The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Pismonosa

#7651 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 28/01/2021 10:25, edited 1 time in total.
turbofolk

#7652 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by turbofolk »

Džaba piše (zabranjeni spoileri) u naslovu teme.

Nije fer, stvarno nije prema nama koji se držimo samo serije, a od stripa gotivimo samo Zagora i Texa
Last edited by turbofolk on 07/12/2016 13:23, edited 1 time in total.
edo82

#7653 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by edo82 »

irac300 wrote:
cyprus wrote:Carlovo ponašanje u ovoj epizodi je baš neubjedljivo i nelogično...

A iako mi je Negan nagotivniji od dosadašnjih negativaca, jebemu mater, baš nije realno da jebe u mozak sve redom i da mu niko ništa ne uradi...
I meni je to sinoć upalo u oči. Kontam, da je neki rmpalija, alfa mužijak, ili da ima užu grupicu oko sebe bildera, koji utjeruju strah u kosti samom pojavom, razumio bih toliki strah ostalih od njega. Ovako, on prosječan ''čojčić'' od 175-180, ide sam, kenja po svima i da se ne nađe neki ''baja'' da ga izroka i preuzme klan. Nerealno.
Ne da je nerealno, nego teško sranje. Obično u ovakvim grupama vođa bude najajči, ali ovje je to prosječn lik koji jeste lud i surov, ali nikako neko ko se ne može u sekundi srediti. Hajde da njegovi žive u blagostanju, pa bi reko pošuju ga, vide benefite..., ali ovako, osim što maltretira sve okolo, maltretira i svoje ljude i niko da ga odradi. Ma davno sam rekao, i ovo postala teška saFunjara.
sumirprimus

#7654 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sumirprimus »

plus onaj ko ga skine u dzungli je novi baja.
cyprus

#7655 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by cyprus »

edo82 wrote:
irac300 wrote:
cyprus wrote:Carlovo ponašanje u ovoj epizodi je baš neubjedljivo i nelogično...

A iako mi je Negan nagotivniji od dosadašnjih negativaca, jebemu mater, baš nije realno da jebe u mozak sve redom i da mu niko ništa ne uradi...
I meni je to sinoć upalo u oči. Kontam, da je neki rmpalija, alfa mužijak, ili da ima užu grupicu oko sebe bildera, koji utjeruju strah u kosti samom pojavom, razumio bih toliki strah ostalih od njega. Ovako, on prosječan ''čojčić'' od 175-180, ide sam, kenja po svima i da se ne nađe neki ''baja'' da ga izroka i preuzme klan. Nerealno.
Ne da je nerealno, nego teško sranje. Obično u ovakvim grupama vođa bude najajči, ali ovje je to prosječn lik koji jeste lud i surov, ali nikako neko ko se ne može u sekundi srediti. Hajde da njegovi žive u blagostanju, pa bi reko pošuju ga, vide benefite..., ali ovako, osim što maltretira sve okolo, maltretira i svoje ljude i niko da ga odradi. Ma davno sam rekao, i ovo postala teška saFunjara.
Ja mogu svariti to da nije neki rmpalija... I da jest rmpalija, ne mijenja to puno stvari, opet bi ga mogao neko roknut, jal s leđa, jal na spavanju, jal ga otrovat... Nego mi nejasno to kako maksimalno jebe i svoje ljude, i opet se od njih nekoliko stotina niko ne nađe da mu prekipi...
Tomahawk11
Globalni moderator

#7656 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tomahawk11 »

Strah.
Najveci sluga je pretprio i najvise.
Dwight. Prosao sve. I sad pokorno sluzi za koricu hljeba.
Nije da nije bilo onih koji su se pobunili, koji su krsili pravila, ali sve stigne ruka pravde :mrgreen:
Uostalom, dokaz je nasa ekipa, mislili su srediti Negana i njegove, a sta se desilo?!
Nikad od vas autokrata i tiranina :mrgreen:
Pismonosa

#7657 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 28/01/2021 10:23, edited 1 time in total.
sumirprimus

#7658 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sumirprimus »

