Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Big Ben

#7651 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Big Ben »

Dzontra_Volta wrote: Imaš PP.
MTV wrote: @Big Ben imas PP
Sakazulu wrote:Kod mene su nedavno ubacili ZyXEL VMG1312 - B10A! Eto ako ti je do tačne informacije koji je trenutno uređaj top u LOL ponudi...
Hvala raja! :thumbup:
Odluka je pala. Prelazim sa HS na LOL.
Samo se još moram skontati: DUO ili Omega-Net. :-)
MTV

#7652 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Big Ben wrote:
Dzontra_Volta wrote: Imaš PP.
MTV wrote: @Big Ben imas PP
Sakazulu wrote:Kod mene su nedavno ubacili ZyXEL VMG1312 - B10A! Eto ako ti je do tačne informacije koji je trenutno uređaj top u LOL ponudi...
Hvala raja! :thumbup:
Odluka je pala. Prelazim sa HS na LOL.
Samo se još moram skontati: DUO ili Omega-Net. :-)
Jos kad ti posaljem sliku kako izgleda IPTV odmah ces izabrati DUO.
Svaki kanal je HD naspram CI. ;-)
Poruka je humoristicnog sadrzaja :D
MTV

#7653 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

@Big Ben imas joj jednu duzu PP :)
afannedim

#7654 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

šta je ovo sa ARENASPORT HR I dorcel tv :) , vise ih nema nego što se emituju
al-em

#7655 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by al-em »

Fol arena :p
moke_31

#7656 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by moke_31 »

Zna li se kada će pustiti veće brtine DSL-a koje su najavili, 15. decmbra ili možda već sad od 1. decembra?
smijesni_ste

#7657 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by smijesni_ste »

Jel se ovo ne mogu vidjeti više dosadašnje uplate i trenutni račun otkako su promijenili ovaj izgled ili ja ne vidim? :D
afannedim

#7658 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Ja što sam upratio nema pregleda kad si uplatio ostalo sve ima.
Sakazulu

#7659 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Koristi li neko ovaj sms preko lol stranice?
LiP again

#7660 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by LiP again »

Sakazulu wrote:Koristi li neko ovaj sms preko lol stranice?
Koristio sam nekoliko puta, samo pazi na broj karaktera, s obzirom da ti od 160 oduzmu broj karaktera koji se u toj poruci odnosni na (Ime i prezime). (na kraju svake poruke koju pises dodaju ime i prezime onoga ko je poslao)
Sakazulu

#7661 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

LiP again wrote:
Sakazulu wrote:Koristi li neko ovaj sms preko lol stranice?
Koristio sam nekoliko puta, samo pazi na broj karaktera, s obzirom da ti od 160 oduzmu broj karaktera koji se u toj poruci odnosni na (Ime i prezime). (na kraju svake poruke koju pises dodaju ime i prezime onoga ko je poslao)

Pretpostavljam ovo ne ulazi u onih 15 KM!?

I izgleda da sad preko weba mogu složiti kanale kako hoću :)
LiP again

#7662 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by LiP again »

Ne, naravno.

Nego, zna li neko kada ce biti omogucen teletekst na ovim novim resiverima?
I drugo, kako fino razvuci grafiku na 32/42 televizorima - kada se odabere full hd rezolucija slike na 42', jedina mogucnost za odabir rezolucije grafickog interfejsa je ona najmanja, dok 720p, na primjer, dodatno smanjuje grafiku i nista se ne vidi.
Na najmanjoj se nesto bolje vide slova EPG-a, ali grafika nije fino razvucena (dosta slobodnog prostora i sa jedne i sa druge strane) i kvalitet iste, zbog male pikselaze, je trubadur.
Sakazulu

#7663 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

LiP again wrote:Ne, naravno.

