Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
annoy

#7651 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Jedino se ne slazem da je Robert napravio od Cersei ono sto jest...svakako je pogodovao da postane jos gora. Nije ju htio ni pokusat zavolit, makar ja sam uvjerena da njena ljudska strana nikad nije imala nikakve sanse i da nikad nije bila u stanju voljet nikog osim Jamiea i svoje djece
Tito_i_Partija

#7652 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

annoy wrote:Jedino se ne slazem da je Robert napravio od Cersei ono sto jest...svakako je pogodovao da postane jos gora. Nije ju htio ni pokusat zavolit, makar ja sam uvjerena da njena ljudska strana nikad nije imala nikakve sanse i da nikad nije bila u stanju voljet nikog osim Jamiea i svoje djece
Mislim da joj je prva bracna noc sa Robertom bilo ono presudno sto joj je sve naopako okrenulo. Ako se sjecas kako je pricala da je volila Roberta i kako su joj se svi snovi ostvarili kad je se udala za njega, medjutim kad je se pijan svalio na nju i poceo da izgovara Lyanino ime, od tada ga je pocela mrzit'. I tek tada je se okrenula Jamie-u i pocela s njim seksat'. I onda je od toga krenulo sve ostalo.

Mada ne kazem da nije bilo zlobe u njoj i prije toga. Oberynova prica kako je Cersei bebi Tyrionu bolno stiskala chunu zato sto ga je krivila za smrt njihove majke ukazuje na to da je vec tad bila osvetnica.

Al' Robert je bio ogroman supak. Sjecas li se scene kad je postavio Jamie-a k'o strazara pred njegovim vratima samo da ga cuje kako je nevjeran svojoj zeni, jer je znao da ce mu to k'o njenom bratu smetat'? :wink:
Idemedosumom

#7653 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Idemedosumom »

Ta prva bračna noć je bila možda presudna u seriji, ali čini mi se da je u knjigama to malo drugačije bilo. Teško je sve te detalje i razlike upamtiti :D
annoy

#7654 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Ako se dobro sjecam Cersei i Jamie su se hvatali jos kao djeca pa su ih razdvajali
Znam da je njoj Robert unistio zivot i postala je jos gora, ali jel vi mislite da bi ga mogla iskreno voljeti i biti dobra i poslusna zena sve i da on nije bio takav kreten? Ja ne.
Ona je sjebana u glavu jos od onog prorocanstva koje je cula kao dijete
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7655 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Chmoljo »

i Cersei je kao i ostatak ženskog dijela Westerosa maštala o Rheagaru.

Robert je bio utješna nagrada i neko ko je ubio ženske mokre snove. spominjanje Eddardove sestre prve bračne noći kojoj je isti Rheagar ukazao čast na turniru kao najljepšoj, napravilo bi ljubomornim i brkatu, frigidnu feministkinju sa pedesettri mačke na stanju.
sizifinho

#7656 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

i onda mi neko stisne reći da Marin nije najbolji pisac fantazije svih vremena. Čovjek je stvorio univerzum u kojem svakog lika možeš spojiti s onim drugim, isprepletene porodične veze, prevare, kalkulacije i uspjesi nekih a neuspjesi mnogih, smrt i život. Uspio je na sve srednjovjekovne spletke jednog kraljevstva spojiti fantastičnu pozadinu u kojoj je ispisana čitava mitologija.
Kakav Tolkien i bakarači, sve je divno i krasno u njegovom pisanju i stvaranju i bio je pionir u fantaziji ali George R.R. Martin je neka sasvim druga dimenzija.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#7657 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

e jebajga Neda i Roberta krivit za spletke unutar čitavog kraljevstva je baš ono... jebiga... vračamo se na sami početak a to je svrgavanje ludog kralja dje su se sve kuće udružile u njegovom rušenju, a prednjačili su Ned i Robert dok je Jaime kralja preklo s leđa kao njegov bodygard... to što su se brat i sestra prcali i napravili kopilad kojem su Robertu kao kukavičje jaje podmetnuli i tu je čitava poenta igre prestolja... Ned saznao nije htjeo da se proda i zaplatio glavom kao i pola njegove familije, Stanis ubio brata radi prava na prestolje, Tywin se pravio blesav i samo gledao kako da neko od unuka zadrži tron naravno pod njegovom šapom, Cersei glupa ko noć, Jaime od djeco ubice odvratnog lika došao do nekog moralnog viteza poslije izgubljene šake itd itd... šesta sezona je na pomolu i mislim da će se vrtiti opet oko sjevera a tu je i Edmure Tully koji će najvjerovatnije pobjeć i tražiti osvetu protiv Boltona i Freya najodvratnijih kuća u seriji po meni...e da i Davos Seaworth, on će imati neku glavnu ulogu u šestoj sezoni i mi9slom da će zaginuti al će biti nešto odlučujuće, simpa lik

aaa mala gnjida maloprstić... mislim da će i on krenut na boltone i freye :izet:

Image

jednom šHupak vazda šHupak :mrgreen:
Idemedosumom

#7658 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Idemedosumom »