Tomahawk11 wrote:Strah.
Nije da nije bilo onih koji su se pobunili, koji su krsili pravila, ali sve stigne ruka pravde :mrgreen:
Uostalom, dokaz je nasa ekipa, mislili su srediti Negana i njegove, a sta se desilo?!
al su pokazali put, kad su roknuli one na motorima kao i one u bazi.
roknuli su poprilican broj ljudi.
znaci moze se.
samo treba stisnut petlju mooda,a mooda imaju skoro svi,jer su prezivjeli :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#7659 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote:
znaci moze se.
Da, roknuli su.
Roknuli na motorima, roknuli u bazi.
Sta su zapravo uradili?
Cackali mecku. Kosnicu punu ljutih pcela.
Mali ubi dvojicu, Negan nije trepnuo.
Vojnici na prvoj liniji su potrosna roba.
Ocito je da ima dosta ljudstva i da je njemu veci problem sto su se oni suprostavili nego sto su ti ljudi izginuli.
Slabo su oni sta pokazali. Roknuli, onda on njih popisao i sve im uzeo. I trazi jos. Trenutno nisu u poziciji da bilo sta mogu.
Pismonosa

#7660 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 28/01/2021 10:23, edited 1 time in total.
edo82

#7661 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by edo82 »

Tomahawk11 wrote:
sumirprimus wrote:
znaci moze se.
Da, roknuli su.
Roknuli na motorima, roknuli u bazi.
Sta su zapravo uradili?
Cackali mecku. Kosnicu punu ljutih pcela.
Mali ubi dvojicu, Negan nije trepnuo.
Vojnici na prvoj liniji su potrosna roba.
Ocito je da ima dosta ljudstva i da je njemu veci problem sto su se oni suprostavili nego sto su ti ljudi izginuli.
Slabo su oni sta pokazali. Roknuli, onda on njih popisao i sve im uzeo. I trazi jos. Trenutno nisu u poziciji da bilo sta mogu.
Ma ne treba njega neko roknuti sa strane. Jasno mi je što ih se Rik ili neka druga grupa boji, ali što ga se toliko boje njegovi ljudi, a on ih konstantno teroriše. Jasno bi mi bilo da je najjači pa da ga niko ne smije izazvati (čak i pod pretpostavkom da ga dobro čuvaju kada spava ili da mu čuvaju leđa), ali de ba. Pa nije Bog, Allah, da mu niko ne može ništa.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7662 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tomahawk11 »

Pa najjaci je....mentalno.
Uspio je uspostaviti sistem, usaditi ljudima u glavu kako da se ponasaju i sta smiju/ne smiju.
Nije mu to s neba palo. Sigurno da necemo tako daleko ici da bismo vidjeli kako je sve to uspjelo (mozda bude nekih crtica iz proslosti, ko zna), ali covjek je uspostavio sistem autokratije, on je i car i sah i kralj i predsjednik i ministar, sve u jednom covjeku.
Ostali su vojnici. Svaki koji na bilo koji nacin prekrsi - ja to ne zelim da uradim i nadam se da necu morati vise nikad, ali pravila su pravila.
Zasto mi opastajemo? Zbog pravila 8-)
sizifinho

#7663 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

Toma ima pravo. Najbitniji izum koji je čovjek do sad osmislio je jezik. No prije jezika postoji nešto što je tvrdokorno upisano u naše gene i kasnije naše osobine a to je mogućnost neverbalne komunikacije.
Ljudi se žale ovdje na Neganovo uvijanje ali ono je tu sa razlogom. Govor tijela je nešto što je izuzetno bitno za Negana, jer je on uspostavio savršen sistem.

Zašto ga niko ne rokne? Ja bih rekao da je razlog tome više činjenica da je Negan postavio ljude tako da uvijek ima neko da mu kaže šta se sprema. Kao što možemo vidjeti iz jedne situacije, lik je otišao sa smjene, Neganu je to prijavljeno čim je došao. Kako je to uspio?

