BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
todd_smith

#7651 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by todd_smith »

Jos ispred Papeta koji je dosao da ga gleda u derbiju :bih:
Arteta

#7654 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

matematicar_teski wrote:Ne znam sto nasi portali ne objavljuju naslove bosanski "cavi" radovac, bosanski "suarez" hodzic ko sto hrvati objavljuju za svoje , i onda ih prodaju. Nasi ko tele u sarena vrata gledaju,a ovi klinci su lijepi talenti
Zato sto su nasi mediji teski bolidi koji se prodaju za šačicu eura.
Objavljivali su za Mustafu Kucukovica, Emru Tahirovica i sl. da su nevidjeni talenti (svi propali nacisto), dok se ovi koji su nam na vidiku i za koje se ozbiljno vidi da su telenti se nigdje ne spominju.
Arteta

#7655 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

cindrlimindrli wrote:
todd_smith wrote:Zato sto ne znamo da cjenimo ono sto imamo, lakse je negdje tamo gledati jer jebes ove nase, idemo traziti "nase"
Nije brate, te likove niko ni u bunilu ne spominje u ozbiljnim fudbalskim krugovima jer su teski amateri koji nastupaju u odron amaterskoj ligi.
Cuj te likove.

Ti momci su nam na vidiku i vidimo njihov talenat, a u vijestima samo vidimo neke dijasporce sumnjivog kvaliteta.

"Emra Tahirovic novi Ibrahimovic zeli igrati za BiH" i slicne stvari. :lol: :lol:
Infaze Studio

#7656 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Infaze Studio »

north wrote:Kažu hrvatski mediji sa 25 metara nakon solo prodora pogodio rašlje....kockasti ga ne prestaju hvaliti.....napisah ranije da bi mogao ovo biti jedan njegov novi početak....samo neka nastavi, neka neko postavi klip gola ako može...
Nije bas 25m, ali fin gol.
Evo ima ovdje.
https://www.youtube.com/watch?v=-wwr-AuH4z8
todd_smith

#7657 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by todd_smith »

Njega Hrvati hvale jer je krenulo polahko da pripreme prodaju sljedece sezone za 10tak mil
udrch

#7658 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by udrch »

ne bih rekao da su ovaj komentator i Jurčić dio neke Mamićeve priče..Husejinović zna sa loptom, a vraća i formu..
ovaj Hrgota izgleda odlično, mehak udarac, primanje, ali ne vjerujem da će biti bilo kakve priče da zaigra za nas..svejedno što bi mu to bila bolja opcija..Hrvati jednostavno ne kalkulišu sa tim, uvijek za Lijepu našu..
samo nije mi nikako jasno kako je mogao biti rođen 12.1.1993. godine u Jajcu..da ga jebeš nemoguće..to je nešto malo više od mjesec dana nakon što je grad pao u četničke ruke..
gledam Bičakčić odigro svih 32 utakmice, nijednom nije zamjenjen, dobio svega 4 žuta kartona..Ibišević je recimo dobio 10 ove sezone..mislim da on zaista treba što prije postati dio ekipe..
matematicar_teski

#7659 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by matematicar_teski »

Branimir Hrgota, pape obrati paznju
hattrick u bundeski nije mala stvar
insomnia99

#7660 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by insomnia99 »

todd_smith wrote:Njega Hrvati hvale jer je krenulo polahko da pripreme prodaju sljedece sezone za 10tak mil
10ak mil?? jako teško...inače mamić je iz dinama najbolje prodavao hrvatske igrače...pogotovo one koji su igrali za reprezentaciju.....što se tiče stranaca, nikad s njima nije imao previše sreće...pogodio je samo sa eudardom kojeg je dobro prodao arsenalu(zato jer je igrao za hrv reprezentaciju...dobro, i igrao je odlično).....recimo sammira se nikako ne može riješit, iako ga je uvalio u reprezentaciju
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#7661 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Matijevic_Vlado »

.
todd_smith

#7662 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by todd_smith »

Pa ako jedan Kovacic moze za 10mil u Inter...

Uvijek se nadje budala negdje, a Maminjo je strucnjak da takve nalazi
insomnia99

#7663 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by insomnia99 »

todd_smith wrote:Pa ako jedan Kovacic moze za 10mil u Inter...

