Al sta nas u sustini briga uopste za pola ovih stvari o kojima pricate? Sta mene briga hocel oni od njih sto uspiju doci do njemacke raditi il ce zajebavati, hocel se integrisati il ce praviti geto, hocel ovo il ce ono? Sta me briga?
Nama je problem sto ti ljudi koji,
znam, znam 
, ne zele ostati u bosni, i rekla bih da ocito ni bosanci ne zele da ostanu, dakle, zelje su svima iste, su ges vat ipak tu.
Problem je jer pricate kako treba ovo i treba ono iz perspektive naprednih zemalja, a zaboravljate da je ovo bosna i jos zalosnije, zaboravljate da to nije sarajevo.
I nemojte se tjesiti iom-om i kako ce oni to sve i kako ce eu poslati pare, kad sve ovo prodje, iom i ekipa oko njega ce biti jedna od onih sramotnih prica i vjecitih upitnika dje nestadose tolike pare. A ispasta obican svijet i migranti.
Sto kaze jedan penzioner, odem kupim od svoje penzije nekih sitnica, rondam citavim putem i psujem prvo sebi sto trosim pare kojih ionako nemam, a onda psujem i onom migrantu kud je kreno uopste. Dodjem, dadnem mu onu kesu, nasmije se i klimne glavom, klimnem i ja glavom i namrgodim se, i onda opet psujem do kuce i njemu i sebi i bosnu i afganistan i pakistan i njemacku.
Vi nikako da shvatite sustinski problem, nema to veze sa humanoscu vec s nasim vjecitim boljkama, zguraj ih u jedan kanton i nemoj Bgt da i ove godine sramote na ulicama sarajeva dok traje elegantni bal sa beckom gospodom, zbrini prije svega volontere koji ce se na kraju i pobiti ako treba da ih zadrze jer su im izvor prihoda a lutalice ionako ofalile, a ako slucajno narod sta zine, pa fino im objasni da je to pitanje humanosti i eto sta hoce. Pitanje humanosti je da se i narod i migranti pate a da oni koji su se zakasnili obogatiti u ratu sad grabe svoje prilike.
Al ovo ja sve iz perspektive nehumanog fasiste koji je zaboravio da su i nasi ljudi vako.