe otisli malo dalje.
Ove stvari najvise urucuju onima koji su plaćali pa prestali kada su vidjeli da malo ko to placa.
U svakom slucaju opet ista gamad.
Dajte normalan program, nema reklama nakon 19 sati i ja cu da da placam pretplatu/porez/kaznu ili sta vec treba da placam.
Malo je reci da su otisli daleko...Cak stoji ako stari ne plati, da ce mu iznos jednostavno "skinuti" sljedeci mjesec s penzije :shock: Nemam rijeci... :roll:
nadžak

#7652 Re: Zeničani

Post by nadžak »

Dee-Dee_13 wrote:
Warashii wrote: Mahhh svako malo oni to tako zabace, ne bi li se ko upecao.
Starom je nekad davno tako dolazilo, on izignorisao i nije nista ni bilo, dosla obavijest o obustavljanju postupka ili tako nesto, bilo je poodavno, mada su kod tebe otisli malo dalje.
Ove stvari najvise urucuju onima koji su plaćali pa prestali kada su vidjeli da malo ko to placa.
U svakom slucaju opet ista gamad.
Dajte normalan program, nema reklama nakon 19 sati i ja cu da da placam pretplatu/porez/kaznu ili sta vec treba da placam.
Malo je reci da su otisli daleko...Cak stoji ako stari ne plati, da ce mu iznos jednostavno "skinuti" sljedeci mjesec s penzije :shock: Nemam rijeci... :roll:
Čuj, jedno je priča o toj kvaliteti programa, njegovom sadržaju i slično a drugo je pravna priča u vezi ovoga. Fazon ti je u tome da po zakonu ti plaćaš porez na posjedovanje TV prijemnika, takozvanu taksu :D a ne da plaćaš tv pretplatu televiziji.

Da, postoji odbijanje od penzije, plate i sl. iznosa koje nisi platio tako da ti predlažem da ne ignorišeš tu situaciju nego da se uključiš i probaš svoje troškove na najmanju mjeru. Bojim se da sada nemaš puno prostora za manevar. Ako imaš kakvog kolegu advokata ili nekog sa više informacija raspitaj se i vidi šta možeš.
Warashii

#7653 Re: Zeničani

Post by Warashii »

nadžak wrote: Čuj, jedno je priča o toj kvaliteti programa, njegovom sadržaju i slično a drugo je pravna priča u vezi ovoga. Fazon ti je u tome da po zakonu ti plaćaš porez na posjedovanje TV prijemnika, takozvanu taksu :D a ne da plaćaš tv pretplatu televiziji.

Da, postoji odbijanje od penzije, plate i sl. iznosa koje nisi platio tako da ti predlažem da ne ignorišeš tu situaciju nego da se uključiš i probaš svoje troškove na najmanju mjeru. Bojim se da sada nemaš puno prostora za manevar. Ako imaš kakvog kolegu advokata ili nekog sa više informacija raspitaj se i vidi šta možeš.
Jedno povlaci drugo.
Taj porez na posjedovanje TV ide direktno u javne emitere zar ne, ne koristi se za bilo sta drugo?
Ako se kojim slucajem desi da svi podjemo placati taj "porez" hocemo li gledati isto los program kao danas i isto lose novinare?
U principu je taj porez kao i mnogi drugi "porez na budale".
Oni se jos uvijek nisu usaglasili sta treba placati, RTV taksu ili porez na posjedovanje "bilo cega".
N.N.

#7654 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Skinut` ce sa penzije ako se ne plati. Rade to i nije nista novo.
Jedina je caka sto to najvise dolazi onima koji su placali, pa prestali. Jbga, imaju evidencije tih sto bar placaju.
Ovi sto nikada nista nisu platili, njih i "nema".
U sustini, drzava svoje naplati, kadli tadli :)
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#7655 Re: Gdje u Zenici...?

Post by Jimmy McNulty »

Popocatepetl wrote:Gdje i ko se u Zenici bavi poliranjem farova? I bavi li se ko pored normalnog pranja i pranjem i ciscenjem kompletne unutrasnjosti? Hvala
Znam da ima na Počulici neki koji perfektno radi to pranje unutrašnjosti, kod njega idu oni švercri redovno kad žele nekome auto tuhnut ali fkt ne znam gdje se tačno nalazi na Počulici.

