Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Nermin123

#7651 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Nermin123 »

Banksy
Da smo mogli birati i Srpskog clana sad bi uz Komsica sjedio i Pudaric sa 337 065
Banksy

#7652 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Nermin123 wrote:Banksy
Da smo mogli birati i Srpskog clana sad bi uz Komsica sjedio i Pudaric sa 337 065
Da je babi ...

Da Federacija bira i srpskog člana, tamo bi davno sjedio B. Bogićević, no ...

edit: Inače, S. Pudarić mi je najveće razočarenje u ove tri godine. Sasvim pogrešna procjena ...
Styling

#7653 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

burger_pasa wrote:sutra vodi drzavu? pa on nas vodi vec 8 godina... a da izgleda mnogi to i neprimjecuju... hehe... to se zove vodja... :-)
Nista on ne vodi. Drzavu vodi Vlada a ne troclano predsjednistvo koje se samo prepucava i jedni drugima kritikuju poteze i izjave.

Koji potez je u zadnih 8 godina Zeljko napravio a da se moze reci da je imao ulogu "vodje"?
Nermin123

#7654 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Nermin123 »

banksy
B.Bogicevic je napustio politicke vode na nasu zalost.Da donese takvu odluku odgovoran je Lagumdzija.
Sto se tice Pudarica prvi mi naumpao.Potpuno se slazem sa tvojim misljenjem o njemu
poredak

#7655 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by poredak »

Komsic je nezreo, za 8 godina nije koraka napravio osim sto je konstantno pricao pricao i pricao bez konkretnih poteza.
ultima_palabra

#7656 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Centrala je na nogama :mrgreen:
dede merdzane

#7657 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dede merdzane »

ultima_palabra wrote:Centrala je na nogama :mrgreen:
U septembru cu izgleda morati i internet i tv ugasiti.
shiljak

#7658 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Titanic (2014) - Spinned in 6 minutes

Direcotr: Zlatko Lagundzija
Writers: Zlatko Lagundzija, Damir Hadžić, more
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#7659 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

lerdi wrote:
Pa SDP je bio u vlasti sa njima. Što te onda nije bilo? Ja ih (SDA) ne mogu organski ali još su mi gori ovi koji su sa njima tikve sadili a sad se prave budale. Ulazak u koaliciju sa SDA je najgori potez koji DF može napraviti, jer su ovi i previše iskusni što se pokazalo i na primjeru SDP-a, ali SDP i simpatizeri nakon svega nemaju ama baš nikakvo pravo da prigovaraju bilo kome bilo šta.

Dalje hajmo onda i ovako poredati stvari. DF se ne sviđa podrška vladi i traži od Hanke da im više ne daje podršku. Šta u tom slučaju? Pada vlada? Ko dolazi? Oni koji su uspjeli biti gori od ovih sad? Trenutni odnos snaga u KS je takav da jednostavno ne postoji kolacija koja će napraviti bilo šta pozitivno.Treba povući podršku pa da u KS nastane status quo za koji će naravno biti kriv DF a ne Hanka. Ovi spineri svakako jedva čekaju jedan takav potez. Zašto bi DF to sebi uradio? Hanka je ušla u ovo sve kao nezavisni kandidat puno ranije nego je DF i osnovan. Zašto je ušla u to sve i zašto je prišla DF-u zna samo ona. Opet ponavljam. Niko sretniji od mene da se sprovede istraga o svemu što je uradila i utvrdi jel neko šta nudio i jel ko šta uzimao ispod žita. U svakom slučaju i u samom DF postoje ljudi koji prate kompletnu ovu situaciju i kada se bude odlučivalo o njenom položaju u DF-u budi siguran da će se sve uzimati u obzir.
SDP je Vaša tema a ne moja.
Nikakvi alibiji ne postoje kad je bio prijem "nezavisne Hanke" u DF , tada se sve moglo "utvrditi" i "sprovesti istraga".
oakville

#7660 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by oakville »

Tako je, u zemlji od 20 miliona stanovnika i s tolikim urbanim centrima, kao što je BiH, ne treba tek tako prihvatati svakoga ko ti je u blizini, s obzirom na mogučnosti izbora i ogromne ljudske resurse kojima ovaj protektorat raspolaže :-)
HM 2011

#7661 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

Jah....

