Što je ovaj Samand u zadnje vrijeme popularan u medijima, rekao bi čovjek da je Sarajevo fakat Teheran.vješalica wrote:http://m.avaz.ba/clanak/260811/avaz-u-p ... a-sarajeva
nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- johntra
#7651 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#7652 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Meni sa te slike lici na e46 
- JanuaryJones
#7653 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Gdje je sad poligon za obuku kad je onaj na Butmiru pretvoren u ** No links **?
-
klixo
#7654 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
U Travniku lola 3.37 promila napuhao 
- johntra
#7655 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Sad se to uči i polaže na parkinzima po opštinama...JanuaryJones wrote:Gdje je sad poligon za obuku kad je onaj na Butmiru pretvoren u ** No links **?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7656 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Intravenozni unos?klixo wrote:U Travniku lola 3.37 promila napuhao
- insaneinthebrain
#7657 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
cega, promila krvi u alkoholuklixo wrote:U Travniku lola 3.37 promila napuhao
-
tempuser
#7658 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Maloprije cujem zweeeeng na ulici i vidim, koliko mogu da vidim po mraku, mislim crnu AR 156 SW i trkaca koji je pokosio saobr. znak. Naprijed ksenoni, nazad zmirka led osvjetljenje tablice, ko iz zurnala. Iz auta ih je izaslo hejbet, posutali znak i stub sastrane, sofer po gasu da uhvate maglu, auto dimi ko TE Gacko, no medjutim... Na nesto su najahali auto ni da mrdnu, gurali su jedno 10 min, taman su ga oslobodili, sjeli svi u auto i krenuli kad eto murije sa rotacijama!
E sad meni nije jasno kako je glupan pokupio taj znak?!?!? Sve se desava na uglu Kolodvorske i H. Cemerlica, a znak je bio kod onih kladionica, buregdzinice itd, on je morao proklizati odletiti na trotoar s lijeve strae i pokupiti znak...
E sad meni nije jasno kako je glupan pokupio taj znak?!?!? Sve se desava na uglu Kolodvorske i H. Cemerlica, a znak je bio kod onih kladionica, buregdzinice itd, on je morao proklizati odletiti na trotoar s lijeve strae i pokupiti znak...
-
citroen xm
#7659 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Idioti. Normalnom čovjeku teško objasniti njihove postupke.
- Logovan
#7660 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Sitnica.klixo wrote:U Travniku lola 3.37 promila napuhao
- amar1994
-
Emir92
- amar1994
- Pauza
#7664 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ovo znam pouzdano da je tačno. Uprava Policije im je izdala odluku da strance za vrijeme sezone maximalno tolerišu osim baš kad naprave sranja, jer su tu da troše novac i da se provode.ElRe wrote:U CG je policiji zabranjeno zaustavljanje stranaca u vrijeme sezone osim u slucaju teskih prekrsaja tipa crveno, preticanje preko pune, prekoracenje preko 20 km/h i slNepass wrote: Drug u cg na slican fazon popusio, samo je bila noc pa je cekao jutro sa zenom i dvoje djece da plati kaznu u posti.
Bar on tako kaze
A to za cekanje, sasvim izvjesno.
-
preludezalude
#7665 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Istu ovu informaciju sam i ja dobio.
-
novi_korisnik
#7666 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nisam baš siguran za to. Ljetos me presretač navlacio da mu uzmem prednost u kružnom toku u PG , lik smanjio na 10km/h iako se kretao puno brže i ne znam sta mi bi i ja ga pustim, kad vidim policija unura, kamera ono ovo.. I onda su me jos cekali da raspalim poslje kruznog jer su dvije trake, ali kako sam ja jos vise usporio, dosadio sam ih i nestali su u dimu E klase W211 Taxi boja. Na kraju su safatali nekog kamioncica NK tablice.
-
tempuser
#7667 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nije bas ova tema ali bi ishod mogao biti isti!
Prilaz novom tunelu na Karauli iz pravca Sarajeva je toliko vjestacki i nasilu da ce zimi biti haos. Prvo, samo skretanje na novi dionicu je pod nekim cudnim uglom, tijesno, nepregledno i u obliku prevoja, drugo nagib je toliki da ce zimi biti bas povuci potegni, trece prelaz sa nizbrdice na ravni dio je tako nagao (ima ogranicenje 40) i neocekivan da ce za neiskusne tu biti svega, krivi amortizera, poderanih kartera jer je cesta prava i pregledna, a prelaz "sakriven".
Prilaz novom tunelu na Karauli iz pravca Sarajeva je toliko vjestacki i nasilu da ce zimi biti haos. Prvo, samo skretanje na novi dionicu je pod nekim cudnim uglom, tijesno, nepregledno i u obliku prevoja, drugo nagib je toliki da ce zimi biti bas povuci potegni, trece prelaz sa nizbrdice na ravni dio je tako nagao (ima ogranicenje 40) i neocekivan da ce za neiskusne tu biti svega, krivi amortizera, poderanih kartera jer je cesta prava i pregledna, a prelaz "sakriven".
- kafanski_covjek
#7668 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nisu trkaci ali koliko "vozaca" sam na ovom primjeru sinoc vidio, da ne znaju sta pojedini znakovi znace ili ih uopste ne gledaju a kad ih se zaustavi pocinje pametovanje drotu (apsolutno svi sinoc dok sam cekao suprugu) i neka, samo njima znana interpretacija zakona i znakova.Sto je tuzno, prije ovih znakova sa slike ima znak "zabrana saobracaja u jednom smjeru"
i ono se opet nesto prepire... 

-
Kataklinger
#7669 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Sinoc skrecem iz Hamdije Cemerlica u Zagrebacku a kretencina iza mene me pokusao zaobici s desne strane u po skretanja, i naravno kako ulazimo u jednu traku, ja regularno a on visak s desne strane, umalo me ne udari. I gledam ja u retrovizor, TA tablice a nije imao ono zuto govno na krovu. Treba bit ko i oni Rusi, nema druge. Ovako ti napravi pizdariju u saobracaju, izac mu i polomit i njega i auto mu....
-
preludezalude
#7670 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Dobro si ovo napomenuo. Prvi jaci snijeg i bit ce haos. Pa cak i bez snijega za neiskusnog bi moglo biti pogubno.tempuser wrote:Nije bas ova tema ali bi ishod mogao biti isti!
-
direstraits0078
#7671 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Mislim da je solidno oznaceno, bar sudeci po onim znakovima sto sam ja vidio.preludezalude wrote:Dobro si ovo napomenuo. Prvi jaci snijeg i bit ce haos. Pa cak i bez snijega za neiskusnog bi moglo biti pogubno.tempuser wrote:Nije bas ova tema ali bi ishod mogao biti isti!
- johntra
#7672 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Prosječni bh. vozač baš pažljivo prati signalizaciju pored puta... 
-
direstraits0078
#7673 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pa ne znam sta da se radi, da mu se posalje na mail, viber, sms, profaksa ili sapne tiho na uho?johntra wrote:Prosječni bh. vozač baš pažljivo prati signalizaciju pored puta...
- johntra
#7674 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Šta god da mu uradiš, bit će isto...znači, dok se čitava trasa ne napravi, za očekivati je nekoliko sudara tokom ove zime...
-
almir90
#7675 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Što ne mogu sranja kad čujem čunere kako oni divljaju, ali oni kao paze kako divljaju. Čuli na Youtubeu kako Ayrton Senna priča o 'proračunatom riziku', pa misle i oni da su profesionalni vozači i kvazi stručnjaci.