Što se tiče poliranja:
http://www.olx.ba/artikal/5714239/polir ... fara-20km/
http://www.olx.ba/artikal/19435976/poli ... va-zenica/
http://www.olx.ba/artikal/12899118/prof ... va-zenica/
clio_dci120

#7656 Re: Gdje u Zenici...?

Post by clio_dci120 »

I ja ti za dubinsko toplo preporucujem te na Poculici, dva auta su mi oni radili, i bio sam prezadovoljan, stvarno super ljudi odrade, a cijenom su povoljniji nego ovi u Zenici, pogotovo u odnosu na Sarajevo, kada prodjes Stil i benzinsku, vozis se jos malo, prodjes onaj pravac, imaju onda jos dvije tri krivine, i sa lijeve strane iz pravca Zenice vidjet ces ih, ne mozes profulati, ima uvijek parkiranih auta...prezivaju se Dzidic, ima iza i komora za lakiranje...obrati mi se na PM ako ti treba broj..znam i ja licno nekoliko vlasnika auto kuca sto prodaju polovna vozila, i svi su prezadovoljni, manje vise vecini svercera oni rade pranja.
kakavdanakneiskustvu

#7657 Re: Gdje u Zenici...?

Post by kakavdanakneiskustvu »

to vec nije u zenici,mislim poculica :D
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#7658 Re: Gdje u Zenici...?

Post by Jimmy McNulty »

kakavdanakneiskustvu wrote:to vec nije u zenici,mislim poculica :D
Nije ali svi kazu da se isplati otici tih desetak kilometara dalje jer je dosta jeftiniji i bolji od ovih nasih tuhliba sto bi ti ukrali crno ispod noktiju.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#7659 Re: Gdje u Zenici...?

Post by _BataZiv_0809 »

Jimmy McNulty wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:to vec nije u zenici,mislim poculica :D
Nije ali svi kazu da se isplati otici tih desetak kilometara dalje jer je dosta jeftiniji i bolji od ovih nasih tuhliba sto bi ti ukrali crno ispod noktiju.
Kakav danak je Rembrant foruma :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#7660 Re: Gdje u Zenici...?

zezo sam se malo
Ci-Nick

#7661 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

Ja sam redovno plaćao RTV taksu koja mi je dolazila uz fiksni telefon. Onda sam prešao na moju TV prije dvije godine i tako da ove dvije godine ne plaćam RTV taksu jer mi niko ne dostavlja račun.
I sad,....može se desiti da mi dođe da platim za ove dvije godine sa kamatom i sudskim troškovima iako mi niko nikad nije dostavio ni račun ni opomenu. :lol:
Apsurdistan u kojem imaš obaveze a za prava ne pitaj ! :twisted:
Ci-Nick

#7662 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

Evo nađoh ovo i ima logike.
Ni ugovora ni računa a presude o izvršenju stižu.
http://www.--- NO LINKS ---/vijesti/bih/ ... -7483.html
kakavdanakneiskustvu

#7663 Re: Zeničani

Ci-Nick wrote:Evo nađoh ovo i ima logike.
http://www.--- NO LINKS ---/vijesti/bih/nezakonita-naplata-tv-pristojbe-7483.html

nije ti vidljiv link
Ci-Nick

#7664 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

kakavdanakneiskustvu wrote:
http://www.--- NO LINKS ---/vijesti/bih/nezakonita-naplata-tv-pristojbe-7483.html

nije ti vidljiv link
bio je danas vidljiv, ne znam zašto se raspao.

"Nezakonita naplata tv pristojbe

« Prethodni članak | Sljedeći članak »Napisano 16.03.2013. 11:49Nezakonita naplata tv pristojbe
Kiseljačanin Dragan Milović pronašao zakonsku osnovu po kojoj RTV FBiH ne može naplatiti tužbe zbog neplaćanja rtv pristojbe

"Bez računa se ne računa". Marketinški je to slogan kojeg posljednjih dana imamo prilike čuti iz medija susjedne Hrvatske, osmišljen u povodu fiskalizacije, odnosno uvođenja fiskalnih kasa. Razmišljajući mjesecima o preko šest tisuća žitelja Kiseljaka, Kreševa i Fojnice kojima su prošlog ljeta počele stizati tužbe zbog neplaćene rtv pristojbe u iznosu od 70 km, uz četiri puta više troškove odvjetnika, Kiseljačanin Dragan Milović odlučio je proučiti zakonska rješenja koja su na snazi u BiH te tako pomoći svojim sugrađanima da riješe procese u svoju korist, pozivajući se upravo na zakonska rješenja koja su na snazi u BiH. U najkraćem, Milović je došao do saznanja koja bi se mogla uklopiti upravo u spomenuti marketinški slogan s početka teksta, a to je "Bez računa se ne računa".