Samo ću bit razočaran ako je ono u traileru Euron Crow's Eye...
Euron is pale and handsome with black hair and a dark beard. He wears a patch over his left eye, and is nicknamed '"Crow's Eye".
Image
Image

Možda je ipak Victarion :-D
AleksoMKD

#7659 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Idemedosumom wrote:Ta prva bračna noć je bila možda presudna u seriji, ali čini mi se da je u knjigama to malo drugačije bilo. Teško je sve te detalje i razlike upamtiti :D
Cersei je bila hocna i vlazna (bukvalno) jer jebiga Robert je u mladosti bio visok, zgodan, lep i pre svega pobednik. Ubio je Raegara u borbi, osvojio tron i postao kralj.
Cersej je sav zivot mastala da bude kraljica i da ima moc.

Ona mislim da nikada nije volela ni Jamiea. Samo sebe i decu.

A postenjacina Ned je najvise najebo jer je mislio da je Baelish na njegovoj strani zbog "prijateljstva" sa Cat.
Da je Malokurati stvarno bio prijatelj i da nije izdao Neda ovaj bi pohapsio Cersej i decu i pozvao Stanisa.

Sta bi bilo sa Renlijem i Stanisom posle ko zna?
Idemedosumom

#7660 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Idemedosumom »

Koliko se sjećam, Cersei u prvoj sezoni serije govori kako je prvo dijete izgubila na porodu, bilo je crnokoso (Robertovo), nakon Branovog "pada" ako se ne varam.

A u knjigama je pisalo da kad je Cersei prvi put zatrudnila da ju je Jaime vodio nekom vraću ili vraćari da je očisti, jer nije ništa od Roberta htjela.

Meni u se u knjigama čini da je zla od početka.
AleksoMKD

#7661 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Idemedosumom wrote:Koliko se sjećam, Cersei u prvoj sezoni serije govori kako je prvo dijete izgubila na porodu, bilo je crnokoso (Robertovo), nakon Branovog "pada" ako se ne varam.
Toga nema u knjigama.
Idemedosumom wrote: A u knjigama je pisalo da kad je Cersei prvi put zatrudnila da ju je Jaime vodio nekom vraću ili vraćari da je očisti, jer nije ništa od Roberta htjela.

Meni u se u knjigama čini da je zla od početka.
Ne secam se toga sa vracom, ali zla je od rodjenja maltene.
Tito_i_Partija

#7662 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Chmoljo wrote:i Cersei je kao i ostatak ženskog dijela Westerosa maštala o Rheagaru.

Robert je bio utješna nagrada i neko ko je ubio ženske mokre snove. spominjanje Eddardove sestre prve bračne noći kojoj je isti Rheagar ukazao čast na turniru kao najljepšoj, napravilo bi ljubomornim i brkatu, frigidnu feministkinju sa pedesettri mačke na stanju.
Haj' sto je moderator, vec sto se coj'k i dobro razumije u zeMsko. :D

Ne govorim ja da je bila nekad dobra; po onom flashbacku iz djetinjstva sve govori da nije. Al' vjerujem isto tako da ju je i Robert dodatno sjeb'o, isto k'o sto je uradio i sa svojim kraljevstvom. Tip je bio nevjerovatno neodgovoran kralj kojem je bilo svejedno sta se desava sve dok on ima cime da se zabavi. Mislim ona scena kad su krenuli ubijat' njegovu kopilad, pa jbt to je bila haman citava montaza od pet minuta kako rokaju djecu sirom King's Landinga. I jos kad se sjetim face Neda kad mu rekose koliko drzava ima duga zbog Robertovih turnira i ostalih zajebancija, coj'ka zamalo ne strefi srcani. :D
Idemedosumom

#7663 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Idemedosumom »

AleksoMKD wrote:Toga nema u knjigama.
Znam, zato sam napisao "u seriji".

AleksoMKD wrote:Ne secam se toga sa vracom, ali zla je od rodjenja maltene.
Ne sjećam se ni ja tačno da li je vrač u pitanju, ali se sigurno sječam da je Jaime nekome vodi da se očisti.
AleksoMKD

#7664 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Najbolje je Roberta opisao Sandor Clegane (the Hound)

"If he coud not fuck it, drink it or fight it, it bored him"

Dobro sto je kraljevstvo izdrzalo koliko je sa takvim kraljem.
Da je neko drugi bio kralj Robert bi sjebavao svoje Stormlands.
kakavdanakneiskustvu

