Manchester United FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
The Realist

#7651 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

PriNc_ba wrote: A Shrek je promijenio igru za 720 stepeni ;)
Ti znaš da bi ovo značilo da su se u krug dva puta okrenuli i opet bili na mjestu :D. Okrenuo je igru za 180 stepeni, valjda si to htio reći :D.
PriNc_ba

#7652 Re: Manchester United FC

Post by PriNc_ba »

Ne budi bukvalac :D to je bilo da se docara koliki je preokret bio u igri :D a malo mi je bilo 180 :D
drug profi

#7653 Re: Manchester United FC

Post by drug profi »

Dobar si, dobar si.
Svaka pobjeda je zasluzena osim ako nije dosla kao plod sudijskih gresaka. Ljudi dali gol vise iz igre od jedinstva i tu nema sta da se prica. Moze samo da se kaze da je tim u crvenim dresovima izgledao opasnije tokom utakmice.
Ali ne boduje se dojam nego golovi.
missko

#7654 Re: Manchester United FC

Post by missko »

The Realist wrote:Drago mi je da nisam mogao gledati meč, jer ako me išta više od ovog nervira....

Em pogrešne postave iz utakmice u utakmici, em krenu igrati tek kada baš zagusti. Heb'o to.

Najgore je što ti vidiš da oni mogu, da imaju jaku ekipu i u svakoj utakmici dio utakmice fenomenalno odigraju, ali dio mora biti grozan.

Ali hajde, kao što rekoh, dobro je da nisam mogao gledati.
Ne bi bilo lose da si pogledao tekmu, stvarno se imalo sta vidjeti, bar ja nisam gledao prvih poola sata ali ono poslije je bila perverzija, na kraju i jedni i drugi polumrtvi izlaze sa terena. Da je United izjednnacaio uvalio bi im 6 komada bez po muke, ali ovako super presing cijelo poluvrijeme , i zal za 3 boda koja sada i ne znace bas nesto.
The Realist

#7655 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

drug profi wrote:Dobar si, dobar si.
Svaka pobjeda je zasluzena osim ako nije dosla kao plod sudijskih gresaka. Ljudi dali gol vise iz igre od jedinstva i tu nema sta da se prica. Moze samo da se kaze da je tim u crvenim dresovima izgledao opasnije tokom utakmice.
Ali ne boduje se dojam nego golovi.
A nesvirani penali o kojima se priča (mislim, inače je svaki kontakt u suprotnom pravcu sigurno penal i oštećenje protivnika Uniteda, te to utiče na rezultat, zašto ne bi i ovdje, još ako su stvanro bili, ili jedan od tih)?

I kako sada, kada ne treba pljuvati po United nema nikakvih gifova, pa da i ja vidim šta je bilo :D.
Last edited by The Realist on 30/09/2012 09:53, edited 1 time in total.
The Realist

#7656 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

missko wrote: Ne bi bilo lose da si pogledao tekmu, stvarno se imalo sta vidjeti, bar ja nisam gledao prvih poola sata ali ono poslije je bila perverzija, na kraju i jedni i drugi polumrtvi izlaze sa terena. Da je United izjednnacaio uvalio bi im 6 komada bez po muke, ali ovako super presing cijelo poluvrijeme , i zal za 3 boda koja sada i ne znace bas nesto.
Nisam mogao gledati, jer stream nije radio. Ma hej, kako mogu isti igrači igrati tako dva različita poluvremena? To me najviše nervira kod Uniteda u zadnje vrijeme.
miki.ba

#7657 Re: Manchester United FC

Post by miki.ba »

ManU ima previse starih igrac, Evra, Gigs, Ferdinand, Skols i stvarno mi nije jasno što Fergi ovo ne mijenja.
Jucere poslije tekme prikazuju Skolsa, frajer mirtav, iskašljava pacice isto da sebe gledam.
Od ovih navedenih svi bili u prvih 11, a skupa imaju 140 godina.
Po mom mišljenju to je jedina slaba tacka Man U u ovom trenutku.
Teufik