Uvijek se nadje budala negdje, a Maminjo je strucnjak da takve nalazi
kovačić je mlad igrač i navodno velik potencijal...iz sve popularnije dinamove škole....

said već ima 25 god, a ništa posebno nije odigrao...ni u klupskoj karijeri ,a ni za bh reprezentaciju.....said će morat odigrat jako dobre utakmice(u dinamu i u bh reprezentaciji) da ga maminjo proda za 10ak mil...
BHF_Manijak

#7664 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by BHF_Manijak »

Onaj nas dragulj fakat k'o da je od stakla pravljen. Jebote je li uspio uvezati 2 mjeseca bez povrede??? :( :roll: Eno ga opet na klupi Rome, jer je neki dan napustio trening. Zbog povrede naravno. :oops:

Podhitno nekog strucnjaka nek' angazuje da ga ovaj nasavjetuje sta i kako da radi, ili da mu kaze da je jednostavno "takav" i da mu tu nema lijeka. Kao Robben, Deisler nekada, itd... Baksuz lik! :roll:
Korisničkoime

#7665 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Korisničkoime »

matematicar_teski wrote:Ne znam sto nasi portali ne objavljuju naslove bosanski "cavi" radovac, bosanski "suarez" hodzic ko sto hrvati objavljuju za svoje , i onda ih prodaju. Nasi ko tele u sarena vrata gledaju,a ovi klinci su lijepi talenti
Mi sebi neke stvari moramo priznati ma koliko god njihovi mediji znali preseravati se činjenica je da Madžukić igra u Bayernu i da je prvak Njemačke vjerovatno će i Ligu prvaka da osvoji, Modrić igra u Realu, Silva je odlično igrao u Arsenalu dok mu onaj nije nogu slomio, Kovačić ode u Inter, Čorluka je otišao u PL zatim u BL itd. Mislim da bi mi mogli do besvijesti Hodžića prozivati Suarezom i Radovca itd ali da ni jedan od njih na žalost nema kvalitete za Bayerna i Reala. Znači znaju oni nekada srati ali dovoljno često su i u pravu tako da mogu nastaviti. Mi u biti imamo jednog jedinog igrača iz naše lige koji je zaista zablistao u ligama 5. Razlog tome sigurno nije jer naše medije ne lupaju bombastične naslove razlog tome je da ljudi imaju bolji rad sa mladim igračima i na kraju dobiju veći kvalitet, neuporedivo veći kvalitet nego mi bez obzira što i kod nas kao i kod njim ima talenta. Mi ga pokvarimo oni ga pozlate to je razlika i dok to ne shvatimo i ne promijenimo neće nam biti drugačije.
palermo

#7666 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by palermo »

Korisničkoime wrote:
Mi sebi neke stvari moramo priznati ma koliko god njihovi mediji znali preseravati se činjenica je da Madžukić igra u Bayernu i da je prvak Njemačke vjerovatno će i Ligu prvaka da osvoji, Modrić igra u Realu, Silva je odlično igrao u Arsenalu dok mu onaj nije nogu slomio, Kovačić ode u Inter, Čorluka je otišao u PL zatim u BL itd. Mislim da bi mi mogli do besvijesti Hodžića prozivati Suarezom i Radovca itd ali da ni jedan od njih na žalost nema kvalitete za Bayerna i Reala. Znači znaju oni nekada srati ali dovoljno često su i u pravu tako da mogu nastaviti. Mi u biti imamo jednog jedinog igrača iz naše lige koji je zaista zablistao u ligama 5. Razlog tome sigurno nije jer naše medije ne lupaju bombastične naslove razlog tome je da ljudi imaju bolji rad sa mladim igračima i na kraju dobiju veći kvalitet, neuporedivo veći kvalitet nego mi bez obzira što i kod nas kao i kod njim ima talenta. Mi ga pokvarimo oni ga pozlate to je razlika i dok to ne shvatimo i ne promijenimo neće nam biti drugačije.
Hm, ali Mandžukić je bio novi Ronaldo, još dok je bio u Marsoniji iz Slavonskog Broda (ili gdje već).....a kod nas je Džeko dok je bio u Želji uglavnom bio kloc (da me ne uzmu sad manijaci, ja ovo figurativno :D ).

Naravno da priča bez pokrića nikad nije dobra, ali ovoliku samozatajnost kod nekoga naroda kao kod nas, ja još ne vidjeh.
Korisničkoime

#7667 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Korisničkoime »

Pazi očigledno kod nas ne dolaze do izražaja ljudi koji znaju nešto o fudbalskim talentima. Mišljenje dijela struke koja se pitala o Džeki je bilo da je dobar samo kao šljivotres (duga tanka motka kojom se tresu šljive za vrijeme ubiranja). Ovo sam lično čuo od čovjeka koji je tada radio u Želji kao trener u mlađim selekcijama. Da nije bilo Plišeka ko zna kako bi Džeko završio. Ono što se ja pitam je koliko je igrača na takav način uništeno jer se očigledno ne pitaju ljudi koji znaju. Ovo je problem sa dubokim korijenima po meni to je srž problema kojeg ima naša PL. Ako je neko rekao za Mandžukića da će završiti u Bayernu ili u nekom drugom velikom klubu u ligi 5 još za vrijeme igranja za Marsoniju sada mu se ne može reći da se preseravao. Međutim problem je taj što je momak iz Pruda sela kod Bosanskog Šamca i pitam se da je kojim slučajem završio u Želji ili FKS naša dva najveća kluba da li bi tu stekao taj potrebni kvalitet koji je stekao u Marsoniji i Dinamu da danas može igrati u Bayernu, da li bi oni uopšte prepoznali šta imaju ili bi i on kao i Džeko u očima nekih bio dobar samo kao šljivotres.
Znam i ide i meni na živce lupanje poput "evropski Brazilci kao što nas mnogi zovu" i općenito da misle da njihov govno bolje miriše već tuđe ali što se tiče fudbalera proizvedenih u domaćoj ligi mi im ništa ne možemo reći pa iako se tu radi o jednom klubu i hajvanu zvanom Mamić i njegovom porodičnom biznisu.
Dead Man Walking