Nego, zna li neko kada ce biti omogucen teletekst na ovim novim resiverima?
I drugo, kako fino razvuci grafiku na 32/42 televizorima - kada se odabere full hd rezolucija slike na 42', jedina mogucnost za odabir rezolucije grafickog interfejsa je ona najmanja, dok 720p, na primjer, dodatno smanjuje grafiku i nista se ne vidi.
Na najmanjoj se nesto bolje vide slova EPG-a, ali grafika nije fino razvucena (dosta slobodnog prostora i sa jedne i sa druge strane) i kvalitet iste, zbog male pikselaze, je trubadur.
Koji je to receiver? I kako ulaziš u postavke?
LiP again

#7664 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by LiP again »

Sakazulu wrote:
Koji je to receiver? I kako ulaziš u postavke?
To mi je kod familije uredjaj - MAG 250, ovaj novi sto sada daju korisnicima. :D Prilikom pokretanja nudi na ekranu opcije za pristup odredjenim postavkama i jednostavno je pokrenuti.

Problem je.... Po default-u se ucitava slika u 720p rezoluciji i tada je graficki interfejs OK. Medjutim, kako je sada u pitanju full HD ekran od 42 inca, podigao sam sliku na 1080p (50i) sa ciljem da se dobije adekvatan kvalitet i onda se interfejs dobro ne prikazuje - sto se vise podize njegova rezolucija sve je sitni interfejs i ne moze se razvuci od jedne do druge strane ekrana. :-D

I drugi problem je teletekst - nema ga u meniju kao sto je to slucaj sa AirTies-om kod mene, niti se moze pokrenuti na bilo koji drugi nacin.

Generalno je AirTies bolji uredjaj, barem prema ovom sto sam ja imao prilike da testiram. (ili bolje reci optimizovaniji)
lajkujMe

#7665 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lajkujMe »

Moram ih pohvaliti, danas mi je kabal pukao\ispao iz uticnice, ne pitajte kako. Uglavnom ja ih nazvao i tehnicari dosli u roku od 40 minuta nakon poziva. Jos na moji molbu da malo bolje selotejpom pricvrste kabal udovoljili.

Btw kad mi je dezurni rekao izdati cu nalog pa kad dodjete na red mislio sam da ce potrajati 2-3 dana dok se pojave.
Sakazulu

#7666 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Eto vidiš kako brzo mijenjaju kablove, a tek ulje i filtere :run:
MTV

#7667 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Novi Discovery Showcase HD
Tiger 033 wrote:Novi Discovery Showcase HD of 1. prosinca

Image

Discovery Networks najavljuje pokretanje novog i poboljšanog Discovery HD Showcase kanala u Europi, Bliskom Istoku i Africi od 1. prosinca, s novim logotipom, osvježenim on-air izgledom i bogatim programom. Gledatelji će moći uživati u ekskluzivnom sadržaju koji se ne može se gledati nigdje drugdje, zaje­dno s jedinstvenom kombinacijom ključnih emisija Discovery Channela, Animal Planeta te kanala Discovery Science, TLC, ID i ID Xtra. Kanal, koji se emitira na više od 120 tržišta širom EMEA, uključujući Poljsku, Rusiju, zemlje Beneluxa i Portugal, mijenja ime u Discovery Showcase HD, čime se stavlja naglasak na emitiranje najboljeg sadržaja iz portfelja Discovery Networksa. Svi programi su dostupni u HD formatu.

Unai Iparragirre, Discovery Networks EMEA Passion Brands direktor je izjavio:

Uvjeren sam da će publika s apetitom za raznolik, visokokvalitetan program i željom za neusporedivom jasnoćom slike i zvuka uživati u novom Showcase HD kanalu. Gledatelji će ne samo doživjeti uzbuđenje Discovery Channela, inspira­tivnan i fascinantan svijet Animal Planeta te sve dovesti u pitanje s Discovery Science, već će se od sada zabavljati i sa stvarnim TLC pričama te skandaloz­nim ID i ID Xtra tajnama. Sve u slavnoj HD rezoluciji.

Kao dio novog on-air identiteta, Discovery Showcase HD će poprimiti i novi iz­gled koji će pomoći gledateljima prepoznati odakle dolazi program koji gledaju, bilo da se radi Discovery Channelu, Animal Planetu, kanalima Discovery Scien­ce, TLC, ID i ID Xtra ili nekom od ekskluzivnih naslova dostupnih samo na ka­nalu Discovery Showcase HD.