#7658 Re: Manchester United FC

Post by Teufik »

The Realist wrote:
Nisam mogao gledati, jer stream nije radio. Ma hej, kako mogu isti igrači igrati tako dva različita poluvremena? To me najviše nervira kod Uniteda u zadnje vrijeme.
Taj mentalitet su odavno izgubili da od samog starta igraju kako treba.Energicno,brzo,efikasno.
Zadnjih godina u vecini utakmica postane zanimljivo tek kad prime gol ili dva.
Prije sam bio gotovo uvijek siguran da ce preokrenuti rezultat ma protiv koga igrali.Danas to ne mogu reci ni kad igraju protiv "slabijih"ekipa.
Danas i kad povedu,stanu i dozvole ekipama da se vrate.Prije toga nije bilo.
Steta sto sami sebi zagorcavaju.Mislim da ce se taj trend na zalost nastaviti.
Teufik

#7659 Re: Manchester United FC

Post by Teufik »

miki.ba wrote:ManU ima previse starih igrac, Evra, Gigs, Ferdinand, Skols i stvarno mi nije jasno što Fergi ovo ne mijenja.
Jucere poslije tekme prikazuju Skolsa, frajer mirtav, iskašljava pacice isto da sebe gledam.
Oni nisu problem kada ih koristis racionalno(al u mjesavini sa mladjim igracima).Recimo po nekih 20-30minuta ili citavo poluvrijeme kad na iskustvo i kada rezultat dozvoljava mogu pomoci.Ali kada ih odjednom zajedno utrpas protiv ekipa koje imaju daleko mobilnije,snaznije i brze igrace onda ne mozes ocekivati nesto dobro.
Kad ce onda Cleverley i Anderson dobiti sansu da se dokazu kada svaku trecu ili cetvrtu utakmicu igraju i to uvijek sa drugim partnerom u sredini terena.
Ferguson duze vremena tvrdoglavo insistira na tome sto ih na kraju moze puno kostati.
miki.ba

#7660 Re: Manchester United FC

Post by miki.ba »

Teufik wrote:
miki.ba wrote:ManU ima previse starih igrac, Evra, Gigs, Ferdinand, Skols i stvarno mi nije jasno što Fergi ovo ne mijenja.
Oni nisu problem kada ih koristis racionalno(al u mjesavini sa mladjim igracima).Recimo po nekih 20-30minuta ili citavo poluvrijeme kad na iskustvo i kada rezultat dozvoljava mogu pomoci.Ali kada ih odjednom zajedno utrpas protiv ekipa koje imaju daleko mobilnije,snaznije i brze igrace onda ne mozes ocekivati nesto dobro.
Kad ce onda Cleverley i Anderson dobiti sansu da se dokazu kada svaku trecu ili cetvrtu utakmicu igraju i to uvijek sa drugim partnerom u sredini terena.
Ferguson duze vremena tvrdoglavo insistira na tome sto ih na kraju moze puno kostati.
Vjerujem da Ferguson ima neki kompleks od penzije ili kraja svoje karijere, pa podsvjesno drži i ove starohane na terenu. To mi jedino pada na pamet, u suprotnom je trebao vec prije 2-3 god imati adekvatne zamjene za njih.
Tacno imam osjecaj da ce skupa završiti karijere.
The Realist

#7661 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

United već ima zamjene, to uopšte nije upitno i to je ono što me nervira. Ima zamjena, ali ti igrači ne igraju i šta očekivati onda od svega.

Meni se dugo nije sastav Unteda sviđao, kao ovaj sada, ali džaba sve to, kad imaš druge probleme.

Također se nadam da će De Gea stati na gol i ostati tu. Kakve izmjene i gluposti.
vaučer

#7662 Re: Manchester United FC

Post by vaučer »

Tottenham pobjedio na Old Traffordu?
Svašta.