#7668 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Dead Man Walking »

Ispade da evropski klubovi traze igrace na indexu. Pustimo se suplje, vecina nasih igraca ne prodje probe ni u Azerbejdzanu, a 90% mladih talenata koji su otisli vani brze su se vratili, svi osim Dzeke ako se ne varam. Evo i taj famozni Radovac sto ga se priziva u reprezentaciju nakon 3 utakmice u PL je bio na probi u Zenitu pa nije prosao. Sad ce pitari reci da je prosao, ali nije ostao iz nekog petog razloga, ali on da je kvalitet Zenitu su pare koje bi potrosili na njega smijurija. Sto se tice Hrvata, dovoljno je samo nabrojati bivse igrace Dinama u ligama petice i zavrsitu pricu.
Logovan

#7669 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Logovan »

Dead Man Walking wrote:Ispade da evropski klubovi traze igrace na indexu. Pustimo se suplje, vecina nasih igraca ne prodje probe ni u Azerbejdzanu, a 90% mladih talenata koji su otisli vani brze su se vratili, svi osim Dzeke ako se ne varam. Evo i taj famozni Radovac sto ga se priziva u reprezentaciju nakon 3 utakmice u PL je bio na probi u Zenitu pa nije prosao. Sad ce pitari reci da je prosao, ali nije ostao iz nekog petog razloga, ali on da je kvalitet Zenitu su pare koje bi potrosili na njega smijurija. Sto se tice Hrvata, dovoljno je samo nabrojati bivse igrace Dinama u ligama petice i zavrsitu pricu.
Ti sad ne pratiš dešavanja oko njega a govoriš da nije prošao probu. Ako nije još za njih potpisao, to ne znači da nije prošao.
Jeste, prošao je. :wink: Treneri su zadovoljni s njim. Poslali su ponudu Sarajevu ali smo je odbili. Čuo sam da će opet ići kod njih da trenira, da šutne još koji put loptu. Poslat će oni opet ponudu.
Uglavnom, Zenit je još zainteresovan za njega. Vidjet ćemo šta će biti. Ako ne potpiše za njih, to neće biti nikakva katastrofa.

p.s. Bio je kod Rusa prije nego što je upisao nastup za Sarajevo.
Dead Man Walking

#7670 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Dead Man Walking »

Zaboravio sam zarez iza PL. :D A vec sam napisao da cete reci da je prosao probu, a ako je prosao zasto nije potpisao? Ne moze Zenit da ga priusti? Vi odbili ponudu? Jel stvarno vjerujes u to? Pricamo o ekipi koja placa igrace po 50 miliona...
Logovan

#7671 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Logovan »

Nije potpisao zato što je ponuda odbijena. :D Što ne bih vjerovao da smo odbili? Nije to bila neka ponuda za koju se dvoumiš da li da je prihvatiš ili ne. Mislim da su nudili 150 hiljada eura, tako da ona nije prihvaćena.
Bosanski_kralj

#7672 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Bosanski_kralj »

A o kojem vi to našem talentu pričate?
salle_eh1986

#7673 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by salle_eh1986 »

_terminaš_ wrote:Nije potpisao zato što je ponuda odbijena. :D Što ne bih vjerovao da smo odbili? Nije to bila neka ponuda za koju se dvoumiš da li da je prihvatiš ili ne. Mislim da su nudili 150 hiljada eura, tako da ona nije prihvaćena.
sarajevo odbilo 150 hiljada eura za jednog igrača
e da i ovo čujem hhhh
todd_smith

#7674 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by todd_smith »

salle_eh1986 wrote:
_terminaš_ wrote:Nije potpisao zato što je ponuda odbijena. :D Što ne bih vjerovao da smo odbili? Nije to bila neka ponuda za koju se dvoumiš da li da je prihvatiš ili ne. Mislim da su nudili 150 hiljada eura, tako da ona nije prihvaćena.
e da i ovo čujem hhhh
U ugovoru mu je klauzula za kupovinu €250,000
salle_eh1986

#7675 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by salle_eh1986 »

todd_smith wrote:
salle_eh1986 wrote:
e da i ovo čujem hhhh
U ugovoru mu je klauzula za kupovinu €250,000
pričamo o igračima iz naše Premier lige
oni idu za kikiriki, pusti ti godine ugovora, klauzule i slična sranja
sad ako ima istine da se odbilo svaka čast, ne treba dati čim neko zaišće ali da ne bude ko sa mnogim ranije pa da se kasnije moli da ponude i upola ko prvi put
Post Reply