Ovo što je na sonu - to su ludi, poluludi i narkomani.....

NIje bitno valja li išta - nego donosi li glasove.
oakville

#7662 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by oakville »

HM 2011 wrote:Jah....

Šta misliš da zamijenimo narod nekim drugim, ovaj i nije nešto?
HM 2011

#7663 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

oakville wrote:
HM 2011 wrote:Jah....

Šta misliš da zamijenimo narod nekim drugim, ovaj i nije nešto?
A šta bi bilo kada bi ti koji donose glasove otvoreno istupili i podržali one za koje znaju da bi nešto pozitivno i uradili ? Ako ništa barem radi sebe ?

Building a nation ?

Da kažu - "Ne ja neću - neka oni već jednom pokušaju - dajte da nešto napravimo ????"

Ne ? - to je previše za tražiti od njih, to je glupost, to nije ispravno, to niko od njih ne bi uradio -

E BAŠ6 ZATO NAM I JESTE OVAKO ! i to i jeste pokazatelj koliko je sve u svojoj suštini prokleto licemjerno od strane svakog pojedinca - svi apsolutno svi se kunu u opći interes a sve što rade pokazuje da opći interes ne postoji........

Jel naš opći interes da se svedemo na dno finasijkog dna ?
Jel naš opći interes da budemo najjadniji i najnazadaniji na kraju te balade ?
Jel naš opći interes da molimo da "neko barem prdne da bi udahnuli svježeg zraka" (simbolički rečeno) ?

Neko kaže - pa eto - to je politika - politika je kurva -

POLITIKA NE MORA BITI KURVA I AKO SMO U PROBLEMU NE MORA NAS GURATI U JOŠ VEĆI PROBLEM -

POLITIKA MORA BITI RJEŠENJE A NE PROBLEM, POLITIKA MORA BITI PROMJENA NA BOLJE, POLITIKA MORA BITI ISTINA MA KAKO BOLNA BILA ALI ISTINA - NARAVNO SAMO AKO IZ SVEGA TOGA SVI MI IMAMO DUGOROČNO I KRATKOROČNO DOBIT (nekad je pametnije i prešutiti)

Narodu se servira i šta je vrijednost i šta je kvalitet i šta je uzor...

Narod je u svemu tome najmanje kriv - doktrina neka se to samo reguliše - je najveći problem - jer čak i ovi redovi teksta nisu nastali sami od sebe - neko je to pisao, neko o tome misli - nije samo od sebe.....

I ako se sve radi za novac - KO ĆE MENI PLATITI OVAJ TEKST ? Hajde skupljaj lovu ? brže ?
Smiješno - ja budaletina ? Poenta je da niko ne plaća ovo pisanje - nego je ovo moj hobi - i to pomno odabran hobi - ne zato što VAS SVE MRZIM - nego naprotiv - ZATO ŠTO STE MI DRAGI...

Ali boli Vas sve kiki kome ste baš Vi dragi......

Neka se to ipak samo reguliše....
oakville

#7664 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by oakville »

pravda13 wrote:Zarko Papic: " Zeljko Komsic je politicki nesposoban."
Jel to rekao onaj poznati vodja najveće opozicione stranke u BiH još od 98 i veliki privrednik i ekonomski koji je velika preduzeća u svom vlasništvu imao već 88, dakle osoba s cijelim nizom sopstvenih uspjeha, a ne samo korisnik NGO donacija kao neki i pojedini?
Banksy