Milović je zapravio sastavio vlastiti odgovor na tužbu zbog neplaćanja rtv pristojbe s nadom da će pomoći i drugima. U njemu stoji:

"U mojemu Odgovoru na tužbu, između ostaloga tvrdim da je tužitelj sastavio tužbu bez utvrđivanja činjeničnog stanja. Moj odnos sa tužiteljem počeo je podizanjem tužbe od istoga, kada sam prvi put vidio neki dokument koji je izdat od tužitelja, tj. Izvod iz poslovnih knjiga. Istina je da se u članku 57. Zakona o javnom servisu radio-televizije FBiH, izvod iz poslovnih knjiga javnih servisa smatra vjerodostojnom ispravom. Ali, s druge strane vjerodostojnom ispravom se smatraju i računi javnih servisa. Izvod iz poslovnih knjiga morao bi nastati kao posljedica izdatih računa javnih servisa korisnicima i njihovih uplata. Odgovorno tvrdim da ja nikada nisam zaprimio račun javnog servisa RTVFBiH, dapače ne znam da ga je iko ikada zaprimio, tj. ukoliko takvi i postoje, ne znam kako izgledaju. Kao zaključak , tvrdim da je podneseni Izvod iz poslovnih knjiga javnog servisa RTVFBiH potpuni falsifikat. Žalosno je da se javni servis RTVFBIH nikada nije odvažio uspostaviti odnose poslovne komunikacije sa svojim korisnicima. Podsjećam da je plaćanje RTV pristojbe regulirano Poglavljem VIII EKONOMSKE USLUGE OD OPĆEG INTERESA člancima 33. do 38. Zakona o zaštiti potrošača u Bosni i Hercegovini. Člankom 33. Stavak 2. pružanje ekonomskih usluga od općeg interesa potrošačima je u režimu ugovornog odnosa. Javni servis RTVFBIH nikada nije tražio niti zaključio ugovor o pružanju usluga sa mnom iako je to, po Zakonu, bio obvezan. Naprijed sam tvrdio da javni servis RTVFBIH nikada nije ispostavio, niti uručio račun iako se račun smatra vjerodostojnom ispravom. U Zakonu o zaštiti potrošača u BiH to je izrijekom regulirano u članku 36., gdje je izričito propisano da se računi potrošačima izdaju/dostavljaju posebno za svaku uslugu", stoji u Milovićevu odgovoru na tužbu zbog neplaćanja rtv pristojbe.

To što je HT Mostar na svoje račune prikačio i rtv pristojbu, Milović smatra neovlaštenim uznemiravanjem građana od strane ovog javnog poduzeća.

"Već neko vrijeme dobivam račune od HT Mostar u kojemu su navedene neke škrabotine o obvezi plaćanja RTV pristojbe. Ja ne znam odakle pravo ovome telekom operateru da me neovlašteno uznemirava. Ja znam da je u članku 57 Zakona o javnom servisu radio-televizije FBiH predviđena mogućnost da se naplata RTV pristojbe može povjeriti drugim pravnim osobama. Kako se javni servis RTV BiH nikada nije udostojio potpisati sa mnom ugovor, na koji ga Zakon obvezuje, niti mi je ikada ispostavio račun, tako se nije sjetio niti da me informira da li je, i s kim, zaključio ugovor o povjeravanju naplate nekome drugome, niti mi je poslao na uvid primjerak toga ugovora, što je u biti osnova dobrog poslovnog partnerstva. Stoga, takva pismena smatram ništavim, dakle potpuno neobvezujućim. Pa i pod pretpostavkom da je javni servis RTV FBiH potpisao ugovor o naplati RTV pristojbe sa telekom operaterima, isti su bili dužni dostavljati poseban račun od javnog servisa i vršiti naplatu od korisnika/potrošača. Kao dokaz da je cijeli pravni posao neregularan ističem činjenicu da telekom operateri ne dostavljaju račune potrošačima koji ne koriste usluge fiksnih telefona iako su i oni, temeljem odredbi Zakona o javnom servisu RTV FBiH", stoji u Milovićevu odgovoru na tužbu zbog neplaćanja rtv pristojbe.