I ćorav pjevac zrno..
missko

#7663 Re: Manchester United FC

Post by missko »

Skols je jucer bio najbolji igrac na terenu.
Bosanski_kralj

#7664 Re: Manchester United FC

Post by Bosanski_kralj »

Ispušio United i još bilo sudijskih grešaka na njegovu štetu. Pa može li bolje!? :oops:
miki.ba

#7665 Re: Manchester United FC

Post by miki.ba »

missko wrote:
Skols je jucer bio najbolji igrac na terenu.
Ne kažem da je loše odigro, nego da je umro, dobar je bio al samo 25 min u drugom pol.
Onako isto ja kašljem poslije termina.
Teufik

#7666 Re: Manchester United FC

Post by Teufik »

missko wrote: Skols je jucer bio najbolji igrac na terenu.

Scholes ce gotovo uvijek biti najbolji.Od stare garde pruza daleko najvise.Gotovo sve polazi od njega u ofanzivnom smislu.Neka igra ali Ferguson mora imati mjeru u tome.Tu i lezi problem.
Oslanjati se na igraca starog 38 godina i ocekivati od njega cuda u svakoj utakmici a ne dopustati drugima da ponude ono sto trenutno Unitedu nedostaje (trka,agresivnost) nije optimalno rjesenje.

Ponavljam,neka ovi stariji odigraju svoje (u normalnim granicama) ali to se treba po mom misljenju pametno izmiksati.
missko

#7667 Re: Manchester United FC

Post by missko »

Teufik wrote:
missko wrote: Skols je jucer bio najbolji igrac na terenu.

Scholes ce gotovo uvijek biti najbolji.Od stare garde pruza daleko najvise.Gotovo sve polazi od njega u ofanzivnom smislu.Neka igra ali Ferguson mora imati mjeru u tome.Tu i lezi problem.
Oslanjati se na igraca starog 38 godina i ocekivati od njega cuda u svakoj utakmici a ne dopustati drugima da ponude ono sto trenutno Unitedu nedostaje (trka,agresivnost) nije optimalno rjesenje.

Ponavljam,neka ovi stariji odigraju svoje (u normalnim granicama) ali to se treba po mom misljenju pametno izmiksati.
Handri ga odbrana i deficit fit igraca u odbrani, jucer je bila idealna zamjena Kerik vani a Anderson unutra ali ne bi imao onda nikako nazad nikoga, nego vadi ispuhalog Kagawu jer nije vise mogao meda. Welbek nije nista pokazao kako je usao i nije frajer u formi ali nikako. Mislim on treba igrati ulogu Gigsa ali jos uvijek nije prva opcija. Mislim da je ubitacna postava da bekove skupa igraju Evra i Rafael, oba ofanzivno jaki ali nazad karinana, trebao je mali Holandez onu tekmu jucer odigrat komplet ali eto kasno je sad palamudit.
ultima_palabra

#7668 Re: Manchester United FC

Post by ultima_palabra »

http://www.101greatgoals.com/237975
Fergie misli da Christian Bale igra za Spurse :D
Teufik

#7669 Re: Manchester United FC

Post by Teufik »

ultima_palabra wrote:http://www.101greatgoals.com/237975
:lol: :lol:

Cuo sam za to prije utakmice....isplakao sam se
missko

#7670 Re: Manchester United FC

Post by missko »

Teufik wrote:
ultima_palabra wrote:http://www.101greatgoals.com/237975
:lol: :lol:

Cuo sam za to prije utakmice....isplakao sam se
Dao se u tenis i filmove penzionerski, Betmen nas je nazigu. :D
The Realist

#7671 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

Pogledah start nad Nanijem i ono jeste penal, dobro se vidi povlačenje i to ne malo. No i tu imamo fenomen "Suarez". I Nani je igrač koji će lako pasti i logično da mu onda ne sviraju u toj situaciji ništa.

