Sirija vol. 2

Locked
salik79

#76476 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

sarajevoxxxx wrote: Bitno je osuditi jasno zlo, jasne zločine, masakre, nepravdu. Nasilje u Halebu su više osudili građani Izraela, bar ako su mjerilo demonstracije a njih nismo vidjeli u arapskom svijetu možda nešto malo da je bilo u Kataru i to je sve.

Isti oni gradjani koji dovodise djecicu da na IDF-ovim granatama ispisuju poruke za palestinsku djecu. Isti oni gradjani koji koji se udobno zavalise u fotelje i trosjede na nekom uzvisenju, da na miru, uz kokice, rostilj i pivu posmatraju kako bijeli fosfor i one granate rostiljaju Gazu. I da, isti ti gradjani vele i ovo:
Israeli Officers: You’re Doing ISIS Wrong
http://www.politico.com/magazine/story/ ... ong-215172
Challenger__

#76477 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Ni Jacobovog gasovoda, ni MI6 ihvanija, ni Katara. Znači, Jacobu su Katar-pumpu gurnuli u usta. Prejako...
Challenger__

#76478 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

A na to Lavrov hladno kaže: "MI S OVIM NEMAMO NIKAKVE VEZE".

Kakvo antologijsko trpanje, nemam riječi.
solar7

#76479 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

Nego,jel izasla ta velika saa sa tigricima na taj Tanaf vise.Rekose neki ovdje da samo sto nisu pa ja sve cekam.
sarajevoxxxx

#76480 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:Ni Jacobovog gasovoda, ni MI6 ihvanija, ni Katara. Znači, Jacobu su Katar-pumpu gurnuli u usta. Prejako...

:lol:

Katar ima još deset Katara van postojećih granica.Može da bira šta i kako. Naravno niko ne zna šta vrijeme nosi sa sobom, za razliku od Sirije za koju se zna da je u potpunosti sravnjena sa zemljom, uništena, zavaljena, ubijena. Stotine hiljada poginulih, milioni protjeranih, tebi satisfakcija ''gurnuli pumpu u usta''. Moj Čeli pogled na račun u banci, začas odagna svu tu bol. Šta će lojalisti u Tartusu, Latakiji, Hami, Haleba, gdje nema kuće a da porodica nije dala jednog člana obitelji za drugu porodicu Asad. Njihove najmilije koji su poginuli braneći jednog čovjeka, jednu porodicu u Damasku, niko ne može vratiti. A sutra će, ili već danas, njih 99 % moliti Boga da se nekako dokopaju Turske, i kasnije dalje prema evropskim zemljama.
handžar88

#76481 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Sve nam je jasno i sve si u pravu savo, de nam jos samo objasni kako to da je svaka kuca dala nekog za Assada a kazes narod je protiv Assada, revolucija i to?
Challenger__

#76482 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:
Challenger__ wrote:Ni Jacobovog gasovoda, ni MI6 ihvanija, ni Katara. Znači, Jacobu su Katar-pumpu gurnuli u usta. Prejako...

Katar ima još deset Katara van postojećih granica.Može da bira šta i kako.
Ništa oni (porodica al-Thani) više ne mogu da biraju. Sada su njihovi životi u rukama njihovih oponenata.

Nisi ni svjestan kakav je udrac doživio najmoćniji čovjek planete, vlasnik nekoliko centralnih banaka i nekoliko "država" uključujući i Katar. Nisi svjestan.
sarajevoxxxx

#76483 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

handžar88 wrote:Sve nam je jasno i sve si u pravu savo, de nam jos samo objasni kako to da je svaka kuca dala nekog za Assada a kazes narod je protiv Assada, revolucija i to?
Šta misliš je li jedna od majki u Latakiji kada joj dovuku tijelo sina koji je poginuo tamo negdje u Deri, ili u nekoj zabiti u pustinji Homsa ili Deir ez-Zora, šta misliš je li protiv ili podržava Asada?
handžar88

#76484 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

sarajevoxxxx wrote:
handžar88 wrote:Sve nam je jasno i sve si u pravu savo, de nam jos samo objasni kako to da je svaka kuca dala nekog za Assada a kazes narod je protiv Assada, revolucija i to?
Šta misliš je li jedna od majki u Latakiji kada joj dovuku tijelo sina koji je poginuo tamo negdje u Deri, ili u nekoj zabiti u pustinji Homsa ili Deir ez-Zora, šta misliš je li protiv ili podržava Asada?
Pusti ti sad majke, svaka ce se mati i protiv Boga okrenut kad joj je u pitanju dijete.. nisu oni valjda na silu svi ratovali, tek bi tad Assad bio donji da je tako. Jesul te iste majke za ili protiv revolucije, jesu li majke "revolucionara" za ili protiv revolucije? Ja kako znam i prije revolucije je bio Assad ali momci nisu ginuli.. jesu li nase majke 92e bile za ili protiv Alije??
handžar88

#76485 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

I eto ne napi se vode prodje sehur :-)
sarajevoxxxx

#76486 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:
sarajevoxxxx wrote:

Ništa oni (porodica al-Thani) više ne mogu da biraju. Sada su njihovi životi u rukama njihovih oponenata.