Pozivajući se na već spomenute Zakone, Milović zaključuje da je tužba RTV FBiH neutemeljena jer ne postoji ugovor niti račun kao osnov pravnog odnosa, izvod iz poslovnih knjiga RTV FBiH je krivotvorina, a pismena izdana od telekom operatera ništavna.

"Molim Sud, da u okviru svojih nadležnosti, ukoliko smatra da postoje elementi za kazneno gonjenje, pokrene Tužbu protiv javnog servisa RTVFBIH zbog prevare, odnosno prilaganja falsifikovanog dokumenta (izvod iz poslovnih knjiga)", poručuje Milović.

A Općinski sud u Kiseljaku, potvrdila nam je Mediha Agić, zaposlenica sudske pisarnice, dosad je riješio oko dvije tisuće od oko 6600 tužbi koje su na adresu žitelja Kiseljaka, Kreševa i Fojnice stizali posljednjih mjeseci. Po riješenim tužbama na račun RTV FBiH dosad je uplaćeno oko 56 tisuća maraka. O iznosima koje su naplatili odvjetnici koji zastupaju RTV FBiH može se samo nagađati. No, sasvim je sigurno da su oni daleko viši od iznosa duga za deset mjeseci po osnovu kojeg je tužba podignuta...

(Artinfo.ba)
Last edited by Ci-Nick on 12/11/2015 19:14, edited 1 time in total.
notsure

#7665 Re: Zeničani

Post by notsure »

nije ti vidljiv link
Evo teksta s nevidljivog linka:
Kiseljačanin Dragan Milović pronašao zakonsku osnovu po kojoj RTV FBiH ne može naplatiti tužbe zbog neplaćanja rtv pristojbe

"Bez računa se ne računa". Marketinški je to slogan kojeg posljednjih dana imamo prilike čuti iz medija susjedne Hrvatske, osmišljen u povodu fiskalizacije, odnosno uvođenja fiskalnih kasa. Razmišljajući mjesecima o preko šest tisuća žitelja Kiseljaka, Kreševa i Fojnice kojima su prošlog ljeta počele stizati tužbe zbog neplaćene rtv pristojbe u iznosu od 70 km, uz četiri puta više troškove odvjetnika, Kiseljačanin Dragan Milović odlučio je proučiti zakonska rješenja koja su na snazi u BiH te tako pomoći svojim sugrađanima da riješe procese u svoju korist, pozivajući se upravo na zakonska rješenja koja su na snazi u BiH. U najkraćem, Milović je došao do saznanja koja bi se mogla uklopiti upravo u spomenuti marketinški slogan s početka teksta, a to je "Bez računa se ne računa".

Milović je zapravio sastavio vlastiti odgovor na tužbu zbog neplaćanja rtv pristojbe s nadom da će pomoći i drugima. U njemu stoji:

"U mojemu Odgovoru na tužbu, između ostaloga tvrdim da je tužitelj sastavio tužbu bez utvrđivanja činjeničnog stanja. Moj odnos sa tužiteljem počeo je podizanjem tužbe od istoga, kada sam prvi put vidio neki dokument koji je izdat od tužitelja, tj. Izvod iz poslovnih knjiga. Istina je da se u članku 57. Zakona o javnom servisu radio-televizije FBiH, izvod iz poslovnih knjiga javnih servisa smatra vjerodostojnom ispravom. Ali, s druge strane vjerodostojnom ispravom se smatraju i računi javnih servisa. Izvod iz poslovnih knjiga morao bi nastati kao posljedica izdatih računa javnih servisa korisnicima i njihovih uplata. Odgovorno tvrdim da ja nikada nisam zaprimio račun javnog servisa RTVFBiH, dapače ne znam da ga je iko ikada zaprimio, tj. ukoliko takvi i postoje, ne znam kako izgledaju. Kao zaključak , tvrdim da je podneseni Izvod iz poslovnih knjiga javnog servisa RTVFBiH potpuni falsifikat. Žalosno je da se javni servis RTVFBIH nikada nije odvažio uspostaviti odnose poslovne komunikacije sa svojim korisnicima. Podsjećam da je plaćanje RTV pristojbe regulirano Poglavljem VIII EKONOMSKE USLUGE OD OPĆEG INTERESA člancima 33. do 38. Zakona o zaštiti potrošača u Bosni i Hercegovini. Člankom 33. Stavak 2. pružanje ekonomskih usluga od općeg interesa potrošačima je u režimu ugovornog odnosa. Javni servis RTVFBIH nikada nije tražio niti zaključio ugovor o pružanju usluga sa mnom iako je to, po Zakonu, bio obvezan. Naprijed sam tvrdio da javni servis RTVFBIH nikada nije ispostavio, niti uručio račun iako se račun smatra vjerodostojnom ispravom. U Zakonu o zaštiti potrošača u BiH to je izrijekom regulirano u članku 36., gdje je izričito propisano da se računi potrošačima izdaju/dostavljaju posebno za svaku uslugu", stoji u Milovićevu odgovoru na tužbu zbog neplaćanja rtv pristojbe.