#7665 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Lagumdžija je veoma, veoma kriv. On autokratski vlada partijom. Članstvo je potpuno zanemareno.
Lagumdžija od 1998. godine eliminiše svakog iz SDP-a ko bi mu mogao biti eventualna konkurencija i ko misli drugačije.
Čovjek bukvalno destabilizira političku situaciju u BiH već dvije godine.
Nažalost, sada u BiH nemamo nijednu političku partiju koja bi mogla ponijeti ideju socijalne demokratije.

pravda13 wrote: prof. dr. Zarko Papic

:thumbup:
MuaDib

#7666 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MuaDib »

Nemoj mi reči da je Željko Papić sposoban čovjek. Taj kvazianalitičar, demagog i poltron na platnom spisku Soroša, je ona sorta bez odgovornosti, čiji domet javnog djelovanja je kriticizam bez pokrića.
Corto Maltese

#7667 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

MuaDib wrote:
Nemoj mi reči da je Željko Papić sposoban čovjek. Taj kvazianalitičar, demagog i poltron na platnom spisku Soroša, je ona sorta bez odgovornosti, čiji domet javnog djelovanja je kriticizam bez pokrića.
Žarko Papić je sposoban i uspješan u oblasti kojom se bavi, negirati to je budalaština. Međutim, njegova izjava otvara prostor za diskusiju. Zar treba univerzitetski profesor da ukazuje na nešto što bi, nakon osam uzaludnih godina sa Željkom, svaki taksista trebao biti u stanju da skonta?
Banksy

#7668 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Corto Maltese wrote:
Žarko Papić je sposoban i uspješan u oblasti kojom se bavi, negirati to je budalaština. Međutim, njegova izjava otvara prostor za diskusiju.

Zar treba univerzitetski profesor da ukazuje na nešto što bi, nakon osam uzaludnih godina sa Željkom, svaki taksista trebao biti u stanju da skonta?
Ovisi kako u ovom slučaju definiraš oblast, a kako uspjeh. U mlaćenju prazne slame i otimanju milionskih ino (i domaćih) donacija nema mu premca u BiH, sigurno.
Pročitaj te višemilionske iznose ispod, ko ih daje i u koje svrhe, pa mi navedi bar jedan lijevo pobrojani projekat koji si prepoznao/čuo/vidio u javnosti. Ikad, igdje.

http://www.ibhi.ba/cms/docpdf/2013.pdf

Ti si, kao član MENSE, upalio jučer. Dozvoli da prosječnom taksisti treba koji dan više.
Corto Maltese

#7669 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Banksy wrote:
Corto Maltese wrote:
Žarko Papić je sposoban i uspješan u oblasti kojom se bavi, negirati to je budalaština. Međutim, njegova izjava otvara prostor za diskusiju.

Zar treba univerzitetski profesor da ukazuje na nešto što bi, nakon osam uzaludnih godina sa Željkom, svaki taksista trebao biti u stanju da skonta?
Ovisi kako u ovom slučaju definiraš oblast, a kako uspjeh. U mlaćenju prazne slame i otimanju milionskih ino (i domaćih) donacija nema mu premca u BiH, sigurno.
Pročitaj te višemilionske iznose ispod, ko ih daje i u koje svrhe, pa mi navedi bar jedan lijevo pobrojani projekat koji si prepoznao/čuo/vidio u javnosti. Ikad, igdje.

http://www.ibhi.ba/cms/docpdf/2013.pdf

Ti si, kao član MENSE, upalio jučer. Dozvoli da prosječnom taksisti treba koji dan više.
Željko Komšić je kloc i to što sam ja (po tebi) kasno upalio, ne čini ga ništa boljim. A i to kasno paljenje nema mnogo veze sa pameću nego sa lošom navikom Južnih Slavena da njeguju svoje iluzije do krajnjih granica. Što dokazuješ i na svom primjeru.
Sve naravno nema veze sa temom, jer tema nisam ni ja, ni ti ni Žarko Papić, nego bahati član predsjedništva. A po količini bježanja sa teme, od Hanke, pa preko Mense, taksista, Papićevih projekata i sl.... jasno je da se o samoj temi i nema šta reći. Nema u Komšiću kuveta, nema materijala za priču.
Jedino o čemu se može govoriti, što uostalom i činimo, je slijepa ljubav prema svojim zabludama.
Challenger__