Nisi ni svjestan kakav je udrac doživio najmoćniji čovjek planete, vlasnik nekoliko centralnih banaka i nekoliko "država" uključujući i Katar. Nisi svjestan.
Debelo se varaš, sve je to nebitno. Na prvom mjestu vrijednoosti je ljudski život. Slažem se da je gubitak vlasti ili moći jedan poseban osječaj, slažem se da bi to kod lojalista bila nekakva satisfakcija, ali niti znamo šta će biti, a i da se to desi, sina one majke u Latakiji koji je poginuo za Asada niko ne može vratiti. Da ironija bude potpuna više je ljudi lojalista poginulo ili do kraja života ostalo invalidima u Siriji nego što Katar ima stanovnika. To je tako besmisleno radovanje, i tako nebitno u poređenju sa tragedijom koju su lojalisti doživjeli u ovom šestogodišnjem ratu.To je možda interesantno Asadovoj eliti, čiji sinovi nisu vidjeli rata, koji su bogati, imaju sve, vlast, novac, moć, i gura tu neku svoju priču, i oni se mogu naslađivati, mada ne znam kome normalnom to može biti bilo kakva satisfakcija, alli eto. Šta će onih 99 % lojalista koje je Asad zavalio, i koji će sutra vrlo rado sve ostaviti za šta su ginuli i gledati kako da se dokopaju papira za vani.
Challenger__

#76487 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

De malo, šta vele majke "boraca IS-a" i Nusre, mani se ti lojalista.
Šta one vele??
jao_situacije

#76488 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

handžar88 wrote:I eto ne napi se vode prodje sehur :-)
zato se ne treba raspravljati, ja sam se jutros bespotrebno raspravljao sa kikijem a konto da nešto uradim u tom vremenu

i to oko katara i turske :-)

rasprava je šejtanluk žešći
Sehro

#76489 Re: Sirija vol. 2

Post by Sehro »

Ironmen wrote:
Krokodajl wrote:Ili Asad ili ćemo uništiti Katar.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Neće biti čak ni zelenih autobusa.. :D
sarajevoxxxx

#76490 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

CNN: Ruski hakeri hakovali katarsku novinsku agenciju

Image
handžar88

#76491 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

jao_situacije wrote:
handžar88 wrote:I eto ne napi se vode prodje sehur :-)
rasprava je šejtanluk žešći
100% :evil:
salik79

#76492 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

sarajevoxxxx wrote:
Challenger__ wrote:
sarajevoxxxx wrote: :lol:

Debelo se varaš, sve je to nebitno. Na prvom mjestu vrijednoosti je ljudski život. Slažem se da je gubitak vlasti ili moći jedan poseban osječaj, slažem se da bi to kod lojalista bila nekakva satisfakcija, ali niti znamo šta će biti, a i da se to desi, sina one majke u Latakiji koji je poginuo za Asada niko ne može vratiti. Da ironija bude potpuna više je ljudi lojalista poginulo ili do kraja života ostalo invalidima u Siriji nego što Katar ima stanovnika. To je tako besmisleno radovanje, i tako nebitno u poređenju sa tragedijom koju su lojalisti doživjeli u ovom šestogodišnjem ratu.To je možda interesantno Asadovoj eliti, čiji sinovi nisu vidjeli rata, koji su bogati, imaju sve, vlast, novac, moć, i gura tu neku svoju priču, i oni se mogu naslađivati, mada ne znam kome normalnom to može biti bilo kakva satisfakcija, alli eto. Šta će onih 99 % lojalista koje je Asad zavalio, i koji će sutra vrlo rado sve ostaviti za šta su ginuli i gledati kako da se dokopaju papira za vani.
Svi se mi vec godinama debelo varamo. Zato si ti tu ta nam ukazes. Revolucija nikad jaca, hehe, samo lagano, hihi :thumbup:
Challenger__

#76493 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx

#76494 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Nakon što Emirati nisu dozvolili avionima koji polijeću iz Omana da koriste njihov zračni prostor, ovi ga zaobišli i koristili iranski zračni prostor kako bi prevezli putnike do Dohe.

Image

Image
jao_situacije

#76495 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

salik u koje oko će biti slijep dedžal ?
sarajevoxxxx

#76496 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

salik79 wrote: Svi se mi vec godinama debelo varamo. Zato si ti tu ta nam ukazes. Revolucija nikad jaca, hehe, samo lagano, hihi :thumbup:
Pa ti si svojim upisima i primitivnim vrijeđanjem pokazao svima kakav si. Nemam ti ja šta govoriti.
salik79

#76497 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

sarajevoxxxx wrote:
salik79 wrote: Svi se mi vec godinama debelo varamo. Zato si ti tu ta nam ukazes. Revolucija nikad jaca, hehe, samo lagano, hihi :thumbup:
Pa ti si svojim upisima i primitivnim vrijeđanjem pokazao svima kakav si. Nemam ti ja šta govoriti.
Ti mi vrijedjas inteligenciju sve ove godine, pa opet nalazim za shodno da ti ponekad, nesto i odgovorim.
jao_situacije

#76498 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

salik79 wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Ti mi vrijedjas inteligenciju sve ove godine, pa opet nalazim za shodno da ti ponekad, nesto i odgovorim.
postite, šta vam je :-)
Superhikk

#76499 Re: Sirija vol. 2

Post by Superhikk »

"na prvom mjestu vrijednosti je ljudski život" reče hardkor simpatizer bandi samoubica.
salik79

#76500 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

jao_situacije wrote:salik u koje oko će biti slijep dedžal ?
Desno.
Locked