To što je HT Mostar na svoje račune prikačio i rtv pristojbu, Milović smatra neovlaštenim uznemiravanjem građana od strane ovog javnog poduzeća.

"Već neko vrijeme dobivam račune od HT Mostar u kojemu su navedene neke škrabotine o obvezi plaćanja RTV pristojbe. Ja ne znam odakle pravo ovome telekom operateru da me neovlašteno uznemirava. Ja znam da je u članku 57 Zakona o javnom servisu radio-televizije FBiH predviđena mogućnost da se naplata RTV pristojbe može povjeriti drugim pravnim osobama. Kako se javni servis RTV BiH nikada nije udostojio potpisati sa mnom ugovor, na koji ga Zakon obvezuje, niti mi je ikada ispostavio račun, tako se nije sjetio niti da me informira da li je, i s kim, zaključio ugovor o povjeravanju naplate nekome drugome, niti mi je poslao na uvid primjerak toga ugovora, što je u biti osnova dobrog poslovnog partnerstva. Stoga, takva pismena smatram ništavim, dakle potpuno neobvezujućim. Pa i pod pretpostavkom da je javni servis RTV FBiH potpisao ugovor o naplati RTV pristojbe sa telekom operaterima, isti su bili dužni dostavljati poseban račun od javnog servisa i vršiti naplatu od korisnika/potrošača. Kao dokaz da je cijeli pravni posao neregularan ističem činjenicu da telekom operateri ne dostavljaju račune potrošačima koji ne koriste usluge fiksnih telefona iako su i oni, temeljem odredbi Zakona o javnom servisu RTV FBiH", stoji u Milovićevu odgovoru na tužbu zbog neplaćanja rtv pristojbe.

Pozivajući se na već spomenute Zakone, Milović zaključuje da je tužba RTV FBiH neutemeljena jer ne postoji ugovor niti račun kao osnov pravnog odnosa, izvod iz poslovnih knjiga RTV FBiH je krivotvorina, a pismena izdana od telekom operatera ništavna.

"Molim Sud, da u okviru svojih nadležnosti, ukoliko smatra da postoje elementi za kazneno gonjenje, pokrene Tužbu protiv javnog servisa RTVFBIH zbog prevare, odnosno prilaganja falsifikovanog dokumenta (izvod iz poslovnih knjiga)", poručuje Milović.

A Općinski sud u Kiseljaku, potvrdila nam je Mediha Agić, zaposlenica sudske pisarnice, dosad je riješio oko dvije tisuće od oko 6600 tužbi koje su na adresu žitelja Kiseljaka, Kreševa i Fojnice stizali posljednjih mjeseci. Po riješenim tužbama na račun RTV FBiH dosad je uplaćeno oko 56 tisuća maraka. O iznosima koje su naplatili odvjetnici koji zastupaju RTV FBiH može se samo nagađati. No, sasvim je sigurno da su oni daleko viši od iznosa duga za deset mjeseci po osnovu kojeg je tužba podignuta...
Casual's

#7666 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Iskreno se nadam da ćemo uskoro imati novi stadion po standardima UEFA-e i FIFA-e, pa da nam grad ne dostiže više ovolike doze seljakljuka za jedan dan.
kakavdanakneiskustvu