#7665 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

pici wrote:e jebajga Neda i Roberta krivit za spletke unutar čitavog kraljevstva je baš ono... jebiga... vračamo se na sami početak a to je svrgavanje ludog kralja dje su se sve kuće udružile u njegovom rušenju, a prednjačili su Ned i Robert dok je Jaime kralja preklo s leđa kao njegov bodygard... to što su se brat i sestra prcali i napravili kopilad kojem su Robertu kao kukavičje jaje podmetnuli i tu je čitava poenta igre prestolja... Ned saznao nije htjeo da se proda i zaplatio glavom kao i pola njegove familije, Stanis ubio brata radi prava na prestolje, Tywin se pravio blesav i samo gledao kako da neko od unuka zadrži tron naravno pod njegovom šapom, Cersei glupa ko noć, Jaime od djeco ubice odvratnog lika došao do nekog moralnog viteza poslije izgubljene šake itd itd... šesta sezona je na pomolu i mislim da će se vrtiti opet oko sjevera a tu je i Edmure Tully koji će najvjerovatnije pobjeć i tražiti osvetu protiv Boltona i Freya najodvratnijih kuća u seriji po meni...e da i Davos Seaworth, on će imati neku glavnu ulogu u šestoj sezoni i mi9slom da će zaginuti al će biti nešto odlučujuće, simpa lik

aaa mala gnjida maloprstić... mislim da će i on krenut na boltone i freye :izet:

Image

jednom šHupak vazda šHupak :mrgreen:

kako se ja ove scene ne sjecam?

sad se podsjetih
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 11/03/2016 16:06, edited 1 time in total.
__Phoenix__

#7666 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by __Phoenix__ »

AleksoMKD wrote:Najbolje je Roberta opisao Sandor Clegane (the Hound)

Osim patuljka, ja stvarno ne znam ko je dobar kandidat za takvu poziciju, svi nešto felerični...

Hoće li se snimati nova serije na osnovu događanja prije GOT-a? Možda tu vidimo mladog Roberta i Cercei...
karanana

#7667 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

oni na prequelima mogu snimiti jos najmanje 10 sezona. hmmm, mislim mogu cak ici i 10.000 godina unazad kad se dizo zid. onda bi to bila serija kojoj ja ne bi dozivio kraj.

previse je to. nek naprave prequel o ovim zadnjim ratovima protiv targeryena.
KB9

#7668 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by KB9 »

prosle godine sam bas kupio knjigu koja je objedinila kao sve to prije sto se desilo, kako je pocelo, tacno kad bi se radili filmovi i serije o tome tesko da bi ikad zavrsilo :-)
AleksoMKD

#7669 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

__Phoenix__ wrote:
AleksoMKD wrote:Najbolje je Roberta opisao Sandor Clegane (the Hound)

Osim patuljka, ja stvarno ne znam ko je dobar kandidat za takvu poziciju, svi nešto felerični...
Tywin bi obavio taj posao fantasticno samo da mu nije cerke i unuka. Dok je on 20 godina bio Hand of the King Trgarijenima drzava im nije bila u dugu, bio je mir i trgovina se normalno odvijala.
Al cim je kralj poludio......
__Phoenix__

#7670 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by __Phoenix__ »

karanana wrote:oni na prequelima mogu snimiti jos najmanje 10 sezona. hmmm, mislim mogu cak ici i 10.000 godina unazad kad se dizo zid. onda bi to bila serija kojoj ja ne bi dozivio kraj.

previse je to. nek naprave prequel o ovim zadnjim ratovima protiv targeryena.
Materijala ne manjka, što da ne i film, onaj je knjigicu o Hobitima razvukao na tri filma...
Tito_i_Partija

#7671 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

AleksoMKD wrote:
__Phoenix__ wrote:
Tywin bi obavio taj posao fantasticno samo da mu nije cerke i unuka. Dok je on 20 godina bio Hand of the King Trgarijenima drzava im nije bila u dugu, bio je mir i trgovina se normalno odvijala.
Al cim je kralj poludio......
Da znas kako mi fali Tywin. Jest' da je znao bit' okrutan, al' je bio jedan od najinteresantnijih "Igraca". :D

Mislim da bi i Varys bio odlican vladar. Al' daleko najbolji bi bio Doran, bez sumnje.
AleksoMKD

#7672 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Tito_i_Partija wrote:
Da znas kako mi fali Tywin. Jest' da je znao bit' okrutan, al' je bio jedan od najinteresantnijih "Igraca". :D

Mislim da bi i Varys bio odlican vladar. Al' daleko najbolji bi bio Doran, bez sumnje.
Tywina je sjebala njegova familija. OK, i on je kriv jer ih nije vaspitao ali jebiga, mrzi manjeg sina a stariji mu taslaci sopstvenu sestru.
Jamie je i otisao u gardu samo da bi bio blize do Cersei. Ona ga nagovorila.

Zakljucak, propast Lanistera je abog Cersei.
Tito_i_Partija

#7673 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Sve mi lici na to kako je ona ustvari glavni negativac u cijeloj pjesmi leda i vatre. Prije ce Baelish zaginut' nego ona. :wink:
Juliuscezar

#7674 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Tito_i_Partija wrote:Sve mi lici na to kako je ona ustvari glavni negativac u cijeloj pjesmi leda i vatre. Prije ce Baelish zaginut' nego ona. :wink:
Ma najebat ce Baelish poceo se svidjat raji
banjaluka078

#7675 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by banjaluka078 »

__Phoenix__ wrote:
Hoće li se snimati nova serije na osnovu događanja prije GOT-a? Možda tu vidimo mladog Roberta i Cercei...

http://intvseries.com/10-actors-are-all ... quel-movie
Post Reply