Osim favorita iz Discovery portfelja, novi programski line-up na Discovery Showcase HD kanalu uključuje ekskluzivne naslove kao što su:
•Alaska Monsters serijal prati tim domorodaca koji sebe nazivaju Sinovi ponoći i istražuju surove aljaške šume u potrazi za dokazima o zastrašujućih stvorenjima za koja se vjeruje da tamo obitavaju. Tim lovi i postavlja zamke pomoću najnovijih tehnologija 21. stoljeća u pokušaju otkrivanja nedostižnih bića iz legendi. Pratite kako ova hrabra i zabavna skupina pokušava uloviti ova nevjerojatna aljaška stvorenja.
•Cold River Cash je serijal u kojem se tri ekipe ribara natječu za teško dostižan, ali iznimno unosan ulov mlađi staklene jegulje. Tijekom kratke sezo­ne, ribari rade danonoćno kako bi pronašli dobra mjesta, štite profitabilan teri­torij i pokušavaju uloviti što veći broj jegulja po cijeni od otprilike 4.000 dolara za kilogram. Konkurencija je jaka, rivalstvo intenzivno, a opasnost sveprisutna dok se timovi bori za osiguravanje svoje klizave hrpe zlata.
•Beasts of the Bayou serijal prati kapetana Cheramiea, njegovog prvog časnika Erica i nećaka Nathana kroz močvare u Louisiane. Oni love legendarna stvorenja koja opsjedaju tisuće kvadratnih kilometara močvarnog područja. Za to vrijeme znanstvenici traže alternativna objašnjenja za viđenja i priče koje
muče ovu regiju već stotinama godina.
•Billy Bob Gag’s to Riches je serijal u kojem Jonah White, osnivač kom­panije Billy Bob Teeth u Hardinu i predsjednik uprave multimilijunskog carstva poklona, traga za novim proizvodima svoje linije. Nakon osvajanja tržišta maski i kostima te izgradnji carstva na temelju vlastitog izuma lažnih očnjaka, Jonah je ostvario američki san i pokrenuo posao s više od 300 proizvoda koji se pro­daju u cijelom svijetu, uključujući i više od 20 milijuna prodanih umjetnih zuba. Sada, izumitelji iz svih krajeva svijeta dolaze u Billy Bob svijet kako bi Jonahu predstavili svoje skandalozne ideje.
afannedim

#7668 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

U čemu je razlika ovog Discoveria od ovog što mi imamo odavno.
MTV

#7669 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Mislim da se ne razlikuje nikako, mozda ovaj postojeci zamijene njime.
zeko2008

#7670 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zeko2008 »

Pomocccc :)

Uradio sam hardverski reset rutera zyxel i naravno pogubile su mi se postavke rutera. Uspijem uci u ruter 192.168.1.1. Ali ne znam dalje postavke. Ima li iko da mi pomogne kako podesiti ruter? Znam za opciju da oni dodu i nastimaju. Hvala puno.
Qler

#7671 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

Ima super stranica za podrsku sa tim routerom i postavkama za logosoft.

www.lol.ba

imas tamo i kontakt, pa probaj, mozda uspijes... :run:
MTV

#7672 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

zeko2008 wrote:Pomocccc :)

Uradio sam hardverski reset rutera zyxel i naravno pogubile su mi se postavke rutera. Uspijem uci u ruter 192.168.1.1. Ali ne znam dalje postavke. Ima li iko da mi pomogne kako podesiti ruter? Znam za opciju da oni dodu i nastimaju. Hvala puno.
Bilo kakvo cackanje po postavkama routera/modema tehnicka ekipa izlazi na teren i naplacuje ponovno nabacivanje postavki. Koliko sam ja upoznat to je tako.
zeko2008

#7673 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zeko2008 »

Koje su adrese logosoft dns servera?
Koji je opseg javnih ip adresa logosofta?

Hvala.
zeko2008

#7674 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zeko2008 »

Qler wrote:Ima super stranica za podrsku sa tim routerom i postavkama za logosoft.

http://www.lol.ba

imas tamo i kontakt, pa probaj, mozda uspijes... :run:
Izvini, mozes li bolje malo objasniti gdje na lol.ba imam postavke za ovaj ruter? Hvala
zeko2008

#7675 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zeko2008 »

Ipconfig /all pa da mi neko procita ip i dns adress. Hvala.
Post Reply