SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#76476 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

Forsaken wrote: 15/02/2024 14:58
Majku mu jebem, citam hapse svrljace tramvaja. Al haose zato sto je reklamna agencija popizdila.
eki to? hocel i Rulofa?
daBogda...
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#76477 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bobi »

Auto, žena i hemijska olovka se ne pozajmljuju nikome :D.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#76478 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sime_cipol »

Bobi wrote: 15/02/2024 15:57 Auto, žena i hemijska olovka se ne pozajmljuju nikome :D.
Sat :mrgreen:
Naslovnica

#76479 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

sime_cipol wrote: 15/02/2024 15:58
Bobi wrote: 15/02/2024 15:57 Auto, žena i hemijska olovka se ne pozajmljuju nikome :D.
Sat :mrgreen:
Image
Naslovnica

#76480 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Chmoljo wrote: 15/02/2024 15:52
ITNet wrote: 15/02/2024 15:45Ja ne pricaom ovdje o ljudima koje ne poznajes, ja pricam o ljudima koje poznajes i kojima bi dao auto kontas? Jel ti iko ikad i trazio auto od raje za nesto? Na poslu neki dobar kolega nesto hitno iskocilo daj odvuci me negdje ili mi daj auto? Jel se trebas sad sjetiti da pitas ima li kazni? Pitaj nekoga od raje svoje imaju li kazni, pitao sam ja par njih nedavno i sjebao sam se kad mi ovaj jedan rece da ima oko 2k kazni, a ja nebi to nikad rekao, niti je ikad spomenuo niti je osoba kao takva da bi imala kazni, posao top, plata top, niakakv trkac porodicni covjek ali eto fali mu kliker i ne znas da mu fali, i sad ja kao trebam raditi drustveni posao sjetiti se i ispitivati nekoga ima li kazni jer drzava ne radi svoj posao, ma hajde molim te :-)
bi li tako kolegi dao pištolj, ono nako malo da ide u lov? nema veze što se iz viđenja znate. ili što radite zajedno.

malo će on, ništa posebno.

auto nije ništa manje opasniji od pištolja.

a i generalno ta priča, šta ja moram, nek policija radi posao, na nivou je: jebe mi se, bacaću pored kante, plaćam komunalce, nek čiste.
Pa da, zar moram ja da presudim Spahovićima?
Generalno kontaš da su Spahovići pod kontrolom, da ima zabranu upravljanja, da su vlasti u stanju da same provedu zakone i kazne koje su donijele.
Da se nisu debili snimali ništa se ne bi ni desilo.
Pretpostavljam da ti predlažeš, ako sam zabrinut, da se žalim nekom odboru, sudskom, policijskom, da tražim odgovornost onoga ko je zasr'o u lancu?
BadBoy

#76481 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

Chmoljo wrote: 15/02/2024 14:57 Napisali su ti vec.

Problem je sto je kod nas uvijek linija manjeg otpora. Mrsko im se zajebava i ici u to.

Majku mu jebem, citam hapse svrljace tramvaja. Al haose zato sto je reklamna agencija popizdila.

Ne daj boze da su uhljupi u grasu to skontali.
Ovo je i meni najjače. Ništa bez privatnog kapitala. Samo treba davat na koncesiju kod nas, sve privatizovat
Tvrtko II Kotromanić

#76482 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tvrtko II Kotromanić »

sad na tvsa govori majka djecaka koga je prosle sedmice stranac udario autom i pobjegao

kaze iz policije joj rekli da ne talasa puno po medijima :shock:
a strancu hladno prekrsajni nalog

hvala Bogu pa se mali oporavlja, bez trajnih fizickih posljedica, ali vidim zena fakat zeli istjerati stvari do kraja, svaka joj cast na energiji
Tvrtko II Kotromanić

#76483 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

nastavak na post iznad
iz tvsa su zvali da dodju iz Opcinskog suda i policije konkretno za ovaj slucaj da kazu sta je bilo i zasto

jadovi se nisu odazvali
Naslovnica

#76484 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 15/02/2024 16:56 sad na tvsa govori majka djecaka koga je prosle sedmice stranac udario autom i pobjegao

hvala Bogu pa se mali oporavlja, bez trajnih fizickih posljedica, ali vidim zena fakat zeli istjerati stvari do kraja, svaka joj cast na energiji
Čuj rekli joj iz policije da ne talasa puno po medijima?!
Ne mogu da vjerujem. Al' u Q.
oldtajmer

#76485 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by oldtajmer »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 15/02/2024 16:56 sad na tvsa govori majka djecaka koga je prosle sedmice stranac udario autom i pobjegao

koja je emisija i otprilike koja doba,da pogledam bas nocas kad dodjem kuci :thumbup:
Chmoljo

