cunga lunga wrote:Samo sto su naveli da smo mi krivi za nerede kad je poginuo Vedran...
Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Neelix
#7651 Re: FK Sarajevo
- snaga_znanja
#7652 Re: FK Sarajevo
Iza tog simbola u proteklom ratu je poginulo 10 000 ljudi iz grada koji dijeli ime sa timom "inteligentnog" igraca koji podize 3 prsta.cunga lunga wrote:E moji jadni Bosnjaci, jadni sugradjani i navodno navijaci Sarajeva...stidim vas se....
Dok oni na skandiranje imena "Vedran Puljic" zvizde i pjevaju "Javi se", dok skidaju majice sa likom poginukog momka, dok pjevaju "Ubij turcina", dok drze zastavu sa KUKASTIM KRIZEM domaci izdajnici palamude oko 3 prsta Arsenijevica.
Zato smo gdje i jesmo!
Aferim luzeri!
Ako se ja zbog tih 10 000 ljudi nazivam domacim izdajnikom onda je krajnje vrijeme da se ovdje ukljuci moderacija i zakljuca temu!
O svemu navedenom vezano za listicane apsolutno nemam zamjerke. Kod njih je dijeljenje inteligencije preskoceno u evoluciji. Meni se cini da si i ti negdje u tom kraju bio u taj vakat kad se pamet dijelila pa sad ovdje dijelis lekcije o "patriotama" i izdajnicima!
Jos jednom kazem. Mozes mislit al' bi im suknuo da je im'o majicu sa Ratkom Mladicem ispod dresa!
-
cunga lunga
#7653 Re: FK Sarajevo
Necu reci da sam za 3 prsta ali pametnjakovici za sve rasprave postoji vrijeme i mjesto...
Ta 3 prsta su periferna u odnosu na ostale stvari, skidate teziste sa nih i stavljate na taj detalj..
Uostalom, nije nama dizao nego ustasama koji su ga provocirali...
O tome govorim, a vi i dalje o tome pametujte a ne o ostalim hororima u Listici danas...
Ta 3 prsta su periferna u odnosu na ostale stvari, skidate teziste sa nih i stavljate na taj detalj..
O tome govorim, a vi i dalje o tome pametujte a ne o ostalim hororima u Listici danas...
-
afanalen
#7654 Re: FK Sarajevo
Cuj Jaha uci dok ulazi u igru de ba tih gluposti vise, okrenite se jos kup utakmici pa onda s...te, cuj kojasevica napolje pa vidi se iz aviona da nema s kime igrati, kolko je puta spomenut Hamzagic tokom prijenosa niste stvarno normalni.ćiro wrote:Da je Mesi ovo bi mu bila zadnja utakmica u bordo dresu, kad bih se ja pitao.
Čuj tri prsta u bordo dresu, FUJJJJ
-
cunga lunga
#7655 Re: FK Sarajevo
Mozda je "dijete" starije od tebe....ćiro wrote:Dijete smiri hormone, davno si trebao biti u krevetucunga lunga wrote:Ti si izgubljen u vremenu i prostoru....ćiro wrote:Da je Mesi ovo bi mu bila zadnja utakmica u bordo dresu, kad bih se ja pitao.
Čuj tri prsta u bordo dresu, FUJJJJ
-
cunga lunga
#7656 Re: FK Sarajevo
Nemas meni sta pricati, ja sam dozivio licni gubitak i tragediju u ovom ratu tako da me se mani!!!snaga_znanja wrote:Ti stvarno zasluzujes jedan kvalitetan psihijatrijski pregled!cunga lunga wrote:Necu reci da sam za 3 prsta ali pametnjakovici za sve rasprave postoji vrijeme i mjesto...
Vidis da nije bilo onoga sta ta 3 prsta predstavljaju, sada bi barem jedno od 1620 djece, koja su izgubila zivot, branilo boje Sarajeva. Zato si dajem pravo u ime te djece, njihovih porodica, zdravog razuma i svih iskrenih patriota ove zemlje da odjebes!
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#7657 Re: FK Sarajevo
Sto se utakmice tice siroki bolji za klasu, jednostavno ljudi imaju bolji tim i kada oni funkcionisu dobro (kao danas), djaba nama i da nasi daju 300%, kad jednostavno nemaju taj kvalitet
- burek_in_space
#7658 Re: FK Sarajevo
Ljudi, smirite strasti ovdje, jer ne treba da pljushte banovi zbog gluposti.