Moja teorija je da je Negan očito dobro upoznat sa vođenjem velike skupine muškaraca. Sama činjenica da je Rick imao sukobe sa svakim iole muškarcem samo ide u prilog kolika muda i snalažljivost ima Negan, kad uspije voditi skupinu od gotovo 100tinjak borbeno sposobnih muškaraca - i da mu se svi klanjaju.
I ja bih volio da su ubacili neku scenu u kojoj pokažu kako Negan fizički razvaljuje nekog, ali nema je.

Šta imamo? Imamo Negana koji svaku situaciju razoruža adekvatnim govorom tijela.
Kad je Rick stajao iza vrata, Negan je bio nasmijan, pa je vidio lice Ricka i pogled, pa je promijenio facu u mrtvo ozbiljnu, usporio je glas i lagano mu rekao šta ga sljeduje ukoliko ne posluša.
Kada god priča sa nekim, ako radi na "busting balls" kako on to zove, svaki put se unosi u lice, šapće na uho, smije se dok su svi mrtvi ozbiljni.
Pa čak ni Carl ga nije ubio čisto jer je Negan istupio, smijući se, nakon što je Carl ubio dvojicu ljudi. To ovaj apsolutno nije očekivao. Da je Negan nešto prijetio, da je izgledao zajebano, Carl bi ga garaant skinuo, makar od straha. Ovako, iznenađen, zaustavio se na trenutak, dovoljno da Negan razbije njegovu sigurnost i obuzda ga.

Mislim, zašto ovo govorim? Zato što znam kako ide proces pisanja. Pisanje ne ide tek tako da neko sjedne za stol i krene izmišljat stvari. Jako je puno obzervacije, okolnih ljudi, situacija i slično - pa se iz tog izvlače reference za likove. Negan je čisti primjer alfa muškarca.

Naravno, dodajem tome moju pretpostavku da je Negan vidio previše sranja, i odlučio biti Hiroshima i Nagasaki, nužno zlo koje je neophodno da se divlji svijet bar malo dovede i približi civilizaciji. Na papiru, i objektivno - njegova priča čak ima i uporište.

Zašto će pasti Negan?
Čisto zato što je postavio previsok porez. Da je 25% - bilo bi puno podnošljivije. Također, volio bih vidjeti šta bi bilo sa grupom koja je pod Neganom, i naiđe na drugu grupu koja je jednako brutalna. Da li bi ih Negan zaštitio? Ako bi, realno Negan bi onda bio pun pogodak. Mi radimo da proizvedemo i platimo mišiće.

Druga stvar koja će koštati Negana je sloboda. Lik im nalaže da uđu u automobil i traže bilo kuda. To je neminovna pozivnica da se susretnu druge skupine i organiziraju aku. Da je samo malo pametniji, pa da je nametnuo svoj autoritet a ubijao tek NAKON što mu se neko suprostavi, da je smanjio porez na 25% i da im je postavio perimetar dokle smiju ići i tako spriječio susrete - možda bi i uspio u stvaranju civilizacije. Ovako... iščekujemo njegovu propast.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7664 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tomahawk11 »

Negan ce pasti (ili propasti) iz istih razloga iz kojih je propalo Egipatsko, Perzijsko, Arapsko, Grcko ili Rimsko carstvo.
Naravno, govorim o mega carstvima, ali Negan je sicusni uzorak istih.
sizifinho

#7665 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

Tomahawk11 wrote:Negan ce pasti (ili propasti) iz istih razloga iz kojih je propalo Egipatsko, Perzijsko, Arapsko, Grcko ili Rimsko carstvo.
ma očito je iz aviona da će dwight biti njegova propast...

mene zanima šta će poslije Negana... Hoće li to biti kraj serije? Jer nema smisla uvoditi ponovo grupu, pa čak ni ako su to SPOILER whisperersi SPOILER. Meni ni u stripu, a ni u seriji neće imati nekog aman zaman efekta jer poslije Negana sve je šaša.

Mislim da bi im bolje bilo da sad malo vrate epilog na zombije. To bi bilo fora, tipa - mutacija virusa, pacjient 0, potraga za lijekom...

Ko je igrao Last Of Us zna kako zombi žanr može služiti za izuzetno dirljive scenarije.

