Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
htcxone

#7651 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by htcxone »

sumirprimus wrote:
sinuhe wrote:Da mi je vidjeti bilo koga pred Jevrejima a rugaju se beduinima, malim poljoprivrednicima i trgovcima.
mislim stvarno se trudim,al opet ne kontam poentu ovog posta,pojasni ako možeš :)
pita te sto nisi 93' išao na fakultet svaki dan i imao super profesore
sumirprimus

#7652 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

htcxone wrote: pita te sto nisi 93' išao na fakultet svaki dan i imao super profesore
hoćeš reći??? opet ne kontam,do mene je :lol: :evil:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7653 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

sinuhe wrote:Koji kompleksni problem bliskog istoka?
pa eto ti si dokaz kad ne znaš koji su problemi
šire regije i bliskog istoka
htcxone

#7654 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by htcxone »

sumirprimus wrote:
htcxone wrote: pita te sto nisi 93' išao na fakultet svaki dan i imao super profesore
hoćeš reći??? opet ne kontam,do mene je :lol: :evil:
:D jednsttavno NE VRIJEDI ;-)
sumirprimus

#7655 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

pa mozda se nije covjek dobro izrazio :)
da mi je vidjet bilo koga pred jevrejima?
sto sta fali ljudi ko i svaki drugi, ne ujedaju! :)
htcxone

#7656 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by htcxone »

sumirprimus wrote:pa mozda se nije covjek dobro izrazio :)
da mi je vidjet bilo koga pred jevrejima?
sto sta fali ljudi ko i svaki drugi, ne ujedaju! :)
al kolju i ubijaju
sumirprimus

#7657 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

ko bolan kolje i ubija?
jevreji???
vidis to ti je opaka generalizacija.haj sad malo ti razmisli :)
sinuhe

#7658 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sinuhe »

Daj da vidimo tebe pored jednog random :D Jevreja. Tvoje obrazovanje, tvoje bogatstvo. I onda se rugas beduinima, sto su neobrazovani :-)
sumirprimus

#7659 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

sinuhe wrote:Daj da vidimo tebe pored jednog random :D Jevreja. Tvoje obrazovanje, tvoje bogatstvo. I onda se rugas beduinima, sto su neobrazovani :-)
:lol: ne mogu da verujem,sta ti ovde pokusavas da inputiras,opet ne kontam,pojasni molim lijepo :)
sinuhe

#7660 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sinuhe »

Reci nam koja si generacija tvoje porodice koja je uopste zavrsila osnovnu skolu.
sumirprimus

#7661 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

sinuhe wrote:Reci nam koja si generacija tvoje porodice koja je uopste zavrsila osnovnu skolu.
hoš mozda i ličnu kartu,može i krvnu sliku,nije problem :)
razumiješ li koliko je tvoje pitanje lično i pogrešno,koliko par tvojih zadnjih pitanja samo idu u prilog mom stavu,i..ne mogu više ni da se sjetim,zapetlja se ko slijepo crijevo :lol: :evil:
sinuhe

#7662 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sinuhe »

Nije tvoj stav da su Jevreji obrazovani i da je obrazovanje bitno. To je opste poznata stvar. Reci nam kako stojis pored random jevreja. Obrazovanje, bogatstvo, porodicni background.
iceman2010

#7663 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by iceman2010 »

Ja stvarno ne znam kako imate vise snage za ove rasprave sa @ sumirprimus. Zaista umara citanje vecine komentara na posljednjim stranicama. @ sumirprimus vs ostali. Citanje nekih od njih vrijedja inteligenciju i zdravu logiku. Stavite covjeka malo na ignore. Nek se hladne malo :D
sumirprimus

#7664 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

sinuhe wrote:Nije tvoj stav da su Jevreji obrazovani i da je obrazovanje bitno. To je opste poznata stvar. Reci nam kako stojis pored random jevreja. Obrazovanje, bogatstvo, porodicni background.
izvini,ali moliću llijepo tema je izrael i palestina :)
inace imas felera u postu,da opet ne znam odakle bih poceo.osim da si totalno u krivu 8-)
sumirprimus

#7665 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

iceman2010 wrote:Ja stvarno ne znam kako imate vise snage za ove rasprave sa @ sumirprimus. Zaista umara citanje vecine komentara na posljednjim stranicama. @ sumirprimus vs ostali. Citanje nekih od njih vrijedja inteligenciju i zdravu logiku. Stavite covjeka malo na ignore. Nek se hladne malo :D
da,inače u čemu sam tačno pogriješio u postovima vezanim za odnos izrael palestina,il tek onako etiketa :)
nemoguce vruce

#7666 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by nemoguce vruce »

@Suprimus...
Ima li bilo sto, sto je u za tebe "relana" kritika za politiku Izraela, odnosno, sta bi ti kritikovao?
sumirprimus