#76486 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

Naslovnica wrote: 15/02/2024 16:35
ITNet wrote: 15/02/2024 15:45Ja ne pricaom ovdje o ljudima koje ne poznajes, ja pricam o ljudima koje poznajes i kojima bi dao auto kontas? Jel ti iko ikad i trazio auto od raje za nesto? Na poslu neki dobar kolega nesto hitno iskocilo daj odvuci me negdje ili mi daj auto? Jel se trebas sad sjetiti da pitas ima li kazni? Pitaj nekoga od raje svoje imaju li kazni, pitao sam ja par njih nedavno i sjebao sam se kad mi ovaj jedan rece da ima oko 2k kazni, a ja nebi to nikad rekao, niti je ikad spomenuo niti je osoba kao takva da bi imala kazni, posao top, plata top, niakakv trkac porodicni covjek ali eto fali mu kliker i ne znas da mu fali, i sad ja kao trebam raditi drustveni posao sjetiti se i ispitivati nekoga ima li kazni jer drzava ne radi svoj posao, ma hajde molim te :-)
bi li tako kolegi dao pištolj, ono nako malo da ide u lov? nema veze što se iz viđenja znate. ili što radite zajedno.

a i generalno ta priča, šta ja moram, nek policija radi posao, na nivou je: jebe mi se, bacaću pored kante, plaćam komunalce, nek čiste.
Generalno kontaš da su Spahovići pod kontrolom, da ima zabranu upravljanja, da su vlasti u stanju da same provedu zakone i kazne koje su donijele.
Pretpostavljam da ti predlažeš, ako sam zabrinut, da se žalim nekom odboru, sudskom, policijskom, da tražim odgovornost onoga ko je zasr'o u lancu?
Ako je zajebo policajac, disciplinska policajcu, koju ce provesti disciplinska i kaznu odrediti komesar.

Ako je zajebo neko na sudu, provesti takodjer disciplinski.

Vidis li ovdje igdje ministra?
DonieBrasco

#76487 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DonieBrasco »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sokantn ... /240215070

Raj za kriminalce, i pitamo zasto pravosuđe, tuzilastvo, sudovi sinonim za kriminal i korupciju.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#76488 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sime_cipol »

Sta je posao ministra MUP? Slikanje? Uhljebljenje stranackog jarana?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#76489 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

DonieBrasco wrote: 15/02/2024 17:36 https://www.klix.ba/vijesti/bih/sokantn ... /240215070

Raj za kriminalce, i pitamo se sto je pravosuđe, tuzilastvo, sudovi sinonim za kriminal i korupciju.
Pa ovaj isti Mamić je "bogotac" prosječnog Bosanca. Nisam se jednom raspravljao o njemu i svi me ubjeđuju da to tako treba jer je "sposoban" i napravio je giganta on Dinama.

Nije tebi upućeno, al' ne mogu više ubleharenja. Isto je i za ostale "zajebane momke" koji se pojavljuju na ovoj temi. Svi su šokirani jedan dan nakon što naprave sranje, a onda ih podržavaju za par mjeseci.

Sistema nema jer ga mi ne želimo, tačka.
laik1981

#76490 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by laik1981 »

Velkoski wrote: 15/02/2024 17:38
DonieBrasco wrote: 15/02/2024 17:36 https://www.klix.ba/vijesti/bih/sokantn ... /240215070

Raj za kriminalce, i pitamo se sto je pravosuđe, tuzilastvo, sudovi sinonim za kriminal i korupciju.
Pa ovaj isti Mamić je "bogotac" prosječnog Bosanca. Nisam se jednom raspravljao o njemu i svi me ubjeđuju da to tako treba jer je "sposoban" i napravio je giganta on Dinama.

Nije tebi upućeno, al' ne mogu više ubleharenja. Isto je i za ostale "zajebane momke" koji se pojavljuju na ovoj temi. Svi su šokirani jedan dan nakon što naprave sranje, a onda ih podržavaju za par mjeseci.

Pa Mamici i slicna mafija su idoli danasnjoj omladini, a i dobrom dijelu starijih. Poremecen sistem vrijednosti. Nije to nista novo. Jos malo, pa ce u BiH rijetka kuca biti u kojoj su svi ukucani posteni i da nisu nesto skrivili pred zakonom. Mozda je to vrijeme vec i doslo. Uglavnom, nema povratka. Dotakli smo dno i tu vec duze vrijeme obitavamo.
moimoi

#76491 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

Mislis-naliv pero :D
moimoi

#76492 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

darius_maximus wrote: 15/02/2024 15:51
ITNet wrote: 15/02/2024 15:45
Chmoljo wrote: 15/02/2024 11:14

a da radiš osnovni društveni posao npr. da ne posuđuješ opasne stvari nekome koga ne poznaješ dovoljno?

