Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
semirsar wrote:Koja jebada s njima
Ja za Sony poslao par dana od kupovine mail s skeniranim racunom i istovremeno tv registrovao na sony stranici. Odgovor na mail sa certifikatom dobio nakon par dana od slanja kud ces bolje
Da, ako se sjecas pricali smo o tome ljetos. Zakomplikovali su ga i oduzili ovi u Samsungu maksimalno.
Logicno, kontaju da ce raja odustati kad vide koje peglanje s tijem, a vjerujem da velika vecina pomisli, "ma jebajiga, valjda nece mene belaj"
REDDEVILS wrote:
Ja registrovao isti dan kad sam uzeo TV unio aktivacijski kod za petogodisnju garanciju i na mail u roku pola minute dobio produzenu garanciju tzv. SONY ugovor o servisiranju koji traje do 02.11.2023
merebit i kod mene tako bilo, ja poslah mail, izadjoh i posli par dana kad udjoh mail je bio tamo
SONY ugovor o servisiranju
Datum početka ugovora: 30-12-2017
Datum isteka ugovora: 30-12-2022
Mene danas zvali iz SD, stigao tv, onako kako su i naznačili u narudžbi što se tiče rokova. Sutra nekad ide dostava. Evo me ko malo dijete kad dobije igračku
Dali je itko od vas koristio nord VPN za tv jer bih uzeo ovaj trial od sedam dana da isprobam pa me zanima dali cu moci da koristim aplikacije kao sto su HBO Go i netflix na americkim serverima jer HBO GO aplikacije nema za BIH na sony android tv-u pa moram sa mobitela da saljem sadrzaj na tv
REDDEVILS wrote:Dali je itko od vas koristio nord VPN za tv jer bih uzeo ovaj trial od sedam dana da isprobam pa me zanima dali cu moci da koristim aplikacije kao sto su HBO Go i netflix na americkim serverima jer HBO GO aplikacije nema za BIH na sony android tv-u pa moram sa mobitela da saljem sadrzaj na tv
Jesam ja prije, prestao je raditi , sad ne znam kakvo je stanje . Privatevpn je radio na smart TV , zatraži trial 7 dana i probaj, mislim da je i akcija u toku.expressvpn je isto ok.
Što se netflixa tiče probaj getflix za US sadržaj. Imas trial 14 dana, nakon registracije samo ubaci DNS u mrežu TVa (54.164.176.2)
A zar na Sony ne može se stavit US kao lokacija za usluge u postavkama TVa? Na LG se može odabrati bilo koja zemlja i dobiješ većinu aplikacija što ih nude u toj zemlji
REDDEVILS wrote:Dali je itko od vas koristio nord VPN za tv jer bih uzeo ovaj trial od sedam dana da isprobam pa me zanima dali cu moci da koristim aplikacije kao sto su HBO Go i netflix na americkim serverima jer HBO GO aplikacije nema za BIH na sony android tv-u pa moram sa mobitela da saljem sadrzaj na tv
Jesam ja prije, prestao je raditi , sad ne znam kakvo je stanje . Privatevpn je radio na smart TV , zatraži trial 7 dana i probaj, mislim da je i akcija u toku.expressvpn je isto ok.
Što se netflixa tiče probaj getflix za US sadržaj. Imas trial 14 dana, nakon registracije samo ubaci DNS u mrežu TVa (54.164.176.2)
A zar na Sony ne može se stavit US kao lokacija za usluge u postavkama TVa? Na LG se može odabrati bilo koja zemlja i dobiješ većinu aplikacija što ih nude u toj zemlji
Nisam vidio da u postavkama TV -a da ima US Region vjerovatno imaju samo europske zemlje, ali ću pogledati u postavkama kad dođem kući
rida1976 wrote:Mene danas zvali iz SD, stigao tv, onako kako su i naznačili u narudžbi što se tiče rokova. Sutra nekad ide dostava. Evo me ko malo dijete kad dobije igračku
Ja ga na Samsungu ne znam namjestit' (il' ne vidim opciju ili jednostavno ne znam ) tako da mirroram screen s telefona. Možeš i na TV preko chromecasta valjda, al' meni se ne da kupovati iskreno.
@cook odakle si ti? Tebe mi svi s ove teme trebamo odvesti na dobar rucak ja sam prezadovoljan TV-om a nisam se smarao trazeci jer sam vidio od ranije da samo treba pitati na ovoj temi i kolega napravi najbolji izbor za svakoga ono sto trazi
A da sam morao sam, prvo bih se smorio gledajuci i opet bih napravio pogresan izbor
rida1976 wrote:Mene danas zvali iz SD, stigao tv, onako kako su i naznačili u narudžbi što se tiče rokova. Sutra nekad ide dostava. Evo me ko malo dijete kad dobije igračku
Jel' stigla "igracka"? Utisci, fotografije?