Okanite se politike i svega slichnog njoj, ovdje je jedina dozvoljena stranka FK Sarajevo.
Okanite se politike i svega slichnog njoj, ovdje je jedina dozvoljena stranka FK Sarajevo.
-
cunga lunga
#7659 Re: FK Sarajevo
http://sportsport.ba/bh_fudbalp-46262.htm
NE NACIZMU!!!
Javno isticanje nacističkih, fašističkih ili drugih simbola bolesnih ideologija u većini (normalnih) evropskih država je zabranjeno. Treba li napominjati da Bosna i Hercegovina nije normalna država?
Širom Evrope i svijeta javno isticanje nacističkih simbola je strogo zabranjeno i kažnjivo zakonom. Francuska: Veličanje nacizma nije mišljenje, nego delikt koji se kažnjava po službenoj dužnosti; Velika Britanija: Isticanje neonacističkih simbola kažnjivo samo kad je u funkciji širenja rasne mržnje i netolerancije; Poljska: Za promovisanje fašističkog i komunističkog sistema do dvije godine zatvora; Turska: Najstrože kažnjivo isticanje nacističkih simbola... Bosna i Hercegovina?
Kod nas je to drugačije. Kod nas se sve može. Pa tako, recimo, navijači na Pecari u Širokom Brijegu javno ističu nacističku zastavu Njemačke iz Drugog svjetskog rata. I nikom ništa.
U Austriji, domovini oca nacizma Adolfa Hitlera, lično sam bio svjedok kada je policija na veoma brutalan načih jednom neonacisti strgnula sa vrata kukasti krst, te ga dobro namlatila. Kako je kasnije prošao, ne znam, ali sigurno je da mu više nije palo na pamet nosati okolo svastiku. Javno promovisanje nacističke ideologije strogo je kažnjivo, a poseban su slučaj sportske manifestacije.
UEFA i FIFA dugo vremena vode pravi rat sa rasizmom na fudbalskim terenima, pa tako svako "hukanje" u stilu majmuna ili bacanje banana prema tamnoputim igračima obično dovodi do igranja pred praznim tribinama i drakonskim sankcijama za ekipu na čijem su se stadionu desili takvi incidenti.
Sigurni smo da se ni NK Široki Brijeg ne bi dobro proveo da Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine iole radi svoj posao i da živimo u zakonom uređenoj državi. "Navijači" koji na fudbalske utakmice nose nacističke zastave, kako bi valjda tako podržali svoj klub, doživotno trebaju biti udaljeni sa fudbslakih stadiona, a policija i tužilaštvo bi vjerovatno imali šta za reći na ovo.
S obzirom da je rasizam, nacionalizam, fašizam i nacizam sve prisutniji na bh. fudbalskim terenima, znak za alarm je odavno upaljen, ali ga nema ko čuti. Na priloženoj fotografiji jasno se vide lica "navijača" koji ističu nacističku zastavu na Pecari, pa ovim putem poziva Upravu NK Široki Brijeg, ali i policijske organe, da učine nešto po ovom pitanju, jer ovakvo "navijanje" baca ljagu i na klub Široki Brijeg, ali i sve prave navijače koji na fudbalske utakmice dolaze uživati u fudbalu.
Redakcija SportSport.ba poslala je gore postavljenu fotografiju na adresu FIFA i UEFA. Ovakve stvari ne možemo i ne smijemo tolerisati.

NE NACIZMU!!!
Javno isticanje nacističkih, fašističkih ili drugih simbola bolesnih ideologija u većini (normalnih) evropskih država je zabranjeno. Treba li napominjati da Bosna i Hercegovina nije normalna država?
Širom Evrope i svijeta javno isticanje nacističkih simbola je strogo zabranjeno i kažnjivo zakonom. Francuska: Veličanje nacizma nije mišljenje, nego delikt koji se kažnjava po službenoj dužnosti; Velika Britanija: Isticanje neonacističkih simbola kažnjivo samo kad je u funkciji širenja rasne mržnje i netolerancije; Poljska: Za promovisanje fašističkog i komunističkog sistema do dvije godine zatvora; Turska: Najstrože kažnjivo isticanje nacističkih simbola... Bosna i Hercegovina?
Kod nas je to drugačije. Kod nas se sve može. Pa tako, recimo, navijači na Pecari u Širokom Brijegu javno ističu nacističku zastavu Njemačke iz Drugog svjetskog rata. I nikom ništa.