#7667 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

nemoguce vruce wrote:@Suprimus...
Ima li bilo sto, sto je u za tebe "relana" kritika za politiku Izraela, odnosno, sta bi ti kritikovao?
relana???? šala :D
naravno,okupacija zap.obale je pogrešna,stvara nepotreban animozitet i košta,i novaca i vremena i života...
a i prošlo je vrijeme kad su se ciljevi zacrtavali i ostvarivali ko u srednjem vijeku...
mislim da je većina ljudi toga i u izraelu svejsna,izuzmemo li vjerske fanatike...
takodje mislim,da je najveći problem ne izbjeglice,ne naselja na zap,obali nego pitanje istočnog jeruzalema...
seln

#7668 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

sumirprimus wrote: takodje mislim,da je najveći problem ne izbjeglice,ne naselja na zap,obali nego pitanje istočnog jeruzalema...
Jah...a najveci problem u bosanskom ratu...ne genocid, ne protjerivanje, vec rusenje Ferhadije.
sumirprimus

#7669 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Ne pričam o ratu nego o mirovnom sporazumu...
htcxone

#7670 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by htcxone »

seln wrote:
sumirprimus wrote: takodje mislim,da je najveći problem ne izbjeglice,ne naselja na zap,obali nego pitanje istočnog jeruzalema...
Jah...a najveci problem u bosanskom ratu...ne genocid, ne protjerivanje, vec rusenje Ferhadije.
:thumbup: :thumbup:
nemoguce vruce

#7671 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by nemoguce vruce »

sumirprimus wrote:
nemoguce vruce wrote:@Suprimus...
relana???? šala :D
naravno,okupacija zap.obale je pogrešna,stvara nepotreban animozitet i košta,i novaca i vremena i života...
a i prošlo je vrijeme kad su se ciljevi zacrtavali i ostvarivali ko u srednjem vijeku...
mislim da je većina ljudi toga i u izraelu svejsna,izuzmemo li vjerske fanatike...
takodje mislim,da je najveći problem ne izbjeglice,ne naselja na zap,obali nego pitanje istočnog jeruzalema...
Ok strucnjak, evo i sam kazes okupacija zap.obale...nadam se da znas znacenje rijeci okupacija.
Zbog cega je u historiji covjecanstva uvije bilo ispravno, legalno i legitimno, boriti se protiv okupstora, a samo protiv cinosta to ( bar po tvom rezonovanju ) nije?
Sjecas li se cionisticke grupe pod nazivom Irgun i na koji nacin se nacin ta ekipa borila protiv Engleza? Jel i to onda terorizam?
seln

#7672 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

sumirprimus wrote:Ne pričam o ratu nego o mirovnom sporazumu...
A mirovni sporazum se potpisuje...kad?
Da nije mozda na kraju rata?
sumirprimus

#7673 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

@nemogucevruce
ne ja sam laik,al izgleda imam sve ekperte naspram sebe :)
ko kaže da nije legitimna borba palestinaca ,pa čitate li vi išta što napišem,il samo po difoltu,gaza gori kmee,freedom palestajn???
ok,sad ozbiljno,naravno da je legitiman otpor,ali se ja ne slažem sa ovim načinom "otpora"dizanjem autobusa"punih cvivila u zrak,neselktivnog granatiranja gradova po izraelu,gdje ti je svaki civil legitimna vojna meta,što graniči sa ludošću...
Znači u načelu otpor da,borba za državu da,ali ne u ovakvom obliku ko što to hamas radi...To im samo odmaže..
E sad ako vi mislite da sam ja zarad toga cionist,so be it!!!
german_sa

#7674 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by german_sa »

sumirprimus wrote:@nemogucevruce
ko kaže da nije legitimna borba palestinaca ,pa čitate li vi išta što napišem,il samo po difoltu,gaza gori kmee,freedom palestajn???
ok,sad ozbiljno,naravno da je legitiman otpor,ali se ja ne slažem sa ovim načinom "otpora"dizanjem autobusa"punih cvivila u zrak,neselktivnog granatiranja gradova po izraelu,gdje ti je svaki civil legitimna vojna meta,što graniči sa ludošću...
Znači u načelu otpor da,borba za državu da,ali ne u ovakvom obliku ko što to hamas radi...To im samo odmaže..
A borba za drzavu se vodi kako? Avionima i agresijom na nevine civile ubijajuci čitave porodice? ..
seln

#7675 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

sumirprimus wrote:@nemogucevruce
Neces naci ovdje ni 2% forumasa koji odobravaju terorizam. Takodje, skoro svi koji ga ne odobravaju istovremeno razumiju motive terorista.
Na jednoj strani imas do zuba naoruzanu drzavu Izrael, sa USA za ledjima, na drugoj strani imas gomilu Palestinaca strpano u ghetto (koja ironije, zar ne mislis?), koji je ostatak onoga sto je nekada bila njihova zemlja.
I u tom rezervatu ih svakodnevno ponizavaju, ubijaju, otimaju im zelju, ruse kuce, grade ilegalna naselja...
i stvarno bih lagao kad bih rekao da ne razumijem motive teroristickih napada (koliko god se ne slagao sa njima).
Ti nisi cionista, ali da si u borbi Izrael - Palestina odabrao svoju stranu, to je jasno.
Locked