#7670 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Challenger__ »

Jedino o čemu se može govoriti, što uostalom i činimo, je slijepa ljubav prema svojim zabludama.
Lijepo rečeno. Ali nedovoljno. Kada se shvati da zablude nisu samo personalne, već načelne, sistemske prirode, to će biti preduslov za napredak.
madner

#7671 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Koljega iz Mense, je na ovoj temi dosao do zakljucka da je ZK najmanje zlo.

Kada tako kriticari razmisljaju, jasno je zasto se samom ZK ne moze nista pa se pokusava napadati na sekundarnim pravcima.
Banksy

#7672 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Corto Maltese wrote:
Željko Komšić je kloc i to što sam ja (po tebi) kasno upalio, ne čini ga ništa boljim. A i to kasno paljenje nema mnogo veze sa pameću nego sa lošom navikom Južnih Slavena da njeguju svoje iluzije do krajnjih granica. Što dokazuješ i na svom primjeru.
Sve naravno nema veze sa temom, jer tema nisam ni ja, ni ti ni Žarko Papić, nego bahati član predsjedništva. A po količini bježanja sa teme, od Hanke, pa preko Mense, taksista, Papićevih projekata i sl.... jasno je da se o samoj temi i nema šta reći. Nema u Komšiću kuveta, nema materijala za priču.
Odbrambeni mehanizam kojim podsvjesno drugome pripisuješ sopstvene osobine zove se psihološka projekcija.

Razumijem da se preventivnim pljuvanjem štitiš od mogućnosti da sutra opet budeš izigran i povrijeđen kao što si bio u slučaju SDP-a, ali tužno je gledati kako frustriran i pun jeda to radiš na račun onoga koji još nije ni krenuo kako treba i to ispostavljajući njemu račune za svoje pogrešne procjene, zablude i kasna paljenja.

ŽK nije mesija, ali je DF vrlo moguće zadnja šansa i ja ću je od sveg srca podržati.
madner

#7673 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Da li je zadnja sansa ili ne je upitno.

No sasvim sigurno je sansa.
Corto Maltese

#7674 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Banksy wrote:
Corto Maltese wrote:
Odbrambeni mehanizam kojim podsvjesno drugome pripisuješ sopstvene osobine zove se psihološka projekcija.

Razumijem da se preventivnim pljuvanjem štitiš od mogućnosti da sutra opet budeš izigran i povrijeđen kao što si bio u slučaju SDP-a, ali tužno je gledati kako frustriran i pun jeda to radiš na račun onoga koji još nije ni krenuo kako treba i to ispostavljajući njemu račune za svoje pogrešne procjene, zablude i kasna paljenja.

ŽK nije mesija, ali je DF vrlo moguće zadnja šansa i ja ću je od sveg srca podržati.
I kao odgovor na pokušaj da se rasprava na ovoj temi vrati na lik iz naslova, stignu četiri reda o meni, pola reda o Komšiću. Jadnik koji se ne uspijeva izboriti za mjesto na temi pod svojim imenom se doživljava kao zadnja šansa!?
Očaj dobija novu dimenziju.
Miki Haubica

#7675 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Miki Haubica »

Može li mi neko upoznat reći što je to gosp. Komšić uradio ili obećao za 7-8 godina što se tiče povratnika, prvenstveno hrvata u srednjoj bosni. Znači, nemojte me krivo razumjeti nisam nikako bio upoznat sa izbornim programom i obećanjima, tako da ako neko zna neka mi kratko navede. Baš me zanimaju njegove programske tačke. Valjda ih je imao?
Post Reply