U Austriji, domovini oca nacizma Adolfa Hitlera, lično sam bio svjedok kada je policija na veoma brutalan načih jednom neonacisti strgnula sa vrata kukasti krst, te ga dobro namlatila. Kako je kasnije prošao, ne znam, ali sigurno je da mu više nije palo na pamet nosati okolo svastiku. Javno promovisanje nacističke ideologije strogo je kažnjivo, a poseban su slučaj sportske manifestacije.
UEFA i FIFA dugo vremena vode pravi rat sa rasizmom na fudbalskim terenima, pa tako svako "hukanje" u stilu majmuna ili bacanje banana prema tamnoputim igračima obično dovodi do igranja pred praznim tribinama i drakonskim sankcijama za ekipu na čijem su se stadionu desili takvi incidenti.
Sigurni smo da se ni NK Široki Brijeg ne bi dobro proveo da Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine iole radi svoj posao i da živimo u zakonom uređenoj državi. "Navijači" koji na fudbalske utakmice nose nacističke zastave, kako bi valjda tako podržali svoj klub, doživotno trebaju biti udaljeni sa fudbslakih stadiona, a policija i tužilaštvo bi vjerovatno imali šta za reći na ovo.
S obzirom da je rasizam, nacionalizam, fašizam i nacizam sve prisutniji na bh. fudbalskim terenima, znak za alarm je odavno upaljen, ali ga nema ko čuti. Na priloženoj fotografiji jasno se vide lica "navijača" koji ističu nacističku zastavu na Pecari, pa ovim putem poziva Upravu NK Široki Brijeg, ali i policijske organe, da učine nešto po ovom pitanju, jer ovakvo "navijanje" baca ljagu i na klub Široki Brijeg, ali i sve prave navijače koji na fudbalske utakmice dolaze uživati u fudbalu.
Redakcija SportSport.ba poslala je gore postavljenu fotografiju na adresu FIFA i UEFA. Ovakve stvari ne možemo i ne smijemo tolerisati.
-
Fabolous
#7660 Re: FK Sarajevo
Otisli smo predaleko i ulazimo u medjusobnu raspravu, da ne kazem svadju, u trenutku kada svi trebamo stati zajedno i oduprijeti se sovinistima.
-
samo_ovaj_put
#7661 Re: FK Sarajevo
ne podrzavam dizanje tri prsta od strane igraca u bordo dresu
igraci su znali gdje dolaze i kakva ih atmosfera ocekuje u ustaskom leglu
trebali su lomiti noge,trebali su pobjediti,onda ne bi bilo potrebe za provokacijama i odgovaranjem istom mjerom
igraci su znali gdje dolaze i kakva ih atmosfera ocekuje u ustaskom leglu
trebali su lomiti noge,trebali su pobjediti,onda ne bi bilo potrebe za provokacijama i odgovaranjem istom mjerom
-
salle_eh1986
#7662 Re: FK Sarajevo
snaga_znanja wrote:A za Hercegovce! Pa sta ocekujete od njih! Njih se i pravi Hrvati stide. To su davno pokazali grafitom: "Evo vama vasi Hercegovci, vratite nam nase Srbe!"!
- jasko_ba
#7663 Re: FK Sarajevo
Off: nista novo od omladine u listici koja veoma voli fasisticke i nacisticke oznake

Last edited by jasko_ba on 08/11/2010 00:09, edited 2 times in total.
-
cunga lunga
#7664 Re: FK Sarajevo
O tome ja govorim....Fabolous wrote:Otisli smo predaleko i ulazimo u medjusobnu raspravu, da ne kazem svadju, u trenutku kada svi trebamo stati zajedno i oduprijeti se sovinistima.
- Baltazar_khan
#7665 Re: FK Sarajevo
Pa vala i ne znam koliko je članak za
Ovaj detalj sam zapazio na ovom članku.
Policijske snage su na ulazu u grad zaustavile kolonu gostujućih navijača, i tom prilikom im skidali majice s likom Vedrana Puljića, navijača Sarajeva koji je prošle godine ubijen u Širokom Brijegu hicima iz vatrenog oružja tijekom neviđenih nereda na ulicama tog gradića, za koje su krivi upravo navijači Sarajeva, ali nema nikakvog opravdanja za ono što se danas pokazuje na tribinama u Širokom Brijegu.