Hebiga, neki igrači su sami krivi za reputaciju, iako Nani nije toliki dajver (ali lako pada), ali logično da sudije izbjegavaju svirati penale za najmanji kontakt, ako ne smatraju da je taj kontakt uzrokovao pad.

Osim toga, mislim da nije bilo lako to vidjeti sudiji, tako da se nema šta previše zamjerati.

Čekam još da vidim drugu situaciju, ili koliko ih je već bilo.
semirizsvemira

#7672 Re: Manchester United FC

Post by semirizsvemira »

Nije ni Citiju sudija svirao dva penala , pocitija nego nad Nanijem a ujedno svira sramni penal za Fulham em niti je bilo namjere em je bilo van sesnaest . Zasluzena pobjeda Spursa a Unitedu prestoji grcevita borba za CK mjesto i mislim da nece uspjeti
The Realist

#7673 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

semirizsvemira wrote:Nije ni Citiju sudija svirao dva penala , pocitija nego nad Nanijem a ujedno svira sramni penal za Fulham em niti je bilo namjere em je bilo van sesnaest . Zasluzena pobjeda Spursa a Unitedu prestoji grcevita borba za CK mjesto i mislim da nece uspjeti
A kakve to ima veze šta nije svirano za City?

Ne može biti zaslužena pobjeda, ako sudija ne svira dva penala (da i ono nad Kagawom je bilo, samo treba pravi ugao da se vidi). Općenito, United je fenomenalno drugo poluvrijeme odigrao, ali nije ih htio gol, hebiga.

Ovo oko suđenja se samo spominje radi toga što se provlači teza kako se United samo gura i da se neće vidjeti teža utakmica, ili važnija, gdje se njima odmogne, pa se onda još dodaju stvari.

Što se tiče mjesta za LP, to ćemo vidjeti, ali ne bi tu trebali imati problema, a.B.d., pogotovo što pokazuju kako mogu igrati, ali moraju taj problem u glavi riješiti.
skafiskafsnjak

#7674 Re: Manchester United FC

Post by skafiskafsnjak »

Ma meni se cini da je Fergusonu rok istekao... svaka cast i sve, ali uvijek dodje vrijeme da se ide.
Unitedu treba nesto novo ... novi igraci i novi nacin igre. Igraca novih ne treba puno, mozda 2 ili 3, ali novi nacin igre definitivno. Prolazak po krilu i centarsut izumire i ne prolazi kod mnogih ekipa. To je jednostavno tako... ko se ne prilagodi, propast ce...
miki.ba

#7675 Re: Manchester United FC

Post by miki.ba »

The Realist wrote:
semirizsvemira wrote:Nije ni Citiju sudija svirao dva penala , pocitija nego nad Nanijem a ujedno svira sramni penal za Fulham em niti je bilo namjere em je bilo van sesnaest . Zasluzena pobjeda Spursa a Unitedu prestoji grcevita borba za CK mjesto i mislim da nece uspjeti
A kakve to ima veze šta nije svirano za City?

Ne može biti zaslužena pobjeda, ako sudija ne svira dva penala (da i ono nad Kagawom je bilo, samo treba pravi ugao da se vidi). Općenito, United je fenomenalno drugo poluvrijeme odigrao, ali nije ih htio gol, hebiga.

Ovo oko suđenja se samo spominje radi toga što se provlači teza kako se United samo gura i da se neće vidjeti teža utakmica, ili važnija, gdje se njima odmogne, pa se onda još dodaju stvari.

Što se tiče mjesta za LP, to ćemo vidjeti, ali ne bi tu trebali imati problema, a.B.d., pogotovo što pokazuju kako mogu igrati, ali moraju taj problem u glavi riješiti.
Nisi objektivan majke mi, mene je ManU oborio za velike pare protiv Fulhama, al ipak sam mišljenja da nisu penali bili. Fasciniran sam tvojim viđenjem realnosti.
Post Reply