Jeste, danas. Ali nažalost neću imati vremena prije vikenda da se poigram sa njom
Imam još nekih primjera kako su ljudi kalibrirali na avforums.com, recimo od člana 007L2Kill, pa ću kad nađem malo više vremena pokušati naći nešto najprihvatljivije https://www.avforums.com/threads/sony-k ... t-26383965
Velkoski wrote:Koristim ja Nord za Netflix, radi bez problema
Ja sam ga sad aktivirao na tv-u 7 dana besplatno medjutim na Google play storu se nista nije promjenilo mada sam mislio da cu imati vise aplikacija ako se prebacim na US servere kao sto su HBO GO aplikacija itd.
Velkoski wrote:Koristim ja Nord za Netflix, radi bez problema
Ja sam ga sad aktivirao na tv-u 7 dana besplatno medjutim na Google play storu se nista nije promjenilo mada sam mislio da cu imati vise aplikacija ako se prebacim na US servere kao sto su HBO GO aplikacija itd.
Edit: uspio sam dodao sam HBO GO app na tv preko racunara sam usao na google play racun i instalirao HBO GO na TV pomocu vpn-a inst. na racunar server US
Samo izlozbeni ovaj 55XE . Treba mi neka druga opcija. Posto kupujem preko shopping kartice, limit mi je 1500 KM. A bas sam se rastuzila. Zbog vrlo komplikovanih razloga, treba mi bas sony. Hvala vam unaprijed ako mi pomognete. Ja stvarno nemam pojma o televizorima. Ovo malo sto sam naucila, naucila sam citajuci ovaj forum.
dzzzena wrote:Samo izlozbeni ovaj 55XE . Treba mi neka druga opcija. Posto kupujem preko shopping kartice, limit mi je 1500 KM. A bas sam se rastuzila. Zbog vrlo komplikovanih razloga, treba mi bas sony. Hvala vam unaprijed ako mi pomognete. Ja stvarno nemam pojma o televizorima. Ovo malo sto sam naucila, naucila sam citajuci ovaj forum.
arnes_king wrote:@cook odakle si ti? Tebe mi svi s ove teme trebamo odvesti na dobar rucak ja sam prezadovoljan TV-om a nisam se smarao trazeci jer sam vidio od ranije da samo treba pitati na ovoj temi i kolega napravi najbolji izbor za svakoga ono sto trazi
A da sam morao sam, prvo bih se smorio gledajuci i opet bih napravio pogresan izbor
Drug ja pratim tehniku zato sto je volim a nista me ne kosta da u slobodno vrijeme dodjem ovdje i pomognem ako mogu. Hvala tebi na ponudi ali nema potrebe za ruckovima niti bilo kakvim oduzivanjem jer mi zaista nije nikakav "zahmet" svratiti ovdje i napisati par savjeta.
Posluzice svrsi. Ne ocekuj previse od NU7022 kada je slika u pitanju ali ako nisi imao neki extra dobar TV ranije onda ces biti zadovoljan i sa slikom na ovom TV-u.
dzzzena wrote:Samo izlozbeni ovaj 55XE . Treba mi neka druga opcija. Posto kupujem preko shopping kartice, limit mi je 1500 KM. A bas sam se rastuzila. Zbog vrlo komplikovanih razloga, treba mi bas sony. Hvala vam unaprijed ako mi pomognete. Ja stvarno nemam pojma o televizorima. Ovo malo sto sam naucila, naucila sam citajuci ovaj forum.
Donekle sam mogao pretpostaviti jer se radi o proslogodisnjem modelu a kada sam ti odgovorio na prvi tvoj post napisao sam da su vecinom rasprodani proslogodisnji modeli sa VA panelom. Ako bas mora biti Sony onda ces morati uzeti neki od ovogodisnjih modela sa IPS panelom jer nema puno ovogodisnjih modela sa VA panelom osim ako nemas oko 2100KM za XF9005 koji je stvarno odlican LED TV i medju najboljim LED televizorima na trzistu. Trenutno najbolja ponuda za isnos do kojeg ti trazis TV je ovaj model sa androidom + gratis Sony slusalice ali nazalost nije VA panel kao sto trazis pa vidi sta ces: https://www.ekupi.ba/Sony-LED-televizor ... 80608.aspx
Jel' stigla "igracka"? Utisci, fotografije?
Jeste, danas. Ali nažalost neću imati vremena prije vikenda da se poigram sa njom
Imam još nekih primjera kako su ljudi kalibrirali na avforums.com, recimo od člana 007L2Kill, pa ću kad nađem malo više vremena pokušati naći nešto najprihvatljivije https://www.avforums.com/threads/sony-k ... t-26383965
Odlican je to TV i njega nije tesko kalibrirati, cak i "out of box" ima odlicnu sliku. Ako ti nije tesko posalji nekoliko fotki i napisi utiske kada ga otpakujes i uhvatis slobodnog vremena.