- Neelix
#7666 Re: FK Sarajevo
ma dobro, ali taj dio je nebitan u ovom kontekstu, clanak govori o danasnjim desavanjima.
-
Alkos
#7667 Re: FK Sarajevo
Bane Srbine Horde su uz tebe...
Oko gluposti se raspravljate.
-
Sa_u_srcu
- argyle
#7670 Re: FK Sarajevo
qualis pater talis filius

-
Nuclear Winter
#7671 Re: FK Sarajevo
Alkos wrote:Bane Srbine Horde su uz tebe...![]()
Upravo tako!! I neka im je pokazao tri prsta,šta je trebao da pokaže?? Alijinu sliku na majici?? Kakva su ovo sad poređenja tri prsta u ovoj situaciji dole sa zadnjim ratom i mrtvima u sarajevu? Jel ih bane pobio??Šta god da im je pokazao svaka mu čast.Samo je odgovarao na provokacije najgore gamadi nacističke na planeti.I samo za kraj želim SVIM seljacima iz lištice dug život i NAJTEŽU moguću BOLEST
- Topla voda
#7672 Re: FK Sarajevo
ja bih malo o samoj utakmici.
nije mi jasno da mirza igra sa jednim napadacem,i to sa avdicem,u utakmici u kojoj kao ganjamo priliku iz polukontri,igrajuci neku cvrstu igru na sredini.
alen uspori svaki napad i ne znam kad je u karijeri primio loptu na 20-25 metara ,presao igraca i dao gol.
on moze igrati samo u tekmama kad je lopta cesto u protivnickom sesnaestercu,pa neku odbicu da pospremi u gol ,ili kad ima puno prekida,pa da da neki gol glavom.
tako da je iluzija da on igra jedinog napadaca u utakmici kakva je ova.
puno bi korisnije bilo da je jedini napadac neki brz lik,pa kod god to bio,jer nemoguce je odigrati kontru kad lopta dodje do avdica,jer hem je spor,hem se sporo oslobadja lopte i ima los pregled igre.nema ni jednu od najmanje tri potrebne karakteristike za poziciju spica u utakmici u kojoj igras na kontre i pokusavas iskoristiti prazan prostor koji ti protivnik ostavlja.
ako me pitate ,pa ko bi drugi igrao,ne znam...al mirza bi trebao znati kakav mu igrac na polusezoni treba,nadam se da jaranstvo s alenom nece uticati na to da ne trazi pojacanje od uprave u vidu napadaca kad krenu transferi
nije mi jasno da mirza igra sa jednim napadacem,i to sa avdicem,u utakmici u kojoj kao ganjamo priliku iz polukontri,igrajuci neku cvrstu igru na sredini.
alen uspori svaki napad i ne znam kad je u karijeri primio loptu na 20-25 metara ,presao igraca i dao gol.
on moze igrati samo u tekmama kad je lopta cesto u protivnickom sesnaestercu,pa neku odbicu da pospremi u gol ,ili kad ima puno prekida,pa da da neki gol glavom.
tako da je iluzija da on igra jedinog napadaca u utakmici kakva je ova.
puno bi korisnije bilo da je jedini napadac neki brz lik,pa kod god to bio,jer nemoguce je odigrati kontru kad lopta dodje do avdica,jer hem je spor,hem se sporo oslobadja lopte i ima los pregled igre.nema ni jednu od najmanje tri potrebne karakteristike za poziciju spica u utakmici u kojoj igras na kontre i pokusavas iskoristiti prazan prostor koji ti protivnik ostavlja.
ako me pitate ,pa ko bi drugi igrao,ne znam...al mirza bi trebao znati kakav mu igrac na polusezoni treba,nadam se da jaranstvo s alenom nece uticati na to da ne trazi pojacanje od uprave u vidu napadaca kad krenu transferi
- Charuga
- Globalni moderator
#7673 Re: FK Sarajevo
Pitanje je samo koliko je iskreno ovo ili je samo zbog "pranja" ..NK Široki Brijeg
U Širokom osuđuju isticanje nacizma
Piše: M. Karačić
Ponedjeljak, 08.11.10. 11:49.
Nogometni klub Široki Brijeg najoštrije osuđuje sve stvari koje nemaju veze sa sportom pa tako i isticanje zastave s nacističkim simbolom na prvenstvenoj utakmici Široki Brijeg – Sarajevo, odigranoj u nedjelju, 7. studenoga 2010. na Pecari.