#7667 Re: Zeničani

Casual's wrote:Iskreno se nadam da ćemo uskoro imati novi stadion po standardima UEFA-e i FIFA-e, pa da nam grad ne dostiže više ovolike doze seljakljuka za jedan dan.

ovo oko stadiona kao da je neka korida,teferič
Mustang1

#7668 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Htjeli mi to priznati ili ne mi smo seljacki grad :D Dzaba mali procenat "normalnih". Utakmice reprezentacije, koncert Sabana, Seke i slicno nisu izuzetak nego pravilo :D
cenecimoveocino

#7669 Re: Zeničani

Post by cenecimoveocino »

Casual's wrote:Iskreno se nadam da ćemo uskoro imati novi stadion po standardima UEFA-e i FIFA-e, pa da nam grad ne dostiže više ovolike doze seljakljuka za jedan dan.

Ja sinoc hodam pored stadiona i nevjerujem,miris onih divljih standova za cevape i hiljadu likova koji prodaju pive i ostala pica,reko da mi je pobjec iz ove guzve :run:
Teferic bukvalno,izneli zvucnike i udri :lol:
channel10

#7670 Re: Zeničani

Post by channel10 »

I vi brate kao da ste s marsa pali. Isto da je ovo prvi put pa se zgrazavate. Ovako je vec godinama, pa bilo to BP ili Kosevo. Sve isto.
Kralj Tvrtko I.

#7671 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

ovo je samo jedan od nacina da napaceni bosnjo zaradi za svoju familiju....meni licno smeta takva slika i da mi neko okrece janje pod prozorom, red se mora znati ali jbg...sit se gladnom ne razumije...
kakavdanakneiskustvu

#7672 Re: Zeničani

cenecimoveocino wrote:

Ja sinoc hodam pored stadiona i nevjerujem,miris onih divljih standova za cevape i hiljadu likova koji prodaju pive i ostala pica,reko da mi je pobjec iz ove guzve :run:
Teferic bukvalno,izneli zvucnike i udri :lol:

nista novo,to je normala za ovakve prilike
kakavdanakneiskustvu

#7673 Re: Zeničani

Kralj Tvrtko I. wrote:ovo je samo jedan od nacina da napaceni bosnjo zaradi za svoju familiju....meni licno smeta takva slika i da mi neko okrece janje pod prozorom, red se mora znati ali jbg...sit se gladnom ne razumije...

tom logikom,da neko zaradi za familiju bi normalno bilo i da pored stade de francea okrecu se janjad
Norm

#7674 Re: Zeničani

Post by Norm »

Kralj Tvrtko I. wrote:ovo je samo jedan od nacina da napaceni bosnjo zaradi za svoju familiju....meni licno smeta takva slika i da mi neko okrece janje pod prozorom, red se mora znati ali jbg...sit se gladnom ne razumije...
...nazalost nije bas tako, mozda 10% onih koji zaista tako prehranjuju porodicu, ostalo je koristenje situacije za da se uzme sto vise love 'levatima'...ko i kome daje pravo da naplacuje parking na radilistu GGM-a...konkretno kod kruznog toka na ulazu u Zeljezaru (mislim da je kapija 1)? Ko je to naplacivao, gdje je policija da to malo 'regulise', komunalne sluzbe...Jasno mi je kada neko otvori svoju avliju i kaze parkiraj i ostavi 1-2Km ali na javnom radilistu u blatu i kaljuzi...tom logikom uredu je i otimanje mobitela djeci, otimanje novcanika, obijenje stanova, kradja auta, jbg neko tako prehranjuje porodicu???
Gdje je pravna drzava? Gdje su socijalni programi? Gdje je lova za te i takve slucajeve od famoznog 17% PDV-a koji ja placam na bas sve? I...? Sutimo i pravdamo sve...jbg teska situacija...e pa jbg nije uredu da imamostatus grooda a ustvari smo najvece selo u BiH...mene dusa boli jer je ovo moj grad i bio je veci grad dok je imao status opcine i jedan jbn...kruzni tok...
STA JE TO S NAMA??? Umjesto da postavljamo standarde zivota u gradu mi prihvatamo sve sto nam donose sa strane...i pravdamo se...
kakavdanakneiskustvu

#7675 Re: Zeničani

dobro ovo napisa norm,neko naplacuje parking kod stambene zgrade,samo stavi natpis parking i eto zarade,skoro u centru grada,i nikom nista
Post Reply