Meni najbliže dirljivom je bila ona potraga za kćerkom od Carol. Kada su je pronašli u štali, nekako je prvi put serija stvorila dojam da fkt niko nije siguran i da će svi umrijeti.

PITANJE: Kako vidite kraj The Walking Dead?

P.s. - znam da je Kirkman rekao da stripu neće biti kraja. To valjda ne znači za seriju.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7666 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tomahawk11 »

sizifinho wrote:
Tomahawk11 wrote:Negan ce pasti (ili propasti) iz istih razloga iz kojih je propalo Egipatsko, Perzijsko, Arapsko, Grcko ili Rimsko carstvo.
ma očito je iz aviona da će dwight biti njegova propast...

mene zanima šta će poslije Negana... Hoće li to biti kraj serije? Jer nema smisla uvoditi ponovo grupu, pa čak ni ako su to SPOILER whisperersi SPOILER. Meni ni u stripu, a ni u seriji neće imati nekog aman zaman efekta jer poslije Negana sve je šaša.

Mislim da bi im bolje bilo da sad malo vrate epilog na zombije. To bi bilo fora, tipa - mutacija virusa, pacjient 0, potraga za lijekom...

Ko je igrao Last Of Us zna kako zombi žanr može služiti za izuzetno dirljive scenarije.

Meni najbliže dirljivom je bila ona potraga za kćerkom od Carol. Kada su je pronašli u štali, nekako je prvi put serija stvorila dojam da fkt niko nije siguran i da će svi umrijeti.

PITANJE: Kako vidite kraj The Walking Dead?

P.s. - znam da je Kirkman rekao da stripu neće biti kraja. To valjda ne znači za seriju.
Cuj stripu nece biti kraja....doduse, i ovi stripovi mog vremena jos uvijek traju. Hajd dobro.
Serija bi definitivno trebala imati kraj. Staznam, bar u 10. sezoni. Jbg, red je da znamo kraj, nema svrhe da traje 50 godina.
Moglo bi sa Neganom zavrsiti. Planiraju malo vise musti njegov lik. E sad, dosad slabo muzu, ne vidim da imaju neku veliku inspiraciju. Puno su kupovali vremena, da vidimo to polufinale sezone sta nosi.
ExNihilo

#7667 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ExNihilo »

Koliko ja znam, nije rekao da neće biti kraja stripu. Naprotiv, rekao je da tačno zna kako će završiti i da će kraj biti različit za seriju i strip.
janje_

#7668 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by janje_ »

Image
sizifinho

#7669 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

ExNihilo wrote:Koliko ja znam, nije rekao da neće biti kraja stripu. Naprotiv, rekao je da tačno zna kako će završiti i da će kraj biti različit za seriju i strip.
tacnije rekao je da ima materijala da pise strip do kraja zivota ali da ce eventualno zavrsiti ali da ipak planira jos dugo pisati. 300tinjak izdanja.
Pandakonda

#7670 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Zna se ko ima posebnu stolicu za sebe :D

Image
Tomahawk11
Globalni moderator

#7671 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tomahawk11 »

janje_ wrote:Image
Ta zavrsava svoje u januaru naredne godine :D
Jes i ona sa Residentom, ko na budzetu :-)
Penziju zaradi :lol: :lol:
oskarboy

#7672 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by oskarboy »

sapunjara od serije,vecina nas je gleda iz cistog mazohizma,volimo da vidimo sta ce sljedece producenti usrat :lol: i opet pauza,sad ce u sljedecoj bit neki veci belaj da moze gledaoce drzat u nekakvoj neizvjesnosti do aprila.dakle sve vec vidjeno od degena ove serije
Pandakonda

#7673 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Gledamo jer nam je ofirno prestat nekon 7 sezona :D
ExNihilo

#7674 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ExNihilo »

Pandakonda wrote:Gledamo jer nam je ofirno prestat nekon 7 sezona :D
Sunk cost fallacy :D
Pandakonda

#7675 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

ExNihilo wrote:
Pandakonda wrote:Gledamo jer nam je ofirno prestat nekon 7 sezona :D
Sunk cost fallacy :D
Kako li je onima koji gledaju od prve sezone svake sedmice redovno :-)
Post Reply