Osoba ili osobe koje se bave takvim stvarima nisu i ne mogu biti navijači NK Široki Brijeg niti žele dobro našem klubu ni gradu Širokom Brijegu pa pozivamo i ovom prigodom nadležne institucije da rade svoj posao, odnosno da, sukladno njihovim ovlastima, sankcioniraju ponašanje kakvom nema mjesta na sportskim borilištima, kao ni u modernom društvu uopće.
Neodgovorni pojedinac ili nekolicina njih takvim ponašanjem rnnarušavaju ugled i renome našega kluba, odnosno sve ono što smo učinili proteklih godina i činimo na sportskom planu i razvoju sportskih i prijateljskih odnosa, čemu svjedoče naši brojni rezultatski uspjesi i pohvale za suradnju, kako na domaćoj tako i na europskoj pozornici.
I za utakmicu sa Sarajevom NK Široki Brijeg je u okviru svojih nadležnosti kao domaćin poduzeo sve kako bi susret protekao u okvirima sportskog nadmetanja, a na zasluženoj pobjedi čestitali su nam i gosti niz FK Sarajeva.
UPRAVNI ODBOR NK ''ŠIROKI BRIJEG''
-
north
#7674 Re: FK Sarajevo
Pa koliko je iskreno, najbolje pokazuje da navijači Sarajeva nisu mogli unijeti čak ni majice sa Vedranovim likom, hej ba, lik koji je ubijen i kojem se isključivo odaje samo počast, bez provociranja - zabranjeno, ali zato svijetla obraza može III rajh i sie hajl na tribinama....Plavih_11 wrote:Pitanje je samo koliko je iskreno ovo ili je samo zbog "pranja" ..NK Široki Brijeg
Nogometni klub Široki Brijeg najoštrije osuđuje sve stvari koje nemaju veze sa sportom pa tako i isticanje zastave s nacističkim simbolom na prvenstvenoj utakmici Široki Brijeg – Sarajevo, odigranoj u nedjelju, 7. studenoga 2010. na Pecari.
Osoba ili osobe koje se bave takvim stvarima nisu i ne mogu biti navijači NK Široki Brijeg niti žele dobro našem klubu ni gradu Širokom Brijegu pa pozivamo i ovom prigodom nadležne institucije da rade svoj posao, odnosno da, sukladno njihovim ovlastima, sankcioniraju ponašanje kakvom nema mjesta na sportskim borilištima, kao ni u modernom društvu uopće.
Neodgovorni pojedinac ili nekolicina njih takvim ponašanjem rnnarušavaju ugled i renome našega kluba, odnosno sve ono što smo učinili proteklih godina i činimo na sportskom planu i razvoju sportskih i prijateljskih odnosa, čemu svjedoče naši brojni rezultatski uspjesi i pohvale za suradnju, kako na domaćoj tako i na europskoj pozornici.
I za utakmicu sa Sarajevom NK Široki Brijeg je u okviru svojih nadležnosti kao domaćin poduzeo sve kako bi susret protekao u okvirima sportskog nadmetanja, a na zasluženoj pobjedi čestitali su nam i gosti niz FK Sarajeva.
E moja državo.....
I sad se ko ovi ograđuju, zašto niko kad je to vidio na poluvrmenu nije poslao redare na tribinu da uklone zastavu i tu bagru, ali yok, očito su Bevanda i ostali poskoci iz kamenjara uživali u čarima istaknute zastave....
FUJ!!!
O igri Sarajeva sam već pričao, nije da ne želimo, nego po stoti put NE ZNAMO I NE MOŽEMO!!!
- armin071
#7675 Re: FK Sarajevo
Plavih_11 wrote:Pitanje je samo koliko je iskreno ovo ili je samo zbog "pranja" ..NK Široki Brijeg
Ma ne moze njih bog "oprati". To malo selo u Hercegovini je toliko zadojeno mrznjom, nacizmom i fasizmom da oni vise i ne mogu da uvide razliku izmedju nacizma i nenacizma. Nije ni cudo sto su i u Jugoslaviji bili poznati kao "leglo ustastva". U svakoj normalnoj drzavi ovaj stadion bi bio suspendovan a klub zestoko kaznjen, ali posto BiH ne spada u kategoriju normalnih sve se ce se ovo nazalost zaboraviti da se jadni "ugrozeni" narod ne bi uvrijedio. Do novog ubistva u Sirokom za sta ce naravno opet biti "krivi" navijaci Sarajeva.