mislim, nevjerovatni ste jebote...
Ja ne pricaom ovdje o ljudima koje ne poznajes, ja pricam o ljudima koje poznajes i kojima bi dao auto kontas? Jel ti iko ikad i trazio auto od raje za nesto? Na poslu neki dobar kolega nesto hitno iskocilo daj odvuci me negdje ili mi daj auto? Jel se trebas sad sjetiti da pitas ima li kazni? Pitaj nekoga od raje svoje imaju li kazni, pitao sam ja par njih nedavno i sjebao sam se kad mi ovaj jedan rece da ima oko 2k kazni, a ja nebi to nikad rekao, niti je ikad spomenuo niti je osoba kao takva da bi imala kazni, posao top, plata top, niakakv trkac porodicni covjek ali eto fali mu kliker i ne znas da mu fali, i sad ja kao trebam raditi drustveni posao sjetiti se i ispitivati nekoga ima li kazni jer drzava ne radi svoj posao, ma hajde molim te :-)
Ne voze ovi ulični drkači tuđa auta jer im je nužda, nego baš da bi se zajebavali s ovim zakonima gdje mu ne možeš ništa.
Što se privatno auta tiče, nikada ne dajem svoje auto, niti vozim tuđe. Jedino ako treba preparkirati u krugu od 26 metara.
Za ostalo postoji taxi.
Ma nisu to tudja auta, to su njihova auta. Nego traze krivine u zakonu. Trenutno im uspjeva. Nego kada pocnu zapljenjivati auta bice kuku majko :D
Tvrtko II Kotromanić

#76493 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

oldtajmer wrote: 15/02/2024 17:13

koja je emisija i otprilike koja doba,da pogledam bas nocas kad dodjem kuci :thumbup:
emisija Spica, sad ne znam kad tacno, otprilike u vrijeme pisanja posta, eto nesto prije 17h
BadBoy

#76494 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

Velkoski wrote: 15/02/2024 17:38

Pa i na ovom forumu imaš teme o žestokim momcima sa sarajevskog asfalta...
Naslovnica

#76495 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Chmoljo wrote: 15/02/2024 17:29

Ako je zajebo policajac, disciplinska policajcu, koju ce provesti disciplinska i kaznu odrediti komesar.

Ko je spomenuo ministra?!
🤣🤣🤣
Chmoljo

#76496 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

Naslovnica wrote: 15/02/2024 18:53

🤣🤣🤣
Ti legendo.

Si zaboravio uopste o cemu smo pricali ili si promasio poentu?
Haris.ba

#76497 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

Ministra oko ljekarskih treba samo pitati jesi osigurao pare u budzetu i propise pripremio. Ja ne znam ima li ista vise njegovo?
Naslovnica

#76498 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Chmoljo wrote: 15/02/2024 18:54

🤣🤣🤣
Ti legendo.

Legendo, ja sam ga spominjao prije 15-20 stranica, a sada konkretno ga uopšte nisam spominjao nego si ga ti spomenuo. Meni ministar ni na kraj pameti.
ccc
Chmoljo

#76499 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

Naslovnica wrote: 15/02/2024 19:00
Chmoljo wrote: 15/02/2024 18:54
🤣🤣🤣
Ti legendo.

Legendo, ja sam ga spominjao prije 15-20 stranica, a sada konkretno ga uopšte nisam spominjao nego si ga ti spomenuo. Meni ministar ni na kraj pameti.
ccc
Dobro.

A zar je iz gore navedenog igdje vidljivo da obicni gradjani trebaju hapsiti i glumiti policajce, vec samo da upotrijebe duznu paznju kad je u pitanju npr. njihova imovina.

Npr. da ne treba biti pupa hava i davati auto svoje kom stignes? Da imovinu koja moze biti zloupotrebljena dajes samo ljudima kojima vjerujes? Da ako imas kakvih saznanja o necemu to i prijavis, a ne da kazes, boli me kurac, nek istrazuju.

Ovom u prilog, sjetim se situacije kada je policija ganjala lika i nisu vidjeli gdje je pobjego. Lik na balkonu gleda i pitaju ga gospodine, jeste vidjeli gdje je otrcao? Kaze lola, sta me briga, radite svoj poso.

Dakle, to. Minimum drustvene odgovornosti, a ne samaranje spahovica familijarno i privodjenje od strane gradjana. Mislio sam da nine potrebno objasnjavati nesto tako banalno.
Naslovnica

#76500 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Slažem se da se ne daje auto svakom i da mora postojati odgovornost.
Naravno, dam ja suprugi ili sestri auto, naprave belaj, naprave belaj...mora biti razlika u odgovornosti u odnosu na davanje auta retardu.
Apsolutno se slažem za društvenu odgovornost.
Ali se ne slažem da sam ja kao građanin dužan da se raspitujem da li je komesar odredio kaznu policajcu ili ako je sud zajebao da li je urađen disciplinski postupak i sprovedena kazna. Govorim o slučaju Spahovića, jebo lud zbunjenog, niko nije kriv?
Valjda su institucije/odgovorni pojedinci koje plaćamo dužni da to urade?!
Slažeš li se?
Post Reply